Emin Colasan Haberleri Ve Son Dakika Emin Colasan Haberleri

Emin Colasan Haberleri Ve Son Dakika Emin Colasan Haberleri

Gazeteci ve yazar Mustafa Emin Çölaşan 14 Mart 1942 yılında Ankara’da doğmuştur. Daha çok Emin Çölaşan ismi ile bilinmektedir. Dedesi Mustafa kemal Atatürk zamanında Adalet bakanlığı yapmış olan Refik Şevket incedir.

Babası ilk meteoroloji genel müdürlerinden olan Prof. Dr. Ümran Çölaşan’dır. Köklü ve eğitimli bir aileden gelen emin Çölaşan orta okul ve liseyi TED Kolejinde tamamlamıştır.

Daha sonra üniversite eğitimini Ankara’nın ve Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden olana Orta Doğu teknik üniversitesi idari bilimler fakültesinde tamamlamıştır. Devlet planlama teşkilatı maliye bakanlığı ve ticaret bakanlığında uzun yıllar görev yapan gazeteci PETKİM’de de çalışmıştır. Hürriyet ve milliyet gazetelerinde köşe yazarlığı yapmıştır. 2007 yılında sertel demokrasi ödülünü kazanmıştır.

Emin Çölaşan Haberleri

Emin Çölaşan, kendisine gelen mektubu yayımladı: Cinsel suçtan ceza aldım, bende cinsel organ yok

Sözcü gazetesi yazarı Emin Çölaşan, Bolu’daki cezaevinden aldığı bir mektubu köşesine taşıdı. Çölaşan, mektubun cinsel organı olmadığı halde cinsel suçtan ceza alan bir hükümlü tarafından yazıldığını aktardı.

Haber 21-01-2020 09:18

Melih Gökçek'ten Emin Çölaşan'a geçmiş olsun mesajı: Sevinmedim, hatta üzüldüm

Sözcü Gazetesi yazarı Emin Çölaşan’ın yıllardır eleştirdiği, tartışmalar yaşadığı Ankara Büyükşehir Belediyesi eski başkanı AK Partili Melih Gökçek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Çölaşan'a destek verdi.

Haber 30-12-2019 08:48

Sözcü gazetesi sahibi ve yazarları hakkındaki davada karar

Mahkeme "FETÖ'ye yardım etme" suçundan sanıklar Emin Çölaşan ve Necati Doğru'yu 3 yıl 6 ay 15'er gün, sanıklar Mustafa Çetin ve Metin Yılmaz'ı 3 yıl dörder ay, sanıklar Yücel Arı, Yonca Yücekaleli ve Bekir Gökmen Ulu'yu 2 yıl birer ay hapis cezasına çarptırdı - Sanık Mediha Olgun'un beraatine karar verilirken, hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı bulunan gazetenin sahibi Burak Akbay'ın dosyası ayrıldı

Haber 27-12-2019 12:00

Sözcü Gazetesi sahibi ve yazarları hakkındaki davada karar!

Sözcü Gazetesinin sahibi Burak Akbay, yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru ile genel yayın yönetmeni Metin Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 9 sanığın yargılandığı davaya bakan mahkeme heyeti, kararını açıkladı. Son dakika haberine göre Emin Çölaşan ve Necati Doğru'ya "FETÖ'ye yardım" suçundan 3 yıl 6 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Haber 27-12-2019 10:33

Emin Çölaşan

Emin Colasan Hakkındaki Haberler Mynet'te. Emin Colasan Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Sözcü davasında savunma için son kez süre verildi

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi, 9 sanığın yargılandığı davada sanıklara, savcılık mütalaasına karşı savunmalarını yapmaları için son kez süre vererek duruşmayı 4 Eylül'e erteledi

Haber 14-06-2019 12:54

Sözcü gazetesi sahibi ve yazarları hakkındaki dava

Dokuz sanığın yargılanmasına sanıkların esas hakkındaki savunmalarının alınmasıyla devam ediliyor

Haber 14-06-2019 10:55

Sözcü Gazetesi sahibi ve yazarları hakkında istenen ceza belli oldu

Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay ve yazarlarının FETÖ’den yargılandığı davada savcı mütalaasını hazırladı.

