Cevdet Yılmaz Haberleri

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu değerlendirdi: Amacımız enflasyonu düşürmek, kalıcı refah artışı sağlamaktır

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu değerlendirdi. Kredi notunun iki kademe artırmasına ilişkin, "Artan kredi notumuzun yatırım, istihdam, üretim ve ihracat için daha nitelikli finansmana erişimi kolaylaştırmasını bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Finans

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu değerlendirdi. Kredi notunun iki kademe artırmasına ilişkin, "Artan kredi notumuzun yatırım, istihdam, üretim ve ihracat için daha nitelikli finansmana erişimi kolaylaştırmasını bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Finans

15 Temmuz Şehitliği'nde anma töreni: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve Bakan Yerlikaya da katıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Karşıyaka Mezarlığı'ndaki 15 Temmuz Şehitliği'nde anma töreni düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da katıldı.

Haber

Cevdet Yılmaz'dan gri liste açıklaması! 'Enflasyondaki düşüş Temmuz ve Ağustos'ta daha da hızlanacak'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz gri listeden çıkmak için her şeyin yapıldığını ifade ederek "Son derece olumlu bir raporun çıktığını biliyoruz" dedi. Enflasyon ile ilgili de konuşan Yılmaz, düşüşün Temmuz ve Ağustos ile daha da hızlanacağını aktardı.

Finans

Cevdet Yılmaz

Cevdet Yilmaz Hakkındaki Haberler Mynet'te. Cevdet Yilmaz Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı açıkladı: Yüzde 72'ye yükseldi, 42 bin doları aştı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan satın alma gücü paritesine ilişkin olarak, "2002'de 9 bin 279 dolar olan OECD tanımlı SAGP cinsinden kişi başına gelirimiz, 2023'te 42 bin 529 dolar olarak gerçekleşmiştir. OECD ortalamasına yakınsama oranı 2002'deki yüzde 35 seviyesinden 2023'te yüzde 72 seviyesine yükselmiştir" açıklamasını yaptı.

Finans

Son dakika | Vergi düzenlemesinde iddialar için son noktayı koydu! Spekülasyondan öteye geçmeyecek

Son dakika haberi: Son günlerde yeni vergilerle ilgili iddialar gündemde. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz söz konusu iddialarla ilgili "Çalışmalar tamamlanıp resmi bir teklif niteliği kazanmadan yapılacak yorumlar, spekülasyondan öteye geçmeyecektir" mesajını verdi.

Finans

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Maliye politikası ve yapısal reformlar ile sonuç alacağız

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi'ndeki enflasyon beklentisinin bu ay da düşmesini değerlendirdi. Yılmaz, "Para politikasının yanı sıra maliye politikası ve verimliliği artıran yapısal reformlar ile sonuç alacağız" düşüncesini dile getirdi.

Finans

Cumhurbaşkanlığına Cevdet Yılmaz vekalet edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İspanya ve İtalya ziyaretleri nedeniyle Cumhurbaşkanlığına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın vekalet etmesine dair tezkere Resmi Gazete’de yayımlandı.

Haber

Borsa güne yükselişle başladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,05 yükselişle 10.003,41 puandan başladı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 1,66 ile bilişim olurken, en çok kaybettiren yüzde 2,15 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu.

Finans

Borsa'ya vergi mi geliyor? Cevdet Yılmaz'dan açıklama: 'Söylentilere itibar edilmemeli'

Borsa'ya vergi geleceği iddiaları gündem olurken bir açıklama da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan geldi. Yılmaz "Yetkililer açıklamadan söylentilere itibar edilmemeli. Borsada yapılan işlemler üzerinden cüzi bir miktar alma tartışmaları yapılıyor. Borsada kazançlar üzerinden bir vergi yok. Sadece 10 binde 1'ler olur mu bunun tartışması var, işlem ücreti olarak" dedi.

Finans

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon dönemine giriyoruz

Türkiye İstatistik Kurumu'nun mayıs ayında zirve enflasyonu açıklamasının ardından ekonomi yönetiminden peş peşe dezenflasyon açıklamaları geliyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da "Dezenflasyon dönemine giriyoruz" açıklamasını yaptı.

