DP Demokrat Parti nedir?

DP Demokrat Parti nedir?

Demokrat Parti, 27 Mayıs 2007 tarihinde kurulan Türkiye siyasi partisidir. Parti, Doğru Yol Partisi’nin adını ve logosunu değiştirmesiyle kuruldu.

Kısaltması ‘DP’ olan partinin kökenleri 1946 yılında kurulan ve Celal Bayar tarafından kurulan Demokrat Parti’ye dayanır.

Tarihsel olarak Demokrat Parti içerisinden üç cumhurbaşkanı ve yedi başbakan çıkmıştır. Birçok sağ kökenli parti ve siyasetçinin çıkış noktası Demokrat Parti geleneğidir.

2007 yılında yapılan isim değişikliği kongresinin sonrasında Mehmet Ağar genel başkan olarak seçildi. Partinin genel başkanlık görevini Gültekin Uysal yürütmektedir.

2018 yılında yapılan genel seçimlerde Demokrat Parti, Millet İttifakı çatısı altında seçime girdi. Genel Başkan Gültekin Uysal, İYİ Parti’den Afyonkarasihar milletvekili olarak seçildi.

Dp Demokrat Parti Haberleri

Son Dakika: Altılı masadan ortak açıklama: Seçim sonuçları kesinleşene kadar ortak çalışmaya ve iş birliğine devam edeceğiz

Son dakika haberi: Muhalefet partilerinin oluşturduğu altılı masa dördüncü kez toplandı. CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti genel başkanları, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun ev sahipliğinde bir araya geldi. Toplantının ardından gece saatlerinde yapılan açıklamada, "Altı siyasi parti olarak yol haritamızda belirlediğimiz şekilde, seçim sonuçları YSK tarafından ilan edilip kesinleşene kadar ortak çalışmaya ve iş birliğine devam edeceğiz" denildi.

Haber 30-05-2022 03:04

Altılı masa dördüncü defa toplandı! Gelecek Partisi ev sahipliği yapıyor

Muhalefet partilerinin oluşturduğu altılı masa yeniden toplandı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun ev sahipliğinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal 4’üncü kez bir araya geldi.

Haber 29-05-2022 20:11

Muhalefet seçim mesaisine başlıyor! Yol haritası belirlendi

Türkiye 2023 seçimlerine doğru yaklaşırken altı muhalefet partisinin oluşturduğu "6'lı masa" mesaiye başlıyor. Altı partinin temsilcilerinden oluşan Seçim Güvenliği Komisyonu, partiler arası bilgi ve teknoloji paylaşımında bulunarak her ay liderlere rapor sunacak.

Haber 03-05-2022 09:01

Altı muhalefet partisinden bir ilk! Seçim güvenliği için...

Altı muhalefet partisinin, seçim ve sandık güvenliği konusunda ortak çalışma kararının ardından oluşturulan "seçim güvenliği komisyonu" ilk toplantısını yaptı.

Haber 27-04-2022 23:39

Muhalefetin cumhurbaşkanı adayının tarif edildiği altılı masada neler konuşuldu?

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın ev sahipliğinde Pazar akşamı gerçekleşen altı muhalefet partisi liderinin buluştuğu yuvarlak masa toplantısında seçim işbirliği konusunda kararlılık mesajı verilirken, ilk kez cumhurbaşkanı adayının nitelikleri de ortak metinle tarif edildi.

Haber 26-04-2022 05:39

Cemal Enginyurt kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Cemal Enginyurt Twitter adresi nedir?

Cemal Enginyurt, günün en çok araştırılan isimleri arasında yer alıyor. Yaptığı açıklamalar ile gündem olan Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt hakkında internette araştırma yapılmaya başlandı. Peki Cemal Enginyurt kimdir? Nereli ve kaç yaşında? İşte Demokrat Partili ismin hayatı ve biyografisi...

