Bulgar Levası Haberleri

Bulgar turistlere Avrupa'dan gelenler de eklendi! Edirneli esnaf: 1 leva 9 lira işlerine geliyor

Edirne'ye sık sık alışverişe gelen Bulgar turistlere Avrupa'da yaşayanlar da eklendi. Edirne esnafından Metin Barmanbay, "Bulgaristan'ın da gurbetçileri var. Diğer Avrupa ülkelerinde çalışıp, orada 2 bin euro alıp, kendi ülkesinde 4 bin leva yapıp, o 4 bin leva'yı da ülkemize getirerek harcaması, onların da işlerine geliyor. Bu iş Edirneli esnafın da işine geliyor. Dövizin yükselmesi hoş değil ama bizler esnaf olarak buna olumlu bakıyoruz. Umuyorum, tüm yurt bu güzellikten nasibini alır" dedi.

Haber 21-06-2022 14:29

Bulgar turistler Edirne'ye akın etti! Bavul ve bagajlar doldu taştı

Bulgar levasının Türk lirası karşısında değer kazanmasıyla Bulgar turistler Edirne'ye adeta akın etti. Peynirden ekmeğe tüm ihtiyaçlarını karşılayan turistler, bavullarını ve bagajlarını doldurarak ülkelerine geri döndü. Bazı turistlerin aldıklarını taşımakta zorlandığı görüldü.

Haber 13-06-2022 15:33

Bu Cuma da görüntü değişmedi! Bulgarlar Edirne'ye akın etti: Altını da buradan alıyoruz, hastaneye de buraya geliyoruz

Her Cuma olduğu gibi bu Cuma da Bulgar vatandaşlar Edirne'ye akın etti. “Sosyete Pazarı” olarak da bilinen Ulus Pazarına gelen turistler, Edirne esnafına can suyu oluyor. Bulgar vatandaş Vahdet Çelik, ''Buradan çeşitli alışveriş yapıyoruz altın dahil her şeyi alıyoruz'' dedi. Başka bir vatandaş da, ''Buranın insanları bize karşı çok iyiler. Hastalandık, hastane için bile buraya geldik. Bize karşı çok iyi davranılıyor'' şeklinde konuştu.

Haber 18-02-2022 15:44

Levanın düştüğünü gören Bulgarlar şaşkına döndü: Çok ağır geldi taşıyamıyoruz

Alışveriş için Edirne’ye akın eden Bulgaristan vatandaşları, 1 Bulgar levasının 10,53 TL’den 5,75 TL’ye düştüğünü görünce şok yaşadı. Geçen hafta adım atacak yer kalmayan Ulus Pazarı'nda bu hafta ise yoğunluk yaşanmadı. Döviz bürosuna geldiklerinde kurda düşüşün yaşandığını görünce şoka uğradığını belirten Bulgaristan vatandaşı, ''Dövizde yaşanan düşüş bizi fazla etkiledi. Çok ağır geldi taşıyamıyoruz, kaldıramıyoruz'' dedi.

Haber 24-12-2021 15:26

Bulgar Levası

Bulgar Levası Hakkındaki Haberler Mynet'te. Bulgar Levası Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Bulgarlar tezgahları adeta talan etti: Pazarda 3 bin TL harcadım

Edirne’ye gelen Bulgaristan vatandaşları çarşı pazarda yoğunluğa sebep oldu. Ulus Pazarı'nın hınca hınç olduğunu görenler gözlerine inanamadı. Adım atacak yer kalmayan pazarda, Bulgarlar tezgahları adeta talan etti.

Haber 04-12-2021 13:25

Euro yükselince pazara koştular!

Merkez Bankasının faiz kararının ardından Euro'nun yükselişe geçmesiyle birlikte Euro’ya endeksli Bulgar Levası değer kazandı. Bulgar Levası 5.74 lirayı görünce Bulgaristan vatandaşları Edirne’deki Ulus Pazarına akın etti. Pazarı dolduran binlerce Bulgar satın aldıkları ürünleri taşımakta zorluk çekti.

Finans 22-10-2021 14:29