Finans

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan gri liste açıklaması: Tarih verdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin gri listeden çıkmasını beklediğini söyledi. Yılmaz, gri listeden çıkış içinse önümüzdeki ayı işaret etti. Yılmaz OVP'nin eylül ayında güncelleneceğini, enflasyonda yaz aylarında düşüş yaşanacağını söyledi.

Finans

Eğitimcilere şiddet doğrudan tutuklama sebebi sayılacak! Gözler TBMM'ye çevrildi: Yeni yasa yolda

Öğretmenlik için yeni yasa düzenlemesi yolda. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan açıklama geldi. Yasa taslağının önümüzdeki günlerde TBMM'nin gündemine geleceğini belirten Yılmaz detayları açıkladı.

Egitim

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan 'Mesleki teknik eğitim' açıklaması: Çalışmaları ele alacağız

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Özellikle mesleki ve teknik eğitim ile yüksekokul mezunu gençlerimizin kendi alanlarında çalışmasını teşvik edecek mekanizmaların oluşturulması, mesleki ve teknik eğitimin öneminin tüm toplum kesimlerine ve ilkokuldan itibaren öğrencilerimize aşılanması amacıyla yürütülebilecek çalışmaları ele alacağız" dedi.

Finans

Cevdet Yılmaz'dan 'enflasyon' mesajı! Yüzde 20’nin altına düşmesini öngörüyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Temel amacımız enflasyonu düşürmek, kalıcı sosyal refahı sağlamak" dedi. Yılmaz gelecek yıl için de enflasyonun yüzde 20 seviyesine düşeceğini öngördüklerini söyledi.

Finans

Cevdet Yılmaz 'Bir yasal düzenleme ihtiyacı görünüyor' deyip duyurdu: 'Yakında Meclis gündemine gelecektir'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz fahiş fiyatlarla ilgili olarak "Amacımız, yaptırımları daha etkili, caydırıcı hale getirmek ve bu şekilde de piyasada tüketicilere haksız fiyat uygulamalarının oluşumunu engellemek. Bu konuda bir yasal düzenleme ihtiyacı görünüyor. Yakın bir zamanda ben Meclisimizin gündemine bu tür tekliflerin geleceğini düşünüyorum" dedi.

Finans

Cevdet Yılmaz'dan büyüme açıklaması: Ekonomimizin gücünü göstermekte

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan Türkiye'nin büyüme performansına ilişkin açıklama geldi. Yılmaz, "Bölgemizi etkileyen olumsuz jeopolitik gelişmelerin yaşandığı, depremin yaralarının sarıldığı, küresel ticari faaliyetlerin azaldığı bir dönemde sağlanan büyüme, ekonomimizin gücünü göstermektedir" değerlendirmesini yaptı.

Finans

Cevdet Yılmaz 'hazırlıklar var' diyerek sinyali verdi! Emeklilerle ilgili yeni çalışma! Kök maaş ve en düşük emekli aylığı detayı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamalarının ardından temmuz öncesi seyyanen zam hayalleri suya düşerken hükümet kanadından emekliler için yeni çalışma sinyali ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan geldi. Yılmaz, "Hazırlıklarımız var" dediği yeni çalışmada emeklileri neler bekliyor?

Finans

Cumhurbaşkanı Yardımcısı: Cari açığın azaltılması temel hedeflerimiz arasında

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, dış ticaret verilerini değerlendirdi. Yılmaz, "İstikrarlı ve sürdürülebilir büyümenin sağlanmasında cari açığın azaltılması temel hedeflerimiz arasındadır." dedi.

Finans

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan seçim sonrası enflasyon mesajı: Ücret artışlarının zamanla erimesini önleyeceğiz

Türkiye 31 Mart yerel seçimlerini geride bıraktı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan enflasyon mesajı geldi. Yılmaz yılın ikinci yarısını işaret ederek "Ücret artışlarının zamanla erimesini önleyecek, kalıcı refah artışı sağlayacağız" dedi.

Finans

Seçim sonrası için 'zam yağmuru, vergi artışı, kemer sıkma uygulaması' iddialarına Cevdet Yılmaz'dan yanıt 'Döviz ihtiyacımızın azaldığı bir dönem'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Döviz ihtiyacımızın azaldığı, döviz finansmanına erişim imkanının arttığı bir dönemdeyiz. Dolayısıyla döviz üzerinden oluşturan spekülasyonların siyasi bir zemini olmadığı gibi teknik bir zemini, rakamsal bir zemini de yok." dedi.

