Çözdürme Haberleri

Buzluktan çıkan yiyecekleri hızlıca çözdürmenin yolu çok basit!

Yemeklerin içerisinde kullanılan birçok malzemeyi dondurucuya koyuyoruz. Dondurucular hayatımızı oldukça kolaylaştıran aletler arasında yer alıyor. Ancak dondurucudaki gıdaları çözdürmek uzun zaman alabiliyor. Dondurucuya konulan gıdaları hızlıca çözdürmek için çok kolay yöntemler bulunuyor.

Yemek 14-12-2022 09:59

Bu hatayı sıklıkla yapıyorsunuz! Sağlınızı tehlikeye atıyor…

Gıdaları dondurucuya koymak ve oradan alıp pişirmek hayatımızı kolaylaştıran pratik çözümler arasında yer alıyor. Ancak dondurulan yiyecekleri çözdürürken birçok yanlış yapılıyor. Bilinmeden yapılan yanlışlar sağlığınızı riske atıyor. Dondurulmuş etleri yanlış çözdürmek çok büyük hatalara yol açabilir.

Yemek 18-05-2022 10:17

Sağlığınızı korumak için şunlara dikkat: Et, balık, tavuk çözdürürken yapılan yanlışlar

Birçok kişi aldığı et, balık ve tavuk ürünlerini bütün olarak ya da porsiyonlara ayırarak buzlukta donduruyor. İhtiyaç dahilinde buzlukta ürünlerin bulunması kuşkusuz ki pratik bir çözüm sunuyor. Fakat dondurduğunuz et, balık ve tavuk ürünlerini çözdürürken çok dikkat etmelisiniz. Çünkü hatalı yapılan çözdürme işlemi sonrası bu ürünler bakteri üretmeye başlıyor.

Yemek 14-02-2022 13:33

Bunları uygulamazsanız aldığınız gıdalar hemen bozulabilir! Sağlığınızdan olmayın!

Evimize aldığımız gıdaları uzun süre saklamak istiyoruz. Raflar, dolaplar, buzdolapları, derin dondurucular bu ihtiyacımızın imdadına hemen yetişiyor. Peki, hangi ürünü nerede saklamalıyız? Hangi gıdalar uzun süre bozulmadan dayanır? Gıdaları bozulmadan uzun süre nasıl saklarız? İşte birbirinden önemli tavsiyeler...

Yemek 21-05-2021 14:52

Buzluktan çıkan yiyecekleri bu yöntemlerle hızlıca çözdürebilirsiniz! Ama sakın bu hataları yapmayın

Son yıllarda dondurucular evin en önemli elektronik aletleri haline geldi. Çünkü yaz gıdalarını kışın, kış gıdalarını ise yazın yemek için dondurucuya koymaya başladık. Böylece dilediğimiz gıdayı dilediğimiz zaman tüketebilir hale geldik. Peki, dondurucuya koyduğumuz gıdaları hızlıca çözdürmek için neler yapmalıyız?

Yemek 21-05-2021 12:11