Damar Sertliği Haberleri

Kalp krizinin yaklaştığını gösteren o belirti! Ellerdeki hisse dikkat

Kalp krizi her yıl milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine sebep olmaktadır. Aniden gelişen kalp krizine erken ve etkili müdahale hayat kurtarmaktadır. Kalp krizinin yaygın belirtilerinin göğüs sıkışması ve terleme olduğu bilinse de kriz geçirmeden önce vücutta yaşanan bazı değişimler kalp krizinin yaklaştığını işaret edebilir.

Haber 01-01-2023 09:25

Yaklaşan krizin belirtisi olabilir! Ellerdeki iki önemli his

Damar sertliği olarak bilinen Ateroskleroz, kendini belli etmeden son raddeye kadar vücutta yayılmaya devam eden rahatsızlıklardan biridir. Ellerdeki iki önemli his atardamarların % 70 oranında daraldığını işaret edebilir. Kalp krizine neden olan belirtileri incelikli bir şekilde takip edebilirseniz sağlığınızı koruma altına alabilirsiniz. Göğüs ağrısı, yaklaşan bir kalp krizinin birçok olası belirtisinden yalnızca biridir. Eller de yaklaşan kalp krizi ile ilgili sinyal veriyor olabilir.

Haber 07-12-2022 10:29

İlk sinyal bacaklardan geliyor! Sonrası kalp krizi, felç...

Bitkisel yağlar ile kızartılarak paketlenen cipsler, zararlı kan pıhtılarına yol açan damar sertliğine neden oluyor. Tuz oranı yüksek, içeriğinde genellikle trans yağ olan kızartılmış, paketli ürünler süper iltihaplanma olarak bilinen sağlık açısından çok zararlı bir duruma neden oluyor. Bu tarz yiyecekleri aşırı derecede tüketmek atardamarlarınızda hasara yol açarak zararlı pıhtılaşma riskinizi artırabilir.

Haber 08-11-2022 17:25

İbn-i Sina şifa kaynağını yıllar önce önermiş! Her gün bir avuç yemek mide ağrılarını gideriyor, tıkanıklıkları açıyor

İslamiyet'in en önemli alimlerinden olan İbn-i Sina'nın tarifleri ve önerileri aradan yıllar geçmesine rağmen büyük ilgi görüyor. Kitabında hastalıklar için doğal gıdaların şifalarını sık sık yazan İbn-i Sina, birçok sağlık sorununa çözüm buluyor. ‘’Küçük Tıp Kanunu’’ adlı kitabında beyaz leblebinin faydalarından bahseden İbn-i Sina'nın önerilerine göre beyaz leblebi çeşitli dertlere deva oluyor.

Haber 12-10-2022 07:05

Kalp krizine yol açıyor! Tedavi edilmezse ölümle sonuçlanabilir

Damar sertliği, kalp ve damar hastalıkları arasında en yaygın görülen hastalıklardandır. Damar sertliğinin tedavi edilmemesi çok ciddi sonuçlara yol açabilmektedir. Damar sertleşmesinin yol açtığı hastalıklar hayatınızı tehlikeye atabilir. Bu sebeple damar sertliği hakkında bilinçli olmak gerekmektedir.

Haber 11-06-2022 10:12

Kansere karşı koruyor! İşte üzüm çekirdeğinin mucizevi 7 faydası

Severek tüketilen bir meyve olan üzümün kendisi kadar çekirdekleri de insan vücuduna oldukça faydalıdır. Üzüm çekirdeğinin bilinmeyen birçok faydası bulunuyor. Kansere karşı koruyucudur, kanser tedavisinde oluşan olumsuzları azaltır.

Haber 23-05-2022 18:50

Varis tedavi edildikten sonra tekrarlar mı?

Varis tedavisi bazen varis çorabı kullanımı bazen ilaç bazense ameliyatla gerçekleştirilebilir. Varis tedavisinde travmalara maruz kalınması ve genetik yatkınlığa bağlı olarak varisler tekrar edebilir. Konu ile ilgili bilgi veren Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sinem Yiğit Uğur, varis tedavisi sonrası yaşanan tekrarların farklı damarlarda meydana geleceğine dikkat çekti.

Haber 27-07-2021 12:05

Varis başlangıcı nasıl belli olur? Varis tedavisine nasıl karar verilir?

Varis başlangıcı ve ileri evre varis tedavisi hakkında bilgi veren Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sinem Yiğit Uğur, varis belirtileri ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.

Haber 27-07-2021 10:48

Kızarmış gıda bu hastalıklara neden oluyor!

Kötü kolesterol düzeyini artıran kızarmış gıda tüketiminin kalp damar hastalıkları, inme, diyabet, hipertansiyon gibi rahatsızlıkların oranını artırdığını söyleyen Kardiyolog Dr. Rıza Kaya, giderek artan kızarmış besin tüketimi ile ilgili uyarılarda bulundu. Bu yolla oluşan kalp hastalıklarında da artış olduğunu söyleyen Kaya, kızarmış gıdaların kalp yetmezliğini yüzde 40 arttırdığını söyledi.

