Borsalar Haberleri

Bugün borsa açık mı? 15 Temmuz'da Borsa İstanbul çalışıyor mu, tatil mi? 15 Temmuz 2022 Cuma

Bugün borsaların açık olup olmadığı 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü sebebiyle vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Vatandaşlar internette yaptıkları araştırmaları sürdürüyor. Peki Bugün borsalar açık mı? 15 Temmuz'da Borsa İstanbul tatil mi, kapalı mı? Ayrıntılar haberimizde...

Haber 15-07-2022 08:42

Korelasyon nedir? Ekonomi terimi korelasyon ne demek?

Korelasyon, iki rassal değişken arasındaki ilişkinin gücünü belirten bir ekonomi terimi olarak kullanılır. Korelasyonlar, basit korelasyon ve çoklu korelasyon olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Korelasyon nedir, ekonomide korelasyon ne demek?

Finans 09-07-2022 01:31

Emtia nasıl alınır? Emtia borsasında nasıl işlem yapılır?

Emtia, bankalar aracılığıyla alınabilmektedir. Fakat bankalardan emtia alınabilmesi için öncelikle ELÜS hesabı açılması gerekmektedir. Bunun dışında emtia borsaları üzerinden de emtia alımı ve satımı gerçekleştirilmektedir. Yatırımcılar hangi emtiaya yatırım yapmak istediklerine ise kendileri karar vermelidirler. Birden fazla emtia çeşidi bulunmaktadır. Bunlar buğday, pamuk, demir, bakır, altın ya da petrol gibi ham maddeler olabilirler. Emtia nasıl alınır?

Finans 09-07-2022 01:27

Emtia nedir? Emtia ne demek?

Emtia, kelime anlamı olarak satılacak olan ürün demektir. Fakat bunun yanı sıra borsada yine benzer bir kullanımla, anlamı daraltılarak, borsaya ait bir terim olarak da kullanılabilmektedir. Bu malların alımının ve satımının yapıldığı piyasa ise Emtia Borsası olarak adlandırılmaktadır. Emtia nedir? Borsada emtia ne demek?

Finans 09-07-2022 01:24

Diğer Haber Etiketleri

Tazminat Enflasyon Emtia serbest piyasa Ekonomi TBMM Türkiye Büyük Millet Meclisi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ticaret Bakanlığı Borsa İstanbul Vodafone trafik kazası yerli otomobil döviz buğday 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Rifat Hisarcıklıoğlu Stokçuluk staj abd doları 1 yıl 100 euro borsa Twitter ABD Amerika Birleşik Devletleri TÜİK Türkiye İstatistik Kurumu KDV PCR testi TOGG Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Rus Rublesi Samsun Çerkezköy benzin Gümüş TOBB Kripto para yatırım Thodex Faruk Fatih Özer Elektrik faturası Paribu Akaryakıt okul altın fiyatları petrol fiyatları Ekonomik büyüme Hisse senedi kobi trafik cezası ons altın Elon Musk koronavirüs (Covid-19) resmi gazete dolandırıcılık Gürcistan Rusya Ukrayna Mustafa Varank Nureddin Nebati Kemal Kılıçdaroğlu Mehmet Muş altın ons altın ve dolar altın ve döviz altında altının onsu borsa hisseleri büyük altın bugün borsa bist gram altın fiyatı gram altın ons gram fiyatı hisse altın endeksi altın fiyatı altın gümüş avro emtia borsası dolarin dolar döviz piyasa piyasalar serbest son dakika altın kripto kripto para borsası para piyasaları ons ons altın fiyatı bist altın fiyatlar yatırım yapmak petrol fiyatı dolar euro kripto para borsaları hisse senetleri para borsası pariteler spot piyasa nedir faiz hesaplama nasıl yapılır piyasalarda altın yatırım yapma altın alımı serbest piyasada stop loss nedir altının gram anlık canlı fiyatı altın fiyatı emtia piyasası fiyata stop loss güncel fiyatı sosyal medya

Borsalar

Borsalar Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Borsalar Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Tahvil faizi nedir? Tahvil faizi artarsa ne olur?

