Durmuş Yılmaz Haberleri

Nebi Hatipoğlu'nun ardından İYİ Parti'de istifalar devam etti! Durmuş Yılmaz ve Bahadır Erdem bugün peş peşe açıkladı

İYİ Parti'de istifaların ardı arkası kesilmiyor. Bugün ilk olarak partinin kurucularından ve eski milletvekili Durmuş Yılmaz parti üyeliğini sonlandırdığını duyurdu. İlerleyen saatlerde ise Genel İdare Kurulu Üyesi Bahadır Erdem'in istifa haberi geldi.

Haber 10-11-2023 14:42

SON DAKİKA... BDDK'dan Durmuş Yılmaz ve 4 kişi hakkında suç duyurusu

Son dakika haberine göre Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Durmuş Yılmaz, Güldem Atabay, Burhanettin Bulut, Emin Çapa ve Selçuk Geçer hakkında suç duyurusunda bulundu. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 27-12-2021 14:43

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Durmuş Yılmaz'a sert tepki! Cezasını çekecek

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Eski Merkez Bankası Başkanı İYİ Partili Durmuş Yılmaz'a canlı yayında sert tepki gösterdi. Yılmaz, döviz kurundaki gelişmelerden sonra "Bu bir alım fırsatıdır. Bence kaldığı yerden bu iş devam edecektir" demişti. Yılmaz'ın açıklamalarına karşılık Erdoğan, "Merkez Bankasına zarar veren açıklamalar yapamazsınız. Merkez Bankasında geçmişte başkanlık yapmış olan zat o suçu işlemiştir. Cezalarını çekecekler. Bunun bedelini ödeyecekler." dedi.

Haber 24-12-2021 22:50

Son dakika: Bakan Nebati'den Durmuş Yılmaz'ın dolarla ilgili açıklamasına tepki

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı televizyon programında ekonomideki gelişmeleri değerlendirdi. Bakan Nebati, İYİ Parti Ankara Milletvekili ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın dolardaki düşüş sonrası yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

Haber 21-12-2021 23:39

İYİ Partili Yılmaz: Sayın Cumhurbaşkanı artık geri dönülemez bir şekilde gemileri yakmıştır

İYİ Parti Ankara Milletvekili ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, yeni bir para politikası ve ekonomi politikası izlenmesi gerektiğini söyledi. Yılmaz konuşmasında, "Sayın Cumhurbaşkanı artık geri dönülemez bir şekilde gemileri yakmıştır" ifadelerini kullandı.

Haber 23-11-2021 19:42

Durmuş Yılmaz Resmî Gazete çıkışının perde arkasını anlattı

İYİ Parti milletvekili ve Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, geçtiğimiz hafta herkesi saatlerce ekran başında bekleten "Resmî Gazete" çıkışının perde arkasını anlattı.

Haber 23-11-2021 15:06

Paylaşımı sonrası herkes Resmi Gazete'ye kilitlenmişti! İYİ Partili Durmuş Yılmaz'dan yeni açıklama

İYİ Parti milletvekili ve Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, cuma akşam 12'den sonra yayımlanacak Resmi Gazete'de ekonomiyle ilgili önemli bir karar olabileceğini açıklaması sonrası bugün yeni bir açıklama yaptı. Hiçbir duyum ve kulis bilgisine sahip olmadığını söyleyen Durmuş, yanıldığı için kamuoyundan özür diledi.

Haber 20-11-2021 23:34

Akşener'den, tezkere için Hayır oyu veren Durmuş Yılmaz'la ilgili açıklama

İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener, Irak ve Suriye tezkeresi konusunda partisinin kararına uymayarak "Hayır" oyu veren TCMB eski başkanı ve Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz'la ilgili, "Durmuş Başkanım, 'İyi ki emekli olmuşum' diyorsunuz değil mi? Sizin başkanlığınızda çiviyi çaksalar ne yapardınız? Benim bildiğim Durmuş Ağabeyim kesin kavga ederdi." dedi.