Haber 18-04-2019 10:56

2. Abdülhamit'e yönelik ifadeler haksız tahrik kabul edildi

Gazeteci Emin Çölaşan'ın "Abdülhamit Gerçekleri" yazısının altına yaptığı yorumda hakaret ettiği gerekçesiyle Gökhan G. adlı kişi hakkında dava açıldı - Ankara 44. Asliye Ceza Mahkemesi, Çölaşan'ın yazısındaki Sultan 2. Abdülhamit'e ilişkin ifadelerini "haksız tahrik" kabul ederek, sanığa verdiği adli para cezasında indirim yaptı

Haber 21-02-2019 11:03

Sözcü gazetesi yazarlarının yargılandığı davada ara karar

Emin Çölaşan ve Necati Doğru'nun da aralarında bulunduğu 5 sanığın, "FETÖ'ye üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın dosyası, aynı mahkemede gazetenin sahibi Burak Akbay'ın da aralarında bulunuğu 4 sanığın yargılandığı davanın dosyasıyla birleştirildi - Mahkeme heyeti, mütalaasını hazırlaması için dava dosyalarının cumhuriyet savcısına gönderilmesine karar verdi

Haber 18-01-2019 16:35

Sözcü gazetesi yazarlarının yargılandığı dava

Sözcü gazetesinin yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru'nun da aralarında bulunduğu 5 sanığın, "FETÖ'ye üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanması sürüyor - Emin Çölaşan: - "FETÖ ile hiçbir ilgim ve ilişkim olmadı, destek vermeyi de aklımın ucundan bile geçirmedim" - Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz: - "43 yıllık gazeteciyim. Bu benim alnıma sürülmüş kara bir lekedir. Bunu temizlemenizi istiyorum" - Necati Doğru: - "Şerefimi lekeleyen bir suçlama"

Haber 18-01-2019 14:34

Sözcü gazetesi yazarları hakim karşısında

Sözcü gazetesi yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru'nun da aralarında bulunduğu 5 sanığın, "FETÖ'ye üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı - Emin Çölaşan: - "42 yıllık gazeteciyim. Onlar hakkında yüzlerce yazı yazdım. Beni defalarca mahkemeye verdiler. FETÖ'cü olarak karşınızda olmak rencide edici. Reddediyorum"

Haber 18-01-2019 11:14

Soner Yalçın yazdı: Erdoğan, Emin Çölaşan'a sinirlendiği için mi masayı terk etti

Sözcü gazetesi yazarı Soner Yalçın, gazeteci Emin Çölaşan hakkında düzenlenen FETÖ iddianamesi ile ilgili olarak kaleme aldığı 'Başka sebebi olmalı' başlıklı yazısında gündem yaratacak bir olayı aktardı. 2002 yılında Emin Çölaşan ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında geçen konuşmaya yazısında yer veren Yalçın, 'Erdoğan'ın kızgınlığı hala sürüyor mu?' diye sordu.

Haber 12-12-2018 09:29

Mansur Yavaş'tan İYİ Parti'ye olumsuz cevap

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: -"Mansur Yavaş ile bugün konuştum. Ortak aday anlamında İYİ Parti adaylığını tercih etmedi. Ben de tercihine saygı duyduğumu ve başarılar dilediğimi söyledim"

Haber 11-12-2018 20:04

Fatih Altaylı'dan Sözcü yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru'ya açılan FETÖ davasına tepki

Sözcü yazarları Emin Çölaşan ile Necati Doğru ve 3 çalışan hakkında açılan FETÖ davası ve istenen cezalar tartışma yarattı. Yaşananlara tepki gösteren HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, "Böyle bir saçmalık hiç görülmüş mü! Bu konuda FETÖ uzmanı Nedim Şener ve Ahmet Zeki Üçok’un bu konudaki yorumlarını çok merak ediyorum doğrusu." diye yazdı.

