Eft Haberleri

Havale ve EFT için uyarı geldi! Bunu yapmazsanız başınız ağrıyabilir… Bir kelime bile çok önemli

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, EFT veya havale yoluyla para gönderen tüketicilere yönelik uyarıda bulundu. Kılıç, "Havale veya EFT, ödemelerin yapıldığının kanıtıdır. Açıklama kısmına önem verilmezse, herhangi bir uyuşmazlık ve konunun yargıya taşınması durumunda tüketicileri sorun yaşayabilir" dedi.

Finans 10-04-2024 11:31

EFT dahil tüm para transferleri tek tek inceleniyor! Haberiniz bile olmadan banka hesabınız kiralanmış olabilir: Danıştay’dan milyonları ilgilendiren karar

Banka hesabını başkasına kullandıranlar dikkat! Bazılarının haberi bile yok… Danıştay konuya ilişkin dikkat çeken karara imza attı. Öğrenciler, işsizler, ev hanımları, emekliler gibi dar gelirli vatandaşları hedef alıyorlardı. Banka hesaplarındaki havale ve EFT başta olmak üzere tüm para transferleri tek tek inceleniyor. İşte haberin detayları…

Finans 07-03-2024 14:51
EFT

EFT, PÖS, EMKT... Merkez Bankası duyurdu! Ödeme sistemleri yenilendi

Merkez Bankası, ödeme sistemlerinin yenilerek devreye alındığı duyurdu. Sistemlerin yeni halinin 23 Şubat itibariyle hizmet verdiği hatırlatıldı.

Finans 01-03-2024 12:02

EFT ve FAST ücretleri için karar: Merkez Bankası Resmi Gazete'den duyurdu: O uygulama kaldırıldı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yapılan düzenlemeye EFT ve FAST ücretleri için azami tarifelerinin yüzde 50 fazlası kadar ücret alınması uygulamasına son verildi. Yeni karar ile işlemlerde saat veya gün farkı olmaksızın bütün EFT/FAST işlemlerinde azami ücret tarifesi aynı olacak.

Finans 25-11-2023 07:33
EFT

Bugün bankalar açık mı, kapalı mı? 30 Ağustos'ta bankalar bankalar çalışıyor mu?

Bugün bankalar çalışıp çalışmadığı 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle merak konusu oldu. Atatürk'ün başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık Meydan Muharebesi adıyla da bilinen Büyük Taarruz'un başarıyla sonuçlanması sebebiyle her yıl 30 Ağustos “Zafer Bayramı” olarak kutlanıyor. 30 Ağustos Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli ulusal bayramlarından birisidir. Bu gün, Resmi tatildir. Peki, 30 Ağustos'ta bankalar açık mı, kapalı mı? İşte 30 Ağustos 2023 Salı günü bankalarda son durum...

Haber 30-08-2023 16:52

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda bankalar açık mı, kapalı mı? Yarın EFT ve havale yapılır mı? Zafer Bayramı para transferi ödeme bilgisi

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda bankaların çalışıp çalışmayacağı konusunda bilgi edinmek isteyenler internette araştırma yapıyor. Zafer Bayramı Türk milleti için hem özel hem de anlamı büyük olan bir gündür. Öte yandan resmi tatil olduğu için bu tarihte birçok kurum hizmet vermeyecek. "30 Ağustos'ta bankalar çalışıyor mu?" sorusunun yanıtı merak edildi. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda bankaların durumuna ilişkin detaylar haberimizde...

Haber 29-08-2023 15:27

EFT iptal etme nasıl yapılır? EFT para transferi iptal edilir mi?

EFT, bankalar arasında elektronik ortamda gerçekleştirilen para transferi işlemidir. EFT ile banka hesapları arasında hızlı, güvenli ve kolay bir şekilde para transferi yapılabilir. EFT ile para göndermek saniyeler içerisinde gerçekleşen çok kolay bir işlem olsa da bazen hatalar yaşanabilir, yanlış hesaba EFT yapabilir ya da miktarı yanlış girebiliriz. Bu sorun EFT iptal edilir mi sorusunu da beraberinde getirir. Peki, EFT iptal edilebilir mi?

Finans 13-06-2023 14:02
EFT

EFT ücreti 2023: Tüm bankaların EFT ücretleri (işlem tutarları) nedir, EFT ücretleri neye göre değişir?

