Borsa Endeksi Haberleri

Fırsat maliyeti nedir, ilişkili olduğu durumlar nelerdir? Fırsat maliyeti hesaplama nasıl yapılır?

Bir malın üretiminin artırılması amacıyla diğer maldan hangi oranda vazgeçildiği, fırsat maliyetinin hesaplanmasını mümkün kılmaktadır. Dolayısıyla fırsat maliyeti kavramı, istenilenleri elde etmek için vazgeçilen diğer en iyi alternatifleri içermektedir. Fırsat maliyeti nedir, fırsat maliyeti nasıl hesaplanır?

Finans 13-07-2022 15:58

Vadeli piyasa nedir? Vadeli piyasalar yatırımcılara neler sağlar?

Vadeli piyasa bir ürünün, fiyatını yatırım yapılan günden itibaren sabitlenmek şartıyla ileri bir tarihte yatırılan paranın geri çekilmesi taahhüdünü içeren sözleşmelerin alınıp satıldığı bir piyasa çeşididir. İşlemler varlığın ileride ulaşması beklenen fiyat üzerinden gerçekleştirilir. Yatırımcıların vadeli piyasalarda işlem yaparak kontrol edemediği bir durumla karşılaşmasını önler, riskleri azaltır. Vadeli işlemlerin özelliği nedir? Vadeli piyasalar yatırımcılara neler sağlar?

Finans 25-06-2022 14:25

DAX endeksi nedir? DAX endeksi nasıl hesaplanır, nerenin borsasıdır?

Finansal piyasalardaki dalgalanmalar, birçok yatırımcının da ilgisini çekmektedir. Özellikle borsada yatırım yapan veya yapmayı düşünen birçok kişi, borsa endekslerini yakından takip etmektedir. Ülkemizde ve dünyada çok sayıda borsa endeksi mevcuttur. Bu borsa endeksleri arasında finansal gündemi en çok meşgul edenlerden biri olan DAX endeksi nedir? DAX endeksi nasıl hesaplanır? DAX 30 endeksi firmaları hangileridir?

Finans 01-06-2022 12:02

Apple CEO'su Tim Cook'un 99 milyon dolarlık ikramiyesine yatırımcılardan tepki: 'Bonusun yarısı performans kriterlerinden yoksun'

Apple CEO'su Tim Cook'un geçtiğimiz yıl kazandığı 99 milyon dolarlık ikramiye, yatırımcılardan tepki aldı. İkramiye paketinin performans kriterlerinden yoksun olduğunu düşünen yatırımcılar, paketin reddedilmesi için çağrıda bulundu.

Haber 17-02-2022 18:19

Batı Hangi Yaptırımlarla Rusya’yı Hedef Alabilir?

Moskova ve Batı ülkeleri arasında yükselen gerilim, Ukrayna’ya askeri müdahalede bulunması durumunda Rusya’ya şu ana kadarki en sert ekonomik yaptırımların uygulanması olasılığını artırıyor

Haber 21-01-2022 00:02

Tek atamayla Brezilya piyasalarını altüst etti!

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun yükselen akaryakıt fiyatlarından sorumlu tuttuğu Petrobras CEO'su Roberto Castello Branco'yu görevden alarak, petrol konusunda hiçbir tecrübesi bulunmayan emekli general Silva e Luna'yı ataması ülkede piyasaları alt üst etti. Petrobras hisseleri yüzde 20 düşerken, Sao Paulo Borsası'nda düşüş yüzde 6'ya yaklaştı. Brezilya Reali ise dolar karşısında yüzde 2 değer kaybetti.

Finans 23-02-2021 10:35

En karlı yatırım yöntemleri 2021... Hangi yatırım araçlarına yatırım yapılır? İşte paranızı değerlendirmenin en iyi yolları!

