Emre Kurttepeli, Türk işa adamı ve girişimcidir. Columbia Universitesi/New York mezunu olup, aynı zamanda çoğunlukla kendi kategorisinde lider olan e-ticaret’ten dikey sosyal network sitelerine, mobil ve oyun şirketlerine kadar 40’tan fazla internet ve teknoloji şirketinin kurucusu veya yatırımcısıdır. Emre Kurttepeli, Endeavor Turkiye ve Galata İş Melekleri (GBA) Başkanlığını yapmakta olup, TUBİSAD, TOBB Girişim Sermayesi Meclisi ile TOBB Girişimciler Üst Kurulu yonetim kurulu üyesidir. Columbia Universitesi Istanbul Global Center kurucularindan olmasının yanında, Global İlişkiler Forumu ve Ashoka üyesidir.
Türkiye’nin ilk Türkçe internet platformu olan Mynet’i 1999 yılında kurmuştur. 2019 itibari ile 26 milyon internet kullanıcısına hizmet veren Mynet Türkiye’nin en büyük platformlarından biridir. Mynet haber servislerinin yanında oyun sektöründe de faaliyet göstermektedir.
Türkçe portal Mynet’in 2.5 milyon kayıtlı e – posta kullanıcısı var. Sahibi, aynı zamanda Türk İnternet Derneği Başkanı Emre Kurttepeli, “Pek çok site tek gelir kaynağı olarak sadece reklamı seçti. Herkes ‘ben herkesin her şeyi olayım’ peşine düştü, pazar sıkıştı. Konsolidasyon kaçınılmazdı. ‘Bu kadar ata yem yok” diyor.
Emre Kurttepeli, Türkiye’nin ilk Türkçe “portal”i olan Mynet’in yaratıcısı. 1996 yılında İzi Adato ile birlikte kurduğu Fornet’i, Koç.net’e sattıktan sonra, 1999 yılında kurduğu Mynet bugün dünya devleriyle rekabet ediyor. Kuruluşunun 5. yılında Mynet Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli, Türkiye’de internetin gelişimini ve sektörün geleceğini değerlendirdi:
Emre Kurttepeli, Mynet.com’u 1999’da 1 trilyon TL yatırım ile kurmuştu. O zaman çoğu insan onun riskli bir girişim yaptığını düşünüyordu. Kendisiyle yapılan ilk söyleşilerden birini ben yapmıştım. Emre Kurttepeli’nin babası da İpragaz’ın kurucusu ve gerçek bir girişimcidir. Mynet, bugüne dek krizlere ve internetin gelişminin sekteye uğramasına rağmen yoluna devam etti. Çoğu şirket kaybolup giderken ayakta kalmayı başardı. Kurttepeli’ye ayakta kalmayı nasıl başardıklarını sordum:
“İnternette daima ‘en iyisini’ yapmak zorundasınız. İşte bu nedenle, açık olarak söylüyorum ki; biz internet kullanıcılarını daha iyi dinledik ve rakiplerimizden daha iyi ürünler geliştirdik.”
Mynet’in kurucusu ve birçok internet sitesi girişimin yatırımcısı Emre Kurttepeli, Etohum’un 5 Mayıs Perşembe günü Özyeğin Üniversitesi’nde gerçekleşecek toplantısına konuşmacı olarak katılacak.
Ailesi, boş bir hayal olarak gördükleri internet işiyle bu kadar yoğun ilgilenmesini pek onaylamıyordu. Aradan geçen onca yılın ardından küçücük bir adımla başlayan iş, 3.5 milyon email abonesi olan, 30-40 milyon dolara varan online reklam pazarından yüzde 30’la en büyük payı alan bir internet şirketine dönüşür.
Emre Kurttepeli, Mynet / 2011 Etohum Toplantısında konuştu.