Finans

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan KKM açıklaması: 'Başından itibaren...'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Enflasyonla ilgili net mesaj veren Cevdet Yılmaz, OVP hedeflerinin önünde olduklarını belirtti.

Finans

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması: Haziran ve temmuzdan başlayarak...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyonda düşüş için haziran ve temmuz aylarını işaret etti. Yılmaz, "Bir tek konuda sıkıntımız var, o da fiyat istikrarı, enflasyon dediğimiz hadise. Bunu da biliyoruz. Vatandaşımızın sıkıntısı bizim de sıkıntımızdır." değerlendirmesini yaptı.

Finans

Asgari ücrete ve emekliye ek zam var mı? Milyonların beklediği açıklama Cevdet Yılmaz'dan açıklama geldi

Seçim öncesi çalışan ve emekli kesimin gündeminde ara zam var. Çalışanlar asgari ücrete ara zam beklentisindeyken, emekliler de maaşlarına seyyanen zam istiyor. Peki hükümetin bu konuda çalışmaları var. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan açıklama geldi.

Finans

Cumhurbaşkanı Yardımcısı 2025'i işaret etti: Enflasyonla mücadele süreci çok daha hızlanacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Merkez Bankası'nın ilave sıkılaştırıcı adımlarını değerlendirdi. Yılmaz, “Destekleyeceğimiz dezenflasyon sürecinde yılın ikinci yarısında belirgin sonuçlar alınacaktır” düşüncesini dile getirirken enflasyonla mücadeleye de değindi.

Finans

57 başlıktan oluşuyor! Cumhurbaşkanı Yardımcısı duyurdu: YOİKK Eylem Planı hazırlandı, ilan tarihi belirlendi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) Eylem Planı’nı yarın kamuoyuna deklare etmeyi planladıklarını açıkladı.

Finans

Cevdet Yılmaz'dan 'büyüme' yorumu: 'Emeğin milli gelirden aldığı pay arttı'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz bugün açıklanan 2023 büyüme rakamlarına ilişkin olarak, "Emeğin milli gelirden aldığı pay arttı" yorumunu yaptı. Yılmaz büyüme kapasitesinin güçlenerek devam ettiğini belirtti.

Finans

Cumhurbaşkanı Yardımcısı'nın enflasyon açıklamasında 'istisna' detayı: Kademeli olarak...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, son 5 ayın zirvesine çıkan ocak ayı enflasyon rakamlarına ilişkin olarak, "Aylık bazda enflasyonda düşüşler başlamıştı, ocak ayında istisnai bir durum oldu" yorumunu yaptı. Yılmaz, önümüzdeki aylarda enflasyonda kademeli olarak düşüşlerin görüleceğini söyledi.

Finans

Cumhurbaşkanı Yardımcısı: Enflasyon ile kararlı mücadele ederken ihracat odaklı kalkınma hamlemize devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ocak ayı ihracat rakamlarına ilişkin olarak, "Enflasyon ile kararlı mücadele ederken ihracat odaklı kalkınma hamlemize devam edeceğiz" yorumunu yaptı.

Finans

Merkez Bankası'nın faiz artırımları, kurdaki yükseliş, kripto para düzenlemesi... Cevdet Yılmaz'dan yapısal reform mesajı: 'Daha çok yoğunlaşacağız'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz gündeme dair açıklamalarda bulundu. Merkez Bankası'nın faiz artışlarına değinen Yılmaz, kurdaki yükselişle ilgili olarak "Kur hedefimiz yok" dedi. Merak edilen kripto para düzenlemesiyle ilgili olarak da Yılmaz "Bizim yapacağımız düzenleme çerçeve bir düzenleme olacaktır" diye konuştu.

