Emtia Fiyatları Haberleri

Emtia fiyatları nasıl belirlenir? Emtia fiyatları enflasyondan etkilenir mi?

Pek çok emtia türünün yer aldığı piyasalarda fiyat takibi yapmak, bir yatırımcının en çok dikkat ettiği uygulamalar arasındadır. Bu nedenle emtiaların temel fiyatlarını etkileyen faktörler ve bu malların değerlerinin anlık olarak öğrenilebildiği platformlar açıklanmalıdır. Böylelikle emtia yatırımı yapan kişiler, bu malların alım satımını gerçekleştirirken daha çok kar elde edebilir. Peki, emtia fiyatları nasıl belirlenir?

Finans 20-04-2023 09:38

Emtia borsası nedir, emtia borsasını etkileyen faktörler nelerdir? Emtia borsasında işlem nasıl yapılır, emtia alım satımı yapma yolları nelerdir?

Pek çok metayı kapsayan emtialar, temel olarak iki kategoride sıralanır. Bu kategoriler tarım emtiaları ve diğer emtialardır. Söz konusu emtiaların işlem gördüğü piyasalara ise emtia borsası denilir. Emtia borsasında doğru adımlar atılması için belli başlı bilgilerin öğrenilmesi gerekir. Yani emtia borsası, bu ürünlerin bulunduğu piyasaları etkileyen unsurlar ve emtialara yatırım yapma seçeneklerine değinilmelidir. Peki, emtia alım satımı yapma yolları nelerdir?

Finans 20-04-2023 09:38

Altın ve dolar için olay sözler: ‘Çekirdek parası’ diyerek uyardı: İslam Memiş’in bu açıklamaları çok konuşulacak

Dolar ve altın fiyatlarında hafta başından beri yaşanan hareketlilik bugün de devam ediyor. Dolar endeksi 20 yılın zirvesinde mola verse de yurt içinde dolar/TL kuru yükselişini sürdürüyor. Ons altın dün 9 ayın dibine yaklaşmasının ardından yaralarını sarmak isterken gram altın fiyatları üzerinde baskı oluşturuyor. Küçük yatırımcıya seslenen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Sizin yatırımınız, perde arkasından finans sektörünü yönetenler için bir çekirdek parası” dedi.

Finans 07-07-2022 10:38

Merkez Bankası açıkladı: '24 yılın zirvesine çıkan enflasyonun sebebi...'

TCMB, yüzde 78,6 ile 24 yılın zirvesine çıkan enflasyona dair değerlendirmesini yayınladı. Haziran'da hizmet grubunda yıllık enflasyonun tüm alt gruplarda arttığı belirtildi. Enflasyondaki yükselişe en belirgin katkının enerji grubundan geldiği ifade edildi.

Finans 05-07-2022 10:18

Diğer Haber Etiketleri

Enflasyon Emtia Parite serbest piyasa Teknoloji uzmani Apple gram altın Rusya Ukrayna savaşı 1 çeyrek abd doları 100 dolar 2 bin dolar 200 dolar ABD Amerika Birleşik Devletleri İngiltere Gümüş Kripto para Nasdaq altın fiyatları Saudi Aramco petrol fiyatları Hisse senedi ons altın Hindistan altın ne altın ne kadar altın ne kadar bugün altın ons altın satış fiyatı altın tl altın ve dolar altında altını altının fiyatı altının ons fiyatı altının onsu çeyrek canlı altın canlı altın alış satış bin dolar bugün dolar bugün dolar kaç bugün dolar kaç tl bugün gram altın bist bist 100 euro dolar euro dolar paritesi euro tl gram gram altın fiyatı gram altın ne gram altın ne kadar gram altın ne kadar bugün gram altın ons gram altın satış gram altın satış fiyatı gram fiyatı hisse alti altın alım satım altın alış satış altın altın altın bugün altın dolar altın düşecek mi altın düşer mi altın düşer mi yükselir mi altın fiyatı altın fiyatları düşecek mi altın fiyatları ne altın fiyatları ne kadar altın gram avro emtia borsası emtia nedir emtia piyasaları dolar ons dolar paritesi dolar tl dolar tl dün dolar tl kuru dolar tl kuru bugün dolar türk dolar ve altın dolarda yükseliş dolarin döviz kuru döviz ve altın dolar fiyatı dolar fiyatları dolar kaç tl oldu yen ne kadar dolar piyasa piyasalar piyasalarda bugün serbest sterlin sterlin tl son dakika altın son dakika döviz son dakika döviz kuru kripto kuru kur para piyasaları ons ons altın fiyatı ons altın ne kadar ons fiyatı tl kuru ons altın gram altın düşecek mi yükselecek mi kur bugün ne kadar bugün dünya piyasası ons altın dolar piyasada altın altın fiyatı ons artan hisse 10 gün bu altın fiyatları ne kadar gram altın petrol fiyatı petrol varil altın fiyatı bugün son dakika altın fiyatı petrolün varil fiyatı altın fiyatları 2021 altın ve dolar fiyatı gram satış borsa hisse fiyatları altın altın altın fiyatları dolar fiyatlarında son dakika altın ve dolar fiyatı likidite piyasalarda altın cuma günü altın fiyatları alış satış çeyrek altın bugün petrol fiyat borsa hisse senedi altın gram altın altının gram altın ne kadar olur son dakika altın dolar tarım emtia fiyatları buğday emtia fiyatları dünya emtia fiyatları fiyatı bugün anlık canlı dünyada emtia fiyatları dolar değer altın dün gümüşün emtia piyasası altının ons fiyata hisse fiyatı altın fiyatları ne kadar gram altın gıda emtia fiyatları

