Dsp Demokratik Sol Parti Haberleri

Muhalefeti hedef aldı! DSP lideri Aksakal'dan çok konuşulacak 'küffar' çıkışı: Teslim etmeyeceğiz

Seçimlere son anda AK Parti listesinden katılma kararı alması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini duyurmasıyla gündemdeki yerini koruyan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, dün Malatya'da çok konuşulacak bir çıkışa imza attı. Aksakal, törendeki konuşmasında muhalefeti 'kâfir' olarak niteledi.

Haber 14-04-2023 10:42

Ahmet Murat Özbilge neden öldü, hastalığı neydi? DSP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Murat Özbilge kimdir? Aracında ölü bulundu!

DSP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Murat Özbilge ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. İstanbul'da bir alışveriş merkezinde ailesi ile birlikte alışveriş yapan Özbilge'nin yanlarından ayrıldıktan sonra aracında ölü olarak bulunduğu aktarıldı. Peki, Ahmet Murat Özbilge neden öldü, hastalığı neydi? DSP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Murat Özbilge kimdir?

Haber 11-04-2023 11:47

DSP'yi kahreden ölüm haberi! Genel Başkan Yardımcısı Murat Özbilge kalp krizi geçirdi

Demokratik Sol Parti (DSP), gelen acı haberle yıkıldı. DSP Genel Başkan Yardımcısı 63 yaşındaki Ahmet Murat Özbilge, ailesi ile birlikte gittiği İstanbul’da kalp krizi geçirdi. Aracının içinde yarı baygın halde bulunan Özbilge, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Haber 11-04-2023 10:51

HÜDA PAR ve DSP'den AK Parti listelerinde kaç kişi olacak? Ali İhsan Yavuz açıkladı!

Seçime sayılı günler kala liste hareketliliği sürüyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, merak edilen soruya yanıt verdi. Yavuz, HÜDA PAR ve DSP'nin ayrıca liste vermeyeceklerini söyledi. Yavuz, "HÜDA Par'dan genel başkan dahil 4 arkadaş listemizde yer aldı. DSP'den de genel başkan dahil 3 arkadaşımız listede yer aldı." ifadelerini kullandı.

Haber 09-04-2023 16:49

DSP'nin Cumhur ittifakı kararı sonrası istifalar peş peşe gelmişti! Önder Aksakal, krizi bu sözlerle savundu: CHP hayaline kapıldılar…

14 Mayıs'ta yapılacak seçimler siyasetin gündemini hareketlendirdi. AK Parti'nin dünkü ziyareti sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen DSP lideri Önder Aksakal, "DSP, AK Parti'nin listesinde yer alacak. Biz seçimlere katılmıyoruz. AK Parti listelerinden Parlamentoda yer alacağız inşallah" dedi. Kararın ardından DSP'de istifalar yaşanırken Aksakal, aldığı kararın nedenini katıldığı canlı yayında açıkladı.

Haber 08-04-2023 09:40

Kılıçdaroğlu'nun yanında konuştu, HDP'li Sırrı Sakık'a yanıt verdi! DSP lideri Aksakal'dan canlı yayında dikkat çeken gönderme

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrat Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal'la görüştü. Görüşme sonrası iki lider ortak basın toplantı düzenledi. İki liderin kameralar karşısına geçtiği anda DSP liderinin HDP'li Sırrı Sakık'ın sözlerine gönderme olarak kullandığı ifadeler gündem oldu. Aksakal "Cumhuriyetimizin 100 yıllık geçmişi ile hesaplaşma hayalleri kuranlara, DSP Türk Milleti'nin hassasiyeti ile karşılık vermiştir, verecektir" diye konuştu.

Haber 06-04-2023 15:38

HÜDA PAR'ın ardından bir parti daha Cumhur İttifakı'na mı katılıyor? DSP lideri Önder Aksakal'dan açıklama

Türkiye adım adım 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere giderken oluşacak ittifaklar ve bu ittifaklarda hangi partilerin yer alacağı kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor. Demokratik Sol Parti'nin (DSP) Cumhur İttifakı'nda yer alacağı iddia edilmişti. DSP lideri Önder Aksakal gündemdeki iddiaya yanıt verdi.

Haber 11-03-2023 18:18

DSP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Kul hayatını kaybetti

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde aracıyla metro hattının duvarına çarpan Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Kul, hayatını kaybetti.

