Ekran Kartı Haberleri

Ekran kartı sıcaklığı öğrenme: Ekran kartı sıcaklığı nasıl öğrenilir?

Masaüstü ya da dizüstü bilgisayarlar gerek donanımsal gerek de yazılımsal bazı sorunlar yaşayabilirler. Markası ya da modeli çok fark etmeksizin özellikle uzun süredir ve gün içinde uzun saatler boyunca kullanılan cihazların bazı parçalarının bakımı aksatılmamalıdır. Ekran kartı da bilgisayarların hassas parçalarından biridir. Peki, ekran kartı sıcaklığı nasıl öğrenilir?

Haber 16-04-2024 10:40

Hem performans hem dayanıklılık isteyenlerin tercihi en iyi AMD ekran kartları

Oyun ya da çizim programlarında iyi bir performans elde etmek için bilgisayarınızın donanımını özenle seçebilirsiniz. Yüksek çözünürlükleri destekleyen ve özellikle FPS oyunlarında muazzam bir başarı ortaya koyan AMD ekran kartları, takılma ya da donma gibi problemleri ortadan kaldırır. Kısa sürede kurulumu gerçekleştirilen modeller çok sayıda kişinin beğenisini kazanır. Farklı markalar tarafından piyasaya sürülen en iyi AMD ekran kartı modellerine beraber göz atalım!

Haber 01-04-2024 18:15

Oyuncular toplanın! Sizler için GeForce RTX 4090 ve Radeon RX 7900 XTX ekran kartlarını karşılaştırdık!

Oyuncular hazır olun çünkü sıra dışı performansları birbirinden güçlü özellikleri ve çığır açan teknolojileriyle GeForce RTX 4090 ve Radeon RX 7900 XTX oyunlarınıza yepyeni bir heyecan getirmek için bekliyor. İçeriğimizde bu iki ekran kartını da inceleyerek karşılaştırdık. Hangi ekran kartının oyun deneyiminizi bir üst seviyeye çıkaracağını görmek için gelin içeriğimize göz atalım!

Haber 11-12-2023 05:06

Paylaşımlı ekran kartı nedir, nasıl kullanılır? Paylaşımlı ekran kartı ne işe yarar?

Bilgisayarlar insanların hayatını pek çok yönde kolaylaştıran elektronik cihazlardan biridir. Bilgisayar sayesinde yerimizden kalkmadan alışveriş yapabilir, film veya dizi izleyebilir, işlerimizi çevrimiçi olarak yürütebilir ve yine online oyunlar oynayabiliriz. Teknolojinin en önemli nimetlerinden biri olarak görülen bilgisayarları satın alırken öncelikli olarak donanım sistemleri incelenir. Bu donanım sistemleri arasında ekran kartı da bulunur. Peki, paylaşımlı ekran kartı nedir, nasıl kullanı

Haber 28-08-2023 11:17

Her türlü oyunu oynatacak en iyi ASUS marka ekran kartları

Bilgisayarlar özellikle oyunlara gönül verenlerin dünyasında kritik bir rol oynuyor. Bilgisayar oyunlarının performansını etkileyen en önemli bileşenlerin başında ise ekran kartları var. Ekran kartı dendiğinde birçok kişinin aklına ASUS geliyor. Siz de oyunlardaki performansınızı arttırmak istiyorsanız en iyi ASUS ekran kartı önerilerimize göz atmaya ne dersiniz?

Haber 30-05-2023 17:13

İstediğiniz her oyunu en iyi grafiklerde oynayabileceğiniz 2023 en iyi ekran kartları

Günümüzde teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte bilgisayar oyunları ve grafik yoğun uygulamalar her zamankinden daha etkileyici ve gerçekçi bir deneyim sunuyor. Grafik kartları bu dijital çağın kalbinde atıyor ve performanslarıyla sınırları zorluyor. Biz de sizler için yüksek çözünürlük, hızlı kare hızları ve izleyiciyi içine çeken görsel efektlerle donatılmış 2023'ün en iyi ekran kartlarını inceledik. Hazırsanız 2023 en iyi ekran kartlarına yakından göz atalım!

