Ekonomi Borsa Haberleri

ANALİZ - Askeri havacılık trendleri nasıl bir gelecek gösteriyor?

Mevcut çalışmalar, üç kritik teknolojik ve doktriner yönelimin, A2/AD kabiliyetlerinin ön plana çıkması, 5. nesil savaş uçakları ve bilgi üstünlüğü ile ağ-merkezli harekatın göklerdeki ve uzaydaki çatışmayı şekillendirmede önemli rol oynayacağını ortaya koyuyor - Askeri havacılığın geleceğinde kritik rol oynayacak diğer unsurlar arasında savunma ekosisteminin değişen nitelikleri, elit insan gücünün hareketi ve konsept üretme kapasitesini sayabiliriz - Genel olarak harbin geleceğini belirleyecek olan en kritik trendlerden biri olan yapay zekanın, askeri havacılığın geleceğinde de oyun-değiştirici olması çok muhtemel - Orta büyüklükte devletler için tek başlarına 5. ve 6. nesil askeri havacılık yetenekleri üretmek giderek imkansız hale geliyor, çünkü bahse konu sistemler hem çok pahalı hem de çok geniş ve derin teknolojik know-how gerektiriyor

Haber 22-07-2019 12:15

Commerzbank: Dolar 6 lirayı bulabilir

Commerzbank analisti Ghose, TCMB'nin faiz artırmak için Haziran'ı bekleme gibi bir seçeneğinin bile olmadığını belirtti. Analiste göre TCMB 7 Haziran'daki PPK toplantısına kadar adım atmazsa dolar 6 lirayı bulabilir.

Finans 23-05-2018 11:56

Flash!!!

DHA EKONOMİ - Borsa İstanbul: şirketlerimize orta ve uzun vadeli döviz ihtiyaçları için spot piyasalardan döviz almak yerine, Borsamız Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasamızda işlem gören döviz vadeli işlem ve opsiyonları dâhil her türlü risk yönetim araçlarını değerlendirmeleri tavsiye ediyoruz.

Finans 23-05-2018 09:11

Dolar ne kadar? Dolar neden yükseliyor ve art arda rekor kırıyor?

Dolar ne kadar sorusunun cevabı sürekli değişiyor ve her seferinde bu sorunun cevabını arayanlar deolarda yeni bir rekorla karşılaşıyorlar. Peki Dolar ne kadar? Euro ve dolarda artış ne kadar oldu? Dolar neden yükseliyor ve Merkez Bankası ne zaman hamle yapacak merak ediliyor.

Finans 23-05-2018 07:40

Ekonomi Borsa

Ekonomi Borsa Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Ekonomi Borsa Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Spekülatörler negatif algı pompalayıp endeksi aşağı çekmeyi hesaplıyor

Borsa İstanbul Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Karadağ: - "Seçim sonrasında başta BIST 100 endeksinin ciddi getirilerle büyüme beklentileri, bazı spekülatif kötü niyetli yatırımcıların iştahını kabartıyor" - "Bir tarafta kur, bir tarafta faiz, bir tarafta manipülatif rating kuruluşu açıklamalarıyla negatif algı pompalayıp endeksi aşağı yönlü hareket ettirerek, Türk hisse senetlerini ucuza kapatıp seçim sonrasında yüksek karla satmayı veya Türkiye’ye şu an yoğun şekilde gelmeye devam eden yurt dışı yatırımcı algısını geri çevirebilmeyi hesaplıyorlar" - "Bu kurgunun hem içeride yerli aktörlerden beslenen oyuncularını, hem de yurt dışı manipülatif oyuncularını buldular. Mesela S&P, takviminde olmamasına rağmen hemen Türkiye’nin kredi notunu düşürdü" - "Yatırımcılar, Türkiye ekonomisine, Borsa İstanbul’a güvenmeye devam etsin. Kesinlikle ve kesinlikle bu tür manipülatif derecelendirme kuruluşlarının yaydığı negatif havaya kapılarak zarar edici adımlar atmasınlar"

Haber 04-05-2018 10:27
Finans 20-04-2018 09:03

Halkbank ve Vakıfbank genel müdürleri değişiyor

Halkbank Genel Müdürlüğüne Osman Arslan, Vakıfbank Genel Müdürlüğüne Mehmet Emin Özcan'ın getirileceği belirtiliyor.

Finans 08-06-2017 16:44

Pazarlama ve Finans dünyasının kalbi burada atacak

İTÜ Yatırım Kulübü tarafından organize edilen Pazarlama ve Finans Zirvesi 29-30 Kasım ve 1-2 Aralık 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Haber 26-10-2015 14:44

Akcan: Seçim 2004 Nisan'ında

Bayındırlık ve İskan Bakanı Abdülkadir Akcan, Başbakan Bülent Ecevit'in dünkü açıklamalarının yanlış anlaşıldığını belirterek, seçimlerin 2004 Nisan'ında yapılacağını söyledi.

Haber 28-06-2002 11:03