Cumhurbaşkanı Danışmanı Haberleri Ve Son Dakika Cumhurbaşkanı Danışmanı Haberleri

Cumhurbaşkanı Danışmanı Haberleri Ve Son Dakika Cumhurbaşkanı Danışmanı Haberleri

Cumhurbaşkanı danışmanı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı tarafından atanır. Cumhurbaşkanı birden çok başdanışman ve danışman atayabilir.

Cumhurbaşkanı; Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın kendine verdiği görev ve yetkileri gerçekleştirmekten sorumlu, en az 40 yaşını doldurmuş ve halk tarafından seçilmiş olan kişidir.

Cumhurbaşkanının danışmanları, kendisine bu görev ve yetkileri uygularken danışmanlık yapar.

Cumhurbaşkanının atadığı Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanı Danışmanları, Cumhurbaşkanının verdiği görevleri yerine getirmek ve kendisine danışmanlık yapmak ile sorumludur.

Dışişleri Başdanışmanı ve Basın Başdanışmanlarının konumu diğer danışmanlardan yüksektir. Seçilmiş olan danışmanlar, kendi alanlarda önemli bir tecrübe ve bilgi birikimine sahip olan kişilerdir. Cumhurbaşkanı ülkeyi yönetirken kendisine gerekli durumlarda yardımcı olarak önemli bir rol oynarlar.

Cumhurbaşkanı Danışmanı Haberleri

Cengizhan Başaran kimdir? Cumhurbaşkanı Danışmanı Cengizhan Başaran nereli ve kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu? Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni danışmanı Cengizhan Başaran vatandaşlar tarafından merak edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasını taşıyan kararlar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Huber Köşkü Daire Başkanı Başaran ve Cumhurbaşkanlığı Müşaviri olan ve tüm organizasyonlarda sunuculuk yapan Orhan Karakurt Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanlığına getirildi. Peki, Cengizhan Başaran kimdir? Cengizhan Başaran nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu? İşte ayrıntılar...

Haber 22-10-2022 10:12

Orhan Karakurt kimdir? Cumhurbaşkanı Danışmanı Orhan Karakurt hangi görevlerde bulundu? Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni danışmanı Orhan Karakurt vatandaşlar tarafından merak edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasını taşıyan kararlar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanlığı Müşaviri olan ve tüm organizasyonlarda sunuculuk yapan Karakurt ve Huber Köşkü Daire Başkanı Cengizhan Başaran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığına getirildi. Peki, Cumhurbaşkanı Danışmanı Orhan Karakurt kimdir? Orhan Karakurt hangi görevlerde bulundu? İşte ayrıntılar...

Haber 22-10-2022 10:10

Cumhurbaşkanı Danışmanlığına Orhan Karakurt ve Cengizhan Başaran atandı! Herkes onu anonsları ile tanıyordu...

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Danışmanlığına Orhan Karakurt ve Cengiz Başaran'ın atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Cengizhan Başaran daha önce Huber Köşkü Daire Başkanı olarak görev yapıyordu. Orhan Karakurt ise Erdoğan'ın organizasyonlarında sunuculuk yapan isim olarak tanınıyordu.

Haber 22-10-2022 08:04

Milyonları ilgilendiren teklif! ÖTV, mesai ücreti ve tazminat...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin sunumunu bugün yaptı. Milyonlarca kişiyi etkilemesi beklenen teklifte, ÖTV'den tazminata ve memurların fazla mesai ücretine kadar birçok konu yer alıyor.

Finans 20-10-2021 14:25

Cumhurbaşkanı Danışmanı

Cumhurbaşkanı Danışmanı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Cumhurbaşkanı Danışmanı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Son Dakika! Yekta Saraç, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı oldu

Görev süresi dolan Yükseköğretim Kurulu Başkanı(YÖK) Mehmet Ali Yekta Saraç’ın Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına atanmasına ilişkin karar Resmi Gazetede yayımlandı.

Haber 30-07-2021 03:14

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Ertem: Kripto paralarla ilgili hazırlıklar yapılıyor

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle birlikte kripto para piyasasında işlem yapan yatırımcıların bazı işlemlerine kısıtlama getirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Ertem, "Bu konuda ilgili birimler reform programı kapsamında düzenlemeler konusunda hazırlıklarını yapıyor" diye konuştu.

Finans 16-04-2021 16:10

'Yiğit Bulut 200 bin liraya yakın maaş alıyor' iddiasına cevap verdi!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut bugün katıldığı canlı yayında ekonomiye dair değerlendirmelerde bulundu. Maaşının 200 bin lirayı bulduğuna ilişkin iddialara da yanıt veren Bulut, ' İspatlayamayanlar şerefleriyle imtihan edilirler' dedi.

Finans 02-04-2021 15:05