Haber 25-04-2022 09:46

Son Dakika: 6 muhalefet liderinin üçüncü buluşması sona erdi! Ortak açıklama geldi

Son dakika haberi: 6 muhalefet lideri üçüncü kez toplandı. CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisinin genel başkanları Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın ev sahipliğinde bir araya geldi. Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantının ardından yapılan açıklamada "Uzlaşmacı, özgürlükçü, demokratik değerleri içselleştirmiş, milletimizin tamamını kucaklayan, siyasi ahlak ilkelerini benimseyen, liyakat sahibi bir aday belirleyeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

Haber 25-04-2022 01:30

6 muhalefet lideri 3. kez buluştu! Demokrat Parti ev sahipliğinde bir araya geldiler

6 muhalefet lideri bugün üçüncü kez toplandı. CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisinin genel başkanları Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın ev sahipliğinde bir araya geldi.

Haber 24-04-2022 20:59

6 muhalefet lideri 3. kez buluşuyor! Kriz sonrası ilk kez... Kritik toplantı öncesi dikkat çeken detay

6 muhalefet lideri bugün üçüncü kez toplanıyor. DEVA ve Gelecek Partisi liderlerine yönelik olduğu iddia edilen paylaşımlarının kriz yarattığı DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın ev sahipliğinde yapılacak toplantı öncesi, alınan güvenlik önlemleri dikkat çekti.

Haber 24-04-2022 08:56

Son anket sonuçları sosyal medyayı salladı! AK Parti ve İYİ Parti'deki değişim ve sürpriz...

Son dakika haberi: Son seçim anketinde partilerin oy oranları dikkat çekti. ORC Araştırma'nın yapmış olduğu son anket çalışmasında katılımcılara "Bu pazar genel seçim olsa, hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu sorulurken, yüzde 7'lik fark gündem oldu. 2018 seçimlerini en doğru şekilde tahmin eden ORC Araştırma şirketinin seçim anketinde, son seçimlere oranla AK Parti ve İYİ Parti'nin oy oranında büyük değişim olduğu görüldü.

Haber 22-04-2022 12:59

Son dakika: Gültekin Uysal cumhurbaşkanı adayı mı olacak? Flaş iddia: Afyonkarahisar'da açıklayacak

Son dakika haberi: Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal'ın 'cumhurbaşkanı adayı' olacağı iddiası gündem yarattı. Kulisleri karıştıran iddiaya göre Gültekin Uysal'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı için arkasında bir destek olduğu belirtildi. Muhalefet cephesini karıştıracak kulis haberine göre, Uysal adaylığını Afyonkarahisar'da açıklayacak.

Haber 22-04-2022 09:02

DP Genel Başkanı Uysal'dan Babacan ziyaretinde 'altılı masa' sorusuna flaş yanıt!

Son günlerde Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın muhalefetin 'cumhurbaşkanı adayı' hakkında attığı tweet, 'Altılı masa dağılıyor mu' sorusunu gündeme getirmişti. Uysal, bugün DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı ziyaretinde konuya ilişkin soruyu yanıtlandırdı.

Haber 19-04-2022 13:13

'Cumhurbaşkanı adayı tarifi' gündem olmuştu! DP Genel Başkanı Uysal'dan yeni açıklama

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. Basına kapalı 1 saat süren toplantı sonrasında Uysal, "Cumhurbaşkanı adayı tarifinin, diğer partiler arasında rahatsızlık yarattığı" yönündeki soruya yanıt verdi.

Haber 18-04-2022 13:47

SON DAKİKA: 6'lı masada 'Gültekin Uysal' krizi! Açıklamaları olay oldu, Kılıçdaroğlu'ndan gece yarısı Davutoğlu'na telefon

Son dakika haberi: Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalar 6 muhalefet partisi arasında krize yol açtı. Uysal'ın Davutoğlu ve Babacan'ı hedef aldığı iddia edilen açıklamaları sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gece yarısı telefonun başına geçti. Kılıçdaroğlu'yla görüşen Davutoğlu, Uysal'ın açıklamalarından duyduğu rahatsızlığı ve tepkisini dile getirdi.