Haber 27-10-2021 13:56

İYİ Parti'de tezkere çatlağı! Durmuş Yılmaz Ret oyu verdiğini açıkladı

Irak ve Suriye'ye asker göndermeyi içeren tezkerenin süresi, CHP ve HDP'nin "hayır" oylarına karşı AK Parti, MHP ve İYİ Parti'nin "evet" oylarıyla 2 yıl daha uzatılırken, oylamada dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz partisinin aksine tezkereye "hayır" oyu verdiğini açıkladı.

Haber 27-10-2021 09:19

İYİ Partili Yılmaz ve eşi TBMM yerleşkesindeki trafik kazasında yaralandı

İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz ve eşi Duriye Yılmaz, TBMM yerleşkesindeki trafik kazasında yaralandı.

Haber 08-04-2021 16:08

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz koronavirüse yakalandı

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, sosyal medya hesabından koronavirüse yakalandığını açıkladı.

Haber 30-12-2020 23:15

2020 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir: - "Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemiyle birlikte yönetme erkinin hadiselere müdahale hızı, vaziyet etme hali, geçmişte kıyaslanamayacak kadar sağlamdır" - CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener: - "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi topyekün yetkiyi bir kişiye bağladı. Bu sağlıklı bir yapı değil" - MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı: - "Cumhurbaşkanının partili olması, icraatlarında ve hizmetlerinde toplumun tüm kesimlerine eşit davranmasına engel değil" - İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz: - "Biz, herhangi bir değişiklik yapmasak da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kendi kendini sonlandıracak. Ancak bu sonlanmanın maliyeti erken olmazsa çok yüksek olacak"

Haber 29-11-2019 12:54

Ekonomi alanındaki torba teklif Genel Kurulda

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş: - "Dünyada merkez bankaları karlarının ortalama yüzde 85'ini hazineye aktarırken Türkiye'de bu oran yüzde 67'dir. Bu açıdan bakıldığında, yedek akçe devrinin, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından para basılması anlamına gelmediğini de ifade etmek gerekmektedir" - MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı: - "Merkez Bankasının öz kaynakları arasında bulunan yedek akçelerin, bilançonun aktifinde karşılığının olmadığını söylemenin ve buradan hazineye aktarma yapabilmek için para basılacağını iddia etmenin hiçbir dayanağı yoktur, külliyen yalandır" - CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu: - "Türkiye bir krizde ise bizler de muhalefet olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirmek zorundayız. Hep beraber Türkiye'yi bu krizden çıkarmak zorundayız"

Haber 16-07-2019 22:03

Turizmi Teşvik Kanunu'nda değişiklik teklifi Genel Kurulda

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu: - "Hedefimiz, 2023 için 70 milyon turist, 70 milyar dolar turizm geliridir. 2003'te iktidara geldiğimizde Türkiye'ye 16 milyon turist geliyordu, bugün 46 milyona ulaştık. Yine 2003'te 13 milyar dolar turizm gelirimiz vardı, bugün 30 milyar dolara ulaştık. İnşallah bu, 2019'da daha da artacak" - İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz: - "Hükümetin uyguladığı politikalar eğer böyle devam ederse ülkemiz ekonomisi yıllar sürecek bir düşük büyüme patikasına girecek ve medeni dünya ile aramızdaki refah farkı çok daha fazla açılacaktır"

Haber 22-05-2019 19:39

İyi Partili Yılmaz: Başörtüsünün rantını tepe tepe kullanan aile

İyi Partili Durmuş Yılmaz, Merve Kavakçı'nın kızı Mariam Kavakçı’nın Cumhurbaşkanı danışmanı olmasını eleştirdi. Yılmaz, "Başörtüsünün rantını devşiren ve tepe tepe kullanan en becerikli aile." ifadelerini kullandı.

Haber 09-01-2019 16:33

Meclis'te 'Erdoğan'a özel lavabo' krizi

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan ve İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yapılan özel muameleye tepki gösterdi. Paylan, “Cumhurbaşkanı gelecek’ deniliyor. Yürürken grup toplantısına ulaşmak için sekiz tane bant kaldırıyorum" derken, Yılmaz, Meclis'teki mescitte iki lavabonun rezerve edildiğine dikkati çekti.

