Cihangir Islam Haberleri Ve Son Dakika Cihangir Islam Haberleri

Cihangir Islam Haberleri Ve Son Dakika Cihangir Islam Haberleri

1959 Sakarya doğumlu Nazır Cihangir İslam, hekim ve siyasetçidir. İlkokulu doğum yeri olan Sakarya’da bitiren Cihangir İslam, ortaokul ve liseyi TED Ankara Koleji’nde okumuştur. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Kafkas Üniversitesi'nde ortopedi ve travmatoloji anabilim dalında öğretim üyeliği yaptı. Hekimliğinin yanında siyasete de adım atan İslam, 2010'da kurulan Halkın Sesi Partisi'nin yanı sıra Mazlumder, Adalet Zemini ve Hak ve Adalet Platformu gibi oluşumların kurucu üyeleri arasındadır. 2018 yılında Millet İttifakı’ndaki Saadet partisinin adayı olarak CHP listesinden milletvekili adayı oldu ve seçilmesinin ardından Saadet Partisine geçti. 4 Mart 2020 tarihinde Saadet Partisi'nden istifa etti ve bağımsız milletvekili oldu. 9 Mart 2021 yılında da CHP’ye katıldı. 2010 yılında evlendiği diplomat ve siyasetçi Merve Kavakçı'dan 2016 yılında boşanan İslam'ın üç çocuğu vardır.

Cihangir İslam Haberleri

TBMM'de gerginlik! CHP'li Şener'in Erdoğan'la ilgili örnek verdiği film olay oldu

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmeler sırasında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile CHP'li vekiller arasında gerginlik yaşandı. CHP'li Abdüllatif Şener'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alarak, bir diktatörün ölümünü anlatan "Viva Zapata" adlı filmle örnek vermesine tepki gösteren Varank CHP'li isimleri ayağa kaldırdı. Daha sonra ise Cihangir İslam'ın "Sen FETÖ'nün hesabını ver" sözlerine, "Ben ailemden şehit verdim" şeklinde yanıt verdi.

Haber 04-11-2021 08:11

Cihangir İslam CHP’ye katıldı! Cihangir İslam kimdir?

Geçtiğimiz yılın Mart ayında Saadet Partisi’nden istifa eden Cihangir İslam bugün CHP’ye katıldı. Bugün yapılan grup toplantısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cihangir İslam’a rozet takmasının ardından birçok kişi tarafından Cihangir İslam’ın kim olduğu merak edildi. Peki Cihangir İslam kimdir? Cihangir İslam kaç yaşında, nereli? İşte Cihangir İslam hakkında merak edilen tüm detaylar…

Haber 09-03-2021 15:24

Son Dakika: Cihangir İslam CHP'ye katıldı! Parti rozetini Kemal Kılıçdaroğlu taktı (Nazır Cihangir İslam kimdir?)

Son dakika haberine göre Saadet Partisi'nden geçen yılın mart ayında istifa eden milletvekili Cihangir İslam, CHP'ye katıldı. İslam'a rozetini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu taktı.

Haber 09-03-2021 14:29

Saadet Partisi'nden istifa eden Cihangir İslam'dan açıklama

Saadet Partisi'nden ayrılan Milletvekili Nazır Cihangir İslam, istifa kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Haber 06-03-2020 15:01

Cihangir İslam

Cihangir Islam Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Cihangir Islam Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Cihangir İslam, Saadet Partisi’nden istifa etti

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam Saadet Partisi'nden istifa ettiğini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na (TBMM) bildirdi.

Haber 04-03-2020 23:15

Saadet Partisi'nde Libya tezkeresi çatlağı! Cihangir İslam'dan flaş karar

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, Libya tezkeresine partisinin "evet" oyu verme kararı almasının ardından TBMM'deki Libya oturumuna katılmayacağını açıkladı.

Haber 02-01-2020 14:27

TBMM Bütçe Komisyonunda Süleyman Soylu ve SP'li Cihangir İslam tartıştı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Saadet Partisi Milletvekili Cihangir İslam ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında tartışma çıktı. Komisyonda sinirlenen Soylu, "Ahlaksızlık yapma, terbiyesiz adam. Sen provakatörsün. Sen Türkiye Cumhuriyetine her zaman ihanet ettin. Sen hainsin. Senin provakatör olduğunu herkes biliyor. Sen FETÖ savunucususun" dedi.

Haber 20-11-2019 23:09

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Nazır Cihangir İslam:

"Milletimiz, Türkiye'nin önünü bir kez daha açmıştır. Bu yüzden 23 Haziran tarihe geçecek bir seçimdir"

Haber 27-06-2019 15:55

Merve Kavakçı'nın eski eşi Cihangir İslam'dan Mariam Kavakçı açıklaması!

Cumhurbaşkanlığı danışmanı olarak atanan Mariam Kavakçı'nın annesi Merve Kavakçı'nın eski eşi, Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, Mariam Kavakçı üzerinden başlatılan tartışmanın bir linçe dönüştüğünü belirterek, 'Ona hayat tarzı üzerinden saldıranlar bir arada yaşama hayallerimizi yıkıyorlar' ifadesini kullandı.

