Döviz Alım Satım Haberleri

Kambiyo gider vergisi nedir? Kambiyo gider vergisi nasıl hesaplanır, ne zaman ödenir?

Özellikle döviz, altın gibi menkul kıymetler aracılığı ile alım satım yapan yatırımcılar için, kambiyo gider vergisinin tanımı önem taşır. Kambiyo, uluslararası ülkeler arasında para veya paranın yerini tutan evrakların değiştirilmesi işlemidir. Kambiyo gider vergisi nedir, nasıl hesaplanır?

Finans 11-07-2022 16:54

Kambiyo nedir, nasıl hesaplanır? Kambiyo vergisi ne demek?

Yatırım işlemleri ile alakalı olan kambiyo kavramı, altın veya döviz gibi değerler üzerinden gerçekleştirilen alım ve satım işlemlerinde karşımıza çıkar. Kambiyo, para yerine geçen değerleri ifade eder. Kambiyo nedir, nasıl hesaplanır?

Finans 05-07-2022 21:33

Swap faizi nedir? Gecelik swap faizi ne demek?

Swap faizi, döviz alım satımı veya borç faizlerinin değiştirilmesi için kullanılan swap anlaşmalarında uygulanan faizdir. Swap faizi, özellikle döviz alım satımına etki ederek döviz kurlarında kısa süreli bir değişim veya koruma yaratır. Swap faizinin artması, TL'nin döviz karşısında değer kaybetmesini önler. Kısa vadede kur koruması sağlar. Ayrıca swap anlaşmaları ile kur değişiminden yararlanılarak döviz borçlarının kapatılması sağlanır. Swap faizi nedir? Swap faizi nasıl hesaplanır?

Finans 01-06-2022 13:03

5 Mayıs dolar ve euro fiyatları bugün ne kadar oldu? Dolar, euro ve sterlin bugün kaç TL?

5 Mayıs tarihli dolar, euro ve sterlin fiyatlarının bugün ne kadar olduğu, yatırımcılar ve döviz alım satım işlemleri yapan vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Birçok kişi konuya ilişkin araştırma yapmaya başladı. Peki, 5 Mayıs dolar ve euro fiyatları bugün ne kadar oldu? Dolar, euro ve sterlin bugün kaç TL? İşte detaylar...

Finans 05-05-2022 09:24

4 Mayıs dolar ve euro fiyatları bugün ne kadar oldu? Dolar, euro ve sterlin bugün kaç TL?

4 Mayıs tarihli dolar, euro ve sterlin fiyatlarının bugün ne kadar olduğu, döviz alım satım işlemleri yapan birçok kişi tarafından sorgulanıyor. Bir yatırım aracı olarak da görülen dolar, euro ve sterlinin bugünkü alış ve satış fiyatı araştırılıyor. Peki, 4 Mayıs dolar ve euro fiyatları bugün ne kadar oldu? Dolar, euro ve sterlin bugün kaç TL?

Finans 04-05-2022 09:41

BDDK’dan ‘döviz rantı’ talimatı: Bankalara yazı gönderildi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) tarafından döviz işlemleri için önemli bir talimat yapıldı. Buna göre kurum bankalardan platformlar aracılığı ile gerçekleştirdikleri döviz işlemlerini şube, hazine ve mobil bankacılığa taşımasını istediğini bildirdi.

Finans 28-04-2022 08:56

Dövizdeki belirsizlik ihracatçıları harekete geçirdi! Kavcıoğlu ile kritik buluşma!

Merkez Bankası’nın döviz gelirlerinin yüzde 25’inin Merkez Bankası’na satılması yönünde aldığı karar ile harekete geçen ihracatçılar, piyasada yaşanan belirsizliği gidermek için Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile temasa geçti. TİM’in talebi üzerine bugün saat 14.00’te, TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, TİM Başkanı İsmail Gülle, birlik ve konsey başkanlarının katılacağı bir webiner toplantı yapılacak.

