çip krizi

çip krizi; araba, telefon, bilgisayar, otomobil

Çip Krizi Haberleri

ABD'nin yatırım ve çip kısıtlamalarına 'misilleme' uyarısı: Çin gereken yanıtı verecektir

Çin ve ABD arasındaki çip gerilimi sürüyor. Çin'in Washington Büyükelçisi Şie Fıng, ABD'nin ülkesinin özellikle çip sektörü ve yatırımlarını hedef alan ulusal güvenlik önlemlerine misilleme yapabilecekleri uyarısında bulunarak "Çin gereken yanıtı verecektir." dedi.

Haber 20-07-2023 00:43

Otomobil fiyatlarını artırmıştı! Teklif Katar'dan: Türkiye'de atılacak yeni adımı Bakan Kacır duyurdu! Çip krizi için 'ortak yatırım' planı

Cumhurbaşkanı Erdoğan önümüzdeki günlerde Körfez turuna çıkacak. Günler öncesinde ise Bakan Şimşek ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Katar'a ön ziyaret gerçekleştirdi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, Katar ile Türkiye'de ortak yatırım projesi planlandığını duyurdu. Kacır'ın açıklamasına göre teklif Katar'dan geldi. Vize sorunu konusunda sanayicilere "Gönülleri ferah olsun" diye seslenen Kacır ayrıca deprem bölgesindeki KOBİ'lere 450 milyon dolar finansman sağlayacağını açıkladı.

Finans 14-07-2023 09:38

Çip krizinin Avrupa otomotiv sektörüne maliyeti 100 milyar avroyu bulabilir

Allianz Trade Türkiye CEO’su Ahmet Ali Bugay: - "Avrupa’da otomotiv üretiminin 2022 yılında bir kez daha yüzde 1 azalacağını varsayarsak 47 milyar avroluk bir kayıp daha yaşanabilir ve toplam kayıp 98 milyar avroya ulaşabilir"

Yurthaber 28-09-2022 10:08

Bakan Muş, 'Ankara'da yer ayrıldı' diyerek duyurdu: Tüm dünyayı etkileyen kriz için Türkiye'den hamle geldi

Küçük ev aletlerinden otomotiv üretimine, savunma sanayisinden bilişim sektörüne hemen her alanda kullanılan çip krizi için Ticaret Bakanı Mehmet Muş’tan önemli bir açıklama geldi. Bakan Muş, dünyada yaşanan çip kriziyle ilgili, "Bununla ilgili bizim de yatırımlarımız var. Ankara'da belli bir yer bunun için ayrılmış durumda” dedi. Peki çip krizi Türkiye için bir fırsat mı? Uzmanlar da bunun mümkün olduğunu ancak üretime geçmek için sürenin en az 3-4 yıl olduğunun altını çiziyor.

Finans 11-08-2022 08:49

Diğer Haber Etiketleri

Çip Krizi

Araba fiyatları yükselirken bir kötü haber daha geldi! Japon devi Türkiye'deki fabrikasına 2 hafta kilit vurmaya hazırlanıyor...

Japon otomotiv devlerinden Toyota, çip krizi nedeniyle Sakarya'da bulunan fabrikasında üretimin 4-18 Temmuz tarihleri arasında durdurulacağını bildirdi. Yapılan açıklamada, "Üretim üzerindeki etkiyi en aza indirmek için özenle çalışıyor ve araçları müşterilerimize mümkün olan en kısa sürede ulaştırmak için yoğun çaba gösteriyoruz" ifadeleri yer aldı.

Finans 15-06-2022 10:19