Haber 10-01-2019 11:35

Başkenti hareketlendiren paylaşım! Yeni bir ittifak mı yapılacak?

Ankara Büyükşehir Belediyesi için CHP ve İYİ Parti'nin ortak adayı olacağı konuşulan Mansur Yavaş, Saadet Partisi vekili Cihangir İslam'ın "Başarılar diliyorum" sözlerine "Desteğiniz önemli" diye cevap verdi.

Haber 07-12-2018 12:42

Milletvekili İslam hakkında tazminat davası

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, TBMM Genel Kurulu'nda 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin sözleri dolayısıyla Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Nazır Cihangir İslam'a tazminat davası açtı

Haber 09-11-2018 13:58

Cihangir İslam canlı yayını terk etti

Cihangir İslam, katıldığı Akit TV’de yayınlanan Asıl Mesele adlı programı sinirlenerek terk etti. Sosyal medya hesapları üzerinden "FETÖ'yü övdüğü" iddiasına sinirlenen İslam, "Ben engizisyona çıkmam. Sizin derdiniz hakikat falan değil arkadaşlar. Bana FETÖ'cü diyen bir moderatörle ben program yapmam" ifadelerini kullandı.

Haber 09-11-2018 02:16

Fatih Portakal'dan canlı yayında şok itiraf!

FOX TV'de sunduğu haber bülteninde gündem yaratan sözlere imza atan Fatih Portakal'dan bu kez bir itiraf geldi. Portakal, Saadet Partisi Milletvekili Cihangir İslam'ın 15 Temmuz konuşmasıyla ilgili "Bunları utanarak söylüyorum" deyip otosansür uyguladıklarını açıkladı.

Haber 06-11-2018 10:16

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman:

"Cihangir İslam'ın ifade ettiği her şeyin satırı satırı, virgülü virgülü arkasındayız"

Haber 05-11-2018 12:17

Meclis'teki konuşması olay yaratmıştı! Cihangir İslam'dan yeni açıklama

15 Temmuz'la ilgili olarak Meclis'te söylediği sözler büyük tepki çeken ve ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında soruşturma açılan Saadet Partili milletvekili Cihangir İslam'dan yeni açıklamalar geldi.

Haber 04-11-2018 14:57

Şehit yakınları ve gazi avukatlarından milletvekili İslam'a tepki

FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olanların yakınlarıyla gazilerin avukatları, TBMM Genel Kurulu'nda 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin sözleri dolayısıyla Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Nazır Cihangir İslam'a tepki gösterdi - Avukat Cem Şahin: - "15 Temmuz, batılın batıl ile mücadelesi değil batıla ruhunu aklını ve vicdanını satmış, ülkemizi işgal etmeye çalışan FETÖ'cü teröristlerle Hakk'a ram olmuş, vatanını, milletini, bayrağını, dinini savunan ve bu uğurda canını feda etmeye hazır vatan evlatları arasında gerçekleşmiş bir mücadeledir" - "Bu mücadeleyi, 'batılın batılla mücadelesi' olarak vasıflandırmak için aklın, vicdanın ve ahlakın zaafa uğramış olması gerekmektedir" - "Bugün demokratik bir ülkede siyasi partiler faaliyet gösterebiliyor, seçimler yapılabiliyor ve milletvekilleri seçilebiliyorsa bunu öncelikle 15 Temmuz gecesinde işgalci darbecilere direnenlere ve bu uğurda şehit ve gazi olanlara borçlu olduğumuzu unutmamalıyız" - "Adı geçen milletvekilinin söz konusu izansız açıklamaları, aynı zamanda vefadan ve ahlaktan yoksun açıklamalar olarak değerlendirilmelidir"

Haber 02-11-2018 17:55

Millete, vatanımıza hakaret edilmesini kesinlikle kabul etmiyoruz

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Genel Başkanı Lokman Aylar: - "Bu ülkeye bedel ödedik, ödemeye de her zaman hazırız. Ama birilerinin bu milletin parasıyla maaş alarak, milletin kürsüsüne çıkıp millete, vatanımıza hakaret etmesini kesinlikle kabul etmiyoruz"

Haber 02-11-2018 17:25

Saadet Parti'li Cihangir İslam'ın sözlerine tepkiler

15 Temmuz şehidi Ümit Çoban'ın oğlu Metehan Çoban: "Cihangir İslam, devletin kürsüsünden millete böyle haykırış yapabiliyorsa bilsin ki 15 Temmuz'da sokağa çıkan babam ve diğer şehitlerin sayesindedir" - 15 Temmuz şehidi özel harekat polisi Niyazi Ergüven'in annesi Saadet Ergüven: "Onlar bizim acımızı duysaydı böyle konuşmazdı. Bizim çocuklarımız ülkesini korumaya çıkmıştı, neden bir gün bile onları konuşmuyorlar" - Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Nedip Cengiz Eker'in babası Nihat Eker: "15 Temmuz'da vatan, millet bayrak için şehit verildi. Şehitlere 'batıl' demesi hiç doğru değil. Buna oy verenler, 'Ne yapıyorsun?' diye sormayacak mı?"

