Çalışma Saati Haberleri

Bakan Işıkhan merak edilen o soruyu cevapladı! Emekli aylıkları ve çalışma saatleri ile ilgili önemli açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki Kabine toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Emekli olunan yıla göre maaş farkı oluşması hakkında Hazine ve Maliye Bakanlığı ile çalışma yapıldığını aktaran Bakan Işıkhan, çalışma saatleri için de açıklamada bulundu.

Finans

'Değişime ayak uydurmalıyız' demişti: Esnek ve uzaktan çalışma için en somut iki adım! Detaylar ortaya çıktı

Dünyada mesai saatleri kısalırken Türkiye'nin de gündemine giren esnek ve uzaktan çalışma modelleri için geçtiğimiz haftalarda kritik bir toplantı gerçekleştirildi. Bu gelişmenin üzerine OVP'de çalışma saatlerine ilişkin maddelerin de yer alması dikkatlerden kaçmadı. Mesai saatleri iş-özel yaşam dengesi gözetilerek yeniden güncellenecek. Detaylar belli oldu...

Finans

Mesai saatlerini kısaltmak için çalışmalar başladı! Memuru da özel sektör çalışanını da 'maaşım düşer mi?' korkusu sardı: 270 saat detayı...

Birçok ülke mesai saatlerinde kısaltmaya giderken bu durum Türkiye’yi de harekete geçirdi. Teknik çalışmaları başlayan çalışma saatleri için formül de belli oldu. Buna göre sektörler ve meslekler arasında uygulama farklılığı olsa da çalışma zaman dilimi 'esnek zaman ve çekirdek zaman' olarak ikiye ayrılacak. Hem kamu hem de özel sektör çalışanları ise ‘mesai saati kısalırsa maaşım düşer mi?’ diye merak ediyordu. Peki Uzaktan ve esnek çalışma ne zaman gelecek? İşte yeni modelin detayları...

Finans

On milyonlarca çalışan için kritik adım! 8 saate kadar azalacak: Mesai saatlerinin kısalmasında en net adım...

Bazısı 45 bazısı 48 saat çalışıyor... Mesai saatleri kısalacak mı? En somut adım atıldı, 30 milyondan fazla çalışanı ilgilendiriyor! İş kanununda değişiklik yolda. Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu’nda çalışma saatleri, genel tatil ücretleri, esnek çalışma, haftalık ve yıllık izin gibi konularda teknik çalışma yapılmasına karar verildi. İşte detaylar...

Finans

Çalışma Saati

Çalışma Saati Hakkındaki Haberler Mynet'te. Çalışma Saati Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

O meslek grubunda çalışanlar dikkat! Çalışma saatleri yeniden düzenlendi! Karar Resmi Gazete'de...

Petrol araştırma, arama ve sondaj faaliyetlerindeki işçiler için çalışma saati düzenlemesine gidildi. Söz konusu faaliyetler kapsamında yürütülen işler ve bu işlerin yürütüldüğü iş yerlerinde çalışma saati düzenlemesi, 24 saatte 2 işçi postası olacak şekilde yapılabilecek. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Finans

Kavurucu sıcaklar için çalışma saati önerisi! 'Modifiye edilebilir' Bazı belediyeleri örnek gösterdi! 'Özel iş yerlerinde de uygulanabilir'

Kavurucu sıcaklar etkisini gösterirken uzmanlardan uyarılar geliyor. Prof. Dr. Tuna Katırcıbaşı'dan çalışma saati önerisi geldi. Sıcak havada güneş altında çalışanlar ve 65 yaş üzeri vatandaşların güneş çarpmasına karşı dikkatli olması gerektiğini belirtip "Bence çalışma saatleri modifiye edilebilir. Özellikle tarım işçileri çok aşırı sıcaklarda çalışmalarını devam ettiriyor ve bu maalesef insani değil. Sabah 06.00-09.00 arası ile 17.00-20.00 saatleri çalışmak için daha mantıklı olabilir" dedi.

Finans

Çalışma saatlerine enerji tasarrufu düzenlemesi! Saat 06.00 ila 13.00 arasında açık olacak: Yarından itibaren başlıyor

Yaz aylarında yaşanan yüksek sıcaklıklar İran hükümetini harekete geçirdi. Enerjide tasarruf önlemleri kapsamında ülkede çalışma saatleri 06.00 ila 13.00 arasına çekildi.

Finans

Çalışma saatleri kısalırsa maaşlar da düşecek mi? Para mı zaman mı? Haftada 4 gün veya günde 5 saat formülü deneniyor... Kısmi ve geçici süreli çalışma modeli de masada

Çalışma saatleriyle ilgili düzenleme yapıldığı haberi milyonlarca çalışanı heyecanlandırdı. Bakanlığın üzerinde çalıştığı yeni düzenleme ile haftada 45 saat olan çalışma süresinin kısaltılması gündemde. Bazı ülkelerde haftada 4 gün veya günde 5 saat formülünü denendiği belirtilirken, 21 yıl sonra yapılması planlanan değişik ile verimliliğin artırılması hedefleniyor. Söz konusu düzenleme merak edilirken, milyonlar şimdi de "Çalışma saatleri kısalırsa maaşlar da düşecek mi?" sorusuna yanıt arıyor.