Haber 02-11-2018 13:50

Durmuş Yılmaz: Daha önce bir cisim yaklaşıyor demiştim şimdi çarpmak üzere

Merkez Bankası eski Başkanı ve İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz, ekonomideki tabloyu yorumlarken çok konuşulacak ifadeler kullandı. Yılmaz, 'Daha önce bir cisim yaklaşıyor demiştim, şimdi o cisim bize çarpmak üzere' dedi.

Haber 11-10-2018 14:44

Kalkınma Bankası'nı yeniden yapılandıran teklif TBMM Genel Kurulu'nda

Tasarının tümü üzerindeki görüşmeler sürüyor - İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz: - "Ben 'bir cisim yaklaşıyor' demiştim. O cisim bize çarpmak üzere" - MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu: - "Teklif, Türkiyenin kalkınmasına katkı sağlayacak" - HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu: - "Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı'nı önümüze getiren kadroyla yüz yüze gelmeyi isterdim. 'Yılbaşına kadar.' diyor. Sonra ne olacak? Enflasyon kontrol altına alınmış mı olacak?"

Haber 10-10-2018 21:07

İYİ Parti'den YEP'e eleştiri

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz: - "Programda (YEP) krizin varlığı açıkça kabul edilmese de verilen rakamlar ekonomide ciddi bir sorun olduğunu itiraf ediyor"

Haber 24-09-2018 16:26

Bedelli askerlik düzenlemesinin de bulunduğu torba teklif komisyonda

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı: - "Madem bedelli askerlik yapılacaksa bu kadar kafa karışıklığına gerek yok. Bedelse, 'bedel verilip yapılsın' diyoruz" - HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan: - "Bir gecede 15 bin lira harcayan da var 15 bin lira borçlanıp yıllardır ödeyemeyen de var. Bunları 15 bin lirada nasıl eşitleyeceğiz? Gelir ve servet unsurlarının gözetilerek belirlenmesi gerekir"

Haber 23-07-2018 16:35

Görevi Binali Yıldırım'a devreden Durmuş Yılmaz'dan dikkat çeken sözler: Mühür kimse artık?

Meclis Başkanlığı devir teslim töreninde görevi Binali Yıldırım'a bırakan Durmuş Yılmaz, Meclis Başkanlığı makamının zayıfladığı iddiasında bulundu. Binali Yıldırım'a "703 sayılı KHK yayımlandıktan sonra bir numaralı mühür bu mühür mü oldu, yoksa Cumhurbaşkanının elindeki mühür mü oldu?" diye soran Yılmaz, Yıldırım ve milletvekillerine de bazı uyarılarda bulundu.

Haber 12-07-2018 19:51

Cumhurbaşkanı yardımcısı ve yeni bakanlar yemin etti

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün atanan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve yeni bakanlar TBMM Genel Kurulunda yemin etti

Haber 10-07-2018 16:03

Milletvekilleri yemin ediyor

TBMM Genel Kurulunda, yemin sırası Ankara'ya geldiğinde milletvekilleri Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu

Haber 07-07-2018 16:10

TBMM'de 27. Dönem başladı

TBMM Geçici Başkanı Durmuş Yılmaz: - "Bir olursak, beraber olursak, başaramayacağımız ve üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur" - "Toplumsal huzura, barışa katkı sağlamak ve ülkemizin ve insanların hakkı olan huzur ve güven ortamını tesis etmek sizlerin çalışmalarıyla gerçekleştirilecektir"

Haber 07-07-2018 15:38

TBMM'de 27. Dönem başladı

Genel Kurul, Geçici Başkan Durmuş Yılmaz başkanlığında toplandı

Haber 07-07-2018 14:08

Son dakika! TBMM'de yemin töreni başladı

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Meclis'i açılıyor. TBMM Başkanı İsmail Kahraman'dan görevi devarlan Durmuş Yılmaz, Meclis kürsüsünden milletvekillerine seslendi ve ardından yemin etti. Geçici Meclis Başkanı Yılmaz'ın yemin etmesinin ardından 600 milletvekili yemin töreni başladı.

