Dövizdeki Düşüş Haberleri

Son dakika: Otomobilde fiyatlar düştü! Galericiler stoklardaki araçların piyasaya sürülmesini bekliyor

Otomobil piyasasındaki hareketlilik devam ediyor. Dolar ve Euro’daki düşüş sonrası otomobil fiyatları da düştü. Dövizdeki düşüş sonrası sıfır araçlarda yaklaşık yüzde 10’luk bir düşüş yaşandı. Buna rağmen vatandaşlar dövize bağlı olarak fiyatların daha da düşeceğini öngördükleri için beklemeye geçti. Öte yandan galerici esnafı stokta bekleyen araçların satışa çıkmasıyla birlikte piyasanın rahatlayacağını öngörüyor. İşte otomobil fiyatlarındaki beklentilerin detayları...

Finans 03-01-2022 16:36

Son dakika: Otomobilde fiyatlar düştü! Satışlar durdu

Otomobil piyasasındaki hareketlilik devam ediyor. Dolar ve Euro’daki düşüş sonrası otomobil fiyatları da düştü. Dövizdeki düşüş sonrası sıfır araçlarda yaklaşık yüzde 10’luk bir düşüş yaşandı. Buna rağmen vatandaşlar dövize bağlı olarak fiyatların daha da düşeceğini öngördükleri için beklemeye geçti. Öte yandan galericiler, fiyatlar arasındaki dengesizlikten dolayı belirsizlik olduğunu söyleyip, stabil ve dengeli bir piyasa istediklerini belirttiler.

Finans 30-12-2021 13:57

CHP kurdan kâr edenleri gündemde tutacak, zarar görenlere hukuki destek verecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kur Korumalı TL Mevduat Sistemi" kararını açıkladığı 20 Aralık gecesi, dövizini yüksekten bozduranlarla ilgili Meclis ve yargı denetim yollarına başvurmaya hazırlanıyor. CHP, dövizdeki düşüş nedeniyle zarar eden yurttaşlara da "hukuki destek" verme kararı aldı.

Haber 28-12-2021 13:30

Son dakika… Market fiyatlarındaki indirim gerçek mi? Dikkat çeken fiyat farkı…

Son dakika haberine göre; market fiyatlarındaki indirim haberleri sevindirdi ancak fiyatlar arasındaki fark dikkat çekti. Döviz kurlarının düşüşü ve indirim çağrılarıyla birlikte zincir marketler peş peşe indirim açıklamaları yapmaya başladı. Ancak iki büyük zincir arasında bile hâlâ ‘aynı üründe’ yüzde 40’a varan farklar var. İşte market fiyatlarında son durum…

Finans 28-12-2021 07:23

Türk-İş: Gıda fiyatları aralıkta rekor hızda arttı

Gıda enflasyonu açısından öncü göstergelerden biri olarak kabul edilen Türk-İş gıda endeksi aralık ayında rekor artış kaydetti. Türk-İş araştırmasına göre gıda fiyatları, kasım ayında aylık yüzde 25,75, yıllık yüzde 54,96 arttı.

Finans 27-12-2021 11:57

Son dakika: Erdoğan'ın açıkladığı kur korumalı TL mevduatına ne kadar para yatırıldı?

Son dakika haberi... Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı kur korumalı TL mevduatına bu zamana kadar 10 milyar TL yatırıldığını açıkladı. Bakan Nebati, bu rakamın sabah rakamı olduğunu öğleden sonra katlanarak arttığını belirtti.

Finans 23-12-2021 23:23

Son Dakika: MÜSİAD'dan indirim çağrısı! Haydi Türkiye...

Son dakika haberine göre Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla iş dünyasına indirim çağrısında bulundu. Paylaşımda "Haydi Türkiye, şimdi indirim zamanı" ifadeleri yer aldı. MÜSİAD yaptığı açıklamada, fiyatlarını aşağı yönde revize eden MÜSİAD üyelerini sosyal medya hesaplarıyla kamuoyuna duyuracaklarını belirtti.