Tahvil faizi, periyodik olarak ya da vadesi geldikçe tek seferde ödenebilir. Tahvillerin vadeleri ve faiz oranları değişiklik göstermektedir. 5 yıldan 30 yıla kadar değişen kısa, orta ve uzun vadeli tahviller vardır. Faizler de bu süreye göre değişebilir. Tahvil faizi nedir, artarsa ne olur?

Finans 09-07-2022 01:22

Nasdaq nedir? Nasdaq hangi ülkenin borsası?

Global piyasalar arasında en popüler borsalardan biri Nasdaq’tır. Farklı ülkelerde bulunan yatırımcıların işlem yaptığı bir borsadır. Merkezi New York’ta bulunan Nasdaq borsası, bünyesinde barındırdığı dev şirketlerle küresel bağlantı oluşturur. Peki Nasdaq nedir? Nasdaq borsasında nasıl işlem yapılır?

Finans 26-06-2022 13:39

Bakan Varank: KOBİ’lerimiz ülkemizin geleceği olacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Ülkemizi kritik teknolojilerin pazarı değil, üreticisi yapmak için çalışıyoruz. Bu noktada KOBİ’lerimiz ülkemizin geleceği olacak. Biz de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak KOBİ’lerimizin sonuna kadar arkasında yer alacağız" dedi.

Finans 14-06-2022 16:39

Buğdayın fiyatı nasıl belirleniyor?

Buğdayın fiyatı iki katına çıktı. Bunun nedenleri arasında Ukrayna'daki savaş da var ama tek nedeni bu değil. Buğday fiyatı nasıl belli oluyor ve borsaların bununla ilişkisi ne?

Haber 14-06-2022 13:57

Devlet aylık 2 bin 126 lira verecek! İşte aranan şartlar...

Binlerce genç için staj seferberliği başlatıldı. Devlet ayda 2 bin 276 lira ödeyecek. Başvurular internet üzerinden yapılırken, sürece dahil olmak isteyenler uzmanlık sertifikası alabilmek için eğitimini tamamlaması gerekiyor. Mesleğim Hayatım İş ve Staj Programı ile başta uluslararası ve ulusal şirketler olmak üzere büyük ölçekli işletmelere ve KOBİ’lere nitelikli insan kaynağı sağlanması amaçlanıyor.

Finans 14-06-2022 09:53

Faiz Arttırımı Beklentisi Borsaları Vurdu

ABD’de borsalar güne ve haftaya sert düşüşlerle başladı. Dow Jones Endeksi yüzde 2 üzerinde değer kaybederken, S&P ve Nasdaq endekslerinde kayıplar yüzde 4’e yaklaştı

Haber 13-06-2022 20:27

SON DAKİKA: Gram altın için 1100 TL iddiası! Altın fiyatları için dev bankadan da uyarı geldi...

Son dakika: Altın ve dolar, yüksek enflasyon, Merkez bankalarının sıkılaşma hamleleri ve Çin'in açılması arasında yön bulmaya çalışıyor. Piyasalar yurt içinde mayıs ayında 24 yılın zirvesine çıkan enflasyon verisini atlattı. ABD istihdam verisine odaklanan piyasalar için merakla beklenen haber geldi. İşte altın fiyatlarına ilişkin son dakika gelişmeleri...

Finans 03-06-2022 15:45

Kılıçdaroğlu'ndan Konya'da çarpıcı sözler: Bizim evlatlarımız asgari ücretle iş bulamazken...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Elini kolunu sallayan herkesin Türkiye’ye geldiğini de biliyorum. 3 milyon, 6 milyon Suriyelinin veya diğer yabancıların Türkiye’de olduğunu biliyorum. Bizim evlatlarımız asgari ücretle iş bulamazken, onların asgari ücretin yarısıyla çalıştığını da biliyorum” dedi ve sığınmacıların ırkçılık yapılmadan geri gönderileceğini vurguladı.

Haber 02-06-2022 14:47

Yatırım araçları nelerdir? Risksiz yatırım araçları hangileri?

Hisse senedi, gayrimenkul, altın ve döviz gibi varlıklara yatırım aracı denir. Yatırım araçları, gelecekte kar elde etmeye veya zararı önlemeye yönelik kullanılırlar. Belirli oranda birikimi olan kişiler bu birikimleri değerlendirmek için yatırım araçlarına yönelirler. Yatırım araçları, uzun veya kısa vadede gelir elde etmeye yararlar. Temel yatırım araçları hangileri? Risksiz yatırım araçları nelerdir?