Haber 20-12-2022 15:49

Paylaşımlı ekran kartı nedir, nasıl kullanılır? Ekran kartı paylaşımlı ne demek?

Bilgisayarların önemli donanım parçalarından biri ekran kartlarıdır. Grafik işlemlerini gerçekleştirmeleri ile ön plana çıkan ekran kartları; paylaşımlı ve paylaşımsız olmak üzere iki kategoriye ayrılır. Bilgisayarınızın performansını doğrudan etkileyecek olan ekran kartının paylaşımlı veya paylaşımsız olması, üzerinde durulması gereken bir konu olur. Paylaşımlı ekran kartı nedir?

Haber 11-10-2022 15:51

Ekran kartı özelliklerine bakma adımları: Bilgisayarda ekran kartı özellikleri nasıl öğrenilir?

Ekran kartları bilgisayarların en önemli ve en işlevsel donanım birimleri arasında yer alır. Türlü sebepler ve bilgisayarlarda karşılaşılan sorunları giderme amacıyla ekran kartlarında güncelleme, değişim, resetleme gibi işlemler yapılır. Bu işlemlerden önce ekran kartının özellikleri bilinmelidir. Bilgisayara uygun olacak ekran kartı seçiminde de alınacak ekran kartının teknik özelliklerini bilmek önemlidir. Ekran kartı özelliklerine bakma adımlarını anlattık.

Haber 11-10-2022 15:29

Ekran kartı resetleme ne işe yarar? Ekran kartı driver'ını resetlemek FPS değerini artırır mı?

Ekran kartları bir bilgisayarın en önemli donanım birimleri arasında yer alır. Bazı durumlarda ekran kartlarını resetleme yöntemi ile yeniden başlatmak gerekebilir. Bu işlem için birkaç adımı takip etmek yeterli olacaktır. Ayrıca resetleme işlemi bilgisayarlarda bulunan kısa yol tuşlarını kullanarak da yapılabilir. Ekran kartı resetleme ne işe yarar, FPS artırır mı?

Haber 11-10-2022 15:29

Laptop ekran kartı değişir mi? Laptop bilgisayarlarda ekran kartı değişimi nasıl yapılır?

Ekran kartları dizüstü bilgisayarlar için son derece önemli işlevlere sahip bir donanım birimidir. Laptop bilgisayarlar için ekran kartı değişimi mümkündür. Yalnızca birkaç farklı markanın oyun için üretilen dizüstü bilgisayarlarında ekran kartı değişimi mümkün olabilir.

Haber 11-10-2022 15:29

Ekran kartı bit nedir? Ekran kartı bit değeri ne işe yarar, ne kadar önemlidir?

Bilgisayarların en önemli donanım birimlerinden biri de ekran kartlarıdır. Birçok işleve sahiptir ve çeşitli görevleri vardır. Ekran kartlarının işlemcilerine bit ismi verilir. GPU ile bellek arasındaki iletişim verisini temsil eden bir ögedir. Bazı programlar aracılığı ile sahip olunan ekran kartındaki bit seviyesini öğrenmek mümkün olur. Ekran kartı bit nedir, bit değeri ne işe yarar?

Haber 11-10-2022 15:28

Ekran kartı driver güncelleme: Intel, AMD ve NVIDIA ekran kartı güncelleme nasıl yapılır?

Ekran kartları bilgisayarların en önemli donanım parçalarından biridir. Güncelleme işlemi gerektiren bir donanımdır. Güncelleştirmelerinin yapılmadığı durumlarda uygulama ve programların kullanımlarında sorun yaşanabilir. Güncel olmayan ekran kartları birçok yazılımsal soruna da sebep olur. Birkaç adım uygulanarak ekran kartı güncellemesi yapmak mümkündür. Ekran kartı güncelleme nasıl yapılır?

Haber 11-10-2022 15:28

Ekran kartı nedir, ne işe yarar? Ekran kartı nasıl seçilir?

