Dns Haberleri

IP adresi sıfırlama nasıl yapılır? DNS temizleme nasıl yapılır?

IP Adresi, internet ile ilişkili olan aletler için verilen bir dizi rakam sıralamasıdır. Bu IP Adresleri tamamen birbirinden farklı, kendine has numaralardır. Aslında bu adreslere; tablet, bilgisayar ya da telefon gibi farklı cihazların kimlik numarası demek de mümkündür. DNS ise internet sağlayıcısı ile çalışan cihazların birbirleriyle etkileşim içinde olmasını sağlar. IP adresleri kolay ezberlenebilen sayı toplulukları olmadığı için DNS’ler günlük yaşamda kolaylık sağlamaktadır. IP adresi sıfı

Haber 12-10-2022 09:56

iPhone DNS değiştirme nasıl yapılır? iPhone DNS ayarları nasıl değiştirilir?

İnternet kullanıcıları bazı durumlarda DNS ayarlarını değiştirme gereksinimi duyarlar. Daha iyi bir internet bağlantısı elde etmek, girilemeyen sitelere giriş sağlayabilmek, bazı programlar ya da oyunlarda sürekli olarak çıkan reklamları engelleyebilmek bu sebeplerden bazılarıdır. Bu gibi durumlarda kullanıcı, cihazına göre farklı adımlarla işlem yapmak durumundadır. iPhone telefonlarda DNS değiştirme nasıl yapılır?

Haber 12-10-2022 09:48

DNS sorgulama nedir ve neden yapılır? DNS kaydı sorgulama nasıl yapılır?

Teknolojinin gelişmesiyle internet kullanıcı sayısı her geçen artmaktadır. DNS sistemi bu yoğunluk nedeniyle ortaya çıkmış ve geliştirilmiş bir sistemdir. Kullanıcılar farklı sebepler nedeniyle DNS sorgulama gereği duyabilirler. Araçlar kullanılarak yapılan sorgulamalar ile internet veri tabanına hızlıca ulaşmak mümkün olur. DNS sorgulama nasıl yapılır?

Haber 12-10-2022 09:47

DNS sunucusu yanıt vermiyor ne demek? DNS sunucusu yanıt vermiyor sorunu nasıl çözülür?

İnternet kullanıcıları bir siteye erişmek istedikleri zaman sorun yaşayabilirler. DNS sunucusu yanıt vermiyor uyarısı, ana bilgisayar isimleri IP adreslerine dönüştürülemiyor anlamına gelir. Bu hatanın ortaya çıkmasında çeşitli sebepler vardır. Hatanın çözümü için de birden fazla yol mevcuttur. DNS sunucusu yanıt vermiyor ne demek, neden olur?

Haber 12-10-2022 09:47

Dns

Dns Hakkındaki Haberler Mynet'te. Dns Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

DNS_probe_finished_nxdomain ne demek? DNS_probe_finished_nxdomain hatası nasıl çözülür?

Gelişen teknoloji ile internet kullanıcılarının sayısı her geçen gün artmaktadır. Kullanıcılar bilgisayar, tablet veya telefon gibi cihazlar ile internet ağında dolaşırken birçok hata ile karşılaşabilirler. DNS_probe_finished_nxdomain hatası da DNS kaynaklı olan ve en çok karşılaşılan hatalar arasında gelir. DNS_probe_finished_nxdomain ne demek, hatanın çözümü nedir?

Haber 12-10-2022 09:47

DNS nedir, nasıl çalışır? DNS ayarları ne işe yarar?

Günümüzde kullanıcı sayısı giderek artan internet ağını oluşturan birimler vardır. Bu birimlerin her biri kendine ait bir IP adresine sahiptir. İnternete ya da özel herhangi bir ağa bağlı olarak herhangi bir kaynak için eşit olarak dağıtılmış bir adlandırma sistemi bulunur. Bu sisteme Alan Adı Sistemi denir. DNS olarak bilinir. DNS nedir, ne işe yarar ve nasıl çalışır? Konuyla ilgili detayları bir araya getirdik.

Haber 12-10-2022 09:47

Modem DNS ayarları yapılandırma: Modem üzerinden DNS değiştirme nasıl yapılır?

Domain Name System ifadesinin kısaltması olan DNS, tarayıcılardaki adres çubuğuna yazılarak girilen sitenin ismini, kullanıcının girmek istediği sitenin asıl yeri olan IP adresine çevirir. Bu sistem sayesinde kullanıcı, ulaşmak istediği siteye en kolay ve hızlı yoldan ulaşabilir. Bazı durumlarda DNS ayarlarının değiştirilmesi gerekir. Genel ve birden fazla cihazın aynı ağa bağlandığı durumlarda DNS değişikliği modem üzerinden yapılmalıdır. Modem DNS ayarları nasıl yapılır?

