Doymuş Yağ Haberleri

Severek yiyorsunuz ama kalp krizi riskini artırıyor! Kolesterolü yükseltiyor

Kalp krizi dünya üzerinde en çok karşılaşılan ölüm nedenleri arasında yer alıyor. Kalp krizi ani gelişen sağlık durumlarından olduğu için doğru müdahaleyi yapmak zorlayıcı olabiliyor. Ancak kalp krizi riskini artıran yiyeceklerden uzak durmak ve kalp krizi belirtileri hakkında bilinçli olmak hayatı kurtarabiliyor.

Haber 13-06-2023 09:02

Kalp hastası olmak istemiyorsanız mutfağınızdan çıkarmanız gereken iki yiyecek! Kolesterol seviyelerini uçuruyor

Kalp sağlığının korunması hayati önem taşıyor. Yüksek kolesterol, çeşitli hastalıklar kalp hastalıkları riskinin artmasına neden oluyor. Uzmanlar kalp hastalıkları risklerinin önüne geçebilmek adına tüketilmemesi gereken yiyecekleri sıraladı. Neredeyse her mutfakta bulunan iki gıdanın kalp sağlığını oldukça tehlikeye attığı öğrenildi.

Haber 16-05-2023 16:25

Uzmanlar sağlıklı bildiğimiz yiyeceklere karşı uyardı! Kalp damarlarını tıkıyor, kolesterolü yükseltiyor

Kolesterol, kalp hastalıkları yediğimiz yiyeceklerden doğrudan etkilenen hastalıklar olarak biliniyor. Bu hastalıklara sahip olan veya risk altında olan kişilerin tükettiği yiyeceklere ekstra dikkat etmesi gerekiyor. Sağlıklı olduğunu düşünerek yediğimiz birçok yiyeceğin içerisinde doymuş yağ ve şeker bulunuyor. Bu da kolesterol seviyelerini yükselterek kalp hastalıklarına zemin oluşturuyor. Uzmanlar kolesterolü yükseltebilecek yiyecekleri sıraladı.

Haber 11-04-2023 09:29

Masum görünüşüne inanmayın! Uzmanı sandviçin ölümcül zararlarını sıraladı

Sağlıklı ve pratik olduğunu düşünerek yenilen birçok yiyecek oldukça zararlı etkiler yaratabiliyor. Sağlıksız gıdalar denildiğinde ilk akla paketlenmiş gıdalar gelse de evde hazırlanan sandviçler de adeta zehir saçıyor. Uzmanı yenilen sandviçlerin zararlı maddelerini ve tehlikelerini tek tek sıraladı.

Haber 16-03-2023 09:17

Asla yememeniz gereken dondurulmuş yiyecekler! Resmen ölüm saçıyor

Dondurucu hayatımızı kolaylaştıran mutfak aletleri arasında yer alıyor. Yiyecekleri çok daha uzun süre korumamızı sağlayan dondurucular sıklıkla kullanılıyor. Ancak uzmanlar dondurulmuş yiyecekler hakkında uyarılarda bulunuyor. Dondurulmuş bazı yiyecekler resmen ölüm saçıyor. Yol açtığı hastalıklar göz korkutuyor.

Haber 11-01-2023 08:38

Sağlığınızı düşünüyorsanız asla yemezsiniz! Tansiyonu altüst eden en kötü yiyecek

Yüksek tansiyon toplumda sıklıkla görülen sağlık problemleri arasında yer almaktadır. Tedavi edilmeyen yüksek tansiyon kalp krizi, felç ve böbrek rahatsızlıkları gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Yüksek tansiyondan korunmak için ve yüksek tansiyon hastalarının bu hastalığı kontrol altında tutması için kaçınmaları gereken yiyecekler vardır. İşte hipertansiyon hastalarının asla yememesi gereken yiyecekler...

Haber 13-12-2022 09:29

Ağzınıza sürmeyin! Vücudu iltihaplandırıyor, dayanılmaz ağrılara yol açıyor

Artrit, eklemlerde meydana gelen vücut tarafından üretilen iltihabik durumlara deniliyor. Artrit bazı dönemlerde artış gösterebiliyor. Artritin artmasına artrit alevlenmeleri deniliyor. Bu artışın nedenleri arasında yanlış beslenme bulunuyor. Yediğimiz bazı yiyecekler vücuttaki iltihapların artmasına ve dayanılmaz ağrılar yaşamamıza neden olabiliyor. İşte vücuttaki iltihabı artıran kaçınılması gereken yiyecekler...

Haber 03-12-2022 18:57

Sinsice ilerleyerek tüm yaşamı etkiliyor! Kolesterolü düşürmek için birebir yiyecek

Kolesterolün etkileri önemsiz görülse de tedavi edilmeyen yüksek kolesterol kalp krizi, felç gibi ciddi sonuçlara yol açıyor. Yüksek kolesterole neden olan temel etkenler arasında sağlıksız beslenme yer alıyor. Uzmanlar sık yemediğimiz bazı yiyeceklerin kolesterolü düşüreceğini belirtiyor.

Haber 17-10-2022 08:35

En çok yapılan yanlışlar arasında bulunuyor! Diyabete davetiye çıkarıyor

Kahvaltı günün en önemli öğünü olarak görülüyor. Ancak birçok insan kahvaltı yapmak istemiyor veya kahvaltı yapmaya zaman ayıramıyor. Uzmanlar bu durumun tehlikelere yol açtığın belirtiyor. Sabahları kahvaltı yapmamak diyabet gibi çok riskli hastalıkların oluşmasına neden olabilir.

Haber 28-09-2022 14:32

Çok sık tüketiliyor! Sakın yemeyin, kanser riskinizi artırıyor

Kansere neden olan etkenler arasında beslenme üst sıralarda yer alıyor. Sağlıksız beslenme kanser başta olmak üzere birçok hastalığa yol açıyor. Size masum görünen gıdalar sağlığınızı tehdit ediyor olabilir. Uzmanlar kansere yol açacak gıdalardan uzak durmanızı öneriyor Kanser riskinizi artıran gıdalar nelerdir? diye merak ediyorsanız bu haberi okuyabilirsiniz.

Haber 25-08-2022 09:22