Birden fazla parçanın bir araya gelmesi ile oluşan bilgisayarlarda her donanım parçasının ayrı bir işlevi ve özelliği vardır. Ekran kartı da bu donanım parçalarından biridir. Bilgisayarların görüntü vermesini sağlayan birimlerdir. Harici olarak anakart üzerinde CPU içinde ya da chipset olarak bulunabilir. Farklı çeşitlere sahip lan ekran kartları güncel, yeterli hafıza alanına sahip ve kullanılacak bilgisayar ile uyumlu olmalıdır. Ekran kartı nedir, ne işe yarar?

Haber 11-10-2022 15:28

Dahili ve harici ekran kartı nedir? Dahili ve harici ekran kartları arasındaki farklar nelerdir?

Bilgisayarların en önemli donanım birimlerinden biri de ekran kartlarıdır. Ekran kartlarının, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar için önemli işlevleri vardır. Birçok görev üstlenirler. Dahili ya da harici ekran kartı türleri bulunur. Bu iki tür ekran kartı farklı özelliklere sahiptir. Dahili ve harici ekran kartı nedir, farkları nelerdir?

Haber 11-10-2022 13:57

Ekran kartı sıcaklığı kaç olmalı? İdeal sıcaklık nedir, ekran kartı çok ısınırsa ne olur?

Bir bilgisayarın en önemli donanım birimlerinden biri de ekran kartıdır. Bazı durumlarda ekran kartı hata verebilir ya da çalışmasında sorun yaşanabilir. Bu sorunların kaynağını tespit ederek hataları düzeltmek gerekir. Ekran kartının sıcaklığı da bir sorun göstergesidir. İdeal sıcaklığın üzerine çıkan ekran kartının arızalanması mümkündür. Buna göre ekran kartı sıcaklığı kaç olmalı?

Haber 11-10-2022 13:57

Ekran kartı fanları dönmüyor ise yapılacaklar: Ekran kartı fanı neden çalışmaz?

Ekran kartları, dizüstü ya da masaüstü bilgisayarlar için en önemli donanım birimleri arasında yer alır. Türlü sebepler ile değiştirilmeleri, yükseltilmeleri, güncellenmeleri ya da yeniden başlatılmaları söz konusu olabilir. Fan sorunu yaşayan bir ekran kartının bu sorununu gidermek mümkündür. Birkaç adım uygulanarak ekran kartı fanları dönmüyor sorunu düzeltilebilir.

Haber 11-10-2022 13:56

Her türlü oyunu yüksek ayarlarda oynayabileceğiniz en performanslı ekran kartı modelleri

Bilgisayar oyunları, dünyanın en popüler eğlence araçlarından biri. Gelişmiş oyun motorlarıyla üretilen bilgisayar oyunları, her geçen gün daha gerçekçi bir hâl alıyor. Bu nedenle oyun oynanacak bilgisayarın yeterli gelmesi gerekiyor. Bilgisayarın oyun performansını ise en fazla ekran kartları etkiliyor. Oyunları en iyi performansta oynamanızı sağlayacak ekran kartlarını sizler için derledik. İşte detaylar!

Haber 04-10-2022 17:09

Bilgisayar ekran kartı modeli öğrenme işlemi adımları: Ekran kartım kaç GB, markası, modeli ve özellikleri nedir?

Ekran kartları, bilgisayarların en önemli parçalarından biridir. Ana amaçları bilgisayardaki her türden görüntüyü işlemleyip monitöre yansıtılması olan ekran kartları, piyasada grafik kartı adıyla da bulunur. Bilgisayarın işlemcisinde veya anakartında dahili grafik birimi olarak bir ekran kartı bulunmazsa, bilgisayarın açılması imkansızdır. Bilgisayarda karşılaşılan görüntü kalitesi, sahip olunan monitöre ve ekran kartına doğrudan bağlıdır. İlk defa Apple II Mikrobilgisayar'da kullanılmıştır.