Teknoloji ve inovasyonda yetkinlik kazanmak rekabet gücü, ekonomik büyüme ve toplumsal gelişme için önem taşımaktadır. TÜSİAD Teknoloji, İnovasyon ve Bilgi Toplumu Komisyonu, bu çerçevede Türkiye’de iş dünyasının ve genel olarak kamuoyunun dikkatini Ar-Ge, teknoloji ve inovasyona çekmek üzere çeşitli faaliyetler gerçekleştirmektedir.
ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından desteklenen Küresel Girişimcilik Platformu Kasım ayında düzenledi.
Yaşamının büyük bölümünü dijital dünyada online olarak geçiren, fiziksel dünyadaki güç dengelerinin sürekli yer değiştirdiği ve farklılıklarının eşitlendiği online dünyanın tüm oyuncuları, hangi sebepten olursa olsun tek bir ortak noktada buluşuyorlar; hepsi bir sebepten, bir yerde, bir şekilde online’lar.
Türkiye’deki Columbia Global Center kurucu müdürü İpek Cem Taha ’93SIPA, ’93BUS, Türkiye’nin “geleceğe giden yolları” konusunda açık bir tartışmanın moderatörlüğünü yaptığı bu Mayıs ayının CAA Küresel Etkinliği’nin vurgusu ortaya çıktı.
Türkiye’nin en büyük internet portalı Mynet.com’u bedava e-posta servisiyle kullanıcılarına tanıtarak internet dünyasına giren Mynet, bugün 18 milyonu aşkın kullanıcısı ve e-mail’den, içerik servislerine kadar 40’tan fazla servisiyle kullanıcılarına ulaşmaya devam ediyor.
Ashoka Hakkında: Dünyanın ilk ve en geniş sosyal girişimci ağı Ashoka, günümüzün acil toplumsal sorunlarına kalıcı çözümler getiren sosyal girişimcileri buluyor, onları maddi – manevi destekleyerek potansiyellerini gerçekleştirmelerini ve çözümlerini yaygınlaştırmalarını sağlıyor.
“ İsdihtam, Girişimcilik ve Büyüme: Türkiye ve İngiltere için Başarılı Bir Gelecek.İngiltere ve Türkiye Bilgi Ortaklığı İnisiyatifi Paneli” 4 Ekim 2012 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’da gerçekleşti. Panelin açılış konuşmasını Birleşik Krallık Başbakan Yardımcısı Nick Clegg yaptı.
Melek yatırımcı kavramının Türkiye’deki en önemli temsilcisi Galata İş Melekleri, 5 Ekim 2012 tarihinde Ritz Carlton Otel’de ‘Yatırımcı Buluşması’ konferansı düzenledi.
Tüm dünyada 123 ülke ile aynı anda kutlanan Global Girişimcilik Haftasının en kapsamlı ve büyük ektinliği olan Yaklaşık 1500 girişimci ve girişimci adayına ev sahipliği yapan, G3 Girişimcilik Forumu 15 Kasım’da TOBB Genç Girişimciler Kurulu, TOBB Kadın Girişimcilik Kurulu ve GATE Turkey ev sahipliğinde Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.
Emre Kurttepeli Global İlişkiler Forumu (GIFGRF) seçkin üyeleri arasına katıldı.
Türkiye’deki melek yatırımcılık ekosisteminin oluşumuna ve bu çerçevede ortak bir dil konuşulmasına katkı sağlamayı amaçlayan Zirve’de Emre Kurttepeli melek yatırımcılık konusunda bilgi ve birikimlerini paylaştı.
Brüksel merkezli (EBAN)- Avrupa Melek Yatırım Ağı, her yıl düzenlediği Avrupa kıtasındaki yatırımcıları ve girişimcileri bir araya getiren EBAN Kış Üniversitesi’nin on birinci dönemini 17–18 Ocak 2013 tarihlerinde, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde gerçekleştirdi.