Finans

Gündemdeki yerini koruyor: SGK uzmanından kademeli emeklilik için 'seçim öncesi' sinyali

Kademeli emeklilik ne zaman çıkacak? sorusuna milyonlarca kişi yanıt ararken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kademeli emeklilikle ilgili şu anda bir çalışmaları olmadığını söylemişti. Yılmaz'ın açık kapı bıraktığı kademeli emeklilik gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

Finans

Cumhurbaşkanı Yardımcısı: Geçtiğimiz 22 yıla mührünü vuran kalkınma hamlemize devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Geçtiğimiz 22 yıla mührünü vuran kalkınma hamlemize, Yatırım Programı projelerimizi etkili bir şekilde hayata geçirerek kararlılıkla devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

Finans

Geri sayım başladı: Emeklinin zam hesabı değişti, iki formül masada, maaş dengesi için beklenen tarih...

TÜİK'in aralık ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından memur ve emeklilerin zam oranı da belli oldu. Memur ve işçi emeklisinin zam oranındaki farkın açık olması ek zam talebini gündeme getirdi. Gözler bu hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak Kabine Toplantısı'na çevrilmişken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın açıklaması sonrası emeklinin ek zam hesabı değişti. Hangi formüller masada, emeklilerin maaşları ne zaman dengelenecek?

Finans

Memur ve memur emeklileri dikkat! Cumhurbaşkanı Yardımcısı zam için canlı yayında oran verdi: Yüzde 50 civarında...

Yıl sonu geldi, hesap makineleri tekrardan konuldukları raflardan çıktı. Memur, işçi, asgari ücretli, özel sektör çalışanı herkes gözünü yeni yılda yapılacak zam oranlarına çevirdi. Milyonların beklediği oranı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz canlı yayında verdi. Memur ve memur emeklisinin maaşı yeni yılda ne kadar artacak? İşte detaylar...

Finans

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan 'büyüme' açıklaması Yıl sonunu 4,4 gibi bir rakamla kapatmayı umut ediyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz "2. İstanbul İnsan Kaynakları Forumu"nda konuştu. Yılmaz, bu yıl yaşanan depremlere rağmen Türkiye ekonomisinin büyümeye devam ettiğini belirterek, "Bu yılın 9 ayında Türkiye ekonomisi yüzde 4,7 büyüme kaydetti. Son çeyrekte, üçüncü çeyrekte 5,9 büyümemiz var. Yıl sonunu da inşallah 4,4 gibi bir rakamla kapatmayı umut ediyoruz." dedi.

Finans

Cevdet Yılmaz'dan enflasyon mesajı! '2024'ün ortalarından itibaren...'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Enflasyonla mücadelemizin aylık etkilerini görmeye başladık. Yıllık etkiyi ise 2024'ün ortalarından itibaren görmeye başlayacağız. 2024'ün ortalarından itibaren enflasyonda belirgin şekilde düşüş gerçekleşecek" dedi.

Finans

Kur Korumalı Mevduat açıklaması! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz duyurdu: 'Toplumsal kredi notu' devreye alınacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan Kur Korumalı Mevduat ile ilgili önemli açıklamalar geldi. KKM'den aşamalı bir şekilde çıkılacağını, ani bir şekilde bitirme gibi bir perspektifleri olmadığını söyleyen Yılmaz, 'Toplumsal kredi notu' uygulamasının da devreye alınacağını duyurdu.

Finans

Konut kredisinde yeni dönem! İlk evini alacaklara kredi desteği ile ilgili Cevdet Yılmaz’dan yeni açıklama…

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ilk evini alacaklara verilecek olan kredi desteği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İkinci ve üçüncü konut alımında artık pek kredi imkanı olmayacağını belirten Yılmaz “İlk ev alımında kredi erişimini sağlıyoruz” diyerek beklenen kredi açıklamasına ilişkin son gelişmeleri paylaştı.

Finans

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan 'fahiş fiyat' açıklaması! Gerekirse cezaları arttıracağız, diğer tarafta 1 liraysa burada 10 lira yapacağız'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın, iş dünyasının önde gelen isimleriyle gerçekleştirdiği buluşmada çimento ve betondaki fahiş fiyat konusu da gündeme geldi. Yılmaz, “Gerekirse deprem bölgesindeki cezaları arttıracağız. Diğer tarafta bir liraysa burada 10 lira yapacağız” dedi.

Finans

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Orta Doğu'da oynanan oyunlar bozulacak!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Gazze'de 1 aydır süren savaşa ilişkin yeni açıklama yaptı. Ateşkes çağrısı yapmayan ülkelere "Bu ayıp onlara yeter" sözleriyle tepki gösteren Yılmaz, "Orta Doğu'da oynan oyunlar elbet bozulacak" dedi.