Finans 05-01-2022 10:35

Son dakika: Bakan Nebati'den Durmuş Yılmaz'ın dolarla ilgili açıklamasına tepki

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı televizyon programında ekonomideki gelişmeleri değerlendirdi. Bakan Nebati, İYİ Parti Ankara Milletvekili ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın dolardaki düşüş sonrası yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

Haber 21-12-2021 23:39

Son dakika haberi: Dolar kurundaki düşüş fiyatlara yansıyacak mı? Bakan Nebati: 'Karşılarında bizi görecekler'

Son dakika haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı televizyon programında ekonomideki gelişmeleri değerlendirdi. Bakan Nebati "Kurdaki düşüş fiyatlara yansır mı?" sorusuyla ilgili olarak "Artış üzerinde fiyatlama yapan karşısında bizi görecek." ifadelerini kullandı. İşte son dakika haberinin detayları...

Finans 21-12-2021 23:04

Ekonomistler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'yeni finansal alternatifini' nasıl yorumluyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Tasarruflarını değerlendirirken kurdaki yükselişten kaynaklanan kaygılarını gidermek isteyen vatandaşlarımıza yeni bir finansal alternatif sunuyoruz" diyerek açıkladığı yeni adımlar, Türk Lirası'nın akşam saatlerinde hızla değer kazanmasını sağladı. Peki açıklanan adımlar ne anlama geliyor, kısa ve uzun vadede ne gibi etkileri olabilir? Ekonomistlerin yorumlarını inceledik.

Haber 20-12-2021 23:48

TCMB Kasım'da BOTAŞ'a rekor seviyede döviz sattı

TCMB Kasım ayında BOTAŞ'a 2.23 milyar dolar ile rekor seviyede döviz sattı.

Finans 07-12-2021 12:05

Bakanlıktan iddialara ilişkin açıklama: Döviz piyasasına müdahale etmiyoruz

Hazine ve Maliye Bakanlığı, basında döviz bürolarına yönelik tebliğe ilişkin gerçeği yansıtmayan bazı iddialara yer verildiğini belirterek, "Söz konusu yeni uygulamanın sektördeki kayıt dışılığın azaltılması ve kurumsallaşma düzeyinin artırılması ile uluslararası düzenlemelere uyum dışında başka hiçbir amacı yoktur. Tebliğ ile yapılan değişiklik, döviz piyasalarına ilişkin herhangi bir müdahaleyi kesinlikle içermemektedir." ifadelerini kullandı.

Finans 13-10-2021 16:25

Rezerv satışında yeni sorular

Hükümet üyelerinin "128 milyar dolar" sorusuna ilişkin yaptığı açıklamalar, muhalefeti tatmin etmezken; döviz rezervi tartışmasında yeni soruları da beraberinde getirdi.

Finans 20-04-2021 18:47

Son Dakika: Bakan Elvan'dan 128 milyar dolar açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Elvan," Cuma günü Merkez Bankası Başkanı teknik bir açıklama yaptı. Kısa vadeli faiz oranı temel politika şu an. Dalgalı döviz kuru rejimini uyguluyoruz. Merkez Bankası olağanüstü bir durumda doğrudan işlem yapabiliyor " dedi.

Finans 19-04-2021 11:14

Merkez Bankası Başkanı'ndan 128 milyar nerede? sorusuna cevap

CHP’nin Merkez Bankası döviz rezervlerinin eriltildiği iddiasıyla hükümete "128 milyar dolar nerede" sorusunu sormasının ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu’ndan bir açıklama geldi.

Finans 16-04-2021 15:57

Son Dakika: Merkez Bankası'ndan 128 milyar dolar açıklaması

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, 128 milyar dolar tutarındaki rezervin akıbetine ilişkin iddialara yanıt vererek, döviz alım-satımlarının koordinasyon içinde yapılabilmesi için Şubat 2017'de Hazine Müsteşarlığı ile TCMB'nin protokol imzaladığını, protokolle sağlıksız fiyat oluşumunun engellenmesine, döviz piyasalarındaki arz-talep dengesine ve likidite tesisine katkıda bulunulduğunu bildirdi.

Finans 16-04-2021 14:52

Ağbal: Enflasyonu düşürmekte kararlıyız

TCMB Başkanı Ağbal, enflasyonu düşürmekte kararlı olduklarını vurguladı.

Finans 16-12-2020 11:40

CAATSA: ABD'nin S-400 konusunda Türkiye'ye yaptırım uyarısının dayanağı olan yasa

Türkiye'nin Rusya'dan aldığı hava savunma sisteminin teslimatı başladı. ABD uzun süredir bu sistemlerin alınması durumunda Ankara'ya yönelik yaptırımların devreye sokulacağını belirtiliyordu. CAATSA olarak adlandırılan yaptırımlar neleri kapsıyor, Başkan Donald Trump nasıl bir rol üstlenebilir?