Emtia Fiyatları

Emtia Fiyatları Hakkındaki Haberler Mynet'te. Emtia Fiyatları Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

SON DAKİKA | Asgari ücrete ara zam için flaş gelişme! 2 konuda anlaşma sağlandı! Kritik gün perşembe...

Son dakika: Bir süredir asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı gündemi meşgul ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın nihai kararı açıklamasıyla süreç resmen başlamıştı. Kritik toplantı ise bugün gerçekleştirildi. Yaklaşık bir buçuk saat süren toplantıda iki konuda mutabakat sağlandı... İşte son dakika asgari ücret zammı haberinin detayları…

Finans 29-06-2022 14:03

Son dakika: Bakan Nebati'den ihracat açıklaması! Cumhuriyet tarihinin en yükseği...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Kamu maliyemiz dünyada yaşanan tüm olumsuz gelişmelere rağmen ekonomimizin en güçlü taraflarından biri olmaya devam ediyor." dedi. Bakan Nebati, "2022 yılı Mayıs ayında ihracatımız yıllık 242,6 milyar dolar ile Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaşmıştır." ifadelerini kullandı.

Finans 28-06-2022 18:40

Son dakika: Herkesin beklediği asgari ücret zammı için beklenen açıklama geldi! 'Masada olacağız...'

Son dakika: Asgari ücret ara zam için milyonlarca çalışan gelecek açıklamaları takip ediyor. Son olarak Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'ndan (TİSK), asgari ücret ara zammına ilişkin flaş bir açıklama yapıldı. TİSK'ten yapılan açıklamada, "Asgari ücretin değerlendirilmesi için yapılacak toplantıda masada olacağız" denildi.

Finans 27-06-2022 12:12

Emekli ve memur zamları, dolar, sosyal yardımlar, stokçuluk... Bakan Nebati tek tek açıkladı!

Emekli ve memur maaş zammı için Temmuz ayında açıklanacak Haziran enflasyonu bekleniyor. 5 aylık enflasyon farkı yüzde 35,64 olarak kesinleşirken 6 ayın sonunda ise bu rakamın yüzde 40’ın üzerine çıkacağı tahmin ediliyor. Milyonlarca kişi Temmuz zammına kilitlenirken Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den çok önemli bir açıklama geldi. Nebati memur ve emekli zamlarına ilişkin öngörüsünü paylaştı. İşte memur ve emekli maaş zamlarına ilişkin son dakika haberinin detayları…

Finans 24-06-2022 08:10

Son dakika: Bakan Nebati'den enflasyon ve döviz kuru açıklaması: 'Düşeceğini öngörüyoruz'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den son dakika döviz kuru açıklaması geldi. Bakan Nebati 'Azalan dış finansman ihtiyacı ile birlikte enflasyon üzerindeki kur baskılarının düşeceğini öngörüyoruz.' dedi

Finans 23-06-2022 11:27

SON DAKİKA: Altın ve petrol fiyatları için şoke eden rakamları paylaştılar: Fransız dev banka ‘yıkıma yol açacak’ diyerek uyardı

SON DAKİKA: Altın, dolar ve petrol fiyatları Fed sonrasında yatırımcıların gündeminde kalmaya devam ediyor. Dolar/TL kuru haftanın son işlem gününde yükselişe geçerken, gram altın fiyatı ons altın fiyatındaki düşüşten etkilendi. Emtia fiyatları için tahminler art arda yapılırken altın ve petrol için son değerlendirme Fransa’nın dev bankası SocGen’den geldi. Banka bu yıl ve gelecek yıl için altın ve petrol fiyat tahminini açıkladı. İşte piyasalara ilişkin son dakika haberinin detayları…

Finans 17-06-2022 09:39

Merkez Bankası'ndan dikkat çeken enflasyon açıklaması! Artık sadece gıda ve enerji değil...