Tasarruf yaparak biraz para biriktirdikten sonra parayı nasıl değerlendireceğinizi düşünüyorsanız sizin için, paranızı değerlendirebileceğiniz en iyi yolları derledik. Paramı nasıl değerlendirelim sorusuna cevap aramayın, işte paranızı değerlendireceğiniz en önemli 10 öneri!

Finans 19-02-2021 08:34

En karlı yatırım yöntemleri 2021... Hangi yatırım araçlarına yatırım yapılır? İşte paranızı değerlendirmenin en iyi yolları!

Tasarruf yaparak biraz para biriktirdikten sonra parayı nasıl değerlendireceğinizi düşünüyorsanız sizin için, paranızı değerlendirebileceğiniz en iyi yolları derledik. Paramı nasıl değerlendirelim sorusuna cevap aramayın, işte paranızı değerlendireceğiniz en önemli 10 öneri!

Finans 16-12-2020 14:52

Parayı değerlendirmenin yolları... Hangi yatırım araçlarına yatırım yapılır? Parayı değerlendirme yöntemleri nelerdir?

Paranınızı biriktirip yastık altında ya da bankada bekletmek yerine yatırım yapmak istiyorsanız sizin için 10 farklı yatırım önerisi hazırladık. Parayı hangi yatırım araçlarına yatırım yapılırsa değer kazanır? En fazla kazandıran yatırım araçları nedir? Paramı nasıl değerlendirelim sorusuna cevap aramayın, işte paranızı değerlendireceğiniz en önemli 10 öneri!

Finans 04-11-2020 13:47

Hangi yatırım araçlarına yatırım yapılır? İşte paranızı değerlendirmenin en iyi yolları!

Tasarruf yaparak biraz para biriktirdikten sonra parayı nasıl değerlendireceğinizi düşünüyorsanız sizin için, paranızı değerlendirebileceğiniz en iyi yolları derledik. Paramı nasıl değerlendirelim sorusuna cevap aramayın, işte paranızı değerlendireceğiniz en önemli 10 öneri!

Finans 02-09-2020 16:05

Erdoğan’dan Ekonomi ve Doğu Akdeniz’e İlişkin Mesajlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, IMF’ye gidilmeyeceği, faizlerin yeniden düşeceği mesajı verirken bölge ülkelerine de ''Akdeniz'de herkesin hakkını koruyan bir formül bulalım'' çağrısı yaptı

Haber 10-08-2020 22:52

25 Şubat Amerikan Basınından Özetler

Amerikan basınına yansıyan haberlerin özetlerini VOA Türkçe'de bulabilirsiniz

Haber 25-02-2020 16:51

Araştırma: Alman şirketlerinde her 11 yöneticiden biri kadın

Yapılan bir araştırmaya göre, Almanya'da borsada işlem gören 160 şirketin yönetim kurullarındaki kadın üye sayısı 58'den 64'e yükseldi.

Haber 10-01-2020 16:23

Global Yatırım Holding, iki yılda 1,5 milyar liralık yatırım yapacak

Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman: - "Kruvaziyer liman işletmeciliği, temiz ve yenilenebilir enerji ile varlık yönetimi alanındaki yatırımlarımıza 2020'de odaklanmaya devam edeceğiz" - "En büyük olmak için organik ve inorganik büyüme fırsatlarının takipçisi olacağız. Yabancı ortaklık seçeneklerini de değerlendireceğiz" - "Hedefimizde çeşitli ülkelerde görüşmeleri devam eden veya dikkatli biçimde yatırımı değerlendirdiğimiz yaklaşık 20 kruvaziyer limanı bulunuyor. Önümüzdeki 3-4 yıl içerisinde dünyada önemli 70 limanın en az yarısının işletmesini almak istiyoruz" - "Actus'un İstanbul Portföy'le birleşmesi sonucu 2020 sonunda 10 milyar lira büyüklüğünde bir portföy yöneteceğini öngörüyorum. Portföy yönetimi olarak ulaşılmak istenen rakam, önümüzdeki 5 yılda 25 milyar lira"

Finans 06-01-2020 11:00

Araştırma: Almanya'da kadın yöneticisi sayısı hâlâ düşük

Almanya’da yapılan bir araştırma, ülkede büyük şirketlerin yönetim kurullarındaki kadın sayısının gelişmiş ülkelere kıyasla hâlâ düşük olduğunu ortaya koydu.