Haber

SON DAKİKA | Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan enflasyon açıklaması! Düşüş için tarih verdi

Son dakika: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyonla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Enflasyonda tek haneli rakamlara dönmeyi hedefliyoruz. Gelecek yıl enflasyonda düşüş başlayacak. Depreme rağmen mali disiplini elden bırakmıyoruz" dedi.

Finans

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu! Emeklilikte yaş yükseltilecek mi?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Bütçe Komisyonu'nda 12. Kalkınma Planı görüşmelerinde konuştu. Yılmaz, 'Emeklilikte yaş yükseltilmesine dair bir çalışmamız yok' ifadelerini kullandı.

Finans

Hükûmetten kur hedefi açıklaması! 'Son dönemde önemli hareketlilik oldu'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kurda herhangi bir hedef ve tahmin olmadığını belirterek, "Serbest kur rejimi var, son dönemlerde önemli hareketlilik oldu, önümüzdeki dönemde böyle yüksek ölçüde hareketlilik beklemiyoruz" dedi.

Finans

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan kararlılık mesajı: Enflasyon kalıcı ve düşük tek haneli seviyelere gerileyene kadar...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan enflasyonla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, "Enflasyon kalıcı ve düşük tek haneli seviyelere gerileyene kadar tüm politika araçları kararlılıkla kullanılmaya devam edilecektir" diye konuştu.

Finans

Son dakika | Tek haneli enflasyon mesajı! Cevdet Yılmaz: 'İşçimizi, memurumuzu, emeklimizi ezdirmeyeceğiz'

Son dakika haberi: 2024 yılı bütçesine ilişkin yasa teklifi bugün Meclis'e sunuldu. Sunum öncesi detayları duyuran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2023 ve 2024 yılları için öngörülen büyüme rakamlarını açıkladı. Buna göre 2023 genelinde büyüme oranının yüzde 4,4; 2024'te ise yüzde 4 olması bekleniyor. Tek haneli enflasyona düşüş mesajı veren Yılmaz, "Memurumuzu, işçimizi, emeklimizi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da enflasyona ezdirmeyeceğiz" dedi.

Finans

Zamlı emekli maaşları için tarih verildi! Memur, işçi, Bağ-Kur emeklisi... 'Kıdem tazminatı' sorusuna da yanıt geldi

Zamlı maaş bekleyen milyonlarca emekliyi ilgilendiren açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan geldi. Yılbaşında memur maaşlarında enflasyona oranına göre yaşanacak artışın memur emeklilerine de yansıyacağını belirten Yılmaz, işçi ve Bağ-Kur emeklileriyle en düşük emekli aylığı alanlara yönelik de mesaj verdi. Canlı yayında kıdem tazminatı düzenlemesi de sorulan Yılmaz, sendikalarla uzlaşma yolunu işaret ederek yanıt verdi.

Finans

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan vergi açıklaması: Gelir düzeyine göre ödenmesini hedef alıyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz katıldığı bir canlı yayında açıklamalarda bulundu. Gelir düzeyine göre vergi ödenmesini hedeflediklerini kaydeden Yılmaz, "2024'te vergi geliri tedbirler sayesinde artıyor. Dolaylı vergilerin payı çok yüksek. Doğrudan vergiler nispeten düşük. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde oransal olarak doğrudan vergilerin payının artmasının gerektiğine sosyal adalet açısından artması gerektiğine inanıyorum." dedi.

Finans

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan '12 Eylül' mesajı! Yeni anayasa vurgusu dikkat çekti:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 12 Eylül darbesinin yıl dönümü dolayısıyla mesaj paylaştı. "Cumhuriyet tarihimizde belirli silsileyle yapılan bu girişimler, 15 Temmuz’da bozulmuştur" diyen Yılmaz, yeni anayasa vurgusu yaptı.

Haber

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan enflasyon mesajı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Gelecek yıldan itibaren kademeli bir şekilde enflasyonun düşeceğini ve 2026'da yüzde 8,5 gibi tek haneli rakamlara döneceğimizi düşünüyoruz, tahmin ediyoruz ve bunun arkasında tabii ki politikalarımız var." dedi.

Finans