Her yıl YPO (Young President Organisation) tarafından düzenlenen, “Crossing Over” isimli Global Leadership Konferansı 120 ülkeden 2500 üst düzey yönetici ve Sektör Liderlerinin yer aldığı, Global Liderlik Konferansı (GLC) 28 Şubat – 1 Mart 2013 tarihleri arasında İstanbulda yapıldı. Emre Kurttepeli Global Liderlik Konferansı Dijital Ekonomideki Fırsatlar konulu paneline konuşmacı olarak katıldı.
New York’da başlatılan ve girişimci-yatırımcı buluşmaları olan Entrepreneurs Roundtable etkinliklerinin 13.sü 28 Mart 2013’de Urban Station ofisinde gerçekleşti.
Hazine Müsteşarlığı tarafından hazırlanan ve internet ekosistemine soluk vermesi beklenen, Melek yatırımcılara yüzde 75 oranında vergi muafiyeti sağlayan Bireysel Katılım Sermayesi Yönetmeliği 2013 Şubat ayında yürürlüğe girmişti. Bireysel Katılım Sermayesi Yönetmeliği’nden yararlanabilmek için yatırımcıların Bireysel Katılım Yatırımcısı Lisansı alması gerekiyor.
Türk iş dünyasının önde gelen isimleri tarafından kurulan, ekonomik gelişime katkı sağlamak amacıyla etkin girişimcileri tespit edip destekleyen Endeavor Derneği, 4. Olağan Genel Kurul toplantısını 19 Nisan 2013 Cuma günü Swissotel’de gerçekleştirdi.
Türkiye’de daha önce bir etkinlik yapmayan Seedcamp ilk defa 30 Nisan’da Yalım Gerger ve İstanbul Teknik Üniversitesi IEEE öğrenci kulübünün organizatorlüğünü üstlenmesiyle Avrupa’da yapılacak olan 5 Seedcamp’ten birini İstanbul’da ITU Maslak Kampüsü KSB Oditoryumunda düzenledi. Emre Kurttepeli SeedCamp’a Konuşmacı olarak katıldı.
3 Kıtanın En Büyük İş ve Teknoloji Zirvesi olan ICT Summit Now 24-26 Eylül 2013 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.
Emre Kurttepeli “Internet Investment Ecosystem in Turkey” oturumunda konuşmacı olarak yer aldı.
Turkcell Teknoloji Zirvesi 12-13 Kasım tarihlerinde Haliç konre Merkezinde düzenlendi. 10 bin katılımcının izlediği zirvede, 120 oturumda sahne alan 200 fikir önderi teknolojik dönüşümün iş dünyasına etkilerini tartıştı.
“GBA Mentor Clinic” toplantısını 18 Kasım’da The Marmara Taksim’de düzenledi. Toplantıda fikir sahibi girişimciler, mentorlerle ve melek yatırımcılarla biraraya geldi.
Tüm dünyada 123 ülke ile aynı anda kutlanan Global Girişimcilik Haftasının en kapsamlı ve büyük etkinliği olan Yaklaşık 1500 girişimci ve girişimci adayına ev sahipliği yapan, G3 Girişimcilik Forumu 20 Kasım’da UGM (Uluslararası Girişimcilik Merkezi) TOBB ve GATE Türkiye ev sahipliğinde SUADA’da gerçekleştirildi.
Customer Power Conference, 27 Kasım 2013 tarihinde Sheraton İstanbul Maslak Hotel’de düzenlendi. Emre Kurttepeli “Kurumsal Girişimcilik: Satış ve Pazarlama Dünyasında Başarılı Olmanın Yeni Kuralı” konulu bir konuşma yaptı.
18 Aralık 2013, Emre Kurttepeli, Koç Üniversitesi Kuluçka Merkezi tarafından düzenlenen “Yatırımcıyla Öğle Yemeği Serisi” ismiyle bir öğle yemeği organizasyonuna katıldı.
Çözüm Kumbarası: Intel, Galata Business Angels, Endeavor ve Ashoka işbirliği ile hayata geçen, Türkiye’nin sosyal medya üzerinden yürüyen sosyal inovasyon projesidir.
