Diyabet Belirtileri Haberleri

Bu belirtiler varsa dikkat! Hastaların yüzde 55'i aynı durumu yaşıyor

Uzmanlar, ciltte meydana gelen değişimlerin bazı hastalıkların habercisi olabileceğini vurguluyor. Diyabet de bu hastalıklardan biri. Tüm yaşamı etkisi altına alan diyabetin tedavisine erken başlamak gereklidir. İşte diyabet hastalarının yaşadığı o cilt problemleri...

Haber 09-11-2023 09:47

Sakın hafife almayın: Ağız kokusu yaşayanlar dikkat! Çok ciddi hastalıkların belirtisi!

Ağız kokusu, ağız ve ağız çevresindeki dokulardan yayılan hoş olmayan kokuların hissedilmesi durumudur. Genellikle kötü nefes olarak da adlandırılan bu sorun, birçok farklı nedenle ortaya çıkabilir. Geçmeyen ağız kokularının altında yatan neden ciddi hastalıklar olabilir. Karaciğer hastalıkları ve diyabet kötü nefes kokusuna sebep olmaktadır.

Haber 13-10-2023 15:57

Cildinizde ortaya çıkan tehlikeli diyabet belirtisi! Hastaların yüzde 55'i aynı durumu yaşıyor

Ciltte meydana gelen ufak değişimler görmezden gelinse de çok ciddi hastalıkların belirtisi olabiliyor. Uzmanlar diyabet hastalarının yüzde 55'inin yaşadığı cilt problemlerini açıklayarak diyabet belirtileri hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber 09-05-2023 09:10

Araştırma sonuçları şaşırtıcı! Bu içecek kan şekerini 30 dakikada düşürüyor

Kan şekerinin yükselmesine hiperglisemi deniliyor. Yükselen kan şekerine müdahale etmemek kalp, böbrek ve göz gibi organların ciddi hasar almasına sebep olabiliyor. Yükselen kan şekerini düşürmek için çeşitli yöntemler aranıyor. Yapılan araştırmalar kan şekerini düşüren oldukça etkili bir içeceği tespit etti.

Haber 14-03-2023 13:50

Türk araştırmacılar buldu! Diyabetin ciltteki bilinmeyen belirtisi... Hemen kontrol edin!

Diyabet çağımızın riskli hastalıkları arasında yer alıyor. Tüm yaşam koşullarının değişmesine sebep olan diyabetin tehlikeli hastalık risklerini artırmaması için erken teşhis edilmesi ve doğru tedaviye başlanılması gerekiyor. Türk araştırmacılar ciltte ortaya çıkan tip 2 diyabet riskinin yüksek olduğu o belirtiyi açıkladı.

Haber 05-03-2023 09:07

Diyabetin en büyük düşmanı! Yemeklerden yarım saat önce yenilirse kan şekerini düşürüyor

Diyabet tüm yaşam alışkanlıklarının değişmesine neden oluyor. Diyabetin körlük, uzuv kaybı gibi riskli durumlara sebep olmaması için sağlıklı beslenmeye dikkat etmek gerekiyor. Diyabete karşı zırh gibi koruma sağlayan bir meyvenin yemeklerden yarım saat önce yenildiğinde kan şekerini düşürdüğü öğrenildi.

Haber 22-02-2023 22:20

Hemen doktora gitmenizi söyleyen en önemli işaret! Diyabeti tespit etmek kolay

Diyabet hastalığı olan birçok kişi bu hasta olduğunun farkında değil. Bu riskli hastalık oldukça tehdit edici olabiliyor. Tedavi edilmeyen şeker hastalığı organ kaybına ve körlüğe yol açabiliyor. Uzmanlar diyabeti erken teşhis etmenin bu hastalık için ne kadar önemli olduğunu her fırsatta belirtiyor. İşte diyabetin görmezden gelmemeniz gereken en önemli belirtileri...