Finans 01-06-2022 09:38

Tazminat alabilirsiniz! Çoğu araç sahibi bundan haberdar değil

Kaza geçirmiş araçlar, satılırken emsallerine göre daha ucuza satılıyor. Çoğu araç sahibinin haberdar olmadığı 'değer kaybı tazminatı' ile oluşabilecek kaybın önüne geçebilirsiniz. Peki, değer kaybı tazminatı nasıl alınabilir? İşte detaylar...

Finans 29-05-2022 10:06

Ruslar ilk sıraya yerleşti! Şaşırtan 'Türkiye' gerçeği rakamlara yansıdı

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaştan sonra Ruslar, artık sadece ikamet için değil yatırım için de Türkiye’ye yöneldi. Son verilere göre nisanda yüzde 186,6’lık artışla bin 152 konut alarak zirveye çıkan Ruslar, yatırım için de Türkiye’yi tercih etti. Bu kapsamda Rusların şirket sayısı son bir ayda yüzde 112 artı.

Finans 28-05-2022 08:29

Stop loss nedir, ne işe yarar? Stop loss riskleri nelerdir, nasıl yapılır?

Stop loss emri yatırımcılar için çok önemli opsiyonlardan biridir. Borsada ve kripto para piyasasında stop loss emrinin olması, yatırımcının parasını korumasını sağlar. Stop loss riskleri nelerdir, borsada stop loss nasıl yapılır? Otomatik satış yaparak zararı durduran stop loss ne işe yarar?

Finans 27-05-2022 17:55

ABD Ekonomisinde Durgunluk Endişesi Sürüyor

ABD’de resesyon endişesi borsaları vurmaya devam ediyor. Sabah saatlerinde artışla başlayan Dow Jones Endeksi, öğle saatlerinde elde ettiği kazançları geri verip yeniden eksiye döndü

Haber 20-05-2022 20:50

Yerli otomobil TOGG, İstanbul ve Ankara'dan sonra ilk kez Samsun'da!

Türkiye'nin merakla piyasaya çıkmasını beklediği yerli otomobili TOGG, İstanbul ve Ankara'dan sonra ilk kez Samsun'da görücüye çıktı.

Haber 18-05-2022 23:55

Yerli otomobilde yeni gelişme! Yüzde 95'i tamamlandı

TOGG'un trafiğe çıkış tarihinin açıklanmasının ardından bir haber de Gemlik'teki tesisten geldi. TOGG'un sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda 208 robot ile parçalı denemelere başlanan tesisin tamamlanma oranı yüzde 95'lere ulaştı.

Finans 18-05-2022 11:57

TOGG ne zaman trafiğe çıkacak? Heyecanlandıran açıklama geldi

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'la ilgili son açıklama Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim'de fabrikanın açılışını yapacağını hatırlatan Hisarcıklıoğlu TOGG'un trafiğe çıkış tarihini de verdi.

Finans 17-05-2022 20:58

Gram altın 900 liranın altına geriledi! İslam Memiş 'çok riskli buluyorum' diyerek o tarihi açıkladı

Yurt içinde piyasalar Ramazan Bayramı nedeniyle kapalı. Ancak mayıs ayına sakin bir giriş yapan altın fiyatları piyasaların kapalı olduğu günde düşüşe geçti. Ons altın ve gram altın fiyatı 2 Mayıs Pazartesi günü de yatırımcılar tarafından araştırılırken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten yeni bir değerlendirme geldi. İşte gram altın, ons altın ve dolar/TL kuru için son dakika gelişmeleri ve anlık, canlı, güncel rakamlar...

Finans 02-05-2022 15:07

Reuters yazdı... Elon Musk-Twitter kavuşması bugün açıklanabilir!

ABD'li sosyal medya şirketi Twitter, şirketin en büyük ikinci hissedarı Elon Musk'ın şirkete yönelik 43 milyar dolarlık satın alma teklifini kabul etmeye hazırlanıyor. İddialara göre anlaşma bugün açıklanabilir ve Elon Musk, Twitter'ın patronu olma hayaline kavuşabilir.

Haber 25-04-2022 16:11

Mart ayında kurulan şirket sayısı arttı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin açıkladığı verilere göre aynı ayda, kapanan şirket sayısı aylık yüzde 75,9, yıllık yüzde 39,8 oranında artış gösterdi.