Haber 02-11-2018 16:05

AK Parti'den Cihangir İslam'a ağır sözler: Bu büyük ayıptır, rezilliktir ve milletten özür gerektirir!

Meclis'te "15 Temmuz bahane, bütün muhaliflerinizi, hakkı söyleyenleri, zulmünüzü yüzünüze söyleyenleri tasfiye ediyorsunuz" sözleriyle tartışma yaratan ve hakkında soruşturma başlatılan Saadet Partisi milletvekili Cihangir İslam'a art arda tepkiler geliyor. AK Partili Bülent Turan, İslam hakkında "Bu büyük ayıptır, rezilliktir ve milletten özür gerektirir" derken, Bostancı ise, "Cihangir beyin dili böyle bir dil değil, zehirli bir dil; fikirle ilgili bir dil değil" ifadesini kullandı.

Haber 02-11-2018 12:50

AK Parti'li Turan'dan, Saadet Partisi'ne çağrı

Grup Başkanvekili Bülent Turan: - "Mazisi siyasete seviye getirmekle dolu olduğu belirtilen Milli Görüş camiasının, Saadet Partisi’nin bu seviyesizlik karşısında gereken adımları atacağını ve disiplin mekanizmasını çalıştıracağını ümit ediyorum" - "Aksi takdirde Saadet Partisi'nin zaten asgariye inmiş halk desteğini de tamamen kaybedeceğini düşünüyorum"

Haber 02-11-2018 12:45

Saadet Partisi Milletvekili Cihangir İslam'a soruşturma!

27. Dönem Saadet Partisi Milletvekili Nazır Cihangir İslam hakkında @cihangirislam isimli Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama, suçu ve suçluyu övme” suçlarından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca re’sen soruşturma başlatıldı.

Haber 02-11-2018 09:56

MHP'nin bazı suçların ceza sürelerinde indirim teklifi

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam: - "Şahıslara karşı işlenen suçlarda haksızlığa uğrayan kişinin kendisinin veya varisinin onayı olmadan başka bir mekanizmanın kararı ile affetmek adalet duygusu ile bağdaşmaz"

Haber 04-10-2018 14:47

Saadet Partili isimden canlı yayında şok sözler: Dindarlar, AK Partililere benzetilmekten korktukları için inançlarını gizliyor

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Cihangir İslam, KRT Haber Müdürü Çağlar Cilara'nın konuğu olurken canlı yayında gündem yaratacak açıklamalarda bulundu. Cihangir İslam, dindar insanların, AK Parti zihniyetiyle örtüşmemek için dindarlıklarını gizlediklerini söyledi.

Haber 06-09-2018 14:20

Son dakika! CHP'den iki milletvekili istifa etti!

Millet İttifakına katılarak CHP listelerinden milletvekili seçilen Saadet Partisi kökenli Abdülkadir Karaduman ve Cihangir İslam yemin töreni öncesi CHP’den istifa etti. 2 Milletvekili Saadet Partisi’ne geçti. CHP'nin sandalye sayısı ilk günden 144'e indi.

Haber 07-07-2018 15:59

CHP'nin milletvekili adayı Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu için YSK'ya itiraz

CHP'nin İstanbul'dan aday gösterdiği; Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu'yla ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. KHK ile ihraç edilen Prof. Dr. İbrahim Özden Kaboğlu, Prof.Dr. Cihangir İslam ve Prof.Dr. Yüksel Taşkın için YSK'ya itiraz edildi. YSK'nın üç isim için yapılan itirazı bugün karara bağlayacağı öğrenildi.

Haber 28-05-2018 11:30

CHP'de sürpriz milletvekili adayı

CHP'de 24 Haziran parlamento seçimleri için, 2319 kişi milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulundu. Adaylar arasında dikkat çeken isimler var.

Haber 12-05-2018 14:18

Merve Kavakçı yeniden Türk vatandaşı oldu

18 Nisan 1999 seçimlerinde Fazilet Partisi'nden milletvekili seçilerek Meclis'e giren ve yemin törenine o dönem yasak olan başörtüsüyle katıldığı için hakkında soruşturma açılan ve sonrasında vatandaşlıktan çıkarılan Merve Kavakçı yeniden Türk kimliğine kavuştu. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Merve Kavakçı’nın eski eşi Cihangir İslam, 15 Temmuz sonrası çıkarılan KHK’lar kapsamında üniversiteden atılmıştı.

Haber 03-07-2017 10:31

Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü'ne sürpriz destek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet Yürüyüşü'ne sürpriz isimlerden destek geldi. AK Parti kurucularından olan ve partiyle yolları ayrılan Fatma Bostan Ünsal ile eşi Mazlumder'in eski başkanı ve eski AK Parti Adıyaman Milletvekili Faruk Ünsal, 2 Mayıs 1999'da TBMM'de ant içme törenine başörtülü gelince Meclis'ten çıkartılan Fazilet Partisi milletvekili Merve Kavakçı'nın eşi olan KHK ile üniversiteden ihraç edilen Prof. Cihangir İslam da yürüyüşe katıldı.

Haber 16-06-2017 13:22