EFT, "Elektronik Fon Transferi" (Electronic Funds Transfer) kısaltmasıdır. Finansal işlemlerin elektronik ortamda gerçekleştirildiği bir ödeme yöntemidir. EFT, bankalar arası fon transferlerini, hesaplar arası para transferlerini ve ödemeleri kolaylaştıran bir sistemdir. EFT ve havale ile yapılan para gönderim işlemleri son zamanlarda mobil ve internet bankacılığı kullanan banka müşterilerinin para transferi sırasında sıkça tercih ettiği işlemlerdendir. Peki, 2023 EFT ücretleri ne kadar?

Finans 23-05-2023 16:55
EFT

Gün içi likidite imkânı nedir?

Likidite, pazar içinde ekonomik cinsten bir malın hızlı bir şekilde diğeri ile değiş tokuş yapılması işlemine verilen isimdir. Başka bir deyişle likidite yeterli miktarda nakit durumunun olmasını ifade eder. Bazı durumlarda gün içinde acil TL ihtiyacının karşılanması için yeterli likit olmayabilir. Bu gibi durumlarda Merkez Bankası tarafından sunulan "Hazır İmkânlar" dâhilinde değerlendirilen gün içi likidite imkânı nedir?

Finans 02-12-2022 18:24

Müşteriler Arası TL Aktarım Sistemi Nedir?

Müşteriler arası Türk Lirası aktarım sistemi, ev kirası, iş yeri kirası, maaş ya da kredi kartı ve benzeri ödemelerin borç sahibi adına yetki verilen bankların yapılmasını sağlayan bir sistemdir. Bir Elektronik Fon Transferi (EFT) sistemi bileşenidir.

Finans 01-11-2022 21:46

Elektronik Fon Transfer Sistemi Nedir? EFT Nasıl Yapılır?

Kısa sürede kurumlar ya da bireyler arası para aktarımı yapılmasını mümkün kılan elektronik fon transfer sistemi, EFT olarak kısaltılmaktadır. Hafta içi saat 08.00 ile 17.00 arasında yapılabilen EFT işlemi, resmi tatiller ve belirlenen saat aralığı dışında gerçekleştirildiğinde sonraki günlere aktarılmaktadır. EFT ne demek, elektronik fon transferi nasıl tamamlanır?

Finans 25-08-2022 17:36

ATM'den şifre alma, değiştirme: ATM şifre değişikliği nasıl yapılır?

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte kişisel banka işlemleri de bankaya girmeden yapılır hale geldi. Banka müşterileri işlemlerini gerçekleştirmek için bankaya girmeden ve sıra beklemeden bankaların web sitelerini, mobil uygulamaları ya da ATM'leri kullanabiliyorlar. En sık kullanılan bankacılık ürünlerinden bir tanesi olan ATM'de, kredi kartı ve banka kartı şifre değişikliği yapılabilir mi? ATM'den şifre alma ile ilgili merak edilenler...

Finans 22-07-2022 03:42

Kavun ve karpuz satışında sıra dışı yöntem! Daha önce hiçbir yerde yapılmamış bir uygulama

Kredi kartlarının yaygınlaşmasıyla alışveriş alışkanlıklarımız da değişti. Çoğu kişi artık yanında nakit bulundurmuyor veya çok az miktarda bulunduruyor. Bu durum alışverişte kimileyin sorun olabiliyor. Kocaeli'de pazarcılık yapan Celil Özden, kavun ve karpuzları yanında nakit bulundurmayan vatandaşlara kolaylık olsun diye "daha önce hiçbir yerde yapılmamış bir uygulama" dediği bir yöntemle satıyor. Öte yandan fiyatların seyriyle ilgili öngörüsünü paylaşan Özden, üzücü bir haber de veriyor.

Haber 07-06-2022 13:08

Yapı Kredi EFT saatleri ve ücretleri: Yapı Kredi EFT limiti nedir, kaç dakikada hesaba geçer?

Yapı Kredi EFT saatleri Yapı Kredi bankasını kullanan tüm kullanıcıların merak ettiği konulardan biri konumundadır. Yapı Kredi’de EFT işlemleri iş günleri sabah 09.00 ile akşam 17.20 saatleri arasında yapılabilmektedir. Yapı Kredi EFT limiti nedir? EFT kaç dakikada hesaba geçer?

Finans 27-05-2022 17:40
EFT

EFT ve havale nedir? EFT ve havale arasındaki fark nedir?