Finans 22-04-2022 10:53

Trading nedir? Borsada trade etmek ne demek?

Trading veya trade etmek ticaret yapmak anlamına gelir. Trade etmek insanlık tarihi kadar eski bir para kazanma yöntemidir. Para kullanmadan önce takas yolu ile para kullanmaya başladıktan sonra ise para aracılığıyla trade edilmiştir. Günümüzde de fiziksel ürünlerden itibari paralara kadar her şeyin ticareti yapılmaktadır. Bir şeyi alıp satmak veya değiş tokuş etmek anlamında kullanılan trading nedir? Trader kimdir?

Finans 21-04-2022 15:34

Thodex iddianamesinin detayları ortaya çıktı! Dikkat çeken 52 kilogram altın detayı

Thodex kripto para borsası üzerinden dolandırıcılık soruşturmasında, iddianamenin detayları ortaya çıktı. İddianamede, zanlıların Thodex üzerinden 27 Kasım 2020 ile 23 Mart 2021 tarihleri arasında yaptıkları transfer neticesinde 52 kilogram altın alımı yaptıkları aktarıldı. İddianamede yer verilen MASAK raporunda, firari Faruk Fatih Özer'in, 3 ayrı hesaptan 253 milyon 714 bin 909 lira karşılığı kripto varlık transfer ettiği belirtildi. İşte iddianameden dikkat çeken detaylar!

Haber 05-04-2022 17:32

Ödenmemiş trafik ve köprü cezası olanlar dikkat! Artık bunu yapamayacaksınız

Ticaret Bakanlığı ödenmemiş trafik cezası ve köprü-otoyol geçiş ücreti olduğu tespit edilen araçlar için yeni bir karar aldı. Bu kapsamda TOBB’a gönderilen genelgede borcu bulunan araçların kara sınır kapılarındaki gümrük sahalarından çıkış yapamayacak…

Finans 19-03-2022 09:17

Son dakika: Rusya-Ukrayna savaşı dengeleri değiştirdi! Yatırımcılar Türkiye'ye yöneldi

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş, her alanda olduğu gibi ekonomide de dengeleri değiştirdi. Saldırıları başladığı ilk günden bu yana Rusya'ya yönelik yaptırımlar katlanarak artarken, Rus iş insanları da yaptırımların hedefi oldu. Başta ABD, İngiltere ve AB ülkeleri onlarca Rus oligarkı yaptırım listesine alırken, iş insanları da yatırımlarını başka ülkelere yöneltmek durumunda kaldı. Türkiye de gerek konumu gerekse de nüfusu dolayısıyla adeta cazibe merkezi oldu.

Finans 17-03-2022 07:13

Akaryakıt zamları için flaş gelişme! İşte masadaki 8 çözüm önerisi

Akaryakıtta son dönemde artan fiyatların ardından akaryakıt sektörü çözüm arayışıyla bir araya geldi.Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle 140 dolar seviyelerine kadar yükselen brent petrol, son 13,5 yılın zirvesine çıktı. Brent petroldeki artış Türkiye'de akaryakıta zam olarak yansımaya devam etmişti. Sektörün yaşadığı sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin bir toplantı gerçekleştiren akaryakıt sektörü temsilcileri, pek çok konuyu içeren 8 önemli çözüm önerisini paylaştı.

Finans 16-03-2022 15:42

Nükleer santraldeki yangın korkuttu

Rusya’nın Ukrayna saldırıları sürerken, Avrupa’nın en büyük nükleer santrali olan Zaporijya’da çıkan yangın korkuttu. Ukrayna’daki Zaporijya nükleer santralindeki çatışmalardan sonra çıkan yangının söndürüldüğü ve santralin Rus güçlerinin eline geçtiği bildirildi

Haber 04-03-2022 12:17

Gürcistan’a girişlerde PCR test zorunluluğu kaldırılıyor

Artvin'den Türkiye'nin Kafkaslara açılan Sarp Sınır Kapısı'nda, 1 Mart itibariyle PCR testi zorunluluğu kaldırılıyor. Ülkeye geçiş için iki doz aşı olmak yeterli olacak.

