Donetsk Haberleri

Rusya Ukrayna savaşında en sıcak çatışmalar o bölgede yaşanıyor! Topçu bataryaları gece gündüz atış yapıyor

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş 11 ayı aşkın bir süredir devam ederken, en sıcak çatışmalar Donetsk cephe hattında yoğunlaştı. Luhansk, Herson, Harkiv, Zaporijya ve diğer bölgelerde ise topçu sistemleri aktif olarak kullanılıyor. Ukrayna ordusuna ait 59. Ayrı Motorize Piyade Tugayı'nın "Grad" çoklu roketatar sistemi birliği komutanı Roman, "Bahmut ve Ugledar'da çok sıcak çatışmalar yaşanıyor. Topçu sistemleri her gün faaliyet sürdürüyor. Gece ve gündüz görevdeyiz" açıklamasını yaptı.

Haber 30-01-2023 22:27

Rusya ilhak etmişti! Donetsk kentine saldırı... 3 kişi hayatını kaybetti

Rusya'nın ilhak ettiği Donetsk kentine yönelik düzenlenen saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiği, 14 kişinin yaralandığı açıklandı.

Haber 06-12-2022 20:35

Ukrayna'daki ayrılıkçıların bayraklarını açıp poz vermişlerdi! NASA'dan ISS'deki Rus kozmonotlara tepki

24 Şubat'tan beri devam eden Rusya-Ukrayna savaşından sıcak haberler gelmeye devam ederken, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki Rus kozmonotlar Ukrayna’daki ayrılıkçı Luhansk ve Donetsk bayraklarıyla poz vermiş ve yeni bir tartışmanın fitilini ateşlemişlerdi. Uluslararası Uzay İstasyonu'nu kullanan Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ise, üç Rus kozmonotun eylemlerini kınayarak tepki gösterdi. Uzay ajansı, tepkisini dile getiren bir bildiri yayınladı.

Haber 08-07-2022 10:58

Son Dakika: Rusya-Ukrayna krizinde sıcak gelişme! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenskiy ile görüştü

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile telefonda görüştü. İki lider, Rusya’nın Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk ve Luhansk bölgelerinin bağımsızlığını tanıma kararını ele aldı. İşte kritik görüşmenin detayları!

Haber 22-02-2022 16:29

Donetsk

Donetsk Hakkındaki Haberler Mynet'te. Donetsk Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Rusya ne kadar ileri gidebilir? Uzman isim Mynet’e yorumladı: ‘Bu hikayenin senaryosunu…’

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ulusa sesleniş konuşmasının yankıları sürüyor. Donetsk ve Lugansk cumhuriyetlerini tanıdığını duyuran ve ardından bölgeye girme emri veren Putin'e ABD ve NATO başta olmak üzere çok sayıda ülkeden peş peşe tepkiler geldi. Putin'in açıklamasının Rusya’nın kurguladığı hikayenin senaryosunu ortaya koyduğunu belirten Marmara Üniversitesi Dr.Öğr.Üyesi Yenal Göksun dünyanın Rusya-Ukrayna gerilimindeki etkinliğini Mynet'e değerlendirdi.

Haber 22-02-2022 16:28

Rusya ile Ukrayna arasında savaşa neden oldular! Donetsk ve Luhansk’ın liderleri kim? Dünya onları merak ediyor…

Dünya Putin’in Donetsk ve Luhansk’ı tanıma kararını konuşurken Ukrayna cephesinden de tepkiler peş peşe geliyor. Ukrayna, Avrupa’yı Rusya’ya karşı yaptırım uygulamaya çağırdı. Donetsk ve Luhansk bölgelerinde Rusya’nın kendilerini tanımasından sonra büyük bir sevinç var. Tüm dünya Donetsk ve Luhansk’ın liderlerini merak ediyor. Denis Pushilin ve Leonid Pasechnik’i yakından tanıyalım…

Haber 22-02-2022 14:41

Putin'in açıklaması sonrası harekete geçtiler! Hepsi silah altına alınacak

Rusya'nın Ukrayna'da bulunan Donetsk ve Luhansk'ı tanımasının ardından bölgeden son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün gece yaptığı açıklamada 'Ukrayna, Rusya sayesinde doğdu. Orada Rus egemenliği olmalı. Luhansk ve Donetsk'i tanıyoruz.' demişti. Bu açıklama sonrası Kiev'in bölgeye yönelik saldırılarının arttığı iddiası ile Donetsk lideri Puşilin, 1995 ile 2004 yılları arasında doğanların silah altına alınmasına ilişkin kararnameyi imzaladı.

Haber 22-02-2022 11:57

Donetsk ve Luhansk nerede? Rusya'nın bağımsızlığını tanıdığı Luhansk ve Donetsk Ukrayna'da mı? Donetsk ve Luhansk nereye bağlı?

Donetsk ve Luhanks hakkındaki sorular Rusya Devlet Başkanı Putin'in Donetsk ve Luhansk'ın bağımsızlığını tanıyan kararnamelere imza atmasıyla artmaya başladı. Yayınlanan bu haber sonrası herkes Donetsk ve Luhanks hakkında araştırmalara başladı. Rusyanın bağımsızlığını tanıdığı Donetsk ve Luhanks'ın nerede olduğu ve Donetsk ve Luhanks'ın nereye bağlı şeklinde aramalar hız kazandı.

Haber 22-02-2022 08:40

Son dakika! Putin Rus askerlerinin Ukrayna'ya girmesi emrini verdi

Son dakika haberi! Reuters Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rus askerlerinin Ukrayna'ya girmesi talimatını verdiğini duyurdu.

Haber 22-02-2022 00:34

Son dakika: Rusya'nın ardından Suriye'den flaş Donetsk ve Luhanks kararı! Esad rejimi de tanıyacak

Son dakika haberi: Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ukrayna'nın doğusunda Donetsk ve Luhanks'taki sözde cumhuriyetleri tanıma kararı sonrası Suriye'deki rejimden bir açıklama yapıldı. Esad rejimi sözde cumhuriyetleri tanıyacağını açıkladı.

Haber 22-02-2022 00:08