Derya Bakbak Haberleri

Gençlerin Bilim ve Mühendislik Alanlarına Yönlendirilmesi Alt Komisyonu

Alt Komisyon Başkanı Derya Bakbak: - "Bilgiyi, teknolojiyi üreten, teknolojiyi kullanan ve pazarlayan bir nesil yetiştirme amacındayız. Bunun için de STEM eğitimini çok önemsiyoruz" - SETA Eğitim ve Sosyal Politikalar Araştırma Asistanı Mustafa Altunel: - "STEM eğitimi iyi tasarlanırsa okul öncesinden yükseköğretime kadar bir eğitim yaklaşımı olarak tasarlanabilir" - Women in Technology Grubu'ndan Tuğba Fırat: - "Ülkemizin milli teknoloji hamlesi son yıllarda çok ciddi seviyelerde gündeme gelen bir konu. Milli teknoloji hamlesinde kadınlarımızın aktifliğinin artırılması gerektiğine inanıyoruz"

Haber 17-07-2019 18:21

Beş yıl içinde sınıflar atölyeye dönüşecek

Gazi Üniversitesi Bilişim Garaj Akademisi Kurucusu Prof. Dr. Selçuk Özdemir: - "Kuramsal bilginin verildiği sınıf sayısı beş yıl içerisinde hızla azalmaya başlayacak. Ben bütün eğitim kurumlarını şimdiden uyarıyorum. Beş yıl içerisinde sınıflarınızı kapatıp onları atölyeye dönüştürmeye başlayacaksınız"

Haber 05-07-2019 11:14

GDAÜ PA Ekonomi, Alt Yapı ve Enerji Genel Komitesi Toplantısı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan: - "Birbirimize komşu olduğumuz Güneydoğu Avrupa Bölgesi'nin de enerjinin iş birliği için oluşturduğu önemli fırsatlardan faydalanmamız önem arz etmektedir. Bölgemizde enerji ticaretinin ve yatırımlarının artması için bölge ülkelerince gerekli çabanın gösterilmesi elzemdir" - GDAÜ PA Ekonomi, Altyapı ve Enerji Komitesi Başkanı Derya Bakbak: - "Türkiye, yenilenebilir enerjide sahip olduğu güçlü potansiyeli, hızlı yatırımlara dönüştürmektedir. Bunun bir sonucu olarak ülkemiz geçtiğimiz yıllarda yenilenebilir enerji güç artışında dünyada ilk dörtte yer almıştır"

Haber 17-06-2019 13:18

STEM eğitim modelinde Muş, Kayseri ve Eskişehir ilk üçte

Başta kız çocukları olmak üzere gençlerin bilim, teknoloji, matematik ve mühendislik alanlarına STEM yönlendirilmesi için kurulan Meclis alt komisyonuna, Gaziantep Üniversitesi'nden Dr. Mehmet Başaran tarafından sunum yapıldı - Başaran: - "STEM konusunda çalışmalar yapan illerin başında Muş, Kayseri ve Eskişehir ilk üçü çekiyor" - "Bazı standart kimya, fizik deneylerini STEM etkinliği olarak gören öğretmenlerimiz oldu. Eğer bir aksiyon planı yapacaksak öğretmenlerimize STEM eğitimi modelinde iyi bir eğitim vermemiz, kendi alanında donanımlı olmalarını sağlamamız gerekiyor"

Haber 18-05-2019 13:25

Türkiye'nin STEM yol haritası oluşturulacak

KEFEK Alt Komisyonu Başkanı Derya Bakbak: - "Gelecek 10 yıl içinde STEM (fen, teknoloji, mühendislik ve matematik) alanlarındaki mesleklerin, diğer mesleklere göre yüzde 17 artacağı öngörülmektedir. Geleceğin mesleklerine ilişkin gerçeklik, bütün uluslararası raporlarla ortaya konulmuşken bizim de başta kız çocukları olmak üzere gençleri STEM alanlarına yönlendirme zorunluluğumuz bulunuyor" - "Milli Eğitim, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler, Sanayi ve Teknoloji bakanlıkları başta olmak üzere konuya ilişkin çalışma yürüten TÜBİTAK, YÖK, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının görüşleri alınarak, Türkiye’nin STEM konusunda yol haritası oluşturulacak"

Haber 25-03-2019 14:06

Gençlerin mühendislik alanlarına yönlendirilmesi alt komisyonu

İstanbul Aydın Üniversitesi Bilgisiyar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği öğretim üyesi Dr. Devrim Akgündüz: - "Aziz Sancarlar yetiştirebiliriz, bunun önünde hiçbir engel yok. Bizim çocuklarımız diğer ülkelerin çocuklarından daha az zeki değil. Ama ülkemizde yetiştirmemiz gerekiyor"

Haber 16-01-2019 16:33

Ak Partili Derya Bakbak: 'Hadım' cezası yeniden gündeme gelmeli

Çorum'da bulunan AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, 'hadım' cezasının yeniden gündeme gelmesi gerektiğini söyledi.

Haber 16-02-2015 16:15