Finans 23-12-2021 22:51

Otomobil fiyatları değişecek! Stokçuların elinde patladı...

Dolar ve Euro’daki düşüşün ardından otomobil sektörü fiyatları yüzde 5-10 aşağı çekti. Üç ay içinde indirim oranının yüzde 30’u bulması beklenirken stokçular adeta büyük şok yaşadı. Stokçular şimdi ellerindeki araçları piyasaya sürmek zorunda kalacak. İşte otomobil fiyatlarındaki beklentilerin detayları...

Finans 22-12-2021 07:54

Benzin ve mazot fiyatları düşer mi? Aralık 2021 benzin ve mazot fiyatları ne zaman düşecek?

Benzin ve mazot fiyatlarının düşüp düşmeyeceği merak ediliyor. Artan döviz kurları benzin mazot ve LPG'de fiyatlara zam olarak yansımaktaydı. Ancak döviz kurlarında yaşanan düşüş sonrası zamların uygulanıp uygulanmayacağı merak ediliyor. Peki benzin ve mazot fiyatları düşer mi? Aralık 2021 benzin ve mazot fiyatları ne zaman düşecek? İşte merak edilenler...

Finans 21-12-2021 02:18

Son dakika: EPDK Duyurdu! Benzin, motorin ve LPG zamları iptal edildi

Son dakika haberine göre 21 Aralık'ta geçerli olacak benzin, motorin ve LPG zamları iptal edildi. Karar EPDK tarafından duyuruldu. Gece yarısı itibarıyla benzine 66, motorine 55 ve LPG'ye 57 kuruş zam bekleniyordu.

Finans 20-12-2021 23:34

Merkez Bankası faiz kararı sonrası ikinci el otomobil alım satımında hareketlilik

Merkez Bankası'nın (MB) faiz artırımı kararını açıklamasının ardından ikinci el araç alım satımında hareketlilik başladı. İzmir'de galerici esnafı, fiyatlardaki yükselişin durduğunu ve hareketliliğin başladığını söyledi.

Finans 26-11-2020 09:52

Gayrimenkul sektörü kredi faizlerinin düşürülmesinden memnun

Gayrimenkul sektörü temsilcileri konut kredi faiz oranlarının düşürülmesine ilişkin duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Finans 01-08-2019 17:01

Gayrimenkul sektörü kredi faizlerinin düşürülmesinden memnun

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: - "Uzun vadede düşük faiz politikası, istikrarlı bir ekonominin ve inşaat sektörünün en önemli ipuçlarından biridir" - AYİDER Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkurtoğlu: - "Konut fiyatlarının stabil seyrettiği ve hatta bazı lokasyonlarda ucuzladığı bir dönemde, konut alıcıları için bir fırsat oluştu diyebiliriz" - Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal: - "Konut satışında ikinci yarıda toparlanma ile yine Avrupa birincisi oluruz"

Haber 01-08-2019 15:25

Fırat'ın doğusunda 'yapma, etme' diye kimin ne dediği bizi ilgilendirmez

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: - "Fırat'ın doğusunda 'yapma, etme' diye kimin ne dediği bizi ilgilendirmez. Buradan bu teröristler ya temizlenecek ya da temizleyeceğiz. Başka çaresi yok. Öyle ya da böyle buradan temizleyeceğiz bunları" - "Cumhurbaşkanımız ile görüştük, talimatları verdi. Tarım Bakanımız ile görüştük, üzerinde çalışıyoruz. Gerekirse burada da belediyelerimiz ilaç ve gübrede tanzim yapar, fırsatçıların tekeline çiftçilerimizi bırakmayız. Onları ezdirmeyiz"

