Böbrek Kanseri Haberleri

Uzman isim uyardı: Gizli kanserin en yaygın 3 belirtisi! Biri bile varsa hastaneye koşun

Erkeklerde kadınlara oranla daha sık görülmekte olan böbrek kanserinin erken teşhisi için bazı önemli belirtiler paylaşıldı. Ülkemizde 2017 verilerine göre her 100.000 erkekten 7.2’sinde, hayatının bir döneminde böbrek kanseri teşhisi söz konusudur. Türkiye’de böbrek kanseri erkeklerdeki tüm kanserlerin %2.9’unu oluşturmaktadır.

Haber 23-03-2024 07:38

Böbrek kanseri kimlerde görülür? Böbrek kanseri kan tahlilinde çıkar mı?

Böbrek kanseri, böbreklerin içinde başlayan ve zamanla diğer bölgelere yayılabilen tehlikeli bir kanser türüdür. Genellikle böbrek hücreli karsinom olarak adlandırılan hücre tipi en sık görülen türdür. Risk faktörleri arasında sigara içme, obezite, hipertansiyon, aile öyküsü, genetik faktörler ve bazı mesleki maruziyetler bulunur.

Haber 31-10-2023 09:56

Basit bir hıçkırık diyerek geçmeyin! Tehlikeli hastalığın erken uyarıcı işareti olabilir

Günlük hayatta yaşadığımız birçok sağlık problemi önemsiz görülerek geçiştirilebiliyor. Ancak en basit durumlar bile riskli hastalıkların belirtisi olabiliyor. Sıklıkla yaşanan hıçkırık krizlerinin iki ölümcül olabilecek hastalığın belirtisi olabileceği öğrenildi.

Haber 24-02-2023 09:12

Radyofrekans ablasyon tedavisi nedir? Nasıl uygulanır?

Radyofrekans ablasyon tedavisi, girişimsel onkolojik ve girişimsel radyolojik tedavi yöntemlerinden biridir. Karaciğer kanseri, böbrek kanseri, akciğer kanseri, tiroid nodülleri gibi tümörlere uygulanmaktadır.

Haber 23-08-2022 15:05

Böbrek Kanseri

Böbrek Kanseri Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Böbrek Kanseri Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Böbrek hastalığı olanlar dikkat! Mutlaka kanser kontrolüne gidin

Çok eski yıllardır insanlığın en büyük düşmanlarından biri olan kanser, çağımızda da etkisini sürdürüyor. Eskiye nazaran iyileşme oranlarında çok büyük farklar görülürken henüz net bir çaresi olmamaktır. Ancak kansere neden olan durumlarla ilgili uzmanlar çalışmalarına devam ediyor. Yeni yapılan bir çalışmadan dikkat çekici sonuçlar ortaya çıktı. Bilim insanları, böbrek hastalığı olan kişilerde kanser görülme riskinin daha yüksek olduğunu tespit etti.

Haber 09-04-2022 12:21

Böbrek kanseri belirtilerini görmezden gelmeyin

Böbrek kanseri riski ciddi sağlık sorunları arasında yer alır. Böbrek kanseri riskinden şüphelenenlerin belirtilere dikkat etmesi ve bulunan belirtilere göre uzmanlara danışmaları gerekmektedir. Bazı nedenlere bağlı olarak böbrek kanseri olma riski fazla olan kişiler bulunmaktadır. Bu faktörleri öğrenerek önlem alınabilir. İşte o riskli faktörler…

Haber 22-02-2022 12:27

Böbrek kanseri riski erkeklerde 2 kat fazla görülüyor! Belinizdeki ağrı geçmiyorsa...

Böbrek kanseri riskini artıran nedenleri sıralayan Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Sofikerim, özellikle 40 yaş üstü kişilerin sağlık kontrollerini aksatmaması gerektiğini vurguladı. Böbrek kanseri nedenleri arasında sigara ve obezitenin de yer aldığını söyleyen Sofikerim, beldeki geçmeyen hafif ağrının gözardı edilmemesi gerektiğini anlattı.

Haber 21-12-2021 13:58

Böbrek kanseri belirtileri ve tedavisi nedir? Risk faktörlerine dikkat

Böbrek kanseri yaş fark etmeksizin birçok kişide görülebilir. Bu nedenle böbrek kanseri belirtileri hakkında bilgi sahibi olmak önem taşır. Böbrek kanserine neden olan farklı faktörler bulunur. Böbrek kanserine karşı önlem almak için bu faktörleri en aza indirgemek gerekir. Peki böbrek kanseri tedavisi nasıl olur? Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mesut Yeşil konu hakkında bilgiler verdi.

