Depozito İade Sistemi Haberleri

Depozito nedir, ne için verilir? Depozito geri alınır mı? Kira depozitosunu geri alma

Günümüzde gerek sohbetlerde gerekse yazılı iletişimlerde birçok farklı kelime ile karşılaşılmaktadır. Bazı kelimelere aşina olmamıza rağmen ne anlama geldiğini tam olarak bilememe durumu söz konusu olmaktadır. Depozito sözcüğü de karşımıza yaygın olarak çıkan kelimelerden biridir. Bu sözcük özellikle bir mülk kiralama durumunda karşımıza çıkmaktadır. Peki, depozito nedir, ne için verilir, kira depozitosu geri alınır mı?

Finans 19-01-2024 18:18

Bakan Kurum duyurdu! Depozito sistemi bu yıl hayata geçiyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, milyonlarca tüketiciyi ilgilendiren gelişmeyi duyurdu. Bakan Kurum, depozito sistemine geçişte bu yıl ihale sürecini tamamlayacaklarını, 2023'te Türkiye geneline yaygınlaştıracaklarını bildirdi. Uygulamaya göre; kağıt, karton, pet şişe, cam, metal kaplar ayrıştırılacak depozito makinalarına atılacak. Depozito makinalarında o ürün için depozito bedeli neyse kartınıza veya telefonunuza yüklenecek.

Finans 22-04-2022 10:10

Son Dakika: Başladığı duyurulmuştu! Bakanlıktan flaş 'depozito ücreti' açıklaması!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ürünlerin satın alımı aşamasına depozito ücreti tahsili ve boş ambalajların geri getirilmesine istinaden depozito ücretlerinin iadesi sürecinin henüz başlamadığını açıkladı.

Finans 01-01-2022 17:08

AVM ve marketlerde yeni dönem! İşte depozito ücretleri…

Türkiye depozito uygulamasına geçiyor. Bugün itibarıyla yeni bir dönem başladı. Doğayı korumak ve çevre kirliliğini azaltmak için uygulanan 'ücretli poşet' uygulamasının ardından kâğıt, plastik ve metal kullanılarak yapılan ambalajlar için Depozito Sistemi devreye girdi. İşte belirlenen depozito ücretleri…

Finans 01-01-2022 08:04

Plastik poşet uygulamasın ardından 'depozito iade sistemi' başlıyor

Yeni yılla birlikte Türkiye'de çevre kirliliğini azaltmak ve geri kazanımı teşvik amacıyla ücretli poşet uygulamasının ardından şimdi de kağıt, plastik ve metal kullanılarak yapılan ambalajlarda depozito sistemi uygulaması başlayacak. Depozito uygulamasının 2022 Ocak ayı itibarıyla başlayacak. Uygulama kapsamında kağıt, plastik, cam ve metal kullanılarak üretilen ambalajlar markete iade edildiğinde ücreti geri alınabilecek.

Finans 15-12-2021 09:42

Ocak ayından itibaren başlıyor! Bakan Kurum detayları açıkladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depozito uygulamasının 2022 ocak ayında başlayacağını, haziran 2022'de de fiilen uygulamaya geçileceğini belirtti. Kurum, ilk etapta metal, cam ve plastik ürünlerin sisteme dahil edileceğini söyledi.

Finans 13-11-2021 21:24

Depozito iade uygulaması nedir? Depozito iade uygulaması ne zaman başlıyor?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sıfır Atık Projesi ile 24.2 milyon ton atığın ekonomiye kazandırıldığını ifade etti ve depozito uygulamasının başlayacağı tarihi duyurdu. Uygulamanın detayları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki depozito iade uygulaması nedir? Depozito iade uygulaması ne zaman başlıyor? İşte ayrıntılar...

Finans 12-11-2021 01:16

Depozito makinaları için geri sayım! Sıfır Atık Projesi Ocak ayında hayata geçiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan Sıfır Atık Projesi'nde sona gelindi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum "Türkiye Çevre Ajansımızla depozito yönetim sistemini kuruyoruz. Online merkezi veri sistemini ve internet bağlantılı depozito iade makinalarımızı hazırlıyoruz. Uygulamayı 2022 Ocak ayı itibariyle başlatacağız" dedi.

Haber 11-11-2021 13:51

Marketlerde yeni dönem! Tarih verildi, Depozito İade Sistemi geliyor

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Başkanı Yavuz Eroğlu, marketlerde veya diğer birçok alışveriş merkezinde yapılacak olan Depozito İade Sistemi'nin ayrıntılarını açıkladı. İşte son dakika haberinin detayları...

Finans 12-08-2021 14:25