Finans 26-02-2022 16:28

Rus borsasında tarihi gün! Yüzde 40 kayıp...

Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahale başlatmasının ardından Rus rublesi ve borsalar değer kaybetti. Rusya’nın Ukrayna’ya işgalinin başlamasının ardından Rus Borsasında ve rublede görülen değer kayıpları nedeniyle işlemler geçici olarak durduruldu. İşlemler daha sonra yeniden başladı. MOEX borsası işlemlerin başlamasının ardından yüzde 40'ın üzerinde kayıpla tarihinin en kötü işlem gününü yaşadı. Ruble yüzde 10 değer kaybetti.

Finans 24-02-2022 17:37

Rublede 2 yılın en büyük düşüşü

Rusya’nın Ukrayna’nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların sözde yönetimlerini tanımasıyla Rus para birimi ruble ve borsalardaki değer kayıpları artıyor. Ruble dolar karşısında 80'i görerek Kasım 2020'den beri en büyük düşüşü kaydetti. Borsalar da sert düştü.

Finans 22-02-2022 11:12

Rusya-Ukrayna krizi: Petrol fiyatları yedi yılın zirvesinde

Ukrayna-Rusya krizinin tedarik zincirlerini bozacağı endişesiyle petrol fiyatlarında artış yaşanıyor. Salı günü Brent ham petrolünün fiyatı son yedi yılın en yüksek seviyesi olan 98 dolara ulaştı

Haber 22-02-2022 09:55

Rusya-Ukrayna krizi: Petrol fiyatları yedi yılın zirvesinde

Ukrayna-Rusya krizinin tedarik zincirlerini bozacağı endişesiyle petrol fiyatlarında artış yaşanıyor. Salı günü Brent ham petrolünün fiyatı son yedi yılın en yüksek seviyesi olan 98 dolara ulaştı

Haber 22-02-2022 09:55

Paribu coin ne zaman çıkacak? Paribu coin ön satış bilgileri neler? Paribu nedir?

Türkiye'nin en çok tercih edilen kripto para alım satım borsası olan paribu geçtiğimiz yıl itibariyle üzerinde çalıştığı paribu coini çıkaracak. Bu haberin duyulmasıyla kripto para yatırımcılarının gözleri paribu coinin satışa sunulacağı tarihe çevrildi. Peki Paribu coin ne zaman çıkacak? Paribu coin ön satış bilgileri açıklandı mı? Paribu sahibi kim? İşte detaylar...

Finans 21-02-2022 17:26

İş dünyasında KDV indirimi sevinci!

İl dünyasının temsilcileri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "KDV Sistemini Sadeleştirme Programı'mız kapsamında temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV'yi yüzde 1'e indiriyoruz" açıklamasına ilişkin değerlendirmede bulundu. Alınan karar ise memnuniyetle karşılandı...

Finans 12-02-2022 17:01

Son dakika: Merkez Bankası Başkanı TOBB üyeleriyle buluştu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB üyeleri ile videokonferans görüşmesi yaptı. Kaynaklara göre, Kavcıoğlu firmalara TL'ye geçiş konusunda desteğin süreceği mesajını verdi. Ayrıca bankaların çok daha ucuz ve daha uzun vadeli kaynak sağlaması gerektiğini ifade etti. İşte son dakika haberinin detayları...

Finans 09-02-2022 16:59

M. Rifat Hisarcıklıoğlu kimdir? Türkiye Odalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Nereli? TOBB okul mu yapacak?

M. Rifat Hisarcıklıoğlu elektrik fiyatları konusunda yaptığı açıklama ile gündem olmuştu. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun başkan olduğu Türkiye Odalar Birliği ile ilgili bugün yapılan açıklama dikkat çekti. Peki M. Rifat Hisarcıklıoğlu kimdir? Türkiye Odalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Nereli? TOBB okul mu yapacak? İşte ayrıntılar...

Haber 09-02-2022 14:05

Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketi belli oldu! 13 kat daha hızlı büyüdüler

TOBB öncülüğünde, Vodafone Business sponsorluğunda, TEPAV ve TOBB ETÜ işbirliği ile Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi belirlendi. Cirosunu 2 yılda yüzde 5.808 oranında artıran İstanbul merkezli Tripenia Bilişim Turizm A.Ş. firması ilk sırayı aldı. İlk 100’deki şirketler, Türkiye’den 13 kat daha hızlı büyüdü.