Finans

Praktiker çalışma saatleri nedir? Praktiker şubeleri saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

Türkiye’nin farklı illerinde ve farklı noktalarında bulunan Praktiker şubeleri “Kendin Yap” alanında hizmet veren markalar arasında yer almaktadır. Birçok ülkede bulunan Praktiker, uygulama yapı market alanında önemli isimlerden biridir. Çalışma saatlerinde hizmet vermekte ve müşterilerine çeşitli kampanyalar ve indirimler sunmaktadır. Peki, Praktiker şubeleri saat kaça kadar hizmet veriyor?

Haber

Akbatı AVM çalışma saatleri nedir? Akbatı AVM saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

2011 yılında açılışı yapılmış olan İstanbul’un Bahçeşehir ilçesinde yer alan Akbatı AVM yerli ve yabancı birçok mağaza, yeme içme alanları ve türlü etkinlikleri ile hizmet vermektedir. Akbatı AVM bünyesinde sinema salonları, yerli ve yabancı markalara ait mağazalar, farklı ülkelerin lezzetlerinin sunulduğu kafe ve lokantalar yer almaktadır. Peki, Akbatı AVM hafta içi ve hafta sonu saat kaça kadar açık?

Haber

Akasya Acıbadem AVM çalışma saatleri nedir? Akasya Acıbadem AVM saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

İstanbul Acıbadem’de 2014 yılından beri hizmet vermekte olan Akasya Acıbadem AVM, yeme içime alanlarından farklı sektörlerden ürünler sunan mağazaları bünyesinde barındıran bir alışveriş merkezidir. Dünya genelinde en bilinen markalara ev sahipliği yapmakta ve belli çalışma saatlerinde hizmet vermektedir. İstanbul'da hizmet veren ve çalışma saatleri arasında çeşitli imkânlar sunan Akasya Acıbadem AVM saat kaça kadar açık?

Haber

Çağrı Market çalışma saatleri nedir? Çağrı Market saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

Manavdan temizlik ürününe, kuru gıdadan et ürünlerine kadar pek çok ürünün bir arada satışa sunulduğu marketler pek çok kişi tarafından ziyaret ediliyor. Zincir marketler arasında yer alan Çağrı Market de İstanbul ve Kocaeli illerinde yer alan şubeleri ile hizmet veriyor. İhtiyaç duyulan pek çok ürünün bulunabildiği marketin çalışma saatleri ziyaretçiler tarafından merak ediliyor. Peki, Çağrı Market saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

Haber

Nöbetçi noter çalışma saatleri nedir? Nöbetçi noter saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

Noter, yasaların verdiği yetki ile özel veya tüzel kişilerin çeşitli işlem ve belgelerine yasal geçerlilik kazandıran, yasaların tanımladığı başka görevleri yapan belirli niteliklere ve kendine özgü yasal bir statüsü olan kamu görevlisidir. Pek çok alanda imza ve onay yetkisi bulunan noterlere her gün binlerce vatandaş başvurur. Mesai saatlerinin dışında da açık olan nöbetçi noterler özellikle acil olan işlemler için tercih edilir. Peki, nöbetçi noter saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

Haber

Kuveyt Türk çalışma saatleri nedir? Kuveyt Türk şubeleri saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

Türkiye’de faaliyet göstermekte olan pek çok özel banka bulunuyor. Bu bankalar arasında Kuveyt Türk Bankası da yer alıyor. Vatandaşlar tarafından merak edilen konular arasında bankaların çalışma saatleri bulunuyor. Banka müşterileri, şubelerde halletmeleri gereken işleri halletmek için mesai saatlerini bilmek istiyor. Peki Kuveyt Türk şubeleri saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

Haber

LC Waikiki çalışma saatleri nedir? LC Waikiki saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

LC Waikiki kadın, erkek ve çocuk giyim mağazasıdır. Türkiye’nin her şehrinde pek çok şubesi bulunan LC Waikiki, mağazalar zinciri olarak her mağazasında aynı hizmeti sunar. Her yaştan, cinsiyetten ve her tarzdan kullanıcıya hitap eden ürünleri ile pek çok kişi tarafından tercih edilir. Mağazaların açılış ve kapanış saatleri haftanın her günü aynıdır. Peki, LC Waikiki saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

Haber

Askerlik şubesi çalışma saatleri nedir, hafta sonu açık mı? Askerlik şubeleri kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

Dinî ve millî bayramlarda hizmet vermeyen askerlik şubeleri, hafta içi mesai saatleri içerisinde ziyaret edilebilir. Bu ziyaretlerin hafta içi günlerinde en geç 17.00'ye kadar gerçekleştirilmesi gerekir. Milli Savunma Bakanlığı Askeralma teşkilatının en küçük birimi olan askerlik şubeleri hangi günler çalışıyor, hafta sonu hizmet veriyor mu?

Haber

Mesai saatleri değişiyor mu? Şirketler birer birer dört gün çalışma modeline geçti...

Dünya genelinde haftada beş gün olan mesai saatlerinde değişiklik yaşanıyor. Birçok şirket dört gün çalışma modeline geçerken, son yapılan araştırmanın sonuçları da dikkat çekti. İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre dört gün çalışan 70 şirketin yüzde 49'unda verimlilik arttı.

Finans