Haber 21-09-2019 18:28

Trump meydan okudu: Çok güçlü bir pozisyondayız

ABD hisse senedi piyasaları, küresel ticari gerilimlerdeki artışla pazartesi günü yılın en zayıf işlem gününü gördükten sonra Salı günü toparlanmaya başladı. Çin’in, para birimi yuanın aşırı değer kaybetmesine müdahale etmemesiyle dünyadaki başlıca borsalar da değer kaybetti. Öte yandan Trump ABD'nin yatırım konusunda güçlü bir durumda olduğunu belirterek "ABD'ye para akıyor" ifadelerini kullandı. Trump'ın ekonomi danışmanı da ilk adımı Çin'den beklediklerinin altını çizdi.

Haber 06-08-2019 21:53

Çin, para birimi Yuanı değer kaybına müdahele etmedi, dünyada borsalar düşüşe geçti

Çin’in, para birimi yuanın aşırı değer kaybetmesine, müdahale etmemesi, dünyadaki başlıca borsalarda değer kayıpları getirdi.Çin ayrıca ABD’den de tarım ürünleri alımını durdurdu.

Haber 06-08-2019 17:57

Erdoğan’ın hedefinde Merkez Bankası'nın bağımsızlığı mı var?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, görevden aldığı Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya hakkındaki eleştirilerini bankacılık uzmanları DW Türkçe'ye değerlendirdi.

Haber 11-07-2019 10:27

MHP TBMM Grup Toplantısı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: (1) - "Cumhur İttifakı Türk milletinin ta kendisidir, ruh kökünün mümtaz bir tecellisi, Türkiye Cumhuriyeti'nin istikbal meşalesi, istiklal nişanesidir. Bu meşaleyi söndürmeye, bu nişaneyi imhaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir" - "(Yerel seçim) İl genel meclisi seçiminde MHP'nin oyu yüzde 18,81; AK Parti'nin ise yüzde 41,61'dir ve iki partinin toplam oyu yüzde 60,42 düzeyindedir" - "YSK, İstanbul seçimleri ile ilgili haklı ve meşru itirazları görüşmüş, adaletli bir kararla milletimizin yüreğine su serpmiştir" - "YSK'nin vermiş olduğu kararı alenen karalamak, çarpıtmak, darbe olduğunu söylemek, kurul üyelerine çete üyesi, hukuk cinayeti işlediler gibi itham ve iftiralarda bulunmak kirli bir ağızdır, yanlı bir bakıştır, yanlış bir değerlendirmedir, sakat bir zihniyetin sızlanmasıdır"

Haber 08-05-2019 13:08

ABD-Çin Ticaret Görüşmelerinde Yeni Umut

Çinli bir delegasyon Pekin-Washington arasındaki ticaret görüşmelerinin yeni turu için Washington’a geliyor. Çin heyetine Başbakan yardımcısı Liu He’nin başkanlık edeceğinin açıklanması heyetin görüşmelerden çekilebileceği yönündeki söylentilerin ortadan kalkmasına neden oldu

Haber 07-05-2019 21:53

Trump'ın tweeti Lira'ya değer kaybettirdi

ABD Başkanı Trump'ın Türkiye'ye yönelik "Suriyeli Kürtleri vurursanız ekonominiz harap olur" tehdidi Lira'ya değer kaybettirdi.

Haber 31-01-2019 18:46

Trump'ın tweeti Lira'ya değer kaybettirdi

ABD Başkanı Trump'ın Türkiye'ye yönelik "Suriyeli Kürtleri vurursanız ekonominiz harap olur" tehdidi Lira'ya değer kaybettirdi.