Haber 12-10-2022 09:37

DNS ne demek? DNS teriminin anlamı ve Türkçe açılımı nedir?

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte internet kullanıcılarının sayıları her geçen gün artmaktadır. Kullanıcıların en kızlı ve en kolay şekilde internet sitelerine girişlerini sağlamak için geliştirilen yöntemler vardır. DNS sistemi bu amaçla geliştirilmiştir. Türkçe karşılığı Alan İsimlendirme Sistemi'dir. İnternetin telefon rehberi olarak da tanımlanır.

Haber 12-10-2022 09:37

DNS önbellek temizleme nasıl yapılır? DNS önbelleği nasıl temizlenir?

Her geçen gün sayısı daha da artan internet kullanıcıları bir siteye girmek istedikleri zaman o sitenin asıl adresini yazmak yerine DNS sistemindeki kayıtlı olan IP adreslerinden yararlanırlar. Ancak bazı durumlarda DNS önbelleği dolar ve temizlenmesi gerekir. Bu işlem farklı cihazlar ve işletim sistemleri için farklı adımlar izlenerek yapılır. DNS önbellek temizleme nasıl yapılır?

Haber 12-10-2022 09:37

DNS sunucusu nasıl çalışır, ne işe yarar? DNS sunucusu nedir?

Kullanıcı sayısı her geçen gün artan internet ağını oluşturan birimler vardır. Bu birimlerden her biri sadece kendine ait bir IP adresine sahiptir. İnternet kullanıcıları bir siteye girmek istediklerinde bu IP adreslerini kullanırlar. DNS sunucularının görevi de girilmek istenen internet adreslerinin IP karşılıklarını kayıt altına almaktır. DNS sunucusu nedir, nasıl çalışır?

Haber 12-10-2022 09:37

Android DNS değiştirme işlemi adımları: Android telefonlarda DNS değişikliği nasıl yapılır?

Sayısı her geçen gün artan internet kullanıcıları bir internet sitesine girmek istediklerinde DNS sisteminden yardım alırlar. Alan Adı Sistemi anlamına gelen DNS; adres çubuğuna girilen site ismini, girilmek istenen sitenin asıl adresi olan IP adresine dönüştürür. DNS ayarlarının değiştirilmesi gereken bazı durumlar vardır. DNS ayarlarını değiştirme yöntemleri kullanılan cihazın işletim sistemine göre çeşitlilik gösterir. Android DNS değiştirme nasıl yapılır?

Haber 12-10-2022 09:36

Google DNS ayarları yapılandırma: Google public DNS nedir, nasıl kullanılır, güvenli mi?

Türkçesi ‘alan isimlendirme sistemi’ anlamına gelen ve İngilizce ‘domain name system’ sözcüklerin kısaltılması ile elde edilen DNS’in ayarlarının değiştirilmesinin altında yatan asıl amaç, web taramasını hızlandırmak ve etkileşimi engellenen sitelere giriş imkanı yaratmaktır. Google DNS ayarları değişikliği nasıl yapılır?

Haber 10-10-2022 18:56

PC ve telefon DNS ayarları değiştirme rehberi: DNS ayarları nasıl değiştirilir?

İngilizce domanin name system sözcüklerinin kısaltılmış hali olarak bilinen DNS, özel bir ağa bağlı herhangi bir kaynak için dağıtılmış bir adlandırma sistemidir. Bölümler arasında kurulan iletişimi organize eder. Peki DNS ne işe yarar, nasıl değiştirilir?

Haber 10-10-2022 18:54

DNS sunucunuz kullanılamıyor olabilir hatası nedir? DNS sunucunuz kullanılamıyor olabilir sorunu nasıl çözülür?

Teknolojinin gelişmesi ile internet kullanıcılarının sayısı da her geçen gün artmaktadır. Kullanıcıların internet üzerinden istedikleri bilgilere ve sitelere ulaştırmak için çeşitli sistemler geliştirilmiştir. Bu sistemlerden biri Etki Alanı Adı Sistemi anlamına gelen DNS sistemidir. Bu konuda sık karşılaşılan bazı sorunlar vardır. DNS Sunucunuz kullanılamıyor olabilir hatası da bunlardan biridir.

Haber 17-08-2022 21:54

DNS ve VPN nedir, DNS ayarları nasıl değiştirilir?

DNS, DNS değiştirme ve VPN terimleri erişilemeyen sitelere girmek isteyenler tarafından sıkça kullanılan terimlerdir. Sitelere erişim sağlamanın yanında bilgisayarların internet ağıyla birbirlerine bağlanmasını da sağlayan bu ayarlar günümüzde sıkça kullanılmaktadır. Peki DNS ayarlarını değiştirmek, VPN kullanmak güvenli midir? MacOS, Windows, Android ve iOS DNS ayarları nasıl değiştirilir? İşte tüm detaylarıyla DNS ve VPN...

Haber 25-05-2021 12:09