Haber 02-01-2023 17:29

Diyabetin fark edilmeyen belirtisi! Önemsiz sanılıyor ama tedavi için büyük önem taşıyor

Hastalıkların belirtileri hakkında bilinçli olmak onların erken teşhis edilmesini sağlayarak tedavinin daha etkili sonuçlar vermesine yardımcı oluyor. Günümüzde giderek artış gösteren şeker hastalığında da belirtilere dikkat etmek hayati önem taşıyor. Teşhis edilmeyen diyabet kalp krizi ve felç riskinde büyük rol oynuyor. Uzmanlar diyabetin görmezden gelinebilecek belirtisi hakkında uyarıyor.

Haber 12-12-2022 09:18

Her 7 kişiden 1’inde var! Diyabetin belirtilerine dikkat

Günümüzde hareketsiz yaşam tarzı, sağlıksız beslenme alışkanlıkları ve obezite derken görülme sıklığı hızla artan diyabet, vücudumuzdaki şekeri kontrol etmeyi sağlayan insülin hormonunun eksikliği veya etkisizliği nedeniyle ortaya çıkıyor.

Haber 15-11-2022 10:20

Vücut kokusu sadece çevrenizi değil sağlığınızı da etkiliyor! Diyabet ve böbrek hastalığı hakkında uyarı veriyor

İnsanların vücut kokuları yediklerine ve giydikleri kıyafetlere göre değişim gösteriyor. Bazı kişiler oldukça fazla terlediği için ağır kokabiliyor. Ter kokusu hem kişiyi hem de çevresini etkisi altına alıyor. Ancak yarattığı problemler bununla bitmiyor. Vücut kokusu çeşitli hastalıklardan kaynaklanıyor olabiliyor.

Haber 30-09-2022 12:21

Her şey elinizden anlaşılıyor! Elinize dikkat ederek diyabet hastalığını teşhis edebilirsiniz

Diyabet toplumda sıklıkla görülen ve kalp, göz, böbrek gibi organları doğrudan etkileyen bir hastalık. Diyabet hastalarının bu hastalığı erkenden teşhis etmesi hastalık için çok büyük önem taşıyor. Uzmanlar diyabetin ellerinizde belirti verebileceğini bildiriyor.

Haber 11-09-2022 09:19

Her 4 kişiden 1'inde görülüyor: Sinsice ilerliyor, kalp hastalıklarına yol açıyor

Sağlıksız yaşam koşulları çeşitli hastalıklara yol açıyor. Toplumda en sık görülen hastalıklar arasında bulunan şeker hastalığı çok tehlikeli sonuçlara neden olabiliyor. Şeker hastalığını erkenden teşhis etmek ve doğru tedaviye başlamak hastalığın gidişatında önem taşıyor.

Haber 06-09-2022 12:04

Herkes bu durumu yaşıyor! Ağız kokusu deyip geçmeyin... Çok ciddi hastalıkların belirtisi!

Ağız kokusu istenmeyen durumlara yol açmaktadır. Kişiyi ve çevresini oldukça rahatsız eden ağız kokusu genellikle önemsiz görülür. Ancak geçmeyen ağız kokularının altında yatan neden ciddi hastalıklar olabilir. Karaciğer hastalıkları, diyabet kötü nefes kokusuna sebep olmaktadır.

Haber 19-08-2022 09:06

Şişkinliğin nedeni yorgunluk değil: Önleminizi alın! Diyabet nedir? Diyabet belirtileri nelerdir?

Diyabet toplumda en sık görülen hastalıkların başında geliyor. Tüm sağlığı etkileyen diyabeti önceden teşhis etmek ve uygun tedavi yöntemlerini uygulamak sağlık için çok büyük önem taşıyor. Uzmanlar ayaklarınızda gördüğünüz değişimlerin diyabet belirtisi olabileceğini belirtiyor.

Haber 18-08-2022 11:37