EFT ile havale işlemleri, temelde banka hesapları arasında gerçekleştirilen para transferleri için kullanılır. Fakat birbirinden ayrıldıkları bazı noktalar mevcuttur. Peki EFT ve havale arasındaki fark nedir?

Finans 11-04-2022 15:17

Gece yapılan EFT ne zaman hesaba geçer? Gece havale ve EFT ile para transferi olur mu?

Her bankanın EFT saati vardır. Bu saatler içinde gönderilen para transferi karşı tarafın hesabına dakikalar içinde ulaşır. Peki, gece EFT işlemi ile para gönderilebilir mi ve gece gerçekleştirilen EFT ile para gönderme işlemi ne zaman alıcıya ulaşır? Havale işlemi için belirli bir saat kısıtlaması var mıdır? Gece havale işlemi yapmak mümkün mü?

Finans 11-04-2022 15:00

FAST ile para gönderme nedir? FAST ile para gönderme nasıl yapılır?

Açılımı Fonların Anlık ve Sürekli Transferi olan FAST, Merkez Bankası tarafından kurulmuştur. Farklı bankalarda yer alan hesaplar arasında, 7 gün 24 saat boyunca para transferini mümkün kılar. FAST limitleri Merkez Bankası tarafından belirlenir ve ödemeler saniyeler içerisinde gerçekleşir.

Finans 11-04-2022 14:49

EFT kaç dakika sürer? EFT ile yapılan para transferi kaç dakikada / saatte hesaba geçer?

Bir bankadan farklı bir bankaya para transferi anlamına gelen EFT, kısa süre içinde hesaba geçer. Başka hesaplara internet bankacılığı ile gerçekleştirilen para gönderme işleminin kısa sürede tamamlanması beklenir. Peki, mesai saatleri dışında yapılan para transfer işlemi ne kadar sürede hesaba geçer?

Finans 11-04-2022 14:41

EFT limiti artırma: Günlük EFT limiti yükseltme nasıl yapılır?

Her bankanın kullanıcılarına özel olarak tanımladığı bir EFT limiti bulunur. Bankalar tarafından otomatik olarak tanımlanan bu limit, kullanıcıların güvenliği açısından geliştirilmiştir. Talep edildiği takdirde bu limitlerde değişiklik yapılması mümkündür. Peki, günlük EFT limiti yetersiz geldiğinde limit artırma işlemi nasıl yapılır?

Finans 11-04-2022 14:40

EFT hesaba geçmedi ne yapmalıyım? EFT ile para gönderdim gitmedi sorunu ve çözümü

EFT bazı durumlarda karşı tarafın hesabına geçmeyebilir. Bu durumda kontrol edilmesi gereken çeşitli faktörler mevcuttur. Bankaların yoğunluğuna bağlı olarak yaşanan gelişmeler dışında karşı tarafın bilgilerinde hata yoksa EFT işleminin sorunsuz şekilde gerçekleşmesi gerekir. Ancak tüm kontrollere rağmen EFT karşı tarafa ulaşmadıysa neler yapılabilir?

Finans 11-04-2022 10:51

AlBaraka EFT saatleri ve ücretleri: AlBaraka'dan para transferi EFT saat kaça kadar yapılır?

Katılım bankacılığı hizmeti veren AlBaraka Türk’ten, başka bankalardaki hesaplara ya da isimlere 7 gün 24 saat boyunca para transferi yapılabilir. EFT saatleri dışında sunduğu Nöbetçi Transfer hizmeti ile para transferi işlemlerinde zaman sınırını ortadan kaldıran AlBaraka, müşterilerine büyük kolaylık sağlıyor. AlBaraka'dan başka bankalara para transferiyle ilgili tüm detaylara, AlBarak AFT saatleri ve ücretleri ile ilgili güncel bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Finans 11-04-2022 10:43

EFT ne demek? EFT'nin açılımı nedir?

Bankacılık sisteminde EFT'nin açılımı "Elektronik Fon Transferi" olarak tanımlanır ve bu terim, farklı bankalar arasındaki para transferi işlemleri için kullanılır. Sadece mesai saatleri içerisinde, banka tarafından belirlenen limitler dahilinde EFT işlemini gerçekleştirmek mümkündür. EFT ne demek ve açılımı nedir?

Finans 11-04-2022 10:42

Türkiye banka EFT kodları listesi: EFT kodu nedir, ne işe yarar?

