Crohn Hastalığı Haberleri

Crohn hastalığı nedir? Crohn hastalığı belirtileri ve tedavisi

Crohn hastalığı sindirim sistemi üzerinde olumsuz etkiler yaratan, kronik bir iltihabi bağırsak hastalığıdır. Genellikle bağırsakların herhangi bir bölgesinde ortaya çıkabilen bu rahatsızlık, sindirim sistemi boyunca iltihaplanmaya ve dokularda hasara neden olabilir. Crohn hastalığı, yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyebilir ve tedavi edilmediğinde komplikasyonlara yol açabilir. Peki, Crohn hastalığı nedir ve neden olur?

Haber 13-01-2024 17:49

Yol açtığı hastalıkları bilseniz ağzınıza sürmezsiniz! Bağışıklık sistemini bitiriyor, kanser riskini artırıyor

Günlük hayatta yediğimiz yiyecekler sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Uzmanlar yediğimiz yiyeceklerin bilmediğimiz zararları hakkında uyarılarda bulunuyor. Masum sandığımız birçok yiyecek sağlığımız için büyük riskler oluşturabiliyor. İşte kanserden depresyona kadar birçok hastalığa neden olabilen o yiyecekler...

Haber 25-05-2023 16:42

Utanmayın herkes bunu arıyor! Görünüşünün nedeni hastalık olabilir…

Tuvalet alışkanlıkları çok çeşitli olabiliyor. Dışkı da zaman zaman değişiklikler meydana geliyor. Normalin dışındaki görünümler insanları korkutabiliyor. Toplumun dışkı renkleri konusunda bilinçlenmesi gerekiyor. Dışkınızın anormal göründüğünü ve farklı renkte olduğunu düşünüyorsanız bu haberi okuyabilirsiniz.

Haber 01-09-2022 16:37

Başka durumlarla karıştırmayın: Crohn hastalığı çok tehlikeli! Crohn hastalığı belirtileri nelerdir?

Karın ağrısı ve ishal birçok hastalığın yaygın belirtileri arasında bulunuyor. Genellikle üşütmeden dolayı olduğu düşünülen bu rahatsızlıklar ciddi hastalıkların habercisi olabiliyor. Crohn hastalığının yaygın belirtileri arasında da karın ağrısı ve ishal şikayetleri bulunuyor. Bu durumları sık sık yaşıyorsanız mutlaka doktora görünmeniz gerekiyor.

Haber 24-08-2022 09:23

Sadece bir avuç yemeniz yeterli! Kabak çekirdeği faydaları nelerdir?

Kabak çekirdeği sevilerek tüketilen atıştırmalıklar arasında yer alıyor. Kabak çekirdeğinin öyle faydaları var ki duyanlar şaşırıyor. Birçok hastalığa karşı koruma sağlayan kabak çekirdeğini yeme miktarına dikkat etmek gerekiyor. Kabak çekirdeğinin faydaları nelerdir diye merak ediyorsanız bu haberi okuyabilirsiniz.

Haber 17-08-2022 09:12

Gülümsemeniz hastalıklar hakkında uyarıyor! Eğer bu şekilde görünüyorsa…

Herkes sağlıklı ve beyaz dişlere sahip olmak istiyor. Diş sağlığı ve güzel bir gülüş kişinin iletişimini oldukça etkiliyor. Ancak uzmanlar gülmenin sadece görünüşü değil sağlığı da etkilediğini belirtiyor. Daha sağlıklı ve bakımlı bir görünüm için diş bakımına dikkat etmeniz gerekiyor.

Haber 16-08-2022 17:26

Uzun sürüyorsa dikkat! Hastalıktan dolayı olabilir…

Tuvalet alışkanlıklarında değişiklikler yaşanabiliyor. Bu değişiklikler arasında bulunan kabız ve ishal günlük hayatı olumsuz etkiliyor. Genellikle yenilen yiyecekler nedeniyle kaynaklanan ishal uzun süredir devam ediyorsa mutlaka doktora görünmeniz gerekiyor. Uzmanlar uzun süren ishal hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber 23-05-2022 16:45

Crohn ve Kolit belirtileri neler? Pandemide bağışıklık baskılayıcı ilaçlar bırakılmalı mı?

