Çörek Haberleri

Tekirdağ'ın ramazan çöreği için coğrafi işaret başvurusu! Kendine has kokusu ve tadı var... 'Günlerce bozulmuyor'

Tekirdağ'da geleneksel ramazan lezzeti "ramazan çöreği"nin coğrafi işaret tescili için başvuru yapıldı. Kentin zengin gastronomi kültüründe özel bir yere sahip ramazan çöreği, geçmişten bugüne uzanan lezzet mirası olarak biliniyor. Bu lezzetin korunması, ulusal ve uluslararası alanda tanıtılması amacıyla Trakya Kalkınma Ajansı koordinasyonunda, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ile Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğiyle Türk Patent ve Marka Kurumuna coğrafi işaret başvurusu yapıldı.

Yemek 15-03-2024 14:12

MasterChef kalecik çöreği nasıl yapılır? Kalecik çöreği tarifi ve malzeme listesi

Kalecik çöreği tarifi merak ediliyor. MasterChef'in yeni bölümünde Türk dünyasından yemekler konseptiyle 5 ayrı ülkenin 5 farklı tarifi yapılması istendi. Bunlardan biri de Ankara'da meşhur olan kalecik çöreği tarifi. Kalecik çöreğini denemek isteyenler bu tarifin en lezzetli halini arama motorlarında sorguluyorlar. Peki, MasterChef kalecik çöreği nasıl yapılır? Kalecik çöreği tarifi ve malzeme listesi...

Yemek 13-10-2022 21:57

Kıymalı örgü çörek tarifi: Kıymalı örgü çörek nasıl yapılır?

Örgü şeklindeki çörekler sunumuyla beş çaylarını ve misafir tabaklarını çok güzel süsler. Sunumunun yanı sıra enfes tatlarıyla da sadece beş çaylarının ya da misafir tabaklarının değil aynı zamanda tüm öğünlerde sevilerek tüketiliyor. Milföy hamurunun çıtır çıtır hâlini yumuşacık kıymayla birleştirdik.

Yemek 23-11-2016 15:17

Çörek

Çörek Hakkındaki Haberler Mynet'te. Çörek Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.