Haber 07-07-2018 14:05

Meclis Başkanı İsmail Kahraman görevini devretti!

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Meclis Başkanlığı görevini İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz’a teslim etti.

Haber 07-07-2018 13:59

TBMM'yi kim yönetecek? Deniz Baykal kararını değiştirdi

TBMM'yi en yaşlı üye sıfatıyla açacak CHP'nin eski genel başkanı Deniz Baykal karar değiştirdi. Meclis'i İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz açacak.

Haber 03-07-2018 14:28

Milletvekilleri kayıt yaptırıyor

İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz: - "Geldiğimiz nokta itibarıyla Türkiye ekonomisinin ve Türkiye'nin duyduğu en önemli ihtiyaç güvendir"

Haber 02-07-2018 14:04

Eski Merkez Bankası Başkanı Yılmaz: Kriz demiyorum ama bize doğru yaklaşan bir cisim var

Eski Merkez Başkanı Durmuş Yılmaz, "Kriz lafını kullanmak istemem fakat bize doğru yaklaşan, ne olduğunu bilmediğimiz bir cisim var" dedi. Kamuoyuyla iletişimin güçlendirilmesi gerektiğini söyleyen Yılmaz, "Bunu yapabilirsek belki uçurumun kenarından geri geliriz ama maliyeti olacağını da unutmayalım" diye konuştu.

Finans 11-06-2018 17:14

İYİ Partili Durmuş Yılmaz Cumhurbaşkanı’nın masraflarını açıkladı

İYİ Partili eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, 6 maddelik bir açıklamayla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ve Cumhurbaşkanı'nın harcamalarını açıkladı.

Haber 30-05-2018 21:27

'Erdoğan'ın yönettiği ekonomi savruluyor, bilgisi buna yetmiyor'

Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, ekonomide bir koordinasyon olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu koordinasyonu tek başına sağlamaya çalıştığını ifade eden Yılmaz, "Cumhurbaşkanının hem müktesebatı, hem bilgisi, hem zamanı, hem de enerjisi buna yetmiyor. Türkiye ekonomisi şu anda bir savrulma içinde, cildi bozulmuş, şirazesinden çıkmış bir durumda" dedi.

Haber 29-05-2018 07:52

Ankara İYİ Parti milletvekili adayları kimler? İşte 24 Haziran erken seçimleri İYİ Parti listesi

İYİ Parti, 24 Haziran erken seçim milletvekili aday listesini açıkladı. Listede Ankara İYİ Parti milletvekili adaylarının isimleri merak konusu oldu. İşte İYİ Parti'nin seçim 2018 için YSK'ya verdiği milletvekili listesinde yer alan Ankara adayları. Ankara İYİ Parti milletvekili adayları kimlerden oluşuyor?

Haber 21-05-2018 22:54

Durmuş Yılmaz'dan önemli 'kur' iddiası

Eski Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı ve İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı Durmuş Yılmaz, kurda yaşanan hareketlilik hakkında açıklamalarda bulundu.

Finans 16-05-2018 15:28

İYİ Parti’de bir garip değişiklik

Hürriyet gazetesi köşe yazarı Uğur Gürses, İYİ Parti'de yaşanan değişikliği köşesine taşıdı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin yeni Başkanlık Divanı'nda, daha önce Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığını yürüten eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'a yer vermemişti.

Haber 07-04-2018 04:38

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz:

"Bizim İYİ Parti olarak, ekonomik felsefe olarak üzerinde durduğumuz nokta şu; bizim politikamızın temelinde insan var. İnsan odaklı ve insanın önünü açan bir sistemi ön görüyoruz"

Haber 19-03-2018 13:41

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz:

"Yapamayacağımız, kaynağını bulamayacağımız hiçbir vaatte bulunmayacağız"

Haber 24-02-2018 16:39

Durmuş Yılmaz: 2001 yılında yaşadığımız sürece çok benzer günlerdeyiz

Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz ekonominin son durumu ile ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu. Türkiye ekonomisinin, 2001’deki kriz süreci ile benzerlik gösterdiğini ifade eden Yılmaz, “Her şeye tek bir ses karar veriyor. Bu nedenle koordinasyon yok ve daha önemlisi yapılan yanlışlarla ilgili kimse ‘Bunu biz nasıl düzeltiriz’ diye soramıyor. Tekeri patlak kamyon gibi gidiyoruz, üstelik fren de yok” ifadesini kullandı.