Haber 17-02-2019 15:22

İDO'nun, iç hat seferlerini sürdürme kararı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal: - "Tedbirimizi aldık. Gerekli hazırlığı yaptık. Feribotlarımızı iskelelerde hazır hale getirdik. Hazır halde bekliyorduk ama şirketimizden açıklama geldi. İstanbullulara hayırlı olsun diyorum, şirket yetkililerine teşekkür ediyorum" - "Görüşmelerin bir etkisinin olduğunu düşünüyorum. Şirketin bir gerekçesi yakıt fiyatlarının çok yükselmesi. Yakıt fiyatlarındaki düşüş, dövizdeki düşüş, petrol fiyatlarındaki düşüş, bunların etkili olduğunu düşünüyorum" - "Ola ki benzer şey tekrar olsa büyükşehir belediyesi olarak vatandaşımızı yolda bırakmayız. Şirket o tür aksaklıklar ortaya çıkartırsa gereğini yaparız"

Haber 30-11-2018 13:12

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 4

1- DÖVİZDEKİ DÜŞÜŞ KAPALIÇARŞI VE TAHTAKALE'Yİ HAREKETLENDİRDİ  Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Güven USTA / İstanbul DHA  Döviz, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve  Merkez Bankası'nın hamlelerinin etkisiyle düşüşe geçti.

Haber 15-08-2018 17:23

Dövizdeki düşüş Kapalıçarşı ve Tahtakale'yi hareketlendirdi

Döviz, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Merkez Bankası'nın hamlelerinin etkisiyle düşüşe geçti. Dövizdeki düşüş Kapalıçarşı ve 'Ayaklı borsa' olarak bilinen Tahtakale'yi hareketlendirdi. Döviz bozdurma çağrısına destek verenlerin yanı sıra yastık altındaki altınlarını bozduranlar oldu.

Finans 15-08-2018 17:03

Dövizdeki düşüş Kapalıçarşı ve Tahtakale'yi hareketlendirdi 

Gülseli KENARLI - İbrahim MAŞE / İstanbul DHA  - DÖVİZ, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve  Merkez Bankası'nın hamlelerinin etkisiyle düşüşe geçti.

Finans 15-08-2018 16:49

Dövizdeki düşüş Kapalıçarşı ve Tahtakale'yi hareketlendirdi

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Güven USTA / İstanbul DHA Döviz, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Merkez Bankası'nın hamlelerinin etkisiyle düşüşe geçti.

Haber 15-08-2018 16:19

DÖVİZDEKİ DÜŞÜŞ KAPALIÇARŞI VE TAHTAKALE'Yİ HAREKETLENDİRDİ 

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Güven USTA / İstanbul DHA  Döviz, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve  Merkez Bankası'nın hamlelerinin etkisiyle düşüşe geçti.

Haber 15-08-2018 16:02

 DÖVİZDEKİ DÜŞÜŞ KAPALIÇARŞI VE TAHTAKALE'Yİ HAREKETLENDİRDİ 

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Güven USTA / İstanbul DHA  Döviz, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve  Merkez Bankası'nın hamlelerinin etkisiyle düşüşe geçti.