Haber 26-09-2022 20:11

Bilgisayarına yükseltme yapmak isteyenler için en önemli parça önerileri

Bilgisayar dünyası sürekli olarak ilerlerken oyunlar, yazılımlar veya internete girerken kullanmak için gerekli olan özellikler de değişiyor. Bu sebeple bilgisayar performansını arttırmak adına ara ara donanım parçalarında değişiklik yapmak gerekir. Bilgisayarınızın performansından son zamanlarda memnun değilseniz fakat hangi parçanın değişeceğine karar veremiyorsanız doğru yerdesiniz. Bilgisayarınızın performansını yükseltecek en iyi parça önerileri burada!

Haber 16-08-2022 16:04

Her türlü oyunu kesintisiz yüksek ayarlarda oynatacak en güçlü ekran kartı modelleri

Hayatımızın merkezi hâline gelen teknolojik aletlerden biri olan bilgisayarlar, her geçen gün biraz daha gelişiyor. Onunla aynı hızla ilerleyen yeni nesil oyunlar da piyasaya çıkıyor. Bu oyunlar işlemci bazlı değil de daha çok ekran kartı üzerine dizayn ediliyor. Tabii bu durum bilgisayar piyasasını her geçen gün zenginleştiriyor. Peki, ekran kartı bakarken nelere dikkat etmeliyiz? Gelin, en kaliteli ekran kartlarını hep beraber inceleyelim.

Haber 28-07-2022 16:19

Oyun bilgisayarlarının olmazsa olmaz en güçlü parçaları: Ekran kartı, Ana kart ve RAM

Bilgisayar oyunları her geçen gün gelişirken oyunların sistemi için daha iyi parçalar gerekiyor. Bu nedenle oyuncular da bilgisayarlarını daha iyi hâle getirmek için çabalıyor. Gelişen oyunlara bilgisayarları hazırlamak için daha iyi ekran kartı, ana kart ve RAM gerekiyor. "En iyi RAM, ekran kartı ve ana kartları nereden bulurum?" diyorsanız sizler için bir liste hazırladık. Haydi gelin, seçtiğimiz ürünleri beraber inceleyelim.

Haber 10-06-2022 16:12

Mining ekran kartına zarar verir mi? Mining (kripto madenciliği) ekran kartı performansını düşürür mü?

Bitcoin ve Ethereum madenciliğinin yanı sıra gelişen blockchain teknolojisi ile birlikte altcoin madenciliği yapan kişi sayısını da artırdı. Tabii coin üretmek için sağlanması gereken bazı teknolojik altyapı koşulları bulunuyor. Ekran kartı da bu donanımlardan bir tanesi. Peki, mining ekran kartına zarar verir mi?

Finans 11-04-2022 15:04

Intel'den bu kez işlemci değil, grafik kartı geldi: Dizüstü bilgisayarlar için ilk Arc GPU'larını tanıttı

GPU pazarına giren ve grafik dünyasında yeni bir dönemi başlatma iddiasında olan yarı iletken devi Intel, Arc ekran kartlarını görücüye çıkardı. Arc 3, Arc 5 ve Arc 7 gibi 3 farklı kategoride 5 ekran kartı modeli dizüstü bilgisayarlarda karşımıza çıkmaya başlayacak.

Haber 31-03-2022 17:10

Apple'ın M1 Ultra'sı Nvidia RTX 3090'ı geride bırakamadı! Halbuki tam tersi bekleniyordu

Apple, en güçlü Apple Silicon işlemcisi M1 Ultra'nın tanıtımını Intel'in en iyi işlemcisini veya Nvidia'nın RTX 3090 ekran kartını geride bırakabileceğini gösteren tablolar ile gerçekleştirmişti. Ancak yapılan testte M1 Ultra'nın beklentilerin tam tersine Nvidia RTX 3090'ı geçemediği iddia edildi.

Haber 18-03-2022 10:50

Aklınıza gelebilecek her türlü oyunu sorunsuz oynatabilecek en iyi ekran kartları

Hayatın merkezi haline gelen bilgisayarlar, günlük rutinde sık kullandığımız teknolojik ürünlerden biri. Hemen her işimizi bilgisayarla yapıyoruz. İş yeri, okul ya da evde bulunan bilgisayarların en önemli parçalarından biri ise ekran kartları. Farklı özelliklere sahip ekran kartları, tasarım programları ve bilgisayar oyunu gibi yüksek performans gerektiren durumlarda önem kazanıyor. En iyi ekran kartı modelleri hakkında bilgi sahibi olmak ister misiniz? O halde yazımızı okumaya devam edin!