Finans 08-02-2022 17:30

TOBB'dan elektrik fiyatlarında indirim çağrısı

Elektrik fiyatlarında yaşanan artışa yönelik TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan önemli açıklama geldi. Hisarcıklıoğlu, "Talebimiz, elektrik fiyatlarında indirime gidilmesi ve özellikle küçük işletmelerin korunması" dedi.

Finans 08-02-2022 17:21

Ticaret Bakanı Muş duyurdu: Yeni destek mekanizmalarımızı paylaşacağız

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, TOBB'un töreninde "Yakın gelecekte, farklı alanlara ve sektörlere odaklanan yeni destek mekanizmalarımızı sizlerle paylaşma fırsatı bulacağız" dedi.

Finans 08-02-2022 17:15

Son dakika: Uzman isim enflasyondaki yeni rotayı 'maalesef' diyerek duyurdu! Yıl sonuna kadar...

TÜİK tarafından açıklanan ocak ayı enflasyon rakamlarının ardından son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Hazine Bakanı Nurettin Nebati, enflasyon için yüzde elliyi görmeden nisan ayında tepe yapmasını bekliyoruz ifadelerini kullanmıştı. Ekonomistler yıl sonu tahminini açıkladı. Enflasyonda yeni rota yüzde ellinin üstü mü? İşte son dakika haberinin detayları...

Finans 04-02-2022 09:50

Düzenlemede sona gelindi! Kripto paradan vergi alınacak mı?

Kripto para varlıklarına yönelik uzun zamandır üzerinde çalışılan yasal düzenlemede sona yaklaşıldı. 10-12 maddeden oluşması beklenen teklifle kripto ticaret tüm yönleriyle düzenlenecek. Yatırımcının korunmasına ilişkin maddeler de olacak.

Finans 26-01-2022 17:30

Sanayide doğalgaz stresi büyüyor

Türkiye'ye İran'dan doğalgaz akışının kesilmesi en çok sanayiyi etkiledi.

Haber 24-01-2022 22:23

Gaz Kısıtlaması Yaşayan Türkiye Avrupa’yı Isıtıyor

İran’ın gaz akışını 10 gün süreyle kestiğini açıklamasıyla Türkiye, sanayi işletmelerine kısıtlama kararı aldı. Konutlarda da gaz kesintisi olabileceği endişesi var. Türkiye’nin TANAP'la Azerbaycan kaynaklı doğalgazı Avrupa’ya taşırken, kendi kışlık tüketimi için gaz depolamamış olması eleştiriliyor

Haber 24-01-2022 21:57

BtcTurk çöktü mü? Açıklama geldi! BtcTurk neden açılmıyor?

Ülkenin en büyük kripto para borsalarından biri olarak bilinen BtcTurk'de yaşanan erişim problemi kullanıcıları meraklandırdı. Vatandaşlar 'BtcTurk çöktü mü?' sorusunu sorguluyor. Konuyla ilgili şirketten açıklama geldi. Peki BtcTurk çöktü mü? BtcTurk neden açılmıyor? İşte yapılan açıklama ve ayrıntılar...

Finans 24-01-2022 08:58

Borsa İstanbul'un net kârı yüzde 44 arttı

Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, başarılı bir yılı geride bıraktıklarını ifade ederek net kârı açıkladı. Buna göre Borsa İstanbul’un net kârı 2021 yılında yüzde 44 artarak 2,07 milyar TL oldu.

Finans 17-01-2022 13:58

Stokçulukla mücadele yasası Resmi Gazete'de yayımlandı

Üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler tarafından piyasada darlık yaratıcı, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetler ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunanlara 100 bin liradan 2 milyon liraya kadar idari para cezası verilecek

Haber 11-01-2022 03:40

Son Dakika: Stokçuluğa karşı caydırıcılığı artıracak kanun teklifi kabul edildi

Son dakika haberine göre, TBMM Genel Kurulu'nda stokçuluğa karşı caydırıcılığın artırılmasını da içeren kanun teklifi kabul edildi. Stokçuluğun önlenmesine ilişkin olarak cezaların 100 bin TL ile 2 milyon TL arasında olması öngörülüyor.

Finans 06-01-2022 00:21