Haber 15-08-2018 16:00

Batuhan Yaşar:Fransızca tabelalar ve Londra’dan gelen haber

İhlas Medya Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar, Türkiye Gazetesindeki köşesinde, "Cumhurbaşkanı Erdoğan hangi ülkelere önem veriyor", "Afrika’da hangi ülkeler rekabet içinde", "Türkiye bundan sonra Afrika’da daha çok görünecek mi?", "Londra’dan gelen bilgiler ne yönde?", Batı’nın Afrika ve Orta Doğu için “böl-parçala-yönet” stratejisinin karşısında kim var?" sorularına cevap aradı.Batuhan Yaşar’ın "Fransızca tabelalar ve Londra’dan gelen haber" başlıklı yazısının tamamı ise şöyle:"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 3 gündür Afrika’dayızCezayir’le başladık Moritanya, Senegal ve Mali ile devam ediyoruz...Orta Doğu ve Afrika’da sahada yoksanız dünyada söz sahibi olamazsınız.Bu kadar net.Cumhurbaşkanı rüyasında görüp ‘hadi’ diyerek bu uzun Afrika gezisine çıkmadıDaha öncekilerin yaptığı gibi pekala gitmeyebilirdi.“Neden Afrika’nın Moritanya’sına, Mali’sine gitmedin” diye kim sorardı ki?Bir hesabı bir kitabı var.Sadece Afrika da değil.Cumhurbaşkanı Balkan ve Baltık ülkelerine, Kuzey Avrupa’ya da çok önem veriyor.Afrika’ya gelmeyince çok anlaşılmıyor.İngiltere ve Fransa buralarda rekabet içinde.Şirketleri aynı şekilde.Cumhurbaşkanı Erdoğan da Türkiye ve Türk şirketleri güçlü olsun diye uğraşıyor.Mesela Cezayir...Birçok konuda Türkiye ile aynı düşünüyor.Filistin konusunda çok hassaslar.Libya için Ankara ile aynı kaygıları paylaşıyorlar.Mısır’daki yönetimden rahatsızlar.Fransa niye buralara kök salmış ve hâlâ da bırakmak istemiyor dersiniz?Evet cevap tam da tahmin ettiğiniz gibi...Gaz ve petrol yüzündenHer Arapça tabelanın altında Fransızcası yazılı.Fransa’nın nefesini ensenizde hissediyorsunuz.Türkiye yüzyıl önce kopartılan hattı tamir etmek için burada.Hatlar açılmış çalışmaya da başlamış.Fransa ve İngiltere’den farklı sebepleri, hassasiyetleri varCumhurbaşkanı yeni değil, ta 2004’den beri bu kıtayla yakından ilgileniyor.Bazı ülkelere 3’üncü, hatta 4’üncü gelişi.Her ziyaretini de yakından hatırlıyor.Başbakanlığından bugüne katedilen mesafeyi tüm detayları ile anlatıyor.HeyecanlanıyorNiye?Ülkesi içinTürkiye’yi bundan sonra Afrika’da daha çok göreceğiz.Cezayir sokaklarını dolaştık, Osmanlı mahallesine gittik.Erdoğan’a olan ilgiyi bizzat yaşadık, gördük.Türk olduğumuzu anlayınca hemen “Erdoğan, Erdoğan” diyenlerin sımsıcak selamlarına karşılık verdik.Sadece Cezayir değil bütün kıtada benzer tablo hâkim.2004’teki Etiyopya ve Güney Afrika gezileri aklıma geldi.Nerelerden nerelere gelindi.Bırakın Afrika’yı dibimizdeki Orta Doğu’daki ülkelere bile yıllar sonra büyükelçi göndermişiz.Aramıza örülen duvarlara âdeta birer tuğla da bizzat kendimiz koymuşuz.Mesela Yemen...Rahmetli Özal’a kadar diplomatik ilişkimiz bile yoktu.Düşünün sadece 15 Afrika ülkesinde Büyükelçiliğimiz vardı...

Haber 01-03-2018 08:16

Altın fiyatları düştü vatandaş kuyumcuya koştu

Tek parti iktidarı ile sonuçlanan 1 Kasım Genel Seçimi sonrası piyasalara hakim olan iyimserlik havası altına da yaradı... Vatandaş kuyumculara akın etti.

Finans 04-11-2015 13:49

Dolar 2 TL’ye iner mi?

2.39 TL'ye yükselen ve 2.20'lere demirleyen doların seçim sonrası 2.14'e düşmesi 2 TL senaryolarını gündeme getirdi

Finans 02-04-2014 08:26

Faiz yine sert yükseldi!

Merkez'in zorunlu kararı yükselişi tetikledi!

Finans 24-03-2011 12:03