Böbrek Yağlanması Haberleri

Günde 2-3 fincan kahvenin faydası şaşırtıyor! O hastalığın riskini %23 azaltıyor

Son yapılan araştırmalar kahvenin faydasını gözler önüne serdi. Kahve alımının akut böbrek hasarı riski üzerindeki etkilerinin incelendiği araştırmada, günde sadece 2-3 fincan kahvenin hastalık riskini büyük oranda azalttığı ortaya çıktı. Ayrıca kahvede bulunan klorojenik asit ve trigonellin gibi bazı bileşiklerin oksidatif stresi azalttığı da ortaya kondu.

Haber 27-06-2022 13:27

İç organ yağlanması nasıl eritilir? İç organ yağlanmasını kontrol altına almak için...

Visseral yağlanma, karın içi ve iç organlardaki yağlanma olarak özetlenebilir. İç yağlanma olarak bilinen bu durum, sağlık açısından ciddi zararları bulunan bir durumdur. İç organların çevresindeki yağ dokuları, organları korumak için görevli olsa da her şeyin fazlası gibi organ yağlanması da zararlıdır.

Haber 26-07-2021 15:07

İç organ yağlanmasının zararları sandığınızdan daha ciddi!

İç yağlanma olarak bilinen visseral yağlanma, karın içi ve iç organlardaki yağlanma olarak özetlenebilir. Organları korumakla görevli olan yağ dokularının fazlalaşmasıyla ortaya çıkan iç yağlanma sağlığı tehdit eden bir durum olarak kabul edilir. İç yağlanma nedenleri yanlış beslenme ve yaşam tarzından kaynaklanır. Bu iki durum yağların deri altında değil, doğrudan iç organda depolanmasına neden olur.

Haber 18-05-2021 15:03

Böbrek hastalığına bu yanlışlar neden oluyor! Önlemek mümkün

Böbrek hastalığına neden olan faktörler arasında sağlıksız beslenme, yetersiz su içme, aşırı tuz tüketimi ve hareketsizliğin olduğunu söyleyen uzmanlar, böbrek hastalarının sayısının hızla arttığına dikkat çekiyor. Birçok yanlış davranış nedeniyle ortaya çıkan böbrek hastalığını önlemek için düzenli egzersiz, günde 2 litre su tüketiminin, aşırı tuz tüketiminden kaçınmanın ve fazla kilolardan kurtulmanın düşündüğünüzden çok daha fazla etkisi var.

Haber 09-03-2021 11:47

Çocuklarda böbrek hastalıklarının belirtileri

Doğuştan olan böbrek ve idrar yolu hastalıklarında, müzmin nefritler sonucunda veya böbrek iltihaplarının sık sık tekrarlaması ile çocukların böbrekleri de iş göremez hale gelebilir. Bu durum çok ilerlerse "son dönem böbrek yetersizliği" adını verdiğimiz tablo ortaya çıkar; zararlı maddeler, tuzlar ve su vücutta birikerek hayatı tehdit eder. Hastalığın bu safhasında diyaliz tedavisi veya böbrek nakli yapılması gerekir.

Haber 24-12-2005 00:31