Deprem Bölgeleri Haberleri

Deprem bölgesinde ‘Kısa Çalışma Ödeneği’ süresi uzatıldı! İşte son tarih…

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre, deprem bölgesinde kısa çalışma ödeneği yeniden uzatıldı. Ancak uygulamadan yararlanmak isteyen işverenlerin tekrar başvuru yapması gerekiyor. İşte detaylar…

Haber 29-07-2023 09:07

Son dakika: Bakan Işıkhan duyurdu! Deprem bölgelerinde o süre 30 Kasım'a kadar uzatıldı

Son dakika haberine göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Deprem bölgesi illerimizden Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep’in İslâhiye ve Nurdağı ilçelerimizde, Genel Sağlık Sigortası kapsamında yapılan düzenlemelerin süresini 30 Kasım'a kadar uzatıyoruz." ifadelerini kullandı.

Haber 28-07-2023 19:23

Soğuk hava dalgası Türkiye'yi fena vuracak! İstanbul’un hava durumunu örnek vererek duyurdular: ‘15-18 derece birden düşecek’

Hava durumu ile ilgili son dakika uyarıları geldi. Meteoroloji özellikle deprem bölgesi için kuvvetli sağanak yağış uyarısı yaparken Türkiye genelinde ise etkisini gösterecek yeni bir soğuk hava dalgasının olduğu belirtildi. Pazartesi günü İstanbul’da 21 dereceye kadar çıkacak sıcaklıkların Çarşamba günü 5-6 derecelere gerilemesi bekleniyor. İşte hava durumu ile ilgili son dakika haberinin detayları…

Haber 25-03-2023 07:43

İstanbul'daki belediyelerin deprem bölgelerine destekleri sürüyor

İstanbul'daki belediyeler, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde çalışmalara devam ediyor.

Yurthaber 01-03-2023 07:40

Deprem Bölgeleri

Deprem Bölgeleri Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Deprem Bölgeleri Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Deprem bölgelerinde TYP alımları ne zaman? İŞKUR TYP başvurusu nasıl ve nereden yapılır? 20 bin kişi istihdam edilecek!

İŞKUR TYP başvuruları hakkında detaylar merak ediliyor. Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından işini kaybedenlere İŞKUR'un Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında 20 bin kişiye hızla istihdam sağlanacağı açıklandı. Peki, Deprem bölgelerinde TYP alımları ne zaman? İŞKUR TYP başvurusu nasıl ve nereden yapılır? İşte tüm ayrıntılar...

Finans 20-02-2023 17:41

Deprem bölgesinde 2+1 evler 10 bin TL oldu! Ev kirasına yüzde 100 zam... Tepkiler çığ gibi 'Deprem fırsatçılara yaradı'

Deprem felaketinden sonra deprem bölgesi olan Diyarbakır’da insanlar korku nedeniyle evlerine dahi giremezken fırsatçı ev sahipleri kiralara yüzde 100 zam yaptı. Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, “Yüksek fiyat kabul edilemez” deyip tepki gösterdi. Ağır hasar raporu çıkan evini taşımak için harekete geçenler, kiraları yükselten ev sahipleri yüzünden ev bulamadı. Vatandaşlar kiraların iki katına çıktığını, 2+1 evlere 10 bin TL istendiğini söyledi ve ‘Deprem fırsatçılara yaradı’ dedi.

Finans 17-02-2023 09:28

Deprem bölgelerinden İstanbul'a getirilen yaralılardan 6 bin 366'sı taburcu edildi

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İstanbul'a getirilen 7 bin 753 yaralıdan 6 bin 366'sı taburcu edilirken, 1387 depremzedenin tedavisi sürüyor.

Yurthaber 16-02-2023 10:20

Deprem bölgesinde enfeksiyon riskine dikkat! Enfeksiyondan korunmak için alınması gereken önlemler

Deprem bölgesinde yaşanan birçok hastalık bulunuyor. Yetersiz kaynaklar ve hijyen eksikliği bulaşıcı hastalıkların salgın haline gelmesine neden olabilir. Enfeksiyon uzmanı deprem bölgesinde ortaya çıkabilecek enfeksiyon riskine karşı uyarılarda bulunarak alınması gereken önlemleri paylaştı.

Haber 11-02-2023 13:08

Türkiye tek yürek! Deprem bölgesine uzaktan nasıl yardım ederim? Adım adım destek rehberi...

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6'lık iki büyük depremin ardından bölgedeki arama kurtarma çalışmaları son hızıyla devam ediyor. Öte yandan bu büyük felaketten etkilenen depremzedelerin öncelikli ihtiyaçlarını gidermek için AFAD ve Kızılay'ın koordinasyonu ile yürütülen yardım faaliyetlerine spor kulüpleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar da destek veriyor. Peki deprem bölgesine uzaktan yardım nasıl sağlanır, neler yapılabilir ve nereye başvurulur?

Haber 07-02-2023 12:05