Haber 11-12-2018 10:07

Sözcü çalışanları hakkındaki yeni iddianamenin detayları

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sonucunda, Sözcü gazetesi yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru'nun da aralarında bulunduğu 5 sanık hakkında, "FETÖ'ye üye olmamakla birlikte yardım etmek" suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianamenin detayları ortaya çıktı - İddianameden: - "(Sözcü gazetesinin) Özellikle FETÖ'nün silahlı terör örgütü olduğunun anlaşılması, başka bir deyişle buna yönelik soruşturmalar ve kovuşturmaların yapılmasını gerektirir dereceye ulaşılmasından sonra ve günümüze kadar ilerleyen süreçte, örgüt amaçları ve stratejisi çerçevesinde faaliyete giriştiği, buna yönelik eylemlerde bulunduğu anlaşılmıştır"

Haber 10-12-2018 17:52

Sözcü gazetesi yazar ve yöneticileri hakkında yeni dava

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma sonucunda, Sözcü gazetesinin yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru'nun da aralarında bulunduğu 5 şüpheli hakkında, "FETÖ'ye üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi - Mahkeme, iddianamenin kabulüne karar verdi

Haber 10-12-2018 15:46

Sözcü gazetesi yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru için hapis istemi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma sonucunda, Sözcü gazetesinin yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru'nun da aralarında bulunduğu 5 şüpheli hakkında, "FETÖ'ye üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Haber 10-12-2018 15:29

Nagehan Alçı'dan olay Sözcü gazetesi iddiası

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, bugünkü köşesinde olay yaratacak iddialarda bulundu. Alçı, "Emin Çölaşan, Soner Yalçın, Uğur Dündar, Necati Doğru ve birkaç ismin daha Sözcü davasından tutuklanacağı iddia edilerek haberler yapılıyor. Ben ta 15 Kasım 2017’de bu köşeden açık tavır koydum. Bunun üzerine Uğur Dündar teşekkür için aradı. Diğer yandan bu tavrımdan ötürü bazı üst düzey yargı yetkilileri de bana 'Çölaşanları mı savunuyorsun?' diye sitem ediyorlar" ifadelerini kullandı.

Haber 23-02-2018 09:38

Nazlı Ilıcak, Emin Çölaşan'a mektup gönderdi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki cunta yapılanması tarafından 15 Temmuz 2016'da düzenlenen darbe girişimmi sonrası tutuklanan gazeteci Nazlı Ilıcak, Sözcü yazarı Emin Çölaşan'a mektup gönderdi. Çölaşan, bugün yayımlanan yazısında, Ilıcak'ın mektubunda, "Sevgili Çölaşan mektubumu ister yayınlayın, ister yayınlamayın. Ama benim ricam, eğer yayınlarsanız benim hakkımda kırıcı sözler sarf etmeyin. Fikir ayrılıklarını tahliye sonrasına bırakalım" dediğini aktardı.

Haber 25-01-2018 10:59

Sözcü yazarı: Fethullah Gülen ötmeye başlarsa Türkiye'de kıyamet kopar

Sözcü yazarı Emin Çölaşan, 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişiminin planlayıcısı olmakla suçlanan Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesi yolundaki taleple ilgili olarak "Fetullah karar değiştirip ağzını açar ve ötmeye başlarsa; ABD'de, iade öncesinde veya Türkiye'de savcılık sorgusunda ve sonrasında mahkemede ifade verirken öterse vallahi de billahi de kıyamet kopar, Türkiye'de yer yerinden oynar" dedi.

Haber 11-05-2017 09:41

'Demirel, Özal'ın ölmemesi ne tedbir aldı?'

Turgut Özal döneminin Sağlık Bakanı Halil Şıvgın, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in, Turgut Özal'ın zehirlendiği iddialarına katılmadığı yönündeki açıklamalarını eleştirdi.

Haber 04-12-2012 12:15

'Emin Çölaşan'ı ben kovdum, iyi ki kovmuşum'

Doğan Medya Grubu Onursal Başkanı Aydın Doğan, Darbe Komisyonu’na ifade verdi.

Haber 05-10-2012 15:39

Demirel'le ilgili şok iddia?

Başsavcılık, Özal'ın vefatının ardından Köşk'e çıkan Süleyman Demirel'in Özal'ın ölümünden önce sipariş ettiği smokini mercek altına alacak.

Haber 25-07-2011 13:33

Emin Çölaşan ifade verdi

Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında, gazeteci Emin Çölaşan, ''tanık'' sıfatıyla ifade verdi.

Haber 24-12-2010 12:58