Haber 14-11-2017 08:13

Durmuş Yılmaz kimdir? Durmuş Yılmaz, İYİ Parti'nin kurucu üyesi oldu!

Durmuş Yılmaz, İYİ Parti kurucu üyesi oldu. Meral Akşener başkanlığında kurulan İYİ Parti, bugün hayata geçerken partinin kurucu üyeleri arasındaki isimler de dikkat çekiyor. Bir dönem MHP'den milletvekili adayı olan Durmuş Yılmaz da Meral Akşener'in partisine kurucu üye olarak atandı. Peki Durmuş Yılmaz kimdir?

Haber 25-10-2017 12:12

Yönetim için isimler belirlendi, yeni partiye isim aranıyor

Yeni parti çalışmalarına hız veren Meral Akşener'in parti yönetimi için Müsavat Dervişoğlu, Durmuş Yılmaz, Nuri Okutan, Abdülatif Şener, Engin Alan, Mansur Yavaş gibi isimlere öneri getirmeye hazırlanıyor. Daha önce yaptığı açıklamada partiye katılacağını açıklayan bağımsız milletvekili İsmail Ok ve Ümit Özdağ ile parti kurulduğu anda TBMM'de temsil edilen 5'inci parti olacak.

Haber 08-07-2017 08:57

CHP'li Cihaner: Sezer eşi başörtülü Durmuş Yılmaz'ı atamıştı

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, "Erdoğan, Sezer'in Mehmet Şimşek'i eşini başörtülü sandığı için atamadığını söylüyor. Oysa Sezer, eşi başörtülü Durmuş Yılmaz'ı atamıştı. " dedi.

Haber 19-02-2017 22:09

MHP yönetimi Durmuş Yılmaz'ın sözlerine ateş püskürdü

MHP Yönetimi, Uşak eski Milletvekilleri ve Merkez Bankası Eski Başkanı Durmuş Yılmaz'ın 'Ben de kendimi aldatılmış hissediyorum' sözlerine sert tepki gösterdi.

Haber 15-02-2017 12:19

MHP'li Durmuş Yılmaz Twitter'da isyan etti

MHP Uşak Milletvekili Durmuş Yılmaz, 30 bin TL emekli maaşı aldığı yolundaki iddialara Twitter'dan cevap verdi.

Haber 13-06-2015 18:01

Durmuş Yılmaz: Sosyal bütçe artmalı

MHP Uşak Milletvekili Adayı ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, "Sosyal bütçe artmadan ve üretim ile kişi başına milli geliri artırmadan bir başarı yakalanamaz" dedi.

Haber 24-04-2015 17:31

Durmuş Yılmaz MHP'den aday adayı oldu

Merkez Bankası'nın (MB) eski başkanlarından Durmuş Yılmaz, 7 Haziran'daki genel seçimler için MHP'den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Haber 18-03-2015 15:50

Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, MHP'den aday oluyor

MHP seçimlerde Durmuş Yılmaz'ı aday yapmak için harekete geçti. Merkez Bankası'nın eski Başkanı Durmuş Yılmaz, başkanlığı döneminde özellikle faiz konusunda Recep Tayyip Erdoğan'la ters düşmüştü.

Haber 11-02-2015 12:47

MHP'den sürpriz aday!

7 Haziran'daki milletvekili seçiminde AK Parti'den aday olmak için bürokrasiden art arda istifalar gelirken, MHP'den sürpriz bir isim aday olacak.

Haber 11-02-2015 10:41

Gül’ün başdanışmanı liste dışı

AK Parti, Türkiye’nin ilk ombdusmanı adayları arasında bulunan Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz’ı son elemeye kalan üç aday arasına bırakmadı.

Haber 13-11-2012 18:52

Bakanlar Kurulu toplandı

Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı.

Haber 25-10-2010 14:30