Deepfake Haberleri

Deepfake nedir, deepfake ne demek? Deepfake nasıl anlaşılır?

Teknoloji alanındaki kesintisiz gelişmeler neticesinde hayatımıza birçok önemli yenilik girmektedir. Bu gelişmelerin pek çoğu insan hayatını kolaylaştırmaya yönelikken kimisi ise kullanıma bağlı olarak kötü sonuçlar doğurabilmektedir. Deepfake denilen teknoloji de dijital dünyada yanlış kullanıldığında ciddi problemlere yol açabilen bir teknolojidir. Peki, deepfake nedir, deepfake ne demek ve deepfake nasıl anlaşılır?

Haber 19-02-2024 19:11

AK Parti'den Kılıçdaroğlu'nun 'Rusya' iddialarına ilk yanıt

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'deepfake' iddialarıyla ilgili Rusya'yı sorumlu tutması sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten ilk yorum geldi. Katıldığı bir televizyon programında konuşan Çelik, "Duyum varsa devlet kurumlarıyla paylaşın. Herhangi bir ülke, rakibim olan siyasetçiyi hedef alıyorsa topyekûn mücadele ederiz." ifadelerini kullandı.

Haber 12-05-2023 00:25

Joe Biden'ın Baby Shark videosu sosyal medyada yankı uyandırdı! Ancak bu bir aldatmaca...

Sosyal medyada birçok video gündem olmayı başarırken, ABD Başkanı Joe Biden'ın bir videosu büyük yankı uyandırdı. Söz konusu videoda Joe Biden, özellikle çocuklar arasında büyük hit olan Baby Shark şarkısını söylüyordu! Ancak herkesin ilgisini çeken bu videonun arkasında büyük bir aldatmacanın olduğu ortaya çıktı.

Haber 26-10-2022 12:04

Cinsel içerikli videoda kendi yüzünü gördü, hayatının şokunu yaşadı! Ancak gerçek çok başkaydı

Kate Isaacs isimli bir kadın hayatının şokunu yaşadı. Isaacs, bir akşam Twitter'da gezinirken, bildirimleri arasında kendi yüzünün yer aldığı rahatsız edici bir cinsel içerikli videoya rastladı. Ancak gerçek çok başkaydı. Çünkü Isaacs, deepfake teknolojisinin mağduru olmuştu.

Haber 21-10-2022 18:38

Deepfake

Deepfake Hakkındaki Haberler Mynet'te. Deepfake Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Dünyada bir ilk! Cinayet kurbanı genç futbolcu deepfake ile geri geldi

13 yaşındaki Sedar Soares, 2003 yılında Rotterdam metro istasyonunun otoparkında vurularak öldürüldü. Hollanda polisi, gencin öldürülmesiyle ilgili bilgi almak için ise bir "deepfake" videosu hazırladı. Deepfake videosu ile adeta geri dönen genç, tanıklara ve faillere seslendi. Yetkililer ise, deepfake görüntülerin kullanıldığı soruşturmayı "dünyada ilk" olarak nitelendirdi. Deepfake videonun cinayeti çözmeye yardımcı olması amaçlanıyor.

Haber 30-05-2022 17:12

Sosyal medyada viral oldu! Elon Musk'ın bu videosuna sakın inanmayın

Elon Musk'ın deepfake videosu sosyal medyada viral hale geldi. Söz konusu videoda kripto para yatırma işlemlerinde yüzde 30 kazanç sağladığı iddiasında bulunuldu. Dolandırıcılar Elon Musk'ın yüzünü ve sesini kullanarak insanları tuzağa düşürmeye çalıştı.

Haber 26-05-2022 12:14

Deepfake: Türk cerrah sanarak aşık olduğum kişi Nijeryalı hacker çıktı

Yzabel aşkı flört uygulamaları üzerinden ararken kendini "deepfake" teknolojinin işin içinde olduğu bir ilişkide buldu ve dolandırıldı.

Haber 15-04-2022 19:04

Zelenskiy'nin videosu hayrete düşürdü! Rusya-Ukrayna savaşında deepfake skandalı

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin deepfake videosu herkesi şaşkınlığa uğrattı. Zelenskiy, o videoda Ukraynalılardan silah bırakmalarını istiyor gibi görünse de gerçek sonradan anlaşıldı. Facebook'un ana şirketi Meta ise Zelenskiy'nin asla yapmadığı bir açıklamaya ait söz konusu deepfake videosunu kaldırdı.

Haber 17-03-2022 11:52

Alçak tuzak! Fotoğraflarını kullanıp onlarca müstehcen hesap açtı…

Üniversiteli Derya Kuş’tan alçaklığa karşı alkışlanacak mücadele! Derya Kuş, şantaja tehdide boyun eğmeyerek ‘montaj video ve fotoğraflarla' kendisini taciz eden kişiyi sosyal medyadan ifşa etti. Derya adına onlarca hesap açan şüpheli, Deepfake teknolojisini kullanarak pornografik görüntülerdeki kadınların yüzünü genç kızın yüzüyle değiştirerek gerçekmiş gibi yayınladı. İşte şoke eden olayın detayları…

Haber 08-02-2022 07:40

Kızının rakiplerinin müstehcen görüntülerini 'deepfake' ile yaydı!

ABD'de bir kadın, kızının amigo takımına girebilmesi için son günlerin tartışmalı deepfake teknolojisini kullandı. Raffaela Spone isimli anne, amigo takımının seçmeleri için kızının rakiplerinin sahte görüntülerini yaydığını itiraf edince tutuklandı.

Haber 18-03-2021 11:36

Deep Nostalgia nasıl kullanılır? Fotoğraf canlandırma Deep Nostalgia nasıl indirilir?

Sosyal medyada gündem haline gelen Deep Nostalgia fotoğraf canlandırma uygulaması olarak karşımıza çıkıyor. Eski fotoğrafların canlandırılması ise birçok insana duygu dolu anlar yaşatıyor. Sosyal medyada fotoğrafların canlandığını gören kullanıcılar ise arama motorları üzerinden fotoğraf canlandırma uygulaması Deep Nostalgia’yı araştırmaya başladı. Peki sosyal medyada bu kadar konuşulan Deep Nostalgia nasıl kullanılır? Fotoğraf canladırma Deep Nostalgia nasıl indirilir?

Haber 08-03-2021 17:16

Deepfake teknolojisi: İsrail merkezli soyağacı sitesi, ölmüş kişilerin sahte videolarını üretiyor

İsrail merkezli soyağacı sitesi MyHeritage, kullanıcıların ölmüş yakınlarını deepfake teknolojiyle "canlandıran" bir uygulama geliştirdi. Deepfake teknolojisi, yapay zeka yardımıyla yüz fotoğraflarından yüksek gerçekliğe sahip sahte videolar üretilmesine olanak sağlıyor.

Haber 01-03-2021 13:49