Her bankanın kendine ait bir EFT kodu bulunur. Uluslararası alanda geçerliliği bulunan bu kodlar sayesinde EFT işlemleri karışıklık olmadan çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirmek mümkündür. Ancak işlemler yalnızca iş günlerinde gerçekleştirilir. Peki, internet aracılığıyla kolaylıkla ulaşılabilen, bankaların EFT kodları nasıl sorgulanır?

Finans 11-04-2022 10:42

Cumartesi EFT olur mu? Cumartesi günü EFT yapılır mı, hesaba geçer mi?

Elektronik fon transferi (EFT) banka içi ve bankalar arası para aktarımını sağlayan bir sistem olarak faaliyet göstermektedir. Bu sistem içerisinde bankalar faaliyet saatleri ve ücretleri değişiklik gösterebilmektedir. Özellikle hafta sonu gerçekleştirilen EFT işlemlerinde, bazı soru işaretleri mevcuttur. Bu soru işaretlerinden bir tanesi de "Cumartesi EFT olur mu?" şeklindedir.

Finans 01-04-2022 00:48
EFT

Hafta sonu yapılan havale ve EFT iptal edilir mi? Hafta sonu yapılan EFT'nin iptali nasıl olur?

Normal şartlarda bir EFT ödemesini onayladıktan sonra durdurmak veya geri çekmek mümkün değildir. Banka sistemleri, güvenlik sebeplerinden dolayı kullanıcılara bu işlemi yapma hakkı tanımaz. Bu durumda hafta sonu yapılan havale ve EFT işlemlerinin iptali için nasıl bir yol izlemek gerekir?

Finans 01-04-2022 00:44
EFT

EFT talimatı iptal etme: İleri tarihli EFT iptali nasıl yapılır?

Elektronik fon transferi (EFT), çevrimiçi bir ağ üzerinden elektronik para transferidir. Elektronik fon transferleri, aynı veya farklı bankalar arasında birkaç farklı ödeme sistemi kullanılarak gerçekleştirilebilir.

Finans 01-04-2022 00:40
EFT

Anadolubank EFT saatleri ve ücretleri: Anadolubank'tan para transferi EFT saat kaça kadar yapılır?

Günümüzde dijital işlemler hızla artarken bankacılık sektörü de bu hıza ayak uyduruyor. Sektörde sürekli kendini yenileyen ve hızla gelişen Anadolubank, dijital bankacılığa verdiği önemle müşterilerine kolaylıklar sağlıyor. Dijital banka işlemleri arasında en önemli işlemler olan para transferleri, havale, EFT ve son dönemde FAST olarak ayrılmaktadır. Anadolubank işlem saatleri ve bunlar için talep edilen ücretler de sıklıkla merak edilenler arasında yer alıyor.

Finans 25-03-2022 14:15

Ziraat Bankası EFT saatleri ve ücretleri: Ziraat Bankası'ndan para transferi EFT saat kaça kadar yapılır?

Ziraat Bankası'nın EFT işlem saatleri her banka gibi iş günleri ve mesai saatlerine göre belirlenmiştir. EFT işleminde süre dışında dikkat edilmesi gereken başka bir nokta da EFT ücretleridir. Peki Ziraat Bankası üzerinden EFT saat kaça kadar yapılabilir? Belirlenen EFT ücretleri nedir?

Finans 25-03-2022 10:46

Akbank EFT saatleri ve ücretleri: Akbank'tan para transferi EFT saat kaça kadar yapılır?

Günümüzde dijital işlemler hızla artış gösterirken bu işlemlere olan ilgi de günden güne aratıyor. Bankacılık sektörü de dijital işlemlerin entegre olduğu en önemli sektörlerden bir tanesi. Para transferini mümkün kılan dijital bankacılık ürünleri arasında havale, EFT ve son dönemde FAST yer alıyor. Bu ürünler birbirinde, işlem saatleri ve ücretleri bakımından ayrılıyor. Akbank EFT saatleri ve ücretleri nedir?

Finans 24-03-2022 17:42
EFT

EFT saatleri: Bankalar arası para transferi EFT saat kaça kadar yapılır?

Bankacılık işlemleri içinde en çok tercih edilen para transfer yöntemlerinden biri de EFT'dir. Günümüzde birçok banka aracılığı ile haftanın her günü ve günün her saati bir bankadan diğer banka hesabına EFT yapabilmek mümkündür. Fakat bankaların belirlediği saatler dışında yapılan EFT işlemleri, bir sonraki iş günü saatleri içerisinde alıcı hesaba geçer. Bankalar arası para transferi EFT saat kaça kadar yapılmaktadır?