Haber 24-02-2022 17:51

Hatay'da 13 ekran kartı çaldığı iddiasıyla 2 şüpheli yakalandı

Hatay'da 13 ekran kartı çaldığı iddiasıyla 2 şüpheli yakalandı

Yurthaber 15-02-2022 19:52

Ekran kartı fiyatları yükselmeye devam ediyor

Madencilik aktiviteleri günümüzde artış gösterdiğinden dolayı ekran kartlarına olan talep de patlama noktasına geldi. Hali hazırda sıfır kart bulmak neredeyse imkansız.

Haber 13-11-2021 10:47

Hırsızlar Yok artık dedirtti! Bir kamyon dolusu ekran kartı çaldılar

Amerikan bilgisayar donanım şirketi EVGA "yok artık" dedirten bir ekran kartı hırsızlığıyla sarsıldı. Dağıtımda olan bir kamyon dolusu EVGA RTX 30-Serisi ekran kartı, hırsızların hedefi oldu.

Haber 08-11-2021 10:55

Intel ilk harici GPU’su için tarih verdi

Intel’in bilgisayar işlemcisi haricinde pek çok kategoride yatırımlar yaptığı bir gerçek. Özellikle 5G tarafında Intel’in önemli yatırımlar yaptığını söyleyebiliriz. Bunun haricinde Intel’in önemli paralar harcadığı bir diğer sektör de tabi ki harici GPU üniteleri. Şirket bu konuda önemli bir adım atıyor.

Haber 19-08-2021 10:18

DLSS ile oyun performansı ciddi anlamda artacak

Nvidia yeni DLSS teknolojisi ile oyun performansını hatırı sayılır derecede arttırıyor. Yeni DLSS teknolojisi son olarak Back 4 Blood betasında denendi. İşte konuya ilişkin detaylar.

Haber 07-08-2021 09:16

Nvidia RTX 4000 yakında üretime hazır olacak

Nvidia RTX 4000 en çok merak edilen ekran kartları arasında yer alıyor. Gelen son detaylara göre bu ekran kartı performans canavarı olacak.

Haber 27-07-2021 10:20

Müjde! Ekran kartı fiyatları yakında düşecek

Çok değil geçtiğimiz yılın Aralık ayında yanı 5 ay öncesinde 1000 TL gibi fiyatlara satılan ekran kartları şimdilerde 8000 TL gibi absürt fiyatlardan satılmaya başladı. O da sıfırını bulabilirseniz. Fakat sabredin bu buhranın bitmesine az kaldı.

Haber 24-07-2021 10:56

Nvidia, RTX 30 serisi için RTX 2060'tan vazgeçiyor

Nvidia, RTX 30 serisi için yeni bir karara imza atmış olabilir. Gelen raporlara göre Nvidia, RTX 30 serisinin üretimini artırmak için RTX 2060'ın üretiminden vazgeçecek. Ekran kartı tedarikinde sorunlar yaşandığı düşünüldüğünde, bu karar oyunculara nefes aldırabilir.

Haber 14-06-2021 16:15

AMD Radeon RX 6900 XT LC ortaya açıktı

AMD Radeon RX 6900 XT LC’nin sıvı soğutmalı bir çeşidi, Çin’de ortaya çıktı. Şimdi, bu model yerel bir üreticisi tarafından bir araya getirilen özel bir PC’de ortaya çıktı.

Haber 08-06-2021 11:11

Yeni nesil ekran kartları madenciliği bitirebilir

Özellikle oyuncuların en çok sevdiği ekran kartlarından GeForce RTX 3060 LHR ve GeForce RTX 3080 Ti, madenciliği bitirebilir. Yapılan yeni bir test ilginç bir sonuçlar ortaya koydu.