Haber 19-07-2022 11:34

Kendisine bir oy bile çıkmamıştı! Başka partiye mi oy verdi? DSP'den 'Dodurga' açıklaması

Çankırı'nın Orta ilçesine bağlı Dodurga beldesinde yapılan belediye başkanlığı seçiminde Demokratik Sol Parti (DSP) adayı Namık Kaya hiç oy alamadı. Kaya'ya bir oy bile çıkmaması sonrası 'adayın kendisi de başka partiye oy verdi' iddiaları ortaya atıldı. DSP Genel Başkan Yardımcısı Ejder Onursal'dan iddialara ilişkin açıklama geldi. İşte DSP'nin konuya ilişkin açıklaması!

Haber 07-07-2022 11:39

Dodurga'daki seçimlerde aday oldu! Hiç oy alamadı: Oy vereceğini belirten birçok insan oldu; ama...

Çankırı'nın Orta ilçesine bağlı Dodurga beldesinde yapılan belediye başkanlığı seçimlerinde aday olan Demokratik Sol Parti (DSP) adayı Namık Kaya, sıfır oy aldı. Dodurga seçmeni olmadığı için kendisi de oy kullanamayan Kaya, "Oy vereceğini dile getiren birçok insan oldu; ama sonuçta sandıktan oy çıkmadı." diye konuştu.

Haber 05-07-2022 11:14

Kuruluş dilekçesi dün verilmişti! DSP'den hamle geldi: SES Parti'nin logosu değişmeli

HDP eski milletvekili Ayhan Bilgen'in kuruculuğunu yaptığı, Türkiye'nin Sesi Partisi'nin (SES Parti) kuruluş dilekçesi, dün İçişleri Bakanlığına verilmişti. Partinin logosunun güvercin olması dikkat çekerken, DSP'den konuya ilişkin açıklama geldi ve amblemin değişmesi gerektiği belirtildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Genel Sekreter Müzeyyen Okur, değişikliğin en kısa sürede yapılması gerektiğini, aksi takdirde yasal sürecin başlatılacağını ifade etti.

Haber 01-04-2022 10:58

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'dan yeni kabine çağrısı

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, "Yeni ve sorumluluk üstlenecek bir kabine ile ülkenin 2023 seçimlerine kazasız bir şekilde götürülmesi gibi tarihi bir görev hayata geçirilmelidir" açıklamasını yaptı.

Haber 25-11-2021 16:20

Mehmet Mail Büyükerman kimdir? DSP 21'inci dönem Eskişehir Milletvekil

DSP Demokratik Sol Parti 21'inci dönem Eskişehir Milletvekilli Mehmet Mail Büyükerman koronavirüs nedeni ile hayatını kaybetti. 2000 yılında gerçekleşen 10'uncu Cumhurbaşkanlığı Seçimi bağımsız adayı Mehmet Mail Büyükerman 93 yaşında yaşamını yitirdi.

Haber 27-04-2021 22:33

Eski milletvekili Mail Büyükerman koronavirüsten hayatını kaybetti

Demokratik Sol Parti'den (DSP) 21'inci dönem Eskişehir Milletvekilliği yapan ve 2000 yılındaki 10'uncu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bağımsız aday olan Mail Büyükerman (93), koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Haber 27-04-2021 14:14

DSP Cumhur İttifakı'na mı katılacak? Gündem yaratan iddia

DSP'nin Cumhur İttifakı'na katılacağı iddiası gündem yaratırken gazeteci Murat Yetkin, AK Partili çevrelerin bu beklentide olduğunu iddia etti. Kulislerde konuşulanları aktaran Yetkin, "DSP’nin Cumhur İttifakı'na yanaşması halinde CHP’nin bölüneceğini düşünüyorlar" ifadelerini kullandı.

Haber 12-04-2021 14:19

Masum Türker: AK Parti ve CHP koalisyon hazırlığında

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Bildiğim kadarıyla AK Parti ile CHP'nin koalisyon hazırlığı var. Bu koalisyonun da çöpçatanı herhalde geçmişte zararını çok gördüğümüz sayın Kemal Derviş olacaktır" ifadelerini kullandı.

Haber 07-05-2015 08:19

AK Parti-DSP bayramlaşmasında gerginlik

Siyasi partilerde bayramlaşma etkinlikleri kapsamında AK Parti’yi DSP ve CHP heyetleri ziyaret etti. Bayramlaşma sırasında söz alan DSP'den Osman Çoban’ın sözleri partililer arasında şaşkınlık yarattı.

Haber 07-11-2011 13:01

DSP Türkiye'nin birinci partisi olacaktır

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Bülent Ecevit, DSP'nin başında bulunduğu hükümet döneminde her türlü yolsuzluğa karşı etkili ve kararlı mücadele edildiğini belirterek, "Bu uğraşları nedeniyle kimi çevrelerin DSP'ye yoğun tepkileri olmuştur. O yüzden DSP son genel seçimlerde ağır yenilgiye uğramıştır. Fakat inanıyorum ki en kısa sürede DSP yeniden Türkiye'nin birinci partisi olacaktır" dedi.