Haber 14-01-2019 15:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlandı! Resmen kuruldu

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) kapsamındaki proje ve faaliyetlerin etkili bir şekilde yürütülmesi amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından genelge yayımlandı.

Haber 22-11-2018 04:17

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İSEDAK genelgesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İSEDAK kapsamındaki proje ve faaliyetlerin etkili bir şekilde yürütülmesine ilişkin genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı - Cumhurbaşkanı Erdoğan: - "Başkanlığı tarafımca deruhte edilen ve uluslararası sekretarya hizmetleri ülkemiz uhdesinde bulunan İSEDAK, önümüzdeki dönemde çalışmalarını daha etkin bir biçimde sürdürecektir" - "İSEDAK kapsamında alınan kararların ve İSEDAK iş birliğine yön veren İSEDAK Stratejisinin başarıyla uygulanması ve etkin takibi için Bakanlıklarımız ve kamu kurumlarımız tarafından azami düzeyde katkı sağlanması önem taşımaktadır" - "İSEDAK kapsamında yürütülecek proje ve faaliyetlerin etkili bir şekilde yürütülmesi, koordinasyonu ve izlenmesi amacıyla Strateji ve Bütçe Başkanı başkanlığında ilgili bakanlıkların bakan yardımcıları ve kurumların başkanlarından müteşekkil bir 'İSEDAK Milli Koordinasyon Komitesi' kurulmuştur"

Haber 22-11-2018 03:00

Trump'tan faiz tepkisi: Fed aklını kaçırmış

ABD Başkanı Trump Fed'in faiz artırım politikalarını eleştirerek "Fed aklını kaçırmış" dedi.

Haber 11-10-2018 13:39

Alman Medyasında Gündem Türk Lirası

Türk ekonomisinden gelen kriz sinyalleri ve dövizde suların durulmaması Alman basınının da ana konularından biri. Yapılan analizlerde yaşanan sıkıntıların nedeni irdelenirken, krizin Avrupa’yı ve özellikle de Euro’yu etkileme olasılığı da sorgulanıyor

Haber 13-08-2018 14:19

Dolar 5 TL sınırına dayandı

Türkiye'de yeni kabinenin açıklanması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Merkez Bankası üzerindeki etkisini artıran bir kararname yayımlamasının ardından TL yeniden düşüşe geçti.

Haber 12-07-2018 09:02

ABD ve Çin arasında gerilim tırmanıyor

ABD Başkanı Trump, Çin'e uyguladığı ek gümrük vergisinin kapsamını genişletme tehdidinde bulundu.

Haber 06-04-2018 15:10

Yeni bir Dot-com krizi mi geliyor? Bitcoin aynı çöküş seviyelerinde

ABD merkezli yatırım bankası Morgan Stanley'in yeni bir araştırmasında, Bitcoin’de gözlemlenen hareketlerin yaklaşık 20 yıl önceki dot-com balonuyla çok benzer olduğu vurgulandı.

Finans 20-03-2018 11:31

Küresel gelişmelerle dolar 3.82 liranın üzerinde, Borsa düştü

Küresel piyasalardaki yüksek dalgalanmalar sürerken, başlıca para birimleri karşısında değer kazanan dolar yeniden 3.82 lirayı aşarken, Borsa yüzde 1.13 düştü.

Haber 08-02-2018 18:23

Küresel gelişmelerle dolar yeniden 3.80 liranın üzerinde

Küresel piyasalardaki yüksek dalgalanmalar sürerken, başlıca para birimleri karşısında değer kazanan dolar yeniden 3.80 lirayı aştı.

Haber 08-02-2018 11:11

Dünya borsalarında neler oluyor?

Wall Street, Tokyo, DAX.

Haber 06-02-2018 14:52

Yorum: Ekonominin tuhaf dünyası

Ekonomi Almanya ve bütün dünyada canlanıyor.

Haber 03-02-2018 13:09

Bin TL'niz bir yılda bakın ne kazandırdı?

