Çizgili Sırtlan Haberleri

Bakan Yumaklı paylaştı: Çizgili sırtlan fotokapanla görüntülendi! Nadir de olsa Anadolu coğrafyamızda seni görmek çok güzel

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabı üzerinden, fotokapanla görüntülenen çizgili sırtlan ile ilgili bir paylaşım yaptı. "Nadir de olsa Anadolu coğrafyamızda seni görmek çok güzel" ifadelerini kullanan Bakan Yumaklı, doğal zenginliklerle dolu Türkiye'de çizgili sırtlan gibi birçok türü korumayı sürdürdüklerini bildirdi.

Haber 11-02-2024 16:37

Kırmızı listedeydi! Mardin'de çizgili sırtlan ölü bulundu

Mardin'in Midyat ilçesinde, Uluslararası Doğa Koruma Birliği (IUCN) Nesli Tehlike Altındaki Türlerin Kırmızı Listesi'ndeki çizgili sırtlan, ölü bulundu. Sırtlana bir aracın çarptığı belirlendi.

Haber 12-10-2023 15:28

Nesli tükenme tehlikesi altında! O ilimizde aracıyla ilerlerken gördü, büyük heyecan yaşadı

Yozgat’ın Çekerek ilçesinde nesli tükenme tehlikesi altında olan çizgili sırtlan görüntülendi. Aracı ile ilerlerken "Anadolu sırtlanı" olarak da bilinen çizgili sırtlanı gören vatandaş, o anları cep telefonu kamerası ile kayda aldı. Çizgili sırtlanın o anlarını kayıt altına alan vatandaş büyük heyecan yaşadı.

Haber 28-09-2023 11:22

Van'da vurulmuş halde bulunan çizgili sırtlanın görüldüğü bölge fotokapanla izlenecek

Van'da vurulmuş halde bulunan çizgili sırtlanın görüldüğü bölge fotokapanla izlenecek

Yurthaber 30-09-2022 14:22

Çizgili Sırtlan

Çizgili Sırtlan Hakkındaki Haberler Mynet'te. Çizgili Sırtlan Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Van'da nesli tükenme tehlikesi altındaki çizgili sırtlan vurulmuş olarak bulundu

YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan: - "Bu hayvanların nesli tükeniyor, çok özel hayvanlar. Ekolojik dengeyi, doğal mirası ilk günkü gibi korumak gerekiyor"

Yurthaber 23-09-2022 10:26

Nesli tükenme tehlikesi altında olan çizgili sırtlan, Batman'da petrol atığına bulandı! Ekipler kalp masajı ama kurtaramadılar

Batman'ın Beşiri ilçesinde bir kirpiyi avlamak isterken bataklığa saplanan çizgili sırtlan, petrol atığına bulandı. Nesli tükenme tehlikesi altında olan çizgili sırtlan, bataklıktan kendisini çıkaran ekiplerin dakikalarca yaptığı kalp masajına rağmen kurtarılamadı.

Haber 22-08-2022 02:50

Batman'da bataklığa saplanan çizgili sırtlan telef oldu

Batman'da bataklığa saplanan çizgili sırtlan telef oldu

Yurthaber 21-08-2022 19:43