Haber 17-11-2002 13:22

DSP bunu haketmedi

Demokratik Sol Parti (DSP) Grup Başkanvekili Emrehan Halıcı, Türkiye'de sol oyların azaldığını söyledi. Halıcı, "Genel başkanımızın görevi bırakması ile seçim sonuçlarının alakası yoktur" dedi.

Haber 04-11-2002 16:05

DSP'lilerden parti yöneticilerine protesto

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından, Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Merkezi'ne gelen bir grup partili, parti yöneticilerini protesto etti.

Haber 04-11-2002 04:43

Ağrı'da son mitingleri DYP ve DSP yaptı

Ağrı'da son bir hafta içerisinde tüm Ağrı milletvekili adayları, düzenledikleri mitinglerle halka hitap etti. Son olarak miting düzenleyen DYP ve DSP milletvekili adayları son kez halkın karşısına çıkarak seçmenlerden oy istedi.

Haber 02-11-2002 13:27

DSP milletvekili adayları CHP'ye katıldı

Demokratik Sol Parti (DSP) Siirt 1. ve 2. sıra milletvekili adayları ve üyeler, bugün partilerinden istifa ederek Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) katıldı.

Haber 31-10-2002 11:42

DSP Burhaniye Teşkilatı'na yeni yönetim

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nde Demokratik Sol Parti Teşkilatı'nın başına Birol Çakır getirildi.

Haber 26-10-2002 11:48

DSP'den yeni seçim şarkıları

DSP'nin seçim çalışmalarında kullanacağı iki yeni şarkı Hilton Otel'de basına tanıtıldı.

Haber 25-10-2002 16:58

DSP adaylarına köylülerden sessiz tepki

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde seçim gezilerini sürdüren DSP Antalya milletvekilleri adayları, Kuzdere Köyü'nde vatandaşların ilgi göstermemesi üzerine kahvede bir süre oturduktan sonra gittiler.

Haber 20-10-2002 11:07

DSP, adaylarını tanıttı

Demotratik Sol Parti(DSP) Muğla milletvekili adayları, Marmaris Belediye Düğün Salonu'ndaki toplantı ile seçmenlere tanıtıldı.

Haber 18-10-2002 18:37

DSP, Edremit'te seçim bürosu açtı

DSP Balıkesir 1. sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Hüseyin Pazarcı, ABD'nin küçük bir Kürt devleti kurarak, Türkiye gibi büyük bir ittifakını gözden çıkarmayacağını söyledi.

Haber 18-10-2002 14:21

DSP'de toplu istifa

Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde, Demokratik Sol Partisi'nden (DSP) istifa eden toplam 145 kişi, Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) geçti.

Haber 17-10-2002 16:52

DSP diye bir parti kalmayacak

Yeni Türkiye Partisi (YTP) Genel Sekreteri İstemihan Talay, seçimlerden sonra DSP diye bir partinin kalmayacağını öne sürdü.

Haber 17-10-2002 15:06

DSP'nin baraj sorunu yok

Köy Hizmetlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Kocabatmaz, Demokratik Sol Parti'nin (DSP) baraj sorunu olmadığını belirterek, "Bizim tabanda belirli bir sayıda seçmenimiz var. Ama bunun dışında bizim sessiz kahramanlarımız da var. DSP'li olmak ille de bir deftere kayıt olmayı gerektirmez" dedi.

Haber 16-10-2002 14:57

DSP'den 4 üye ihraç edildi

Demokratik Sol Parti (DSP) Ordu Teşkilatı'nda, İl Genel Meclis Üyesi de olan 4 üye partiden ihraç edildi.

Haber 15-10-2002 12:46

DSP Tokat milletvekili adayı öldürüldü

Demokratik Sol Parti (DSP) Tokat 5. sıra milletvekili adayı Gazi Çatak, aşk cinayeti kurbanı oldu. İstediği kızı alamayan genç, önce kızın babaannesi ile amcası Gazi Çatak'a kurşun yağdırdı ardından da aynı silahla intihar etti.

Haber 14-10-2002 12:00

DSP'den istifa

Demokratik Sol Parti (DSP) Samsun İl Teşkilatı yönetim kurulu üyesi Nejdet Kan, görevinden ve partisinden istifa etti. Demokrat camiaya katkı verme düşüncesi ile görev aldığını söyleyen Nejdet Kan, istifasıyla ilgili açıklama yaptı. Kan, şöyle konuştu:

Haber 09-10-2002 18:27

DSP'li Samsun il encümen üyeleri CHP'ye geçti

Demokratik Sol Partisi (DSP) Samsun İl Daimi Encümen Üyesi Muzaffer Altan ile İl Daimi Encümen Üyesi ve DSP Grup Başkanı Sinan Toraman, Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) geçti.