Covid-19'a yakalanma kaygısıyla Crohn ve Kolit hastalarının bağışıklığı baskılayan ilaçlarını kullanmayı bırakmalarının hastalıkları tetikleyeceğine dikkat çeken Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Özdal Ersoy, ilaç bırakmak için mutlaka doktor tavsiyesi doğrultusunda hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Haber 30-11-2021 14:05

Crohn Hastalığı nedir? Bensu Soral'ın hastalığı olan Crohn Hastalığının belirtileri ve tedavisi nelerdir?

Crohn hastalığı, ünlü oyuncu Bensu Soral'ın açıklamalarının ardından tekrar gündeme geldi. Bensu Soral, crohn hastası olduğunu ve kullandığı ilaçların bağışıklığını düşürmesinden dolayı koronavirüs aşısında öncelikli olduğunu açıkladı. Kronik ve iltihabi bir bağırsak hastalığı olan crohn, iştahsızlık, istemsiz kilo kaybı diğer belirtiler ile kendisini gösteriyor. Peki, Crohn Hastalığı nedir? Bensu Soral'ın hastalığı olan Crohn Hastalığının belirtileri ve tedavisi nelerdir?

Haber 11-04-2021 12:28

Bensu Soral koronavirüs aşısı oldu sosyal medya ayaklandı

Sevilen oyuncu Bensu Soral, koronavirüs aşısı olduğu anları sosyal medya hesabından paylaştı. Bensu Soral’ı takip edenler arasından bazı takipçiler, aşı sırasının kendisine nasıl geldiğini merak ederek oyuncuyu eleştirdi. Eleştiriler üzerine Bensu Soral, Crohn hastalığı nedeniyle öncelik sırasının bulunduğunu belirtti.

Magazin 10-04-2021 23:40

Ülseratif kolit ve crohni hastalığına dikkat

İskenderun Gelişim Hastanesi’nde ‘Ülseratif Kolit ve Crohn Hastalığı Haftası’ kapsamında, kalın bağırsak hastalıklarına dikkat çekmek amacıyla stant açıldı. Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Ergün Saraçoğlu, Türkiye’de ortalama 100 bin kişiden 40 ile 80’i arasında bu hastalıkların görüldüğünü ifade ederek, bu hastalıkların kişileri sosyal hayattan kopardığını ve sıkıntılı bir yaşama sürüklediğini belirtti.

Trend 06-12-2019 15:45

Ülseratif kolit nedir? Ülseratif kolit belirtileri nelerdir? Ülseratif kolit tedavisi hangi ilaçlarla gerçekleştirilir?

Ülseratif kolit ve Crohn hastalığına dair önemli değerlendirmelerde bulunan Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Şerafettin Özer, hastalığın gizemli şekilde ortaya çıktığını söyledi. Bilinmeyen sebeplerin ortak şikayetleri doğurduğu hastalıkta ülseratif kolt ve crohn hastalığından korunmak için dengeli beslenme ve gereksiz antibiyotik kullanımından kaçınılması gerektiğini söyledi.

Haber 15-11-2018 15:25

10 yıldır poposunun üstüne oturamıyordu! Onu bu hale neyin getirdiğine inanmayacaksınız

Çocukken Crohn hastalığı teşhisi konulan Nicola Fletcher, İngiliz şarkıcı Cheryl Tweedy'den esinlenerek hastalığının bıraktığı yara izlerini kapatmak için dövme yaptırdı. Kalçalarındaki apseler yüzünden 10 yıldır oturamayan Fletcher, ''bu hastalıkla mücadele eden insanlara moral olmak istiyorum'' diyor.

Kadin 14-12-2017 11:52