Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Haberleri

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin taşınacak bölümleri belirlendi

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (İÜC) Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, poliklinik hizmetlerinin ağırlıklı olarak Cerrahpaşa'da devam edeceğini, tüm ameliyat ve yatan hasta hizmetlerinin ise İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile yenilenen Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam edeceğini belirtti.

Haber 09-03-2023 14:57

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin büyük bölümü kapatıldı! Hasta kabulü ve ameliyatlar durduruldu

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nin büyük bölümü, binalardaki deprem riski nedeniyle kapatıldı. Sosyal medyada gündem olan Cerrahpaşa'nın Fatih'te bulunan binalarında, sağlık ve eğitim hizmeti binalardaki deprem risk durumu sebebiyle durduruldu. Konuyla ilgili konuşan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, "Acil ve çocuk sağlığı ve hastalıkları birimi hariç tüm erişkin ayaktan ve yatan hasta kabulü ve tüm ameliyatlar durdurulmuştur" dedi.

Haber 27-02-2023 15:51

Bütün gün başlarına bir şey gelmesin diye dua ediyorlar! Geleceğin doktorları endişeli: Herkes için büyük bir sorun

Tüm Türkiye İstanbul'da büyük bir deprem olasılığını konuşurken İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi (ÇAPA) ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden gelen görüntüler endişe yarattı. Öğrencilerin çekip kaygılarını dile getirdiği karelerde fakültelerdeki binalarda kolon, kiriş ve duvarlarda çatlaklar ve dökülmeler gözler önüne serildi. İntörn Doktor Elif Özerdem "Gün boyu başımıza bir şey gelmesin diye dua ediyoruz" derken ayrıca durumun herkes için büyük sorun olduğuna dikkat çekildi.

Haber 25-02-2023 10:34

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ”Afet ve Deprem Tedavi Kılavuzu” video serisi yayınlandı

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (İÜC), Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen depremler sonrası Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde çekimleri yapılan ve hekimlere yönelik hazırlanan “Afet ve Deprem Tedavi Kılavuzu” başlıklı video serisini kısa zamanda hazırlayarak yayınladı.

Haber 13-02-2023 11:25

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Bronzlaşmak isteyenlere deri kanseri hatırlatması

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekayi Kutlubay: - "Deri kanserlerinin sebebi yüzde 90 güneş ışığıdır. Geri kalan tüm faktörler, örneğin virüsler, çevresel faktörler, radyasyon, çevre kirliliği gibi sebepler sadece yüzde 10'unu oluşturuyor" - "Son yıllarda deri kanseri görülme oranı 50 kat artmış durumda. Çünkü insanların yaşam süresi uzadı"

Yurthaber 23-08-2022 11:07

Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde iç hastalıkları yoğun bakım ünitesi açıldı

İÜC Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın: - "Bu ünitenin açılışıyla birlikte toplam yoğun bakım yatak kapasitemiz 111'e çıkmış oluyor"

Yurthaber 17-08-2022 13:39