Haber 11-12-2020 13:45

Fibabanka Mobil ve İnternet Bankacılığı'nda havale ve EFT ücretsiz

Fibabanka Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Mert: - "Bankacılık hizmetlerini müşterilerinin ayağına götüren banka anlayışımızla, kanallarımıza sürekli yatırım yaparak farklılık yaratan çözümler geliştirmeyi sürdüreceğiz"

Finans 15-01-2020 14:19

Milyonluk banka vurgununun iddianamesi hazırlandı

ANTALYA'nın Alanya ilçesinde, banka şubesinden ve iş insanlarından yaklaşık 100 milyon TL dolandırdığı suçlamasıyla ortadan kaybolduktan sonra İzmir'de yakalanan banka müdürü Arif İmamoğlu'nun yanı sıra, 13 kişi hakkında hazırlanan iddianame, Antalya 2.

Haber 18-12-2019 13:22

Antalya’daki büyük banka vurgunu olayında iddianame kabul edildi

Antalya’nın Alanya ilçesinde çalıştığı bankadan ve iş adamlarından yaklaşık 100 milyon TL dolandırdığı iddiasıyla tutuklanan banka müdürü ile birlikte 14 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.

Haber 18-12-2019 13:05

GRAFİKLİ - BÜTÇE MARATONUNDA ÖNE ÇIKANLAR: Verimsiz harcamalara tırpan, eğitim, sağlık ve üretime kaynak

Hazine ve Maliye Bakanlığınca, verimsiz harcama alanları tasfiye edilecek, bu yolla oluşturulacak mali kaynak başta eğitim, sağlık ve üretim olmak üzere büyümeye katkı sağlayacak alanlarda kullanılacak - Maliye ve para politikaları arasındaki eşgüdüm artırılacak, sürekli ve kalıcı gelir kaynakları oluşturularak kamu kaynaklarının verimli ve tasarruflu kullanılması amacıyla yapısal değişiklikler hayata geçirilecek - Vergi kanunlarında yer alan indirim, istisna ve muafiyetler gözden geçirilecek - Bankaların kağıt dekont kullanımı azaltılacak ve böylece yıllık yaklaşık 100 milyon lira tasarruf sağlanacak - Hal kayıt sistemi e-belge uygulamalarına entegre edilecek, böylece sebze ve meyve fiyatlarında manipülasyonlar anlık izlenebilecek

Finans 04-12-2019 11:01

Vergi uygulamalarında yeni dönem

E-Belge ve e-Defter zorunluluğu için öngörülen ciro limitleri 10 milyon liradan 5 milyon liraya indirildi, vergisel açıdan kritik sektör ve mükellef grupları zorunlu olarak kapsama alındı

Finans 19-10-2019 11:08

Vergi ödemelerine ‘dijital’ düzenleme! Kapsam genişledi

Vergi uygulamalarının dijital ortamda yapılmasını sağlayan düzenlemede kapsam genişledi. Yurt dışı çıkış harcı artık elektronik ve mobil uygulamalar yoluyla ödenecek. 5 milyon TL cirolu işletmeler vergiye dair defter ve belgelerini elektronik ortamda tutacak.

Finans 19-10-2019 09:09

TEB'den yılın ilk yarısında 629,6 milyon lira net kar

TEB'in aktif toplamı yılın başından itibaren yüzde 5 artarak 101,5 milyar TL’ye ulaşırken, net kârı 629,6 milyon TL olarak gerçekleşti - TEB’in 2019 yılının ilk yarısında toplam kredileri 65,4 milyar TL seviyesinde gerçekleşirken, aynı dönemde toplam mevduat ise yüzde 3 oranında artarak 65,9 milyar TL oldu

Finans 31-07-2019 19:07

BDDK'dan döviz alımlarına ilişkin düzenleme ile ilgili açıklama geldi

BDDK, 100 bin dolar üzeri işlemlerle ilgili döviz kararına açıklık getirdi. Açıklamada, "Reel döviz talebi olan tüzel kişilere ve 100 bin dolardan (veya diğer döviz cinslerinde buna denk gelen tutar) az efektif dahil döviz talebi olan gerçek kişilere yönelik hiçbir kısıtlama içermemektedir" denildi.