Finans 24-03-2022 17:26

Kredi kartından EFT yapılır mı? Kredi kartından banka hesabına EFT ile para gönderme nasıl yapılır?

Para transferi anlamına gelen EFT ve havale terimleri, bankacılık işlemlerinde sıklıkla kullanılır. EFT işlemi ile farklı bankalar arası para transferi işlemini gerçekleştirebilirken aynı bankalar arasında yapılacak transfer için havale işlemine ihtiyaç duyulur. Peki, kredi kartı üzerinden havale ve EFT gibi işlemler nasıl yapılır?

Finans 23-03-2022 11:57

Vakıfbank EFT saatleri ve ücretleri: Vakıfbank'dan para transferi EFT saat kaça kadar yapılır?

Vakıfbank EFT işlem saatleri, tüm kamu ve özel bankalarda olduğu gibi iş günleri ve mesai saatleri göz önünde bulundurularak düzenlenmiştir. Farklı bankalar arası para transferi olarak tanımlanan EFT işleminde, dikkat edilmesi gereken bir başka nokta ise EFT ücretleridir. EFT ücretleri, her banka tarafından farklı şekilde fiyatlandırılmaktadır.

Finans 18-03-2022 15:38

Telefoncu esnafının kâbusu oldu denilmişti! Kırmızı montlu dolandırıcı Isparta’da yakalandı

Eskişehir’de Elektronik Fon Transferi (EFT) yöntemiyle bazı telefoncuları dolandırdığı iddia edilen ve esnaf arasında "kırmızı montlu dolandırıcı" olarak adlandırılan şüpheli, Isparta’da polis ekiplerine yakalandı.

Haber 06-03-2022 11:28

29 Ekim'de EFT yapılır mı? Bugün EFT havale yapılıyor mu?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gününde banka işlemi olan vatandaşlar EFT ve havale gönderme saatlerini merak ediyor. EFT ve havalenin yapılıp yapılamadığı araştırılmaya başlandı. Peki 29 Ekim'de EFT yapılır mı? Bugün EFT havale yapılıyor mu? İşte ayrıntılar...

Haber 29-10-2021 01:53

10 yıllık hasret sona erdi, Bitcoin tarihi seviyesinin sınırına geldi!

Kripto para birimlerinin atası kabul edilen Bitcoin, ABD'de Bitcoin vadeli alım satımlarına yatırım yapacak borsaya kote olan ilk fonun (ETF) New York borsasında dün işlem görmeye başlamasının ardından 14 Nisan'da gördüğü tarihi zirvesi olan 64,895.22 doların sınırına geldi. Bitcoin dün gece 64,499 seviyesine kadar yükseldi. 6,7 trilyon dolar büyüklüğündeki ETF sektörü, yaklaşık 10 yıldır Bitcoin ETF başvurularının onaylanması için kampanya yürütüyordu.

Finans 20-10-2021 08:49

Bitcoin'de tarihi seviyeye adım adım!

Piyasa değeri açısından dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin, Asya'daki işlemlerde %1.5 artışla 62,998 dolara çıkarak Nisan'da ulaştığı 64,895 dolarlık rekor seviyeden bu yana olan en yüksek seviyeye çıktı.

Finans 19-10-2021 12:03

30 Ağustos'ta havale, EFT ve FAST yapılıyor mu? 30 Ağustos Zafer Bayramı bankalar açık mı ve EFT yapılır mı?

30 Ağustos'ta havale, EFT ve FAST gibi bankacılık işlemlerinin yapılıp yapılamayacağı merak ediliyor. Zafer Bayramı, bu sene haftanın ilk günü olan Pazartesi’ye denk gelmekte. Bu nedenle resmi tatil sebebiyle pek çok kamu kurum ve kuruluşu kapalı olacak. Peki 30 Ağustos'ta havale, EFT ve FAST yapılıyor mu? 30 Ağustos Zafer Bayramı bankalar açık mı ve EFT yapılır mı? İşte merak edilenler...

Haber 30-08-2021 02:02

ATM’den yapılan EFT’lerin işlem ücretlerine zam! Resmi Gazete'de yayımlandı

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan karara göre ATM'lerden yapılan EFT işlemlerinden alınan ücret artırıldı. Yeni kararda, işlem tutarı bin TL'nin altındaki EFT işlemlerinde ücret 2 TL olan ücret 4 TL'ye çıkarıldı. Öte yandan EFT işlem tutarı bin TL ve 50 bin TL arasında olan işlemde ise, 2 TL, 5 TL ve 10 TL olarak belirtilen tutarlardan 5 TL olanı 8 TL oldu.