Haber 28-10-2021 10:35

Gülay kimdir, gerçek adı nedir? Şarkıcı Gülay'ın hastalığı nedir? İşte sağlık durumu

90’lı yılların ünlü isimlerinden Gülay, daha önce iki kez kansere yakalandı. Umudunu hiç Kaybetmeyen Gülay, yakalandığı iki kanseri de yenerek tekrar hayata tutundu. Cesaretin Var Mı Aşka? Şarkısı ile bir döneme damga vuran başarılı sanatçıdan tekrar kötü haber geldi. Ünlü şarkıcı yeniden kansere yakalandı.

Magazin 10-06-2021 18:47

Böbrek kanseri tehlikesi! Erkekleri uyardı: 2 kat daha fazla görülüyor

Böbrek kanseri ileri yaş hastalığı olarak görülüyor. Genelde 50-60 yaşlarda ortaya çıkan böbrek parankim kanseri, yetişkin kanserlerinin yaklaşık yüzde 3’ünü kapsıyor. Konuyla ilgili bilinmesi gerekenleri anlatan Doç. Dr. Serdar Aykan, böbrek kanserinin erkeklerde 2 kat daha fazla görüldüğüne dikkat çekerek erkeklere uyarılarda bulundu.

Haber 11-09-2020 15:47

Böbrek kanseri belirti vermiyor ama... En etkili tedavi cerrahi!

Ürolojik kanserler arasında prostat ve idrar torbasından sonra üçüncü sırada görülen böbrek kanserinin belirti vermemesine dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen uzmanlar, böbrek kanseri tedavisinde cerrahi yöntemlerin önem taşıdığının altını çiziyor. İşte böbrek kanseri ile ilgili bilinmesi gerekenler...

Haber 30-06-2020 15:21

Böbrek kanseri sigara içenlerde 2 kat fazla görülüyor

Böbrek kanseri sıklıkla 60-70 yaşları arasında ve erkeklerde, kadınlara oranla iki kat daha fazla görülüyor. Bununla birlikte yüksek tansiyon hastalarında üç kat ve tütün ürünü kullananlarda da iki kat daha fazla ortaya çıktığı biliniyor. Tüm kanser türlerinde olduğu gibi böbrek kanserinde de yeni nesil tedaviler, hasta ve yakınlarına umut vadediyor. Op. Dr. A. Egemen İşgören, 4 Şubat Dünya Kanser Günü öncesinde, böbrek kanseri ve tedavisi hakkında bilgi verdi.

Haber 29-01-2018 16:27

Böbrek kanseri cerrahisinde yeni teknikler

Acıbadem Ankara Hastanesi Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Cenk Acar, küçük böbrek kanserlerinin cerrahisindeki yeni tekniklerin cerrahinin kolaylaşmasına ve böbreğin korunmasına yardımcı olduğunu söyledi.

Haber 26-12-2014 10:46

Tireli öğretmenin trajik intiharı

Tire'de, birbuçuk yıldır böbrek kanseriyle mücadele eden ilkokul öğretmeni Ali Özkan (49), dağ evinde ilaç içerek intihar etti.

Haber 10-11-2014 11:51

Böbrek kanserlerinin belirtileri

Erken saptanabilen böbrek kanserlerinde cerrahi ile tam tedavi sağlama şansı oldukça yüksek. Bu nedenle hastalığın belirtileri ile ilgili bilgi sahibi olmak büyük önem taşıyor. Hattat Hastanesi Üroloji Bölüm Başkanı ve Cerrahpaşa Tıp Fak. Androloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halim Hattat, Mynet okurları için yazdı.

Haber 27-11-2006 03:45

Yağlı balıklar böbrek kanserinin panzehiri

İsveç'in Başkenti Stockholm'de bulunan Karolinska Enstitüsü'nde yapılan bilimsel bir araştırmanın sonuçları; somon, ringa, sardalye ve uskumru gibi yağlı balıkları tüketenlerin, böbrek kanserine yakalanma riskinin daha az olduğunu ortaya koydu. Bu balıkları haftada en az bir kez tüketenlerde, böbrek kanserine yakalanma riskinin yüzde 74 oranında azaldığı ifade edildi.

Haber 26-09-2006 06:44