Finans 21-05-2019 12:04

BDDK'dan döviz kararı

BDDK kararından: - "Döviz alım işlemlerinde dövizin ilgili gerçek kişinin hesabına aktarılmasının ve kullanıma açılmasının bir iş günü valörlü olarak gerçekleştirilmesi hususunda Kurulumuz 20 Mayıs'ta bir karar almıştır" - "Karar, sadece gerçek kişilerin gün içinde satın alacağı 100 bin ABD doları ve üzerinde (veya diğer döviz cinslerinde buna denk gelen tutar) döviz (efektif dahil) alım işlemlerini kapsamaktadır" - "Kredi sisteminin etkin çalışmasını ve bankacılık sistemi üzerindeki olası olumsuz etkilerin minimize edilmesini teminen karar alınmıştır"

Finans 21-05-2019 12:00

CHP Ekonomi Masası üyelerinden Perpa'ya ziyaret

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak: - "İstanbul'da seçimlerin iptal edilmesi büyük bir güvensizlik yarattı. Bu sadece İstanbul'u değil tüm Türkiye'yi etkiledi"

Haber 16-05-2019 17:20

Elektronik defter uygulamalarına çeki düzen

Gelir İdaresi Başkanlığınca (GİB) elektronik defter ve belge uygulamasında dağınık yapıdaki 19 ayrı tebliğin tek metinde toplanması sağlanacak. Pek çok alandaki faturaların zorunlu olarak 1 Ocak 2020'den itibaren e-fatura şeklinde düzenlenmesi planlanıyor.

Finans 16-04-2019 10:54

Elektronik defter uygulamalarına çeki düzen

Gelir İdaresi Başkanlığınca (GİB) elektronik defter ve belge uygulamasında dağınık yapıdaki 19 ayrı tebliğin tek metinde toplanması sağlanacak. Pek çok alandaki faturaların zorunlu olarak 1 Ocak 2020'den itibaren e-fatura şeklinde düzenlenmesi planlanıyor.

Finans 15-04-2019 17:22

Elektronik defter uygulamalarına çeki düzen

Gelir İdaresi Başkanlığınca elektronik defter ve belge uygulamasında dağınık yapıdaki 19 ayrı tebliğin tek metinde toplanması planlanıyor - Hazırlanan taslağa göre pek çok alandaki faturaların 1 Ocak 2020'den itibaren e-fatura olarak düzenlenmesi gerekecek

Finans 15-04-2019 17:01

Tahran'da dolar bozdurmak isteyen 2 yabancı öğrenciye gözaltı

İran'da döviz piyasasını manipüle etme suçlamasıyla gözaltına alınan 2 öğrenci, Tahran Üniversitesi yetkililerinin girişimleriyle serbest bırakıldı

Haber 25-02-2019 10:18

İhracatçıya 350 milyon dolarlık destek

Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), ihracatçı firmaların finansman ihtiyacını karşılamak için iş birliği protokolü imzaladı.

Haber 30-01-2019 20:14

TEB ve TİM'den İhracat Seferberliği'ne destek

TEB ve TİM, ihracatçı firmaların finansman ihtiyacını karşılamak için iş birliği protokolü imzaladı - TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici: - "TİM ile imzaladığımız protokol kapsamında, piyasa ortalamasının altında faiz oranları ve Eximbank’a verilen kısa vadeli teminat mektubu komisyon oranıyla daha avantalı bir paket olarak TİM üyelerine sunuyoruz" - TİM Başkanı İsmail Gülle: - "Kredi kanallarımız ne kadar açık, krediye erişimimiz ne kadar uygun maliyetli olursa ihracatımız da o denli güçlü olur" - TEB Faktoring Genel Müdürü Çağatay Baydar: - "TİM ile iş birliğimiz kapsamında 50 milyon dolar tutarında bir kaynağı TİM üyesi ihracatçılara kullandırarak ülkemize değer katmaya ve ülkemiz ihracatının artmasına destek olmaya devam edeceğiz"

Haber 03-01-2019 13:07

Finansal piyasalarda 2018 böyle geçti (2)