Haber 18-04-2022 11:02

Gültekin Uysal paylaştı! İşte muhalefetin cumhurbaşkanı adayı için 3 kriter

Muhalefetin cumhurbaşkanı adayı merak konusu oldu. Altılı ittifak, cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili suskunluğunu korurken, ittifakın ortağı Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'dan dikkat çeken bir paylaşım geldi. "AK Parti veya birilerinin gönlü istedi diye bugünden bir beyanda bulunulmaz" diyen Uysal, cumhurbaşkanı adaylığı için 3 kriter açıkladı. İşte Uysal'ın paylaştığı o kriterler!

Haber 10-04-2022 18:38

SON DAKİKA | Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda önemli gelişme! 6 muhalefet partisi uzlaştı: Tek aday...

Son dakika haberi: Ankara kulislerinde seçim hareketliliği başlarken 6 muhalefet partisinin cumhurbaşkanı adaylığı konusunda tutumu da netleşiyor. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ev sahipliğinde, dün ikinci kez bir araya gelen liderler adaylık konusunda uzlaşmaya vardı. İşte cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmak için 6 muhalefet partisinin üzerinde anlaştığı formül...

Haber 28-03-2022 11:37

Son Dakika: 6 muhalefet liderinin buluşmasının ardından ortak açıklama geldi

Son dakika haberi: 6 muhalefet lideri Deva Partisi ev sahipliğinde ikinci kez buluşmuştu. Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantının ardından ortak açıklama geldi. Açıklamada "Buradan tüm vatandaşlarımıza seslenmek istiyoruz, bizler Türkiye'yi karanlık günlerden çıkartma kararlılığı içerisindeyiz. Umutlarımız ve geleceğe olan inancımız, Türkiye'nin sorunlarından çok daha büyüktür." ifadeleri kullanıldı. İşte son dakika gelişmesinin detayları...

Haber 28-03-2022 00:56

İlk fotoğraf paylaşıldı! 6 muhalefet lideri ikinci kez bir araya geldi

6 muhalefet lideri Deva Partisi ev sahipliğinde ikinci kez buluştu. DEVA Partisi'nin sosyal medya hesabından söz konusu buluşmayla ilgili paylaşılan videoda liderleri, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın karşıladığı görüldü. Toplantı 19.40'da başladı. Basına kapalı olan gerçekleşen toplantının ardından yazılı açıklama yapılması beklenirken görüşmeye ilişkin ilk fotoğraf da geldi.

Haber 27-03-2022 20:11

Muhalefetin 28 Şubat'taki toplantısı için davetiyeler hazırlandı! 6 muhalefet liderinin isimlerinin yazılış sırası dikkat çekti

Muhalefetteki 6 siyasi partinin liderlerinin bir araya geldiği toplantının yankıları sürüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısıyla bir araya gelen 6 lider, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni üzerinde anlaşmaya vardı. Söz konusu metnin 28 Şubat'ta açıklanacağı belirtilirken, kritik toplantı için hazırlanan davetiyedeki bir detay dikkat çekti. Davetiyede 6 siyasi partinin liderlerinin imzası bulunurken, söz konusu davetiyede parti isimlerinin sıralaması gündem oldu.

Haber 21-02-2022 07:49

6 lider aynı masada! Görüşme sonrası yorumlar peş peşe geldi

Güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmaları için Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısı üzerine 6 muhalefet partisinin temsilcileri bir araya geldi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener, Saadet lideri Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ve DEVA partisi lideri Ali Babacan'ın bir araya geldiği toplantı öncesi fotoğraflar da paylaşıldı. Toplantı 5 saat 15 dakika sürdü.

Haber 12-02-2022 20:19

Davutoğlu ve Uysal'dan İBB'deki teftişle ilgili açıklama

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile görüştü. İBB'deki teftişle ilgili konuşan Davutoğlu, bir terör sızması yaşanmışsa teftişin yaygınlaştırılması ve böyle bir sızmada ihmali olan herkesin teftişin muhatabı kılınması gerektiğini ifade etti.