Haber 28-02-2021 14:36

Damar sertliğine yol açan risk faktörlerinin çoğu önlenebilir

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sultan Abdülhamid Han Eğitim Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Uzun: - "Damar sertliğine yol açan risk faktörlerinin başlıcaları hipertansiyon, şeker hastalığı, sigara, kan yağlarında, özellikle kolesterolde yükseklik, ailede kalp hastalığı olması, kilo fazlalığı, hareketsiz hayat ve strestir. Bunlardan ailede kalp hastalığı olması dışındaki tümü değiştirilebilir unsurlardır" - "Damar sertliğinin yavaş yavaş büyümesi belirti vermeyebilir, verdiği zaman da anjina adını verdiğimiz göğüs ağrısı ile kendini gösterir. Damarın pıhtı ile aniden tıkanması ise kalp krizine yol açar. Bu durumda da kalp kası zarar görür. Bu nedenle kalp hastalarının kalp krizi geçirmeden belirlenmesi önemlidir. Daha da önemli olan ise damar sertliğine yol açan nedenleri azaltarak, kalp hastalıklarının önlenmesidir"

Haber 11-04-2019 12:00

Damar sertliği neden olur? Damar sertliği nasıl anlaşılır? Damar sertliğine karşı hangi önlemler alınmalı?

Damar sertliği nedenleri arasında en net olarak görülen hareketsiz yaşamdır. Bu nedenle hareketsiz yaşam ve kapalı ortamda çalışmak kalp - damar sağlığını olumsuz etkiler. Buna karşı bazı önlemler alınması damar sertliği oluşumuna yani kalp - damar hastalıklarına karşı önlem almak anlamına gelir. Beyaz yaka hastalıkları arasında yer alan damar sertliği, klimalı, kapalı ortamda çalışmaktan ve sürekli ekrana bakarak klimatize havanın solunmaktan dolayı oluşmaktadır. Peki hangi önlemler alınmalı?

Haber 22-01-2019 13:54

İnme nedir? İnme tedavisinde ilk 1 haftalık sürece dikkat!

Şah damar kaynaklı inme damar sertliğinin olumsuz sonuçlarından biri olarak görülmektedir. Günde güne artış gösteren inme tedavisi açısından da önem taşıyan hastalıklar arasında yer alıyor. Özellikle de inmeden sonraki bir hafta on günlük süreç büyük önem taşıyor. İnme cerrahisinin uygun hastalarda yüz güldürücü sonuçlar verdiğinin altını çizen Prof. Dr. Yusuf Kalko, inme ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.

Haber 02-01-2019 08:55

Damar sertliği (ateroskleroz) nedir? Damar tıkanıklığı neden olur, belirtileri ve tedavisi nasıldır?

Damar sertliği tıpta yaşanan gelişmelere rağmen hala insanların yaşamını kaybetmesine neden olabiliyor. Damar sertliğinin çoğunlukla belirti vermeden sinsice ilerlediğini söyleyen uzmanlar, genellikle ilk belirtilerin bacaklarda ağrı olduğunu, kişinin belli bir efor harcadıktan sonra mutlaka dinlenme ihtiyacı duyduğu zamanlarda ortaya çıkıyor.

Haber 15-12-2018 08:48

Kalbinizi korumak için 10 altın kural

Kalp rahatsızlıkları konusunda şikayetler her geçen gün artıyor.

Haber 02-05-2012 10:26

Damar sertliği kanserden daha fazla can alıyor

Dünyada damar sertliğinin kanserden daha fazla ölüme sebep olduğu bildirildi.

Haber 11-05-2007 10:53

Derin damar trombosisi arabada da oluyor

İngiltere'de hükümet, okyanus aşırı uçuşlarda meydana geldiğine inanılan derin damar trombosisinin (ekonomi sınıfı sendromu), birkaç saati aşan otomobil ve tren yolculuklarında da olabileceği uyarısında bulundu.

Haber 23-12-2005 00:55

Siyah çay damar sağlığını koruyor

Yazın harareti gideren, kışın insanın içini ısıtan ve genellikle Türk insanının tercihi olan siyah çayın kalp hastalarında damar sağlığını koruduğu bilimsel olarak saptandı. Amerikan Kalp Derneği'nin "Circulation Journal" adlı yayın organında yer alan araştırmaya göre; daha önce kalp sağlığında olumlu etkisi belirlenen siyah çayda, siyah üzüm, greyfurt suyu ve soğandaki flavonoid maddesinin yüksek oranda bulunduğu kaydedildi.

Haber 04-11-2005 14:12

Modern yaşamın hastalığı Damar Sertliği

Son yıllarda Amerikan tarzı yaşamın benimsenmesi ile fast- food alışkanlığı uzun saatler çalışanların tercihi oluyor. Yoğun iş temposu nedeniyle sınırlı zamanı olanlar, sağlıklı bir öğünle beslenmek yerine ayak üstü bol kalorili yiyecekleri tüketiyor.

Haber 17-04-2005 06:00

Damar sertliğine dikkat

Bugün tüm dünyada kalp damar hastalıklarının tedavisinde önemli gelişmeler sağlanmasına rağmen sigara, hareketsizlik ve yanlış beslenme sonucu her yıl on binlerce kişi bu hastalıklar sebebiyle hayatını kaybediyor.

Haber 11-01-2005 10:03