Jeopolitik risklerin gündemden düşmediği 2018'in ikinci yarısında, korumacı yaklaşımların dünya ekonomilerine yansımaları ve Brexit belirsizliği derinleşirken, İtalya'da hükümet krizi ve ABD'nin İran'a yaptırımları küresel finansal piyasalarda gündemin üst sıralarına yerleşti - Türkiye ekonomisi, maruz kaldığı spekülatif kur ataklarının etkilerini TCMB, BDDK ve ekonomi yönetiminin piyasaları destekleyici hamleleri ile büyük ölçüde bertaraf etti - Trump, güçlü dolar ve faiz artırımları karşısında ikinci yarıda Fed'i defalarca eleştirerek, Beyaz Saray'ın 1992'den bu yana Fed'in para politikalarına ilişkin yorum yapmaktan kaçınması geleneğini ihlal etti - Dünya borsalarında çöküşlerin yaşandığı 2018 yılını, Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 21'in, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 16'nın, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 11'in, İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 13'ün üzerinde kayıpla yılı kapatmaya hazırlanıyor - Tüm bu gelişmelerin etkisiyle ağustos ayında 7,2169 ile tarihi zirvesini gören dolar/TL'nin, alınan tedbirlerle yılın son ayında 5,40 sınırında dengelenmesi sağlandı. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi ise küresel çapta yatırımcı risk algısındaki bozulmanın etkisiyle yılın son günlerinde yüzde 21'in üzerinde kayıpla 90.700 bandına oturdu

Finans 18-12-2018 10:50

ABD'de dev dava! 16 bankadan milyar dolarlık tazminat istediler

Küresel fon yöneticilerinin, Almanya'nın en büyük bankalarından Deutsche Bank'ın da aralarında bulunduğu uluslararası 16 bankadan döviz işlemlerinde yaptıkları manipülasyon gerekçesiyle milyar dolarlık tazminat istediği iddia edildi.

Finans 28-11-2018 04:30

Uluslararası 16 bankaya milyar dolarlık tazminat davası

BlackRock ve Allianz gibi küresel fon yöneticilerinin, 16 uluslararası bankaya karşı açtıkları davada talep edilen toplam tazminatın milyar doları aştığı öne sürüldü

Finans 27-11-2018 21:45

İşitme engellinin 48 yıllık dama tutkusu

 ŞIRNAK’ın Silopi ilçesinde işitme engelli Vedat İdin (60), 12 yaşında başladığı dama tutkusunu 48 yıldır aralıksız sürdürüyor.

Haber 27-09-2018 11:25

İşitme engellinin 48 yıllık dama tutkusu

 ŞIRNAK’ın Silopi ilçesinde işitme engelli Vedat İdin (60), 12 yaşında başladığı dama tutkusunu 48 yıldır aralıksız sürdürüyor.

Haber 27-09-2018 11:14

Vakıf Katılım Bankası'ndan internet sitesinde yayınlanan döviz kurlarına ilişkin açıklama

Açıklamadan: - "10 Eylül 2018 tarihinde Kurumsal web sitemizde bilgilendirme amaçlı yayınlanan döviz kurlarımıza yönelik, 9 Temmuz 2018 tarihindeki kurlarımızı gösterecek şekilde bir siber saldırı düzenlenmiş, saldırı çok kısa sürede püskürtülmüştür" - "Bankacılık sistemlerimiz (mobil ve internet şube) saldırıdan olumsuz etkilenmemiş olup, bu sürede gerçekleşen herhangi bir döviz alım-satım işlemi de bulunmamaktadır. Yapılan müdahale neticesinde kurumsal web sitemiz stabil hale getirilmiştir"

Haber 10-09-2018 04:50

Vakıf Katılım Bankası'nda da düşük kur olayı! Bankadan iki farklı açıklama

Halkbank'ın ardından Vakıf Katılım Bankası'nın da doları 4,571 liradan alıp 4,5888 liradan sattığı iddia edildi. Yaşanan olayı CHP'li Barış Yarkadaş Twitter hesabından duyurdu. Vakıf Katılım Bankası'ndan konuyla ilgili iki farklı açıklama geldi. Bir banka yetkilisi ilk açıklamada, kur fiyatlarındaki değişime sistem güncellenmesinin neden olduğunu söyledi. Sosyal medya üzerinden yapılan ikinci açıklamada ise bankanın kurumsal web sitesine siber saldırı gerçekleştiği belirtildi.