Emre Kurttepeli, 13 Mart 2014’te CNBC-e’de yayınlanan ve Melda Yücel tarafından hazırlanan “Finans Cafe” programına konuk oldu.
Emre Kurttepeli, 26 Mart 2014 tarihinde İTÜ Çekirdek “Coffee Talks” etkinliğine katıldı. Mynet’in kuruluş öyküsünü, Türkiye’nin girişimcilik ekosistemiyle ilgili önemli görüşlerini, Türkiye’deki internet girişimciliği ve sektörün geleceğine ilişkin öngörülerini katılımcılarla paylaştı.
GBA “Mentor Clinic II” toplantısını 30 Nisan 2014’te Maslak Sheraton’da düzenledi. Toplantıda fikir sahibi girişimciler, mentorlerle ve melek yatırımcılarla bir araya geldi.
Webrazzi Startup’14 Konferansı 14 Mayıs 2014 günü Point Hotel Barbaros’ta düzenlendi ilk oturumun konuşmacıları, ve Galata Business Angels Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli ve Keiretsu Forum Türkiye Başkan Yardımcısı Aydonat Atasever’di. Emre Kurttepeli “Melek Yatırımcı Ağları ve Girişimcilere Katkıları” konulu bir konuşma yaptı.
TÜBİSAD Olağan Genel Kurul toplantısını 21 Mayıs 2014 tarihinde Renaissance Istanbul Bosphorus Hotel’de gerçekleştirdi. Emre Kurttepeli TÜBİSAD Yönetim Kurulu Üyesi oldu.
26 Haziran 2014, Emre Kurttepeli, CNBC-e’de yayınlanan ve Melda Yücel tarafından hazırlanan “Finans Cafe” programına konuk oldu.
Emre Kurttepeli Metro Sosyal Girişimci Ödülleri 2014’te Jüri olarak yer aldı.
“Innovators Under 35 Turkey” 17 Eylül 2014 tarihinde Salt Galata da Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) tarafından Türkiye’de ilk kez düzenlendi. Organizasyonda 35 yaş altı yenilikçiler ödüllendirildi.
Webrazzi Summit, 25 Eylül 2014 tarihinde Swissotel The Bosphorus’da 1500′den fazla katılımcıyla gerçekleştirildi.
17 Kasım 2014 – Global Girişimcilik Haftası resmi açılışı, Borsa İstanbul özel pazar lansmanı ve gong töreni ile İstanbul Sanayi Odasında yapıldı. Düzenlenen panele Emre Kurttepeli konuşmacı olarak katıldı.
İngiltere ve Türkiye arasındaki ticaret ve yatırımı desteklemek amacıyla yürütülen GREAT kampanyası kapsamında, 27 Kasım‘da The Wyndham Grand Otel’de düzenlenen zirveye Emre Kurttepeli konuşmacı olarak katıldı. Teknolojiyi finanse etmek başlıklı bir konuşma yaptı.
Emre Kurttepeli attended the summit meeting as a keynote speaker.
Türkiye İnovasyon Haftası, dünyayı etkileyen son yenilik ve teknoloji trendlerini görüşmek üzere bölgedeki tüm önde gelen liderleri bir araya getiriyor.
Emre Kurttepeli keynote speech on the evening of 13th of March with the launch of the Sequoia investment announcement and the launch of Insider’s new technology, which is exported to 15 different countries, with the launch of the first integrated growth management platform.
2015 yılı Melek Yatırımcıları Ödülleri verildi. Yaşam Boyu Onur Ödülü’nün sahibi Emre Kurttepeli oldu.
Emre Kurttepeli; Mehmet Zorlu Foundation (MZV), which is organized every year, attended to the activity of the 21st Century Competencies Training Program as a speaker.
GBA Mentor Clinic III, bu yıl 50 yatırımcı ve yaklaşık 500 girişimcinin katılımıyla 29 Nisan 2015 Çarşamba günü Sheraton Maslak’ta gerçekleşti.