Yatırım araçlarının yıllık karnesi belli oldu. Tüm zamanların en yüksek seviyesi 115 bin 840 puan ile yıla veda eden Borsa Endeksi yıllık bazda yüzde 47.6’lık getirisi ile 2017’nin getiri şampiyonu oldu. İç piyasalarda Borsa açık ara öndeyken, işin içine Bitcoin girdiğinde durum bambaşka bir tablo çizdi. Bitcoin'e 2017 başında bin TL koyan yatırımcının eline yıl sonunda tam 14.790,00 TL geçti.

Finans 02-01-2018 00:59

Bu şirkete bir yatıran 4 kazandı!

Tüm zamanların en yüksek seviyesi 115 bin 840 puan ile 2017'ye veda eden Borsa Endeksi, yıllık bazda yüzde 47.6’lık getirisi ile de 2017’nin getiri şampiyonu oldu. Öyle ki BİST 100'de yatırımcısına yüzde 400'den fazla kazandıranlar bile oldu. İşte 2017'nin Borsa'da yatırımcısına en çok kazandıran şirketleri...

Finans 01-01-2018 12:35

Erdoğan'ın ekonomi danışmanı: Durum sanıldığı kadar kötü değil

ABD ile yaşanan krizin Türk ekonomisinin kırılganlığını yansıttığına dikkat çeken uzmanlar reform çağrısı yaptı.

Haber 13-10-2017 12:45

Erdoğan'ın ekonomi danışmanı: Durum sanıldığı kadar kötü değil

ABD ile yaşanan krizin Türk ekonomisinin kırılganlığını yansıttığına dikkat çeken uzmanlar reform çağrısı yaptı.

Haber 13-10-2017 12:45

Alman borsası DAX tarihi rekor kırdı

Alman Borsa Endeksi DAX, yaklaşık 30 yıllık tarihinde ilk kez 13 bin puan seviyesine çıkarak bir rekor kırdı.

Haber 12-10-2017 21:25

Alman borsası DAX tarihi rekor kırdı

Alman Borsa Endeksi DAX, yaklaşık 30 yıllık tarihinde ilk kez 13 bin puan seviyesine çıkarak bir rekor kırdı.

Haber 12-10-2017 21:25

Trump'ın zaferi borsaları vurdu

Donald Trump'ın ABD başkanlığına seçilmesi borsalarda şok etkisi yarattı.

Haber 09-11-2016 12:00

Trump'ın zaferi borsaları vurdu

Donald Trump'ın ABD başkanlığına seçilmesi borsalarda şok etkisi yarattı.

Haber 09-11-2016 12:00

ABD’de Bilimsel ve Eğlenceli Seçim Tahminleri de Bölündü

1984’ten beri her seçim sonucunu doğru tahmin eden tarih profesörü Allan Lichtman, Trump’ın kazanacağını öngörüyor. Lichtman’ın görüşünü S&P 500 borsa endeksi de destekliyor.

Haber 09-11-2016 03:48

Alman şirketlerinin Türkiye endişesi

Türkiye, Almanya’nın önemli bir ticari ortağı.

Haber 01-08-2016 12:36

Alman şirketlerinin Türkiye endişesi

Türkiye, Almanya’nın önemli bir ticari ortağı.

Haber 01-08-2016 12:36

Petrol 50 doları aştı

Ham petrol fiyatının 50 dolarlık psikolojik sınırı aşması borsalara yaradı.

Haber 26-05-2016 15:12

VW'nin başı ABD'de derde girebilir

Alman otomotivcilik tröstü VW'nin ABD'de bankaları yanıltmak ve vergi kaçırmak suçlarından da yargılanabileceği öğrenildi.

Haber 09-03-2016 16:21

7 soruda Çin'deki ekonomik yavaşlamanın etkileri

Çin, bütün büyük dünya borsalarının yumuşak karnı sayılıyor.

Haber 13-01-2016 08:18