Finans 09-08-2021 09:12

Ödeme kuruluşları için yeni dönem: IBAN oluşturabilecekler!

Türkiye Cumuriyet Merkez Bankası, Uluslararası Banka Hesap Numarası Hakkında Tebliğ'de değişikliğe gitti. IBAN oluşturan ödeme hizmeti sağlayıcılarının yazılı ve elektronik ortamda para transferine konu olan hesaplara ilişkin olarak düzenleyecekleri belgelerde IBAN kullanımı zorunlu oldu. IBAN numaralarına dair yeni düzenlemeler bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

Finans 05-08-2021 09:19

Arefe günü bankalar açık mı? 19 Temmuz Arefe günü EFT ve havale işlemleri yapılıyor mu?

19 Temmuz Pazartesi günü Arefe olması sebebiyle, bankaların bu tarihte çalışıp çalışmadığı merak ediliyor. Kurban Bayramı’ndan bir gün öncesi olan arefe günü, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından idari tatil olarak açıklanmıştı. Ancak kamu ve özel sektör arasında çalışma günleri olarak belli farklılıklar mevcut. Buna göre birçok vatandaş, bankaların arefe gününde açık olup olmadığını merak ediliyor. Peki 19 Temmuz arefe günü EFT ve havale işlemleri yapılıyor mu?

Haber 18-07-2021 21:28

Yargıtay'dan milyonları ilgilendiren IBAN kararı

Yargıtay'dan milyonlarca kişiyi ilgilendiren emsal bir karar geldi. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, bankanın, IBAN ile havale alıcısının isminin aynı olup olmadığını kontrol etme yükümlülüğü bulunmadığına hükmetti.

Finans 03-07-2021 08:53

19 Mayıs'ta EFT yapılıyor mu? 19 Mayıs'ta EFT ne zaman hesaba geçer, bankalar açık mı?

Bugün 19 Mayıs Çarşamba Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı gününde EFT yapmak isteyen vatandaşlar 19 Mayıs'ta EFT yapılıyor mu sorusunun yanıtını arıyor. Bankalar aracılığıyla işlem yapacak olan vatandaşlar ise bugün bankalar açık mı sorusunu araştırıyor. Peki bugün 19 Mayıs'ta EFT yapılıyor mu? 19 Mayıs'ta EFT ne zaman hesaba geçer? 19 Mayıs bankalar açık mı? İşte yanıtı...

Finans 19-05-2021 10:03

Hafta içi ve hafta sonu bankalar kaça kadar açık? İşte bankaların çalışma saatleri…

29 Nisan – 17 Mayıs tarihleri arasında geçerli olan tam kapanma, bugün itibariyle son buluyor. 17 Mayıs Pazartesi günü bir kabine toplantısının olacağı duyurulmuşken, dün aniden İçişleri Bakanlığı bir “kademeli normalleşme” genelgesi açıkladı. Buna göre tam kapanmadan önceki yasaklara oldukça yakın olan yeni kararlar dikkat çekti. Yayımlanan genelgede bankaların çalışma saatleri de yeniden düzenlendi.

Finans 17-05-2021 10:25

Bayramda EFT yapılıyor mu? Bayramda yapılan EFT ne zaman hesaba geçer?

12 Mayıs’ta saat 12:00’den sonra ya da 13, 14, 15 Mayıs’ta bayram günleri ile 16 Mayıs Pazar günü yapılacak EFT’ler aynı gün hesaba geçmiyor. Bankalar EFT’lerin hesaba geçeceği tarihi açıkladı.

Finans 13-05-2021 10:52

23 Nisan'da EFT yapılıyor mu? 23 Nisan Cuma bugün EFT ne zaman hesaba geçer?

22 Nisan ve 23 Nisan'da EFT işlemi yapmak isteyen pek çok kişi, Cuma günün sokağa çıkma kısıtlamasına dahil edilmesiyle işlemlerine gerçekleştirmek adına plan yapmaya başladı. Peki, 22-23 Nisan Perşembe Cuma EFT ne zaman hesaba geçer? İşte ayrıntılar…

Finans 22-04-2021 16:27