Haber 28-12-2021 17:35

Muhalefet 52 başlıkta uzlaştı! Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'de hangi maddeler var?

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi temsilcileri 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' çalışmalarını tamamladı. Parti temsilcileri yasama, yürütme ve yargı ayaklarından oluşan çalışma kapsamında görüştüğü 58 başlıkta uzlaştı. Söz konusu 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' de nelerin değişmesi öngörülüyor. İşte tüm detaylar...

Haber 01-12-2021 12:04

Demokrat Parti'den Millet İttifakı'na şartlı destek: Eğer oyun bozanlık yapılırsa...

Türkiye'nin zaman kaybetmeden erken seçime gitmesi gerektiğini belirten Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Millet İttifakı'nın "ortak aday" karar alması halinde o adayı destekleyeceklerini açıkladı. Enginyurt, "Seçimlere herkes kendi adayı ile girerse, oyunbozanlık yapılırsa, Demokrat Parti, Genel Başkanı Gültekin Uysal ile seçimlere katılacak" sözleriyle de destek şartını belirtti.

Haber 27-10-2021 23:16

Parlamenter sistem çalışmalarında yeni gelişme! 6 parti yasama konusunda anlaştı

"Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" için bir araya gelen 6 muhalefet partisi, çalışmanın yasama ayağını tamamladı. Buna göre, sözlü ve yazılı soru önergesi, gensoru, Meclis araştırması ve soruşturması ile Meclis'in bütçe hakkı başlıklarında anlaşma sağlandı. Öte yandan cumhurbaşkanının da 7 yıllığına 1 kez seçilmesi konusunda mutabakat sağlandı.

Haber 27-10-2021 15:22

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal: Yanlarına kâr mı kalsın?

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara yönelik sözlerine destek veren Uysal, "Açık yüreklilikle söylüyorum, Türkiye'de bir devri sabık yaratacağız. Yapanların yanlarına kâr mı kalsın? Sayın Kılıçdaroğlu'nun da ifade ettiği gibi kanunsuz emri uygulayan her kamu görevlisi için elbette bir sonucu olacak." ifadelerini kullandı.

Haber 21-10-2021 00:25

Muhalefetin cumhurbaşkanı adayı belli oluyor! 6 parti, aday belirlemek için toplanıyor: Genel başkanlar açıklayacak

2023 seçimleri öncesi merakla beklenen "Muhalefetin adayı kim olacak?" sorusu yanıt buluyor. İddiaya göre, 6 muhalefet partisinin üst düzey ismi bir araya gelecek ve görüşmeden çıkan sonucu genel başkanlara iletecek.

Haber 30-09-2021 11:01

27 Mayıs darbesi | 27 Mayıs darbesini kim yaptı? 27 Mayıs darbesinde ne oldu?

27 Mayıs darbesi, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yapılmış ilk askeri darbedir. 1960 yılında gerçekleşen darbe halk arasında “27 Mayıs Askeri Müdahalesi” ya da “27 Mayıs İhtilali” olarak da bilinir. Darbenin sonucunda Anayasa ve TBMM feshedilmiş aynı zamanda ülkenin başbakanı ve iki bakanı da idam edilmiştir. Bu sene 27 Mayıs darbesi yıl dönümünde, İletişim Başkanlığı’nca, 27 Mayıs 1960 Darbesi Uluslararası Konferansı düzenlenecek.

Haber 27-05-2021 09:22

Cemal Enginyurt: MHP'den ibretiâlem olsun diye ihraç edildim

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen törenle Demokrat Parti'ye katılan Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, "MHP'den ibretiâlem olsun diye ihraç edildim" dedi. Enginyurt "Erdoğan sizin için ne ifade ediyor?" sorusuna "Onu kıskanıyorum" yanıtını verdi.

Haber 24-12-2020 23:04

Demokrat Parti seçimlerden çekildi

Demokrat Parti, 3 Kasım genel seçimlerinden çekilme kararı aldıklarını açıkladı.

Haber 11-09-2002 14:04