Haber 02-06-2021 10:24

Nvidia'dan gizemli video! GeForce RTX 3080 Ti mı geliyor?

Nvidia, Twitter'da gizemli bir tanıtım videosu paylaştı. 31 Mayıs gününü işaret eden video, GeForce RTX 3080 Ti grafik kartının geleceği söylentilerini doğruluyor gibi görünüyor. Bu kart, 31 Mayıs günü tanıtılabilir.

Haber 27-05-2021 12:30

Nvidia uygun fiyat skalasına sahip RTX 30 serisini duyurdu

NVIDIA bugün, on milyonlarca oyuncu ve içerik oluşturucuya gerçek zamanlı ışın izleme ve yapay zeka tabanlı DLSS sağlayan GeForce RTX dizüstü bilgisayarını duyurdu.

Haber 14-05-2021 10:49

Nvidia RTX 3050 ve RTX 3050 Ti laptop ekran kartları duyuruldu!

Nvidia, RTX 3050 ve RTX 3050 Ti dizüstü bilgisayar ekran kartlarını duyurdu. RTX 3050 ve RTX 3050 Ti bütçe dostu ekran kartı olarak görünseler de RTX 30 serisinin bazı özelliklerini bünyesinde barındırıyor.

Haber 11-05-2021 16:05

Nvidia GeForce RTX 3080 Ti görüntülendi!

Merakla beklenen Nvidia GeForce RTX 3080 Ti ekran kartının görüntüleri sonunda ortaya çıktı. MSI Suprim X serisi RTX 3080 Ti ekran kartı, bir Reddit kullanıcısı tarafından Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki bir mağazada görüldü. Ortaya çıkan RTX 3080 Ti fiyatı ise biraz şaşırtıcı.

Haber 05-05-2021 15:06

Ekran kartı fiyatları artmaya devam ediyor

Son 1 ayda ekran kartı fiyatları değerini bir tık daha artırdı. Yılbaşından önce 2000 TL olan kartlar şu anda 9000 TL’ye satılıyor. İşte detaylar.

Haber 30-03-2021 09:42

İkinci el ekran kartı alınır mı?

Şu sıralar ekran kartı almayı düşünenlerin kafasında aynı soru var. Mining yapılan ekran kartı alınır mı? İşte bu sorunun yanıtı.

Haber 11-03-2021 09:55

4GB ekran kartı ile mining

Ethereum madenciliğinin bitme noktasına geldiği şu günlerde tartışılan bir diğer konu da 4GB’lık kartların geleceği. Peki 4GB ekran kartı ile mining yapılır mı? İşte bu sorunun yanıtı.

Haber 09-03-2021 09:36

Ekran kartı fiyatları neden arttı?

Ekran kartı fiyatları neden arttı? Peki ne oldu da birden bire ekran kartı fiyatları tavan yaptı? İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Haber 05-03-2021 09:40

Ekran kartı piyasası şaşırtıyor!

Son dönemde ekran kartı fiyatları iyice coştu. Şu anda Türkiye dahil pek çok pazarda iyi bir kart bulmak neredeyse imkansız. İşte konunun detayları.

Haber 01-03-2021 09:33

Nvidia madencilik için özel tasarlanmış ekran kartı geliştirecek

Oyuncular ile madenciler arasında çıkan ekran kartı savaşında barışçıl bir adım atıldı. Madencilik için tasarlanmış ekran kartları satışa çıkıyor! İşte konunun detayları.

Haber 25-02-2021 09:10

Kripto para madenciliğine ilgi bilgisayar parçalarının fiyatını artırdı

Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Derneği (SODİMER) Başkanı Levent Eraslan, kripto para madenciliğine ilginin bilgisayar parçası fiyatlarını artırdığını söyledi.

Finans 24-02-2021 14:06

GeForce RTX 3060 ortaya çıktı

Nvidia yeni nesil ekran kartlarını tanıtmaya devam ediyor. Hatırlanacağı üzere kısa süre önce RTX 3060 Ti duyurulmuştu. Şimdi ise RTX 3060 gün yüzüne çıktı.

Haber 16-02-2021 11:09