Finans 10-09-2018 01:47

Halkbank'tan KAP'a düşük kur açıklaması: Hatanın tekrar etmemesi için tedbirler alındı

Halkbank, 31 Ağustos'ta sistemlerinde düşük kurla yapılan işlemlerle ilgili KAP'a yaptığı açıklamada "Hatanın tekrar etmemesi için gerekli hukuki ve teknik tedbirler alınmıştır" dedi.

Finans 04-09-2018 06:34

Halkbank'tan KAP'a düşük kur açıklaması: Hatanın tekrar etmemesi için tedbirler alındı

Halkbank, 31 Ağustos'ta sistemlerinde düşük kurla yapılan işlemlerle ilgili KAP'a yaptığı açıklamada "Hatanın tekrar etmemesi için gerekli hukuki ve teknik tedbirler alınmıştır" dedi.

Haber 04-09-2018 05:46

Halkbank'tan döviz alım-satım işlemlerine ilişkin açıklama

Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamadan: - "Bankamız, hatanın tekrar etmemesi için gerekli hukuki ve teknik tedbirleri almış olup, hatalı veri sağlayıcı kuruluş hakkında her türlü yasal haklarını saklı tutmaktadır"

Finans 04-09-2018 00:03

Halkbank'tan KAP'a döviz açıklaması

Halkbank, 31 Ağustos'ta hatalı kurlarla döviz alım satım işlemlerine ilişkin, "Bankamız, hatanın tekrar etmemesi için gerekli hukuki ve teknik tedbirleri almış olup, hatalı veri sağlayıcı kuruluş hakkında her türlü yasal haklarını saklı tutmaktadır." açıklamasında bulundu.

Finans 04-09-2018 00:02

Halkbank Genel Müdürü Arslan NTV canlı yayınına katıldı

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan: - "Hatalı kurlar saat 22.01 ile 22.39 aralığında kısa süreli olarak işlem görmüş, bazı müşterilerimiz dijital kanallardan yaptıkları döviz alım satımlarını bu hatalı kurlar üzerinden gerçekleştirmiştir" - "Sorunun tespit edilmesi üzerine, döviz alım satım işlemleri geçici olarak kapatılmış, kısa sürede alınan tedbirlerle sistemde doğru kurların uygulanması sağlanmıştır" - "Yapılan detaylı incelemeler sonrasında, hatalı kurlardan yapılan işlemler iptal edilmiştir. Gerçekleştirilen düzeltme çalışmaları sonucunda bankamızın ya da müşterilerimizin herhangi bir kar ya da zararı oluşmamıştır" - "Bankamız, algısının olumsuz şekilde etkilenmesine neden olan, hatalı veri sağlayıcı kuruluş hakkında her türlü yasal haklarını kullanacaktır"

Haber 02-09-2018 13:44

Düşük kurdan dolar satışı konusunda Halkbank'tan açıklama: 4,6 milyon dolarlık döviz alımı yapıldı

Cuma gecesi yaklaşık yarım saat boyunca Halkbank sistemleri üzerinden düşük kurdan dolar satılmasıyla ilgili olarak Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan açıklama yaptı ve toplamda 4,6 milyon dolarlık işlem yapıldığını, sorunun giderilmesiyle bu işlemlerin iptal edildiğini ifade etti.

Finans 02-09-2018 12:48

Düşük kurdan dolar satışı konusunda Halkbank'tan açıklama: 4,6 milyon dolarlık döviz alımı yapıldı

Cuma gecesi yaklaşık yarım saat boyunca Halkbank sistemleri üzerinden düşük kurdan dolar satılmasıyla ilgili olarak Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan açıklama yaptı ve toplamda 4,6 milyon dolarlık işlem yapıldığını ifade etti.

Haber 02-09-2018 12:18

Halkbank'tan döviz alım-satım işlemlerine ilişkin açıklama

Halkbank: - "31 Ağustos akşamı bankamızca döviz kurlarının sisteme aktarılmasında kullanılan 3. parti bir yazılımdan kaynaklanan hatalı döviz kurları ile gerçekleştirilen müşteri döviz alım-satım işlemlerinin herhangi bir geçerliliği bulunmamaktadır" - "Söz konusu işlemler nedeniyle bankamızın ve müşterilerimizin hiçbir şekilde kar/zarar durumu oluşmamıştır. Sistemimiz, normal işleyişinde döviz alım-satım işlemlerine devam etmektedir"

Haber 01-09-2018 15:46