Haber 08-10-2002 17:17

Zonguldak DSP'den 40 istifa

Demokratik Sol Parti (DSP) Zonguldak İl Genel Meclis Üyesi Baki Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 40 kişilik bir grup, millevetikili sıralamasında ilk sıranın Hüseyin Çağırıcı'ya verilmesini kabullenemediklerini belirterek partilerinden istifa etti. Diğer partilerden istifa edenlerle birlikte 60 kişi CHP'ye katıldı.

Haber 06-10-2002 16:44

DSP Darıca Belde Başkanı kalbine yenik düştü

Demokratik Sol Parti (DSP) Darıca Belde Başkanı Hüseyin Cenik, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Haber 01-10-2002 16:48

Dönüş zamanı geçti

Başbakan Bülent Ecevit, kendisinin ve DSP'nin azınlık hükümeti tartışmalarıyla hiçbir ilgisinin bulunmadığını, artık erken seçim kararından dönüş zamanının geçtiğini söyledi. Ecevit, koalisyon ortakları arasına da 'seçim kara kedisi'nin girdiğini ifade etti.

Haber 28-09-2002 13:24

DSP'li başkan CHP'ye geçti

Demokratik Sol Parti'nin (DSP) Arapgir İlçe Başkanı Hüseyin Akşahin, düzenlenen törenle Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) katıldı.

Haber 27-09-2002 13:19

DSP barajı aşacak

Çevre Bakanı Fevzi Aytekin, 3 Kasım erken genel seçiminde DSP'nin hem barajı aşacağını hem de 200 milletvekili ile Meclis'e geri döneceğini söyledi. Bakan Aytekin, yapılan anketlere de inanmadıklarını kaydetti.

Haber 26-09-2002 13:24

DSP'nin kesin milletvekili aday listesi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Demokratik Sol Parti'nin (DSP) 3 Kasım seçimlerine katılacak kesin milletvekili aday listesini açıkladı.

Haber 26-09-2002 11:58

DSP'nin baraj sorunu yok

Çevre Bakanı Fevzi Aytekin, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Şanlıurfa'ya geldi. Dün gece THY uçağıyla Şanlıurfa'ya gelen Çevre Bakanı Fevzi Aytekin, bir gün sürecek programında önce Şanlıurfa Valiliği'ni ziyaret etti. Şanlıurfa Valisi Muzaffer Dilek'ten ilin sorunları hakkında brifing alan Bakan Aytekin, daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Haber 24-09-2002 11:32

DSP Balıkesir Teşkilatı'nda toplu istifa

Demokratik Sol Parti (DSP) Balıkesir Teşkilatı'nda il yönetimi ile bazı ilçe ve belde yönetimleri görevlerinden toplu olarak istifa etti.

Haber 20-09-2002 15:50

DSP'de aday listesi kesinleşti

Başbakan Bülent Ecevit başkanlığında gerçekleştirilen DSP Parti Meclisi toplantısı sona erdi.

Haber 11-09-2002 14:57

DSP hükümet'ten çekilmiyor

Başbakan Bülent Ecevit, Türkiye'nin içinde bulunduğu ortamda hükümet değişikliği sorumluluğunu üzerlerine alamayacaklarını vurguladı.

Haber 10-09-2002 15:41

DSP Sinop İl Başkanı görevinden alındı

Demokratik Sol Parti (DSP) Sinop İl Başkanı Fuat Aydın, parti genel merkezi tarafından görevinden alındı.

Haber 09-09-2002 15:58

Vural Savaş DSP'de

Yargıtay eski Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, DSP Genel Merkezi'nde düzenlenen bir törenle DSP'ye katıldı. Başbakan Bülent Ecevit ile Savaş, milletvekili adaylığı başvuru formunu birlikte imzaladı.

Haber 07-09-2002 14:31

DSP Ünye'de 'fındık' istifası

Demokratik Sol Parti (DSP) Ünye İlçe Teşkilatı'nda görevli 374 kişi, partilerinden istifa etti.

Haber 04-09-2002 15:57

DSP'yi övdü, CHP'ye geçti

Demokratik Sol Parti (DSP) milletvekili aday adayı Keriman Karaosmanoğlu ve DSP Çameli İl Örgütü, Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) geçti.

Haber 03-09-2002 16:06

DSP'nin baraj problemi yok

Demokratik Sol Parti (DSP) Giresun Milletvekili Hasan Akgün, partisinin baraj problemi olmadığını söyledi.

Haber 30-08-2002 15:59