Enflasyon yıllık yüzde 73,5'e yükselirken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan dikkat çeken bir rapor yayımlandı. TCMB, mayıs ayı aylık fiyat gelişmeleri raporunda enflasyondaki artışın alt grupların geneline yayıldığını duyurdu.

Finans 06-06-2022 10:12

Büyük satış: Teknoloji hisselerindeki büyük düşüşün sebebi ne?

Teknoloji hisselerinde bir süredir devam eden "büyük satış" nedeniyle Apple, sene başından beri yüzde 20 değer kaybetti. Halka açık en değerli şirketlerinden girişimlere ve hatta kripto paralara birçok alanda büyük düşüşlere sebep olan satışların sebebi ne?

Haber 03-06-2022 20:29

9 yılın ardından kritik temas! Bakan Nebati detayları açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Mısır ile 9 yılın ardından gerçekleştirilen temaslara ilişkin bilgi verdi. İKB Guvernörler Kurulu Yıllık Toplantıları kapsamında genel oturuma katılan Bakan Nebati, bankanın yıllık rapor, finansal tablolar ve genel sermaye artırımı hususlarını görüştüklerini kaydetti. Nebati ayrıca Katar Maliye Bakanı ile de bir araya geldi.

Finans 03-06-2022 14:55

Piyasa riski nedir? Piyasa risk çeşitleri nelerdir?

Finansal unsurlar ve pozisyonlar çeşitli riskleri barındırırlar. Bu risklerin temelini oluşturan kaynaklardan biri de piyasa riskidir. Piyasa riski bütün yatırım araçlarında ve finansal pozisyonlarda mevcuttur. Bu risk, piyasadaki değişimlerden dolayı ortaya çıkar. Finansal araçları etkileyen bir risk olarak görülen piyasa riski nedir? Piyasa risk çeşitleri nelerdir?

Finans 01-06-2022 13:02

Brent petrol için flaş yorum! Akaryakıt fiyatları...

Akaryakıt fiyatlarının- belirleyici unsurlarından brent petrol için çarpıcı bir yorum yapıldı. Davos Zirvesi’nde kritik açıklamalarda bulunan Uluslararası Enerji Ajansı (UEA) Başkanı Fatih Birol, petrol fiyatlarında daha fazla yükseliş olabileceğini belirtti. Birol ayrıca, petrol üreticilerinin fiyat artışlarını kontrol altında tutmak için sorumluca davranması gerektiğini, aksi taktirde küresel resesyon riskinin gündeme gelebileceğini belirtti.

Finans 23-05-2022 15:13

Bakan Nebati belediyelerden destek istedi: Konutta fiyat artışına 'arsa' önerisi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati enflasyon rakamlarının yüksek olmasının nedenini açıkladı. Türkiye Katılım Bankaları Birliği’nin 21. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Bakan Nebati beklentilerin enflasyonu yükselttiğini dile getirdi. Nebati ayrıca konut fiyatlarındaki artışa da değinerek, mahalle aralarındaki arsaların yapılaştırılması için yerel yönetimlerden destek istedi.

Finans 17-05-2022 13:33

Emtia piyasasındaki düşüşler durdurulamıyor!

Emtia piyasasında haftalardır devam eden satış baskısı durdurulamıyor. altının onsu, haftayı yüzde 3,8 düşüşle tamamladı. 20,46 dolarla Temmuz 2020'den bu yana en düşük seviyeyi gören gümüş de yüzde 5,6 değer kaybetti. Geçen hafta paladyum yüzde 5,4 ve platin yüzde 2,1 azalış kaydetti.

Finans 16-05-2022 12:37

Konut fırsatçıları tek tek ifşa oldu! Haberi Bakan Nebati duyurdu

Konut fiyatlarını aşağı çekmek ve konuta erişimi kolaylaştırmak adına yeni atılan adım sonrası fırsatçılar boş durmayıp ev fiyatlarını daha da arttırmıştı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bu kişilerin tek tek tespit edildiğini ve bu kişileri asla göz yummayacaklarını ifade etti.

Finans 13-05-2022 15:48

Büyük satış: Teknoloji hisselerindeki büyük düşüşün sebebi ne?

Teknoloji hisselerinde bir süredir devam eden "büyük satış" nedeniyle Apple, sene başından beri yüzde 20 değer kaybetti. Halka açık en değerli şirketlerinden girişimlere ve hatta kripto paralara birçok alanda büyük düşüşlere sebep olan satışların sebebi ne?

Haber 12-05-2022 14:51

Malezya Merkez Bankası, 4 yıl aradan sonra faiz artırdı

Malezya Merkez Bankası, enflasyonu kontrol altına almak amacıyla 4 yıl aradan sonra faiz oranını beklenmedik bir şekilde yükseltme kararı aldı. Söz konusu sürpriz karar, salgın sonrası dönemde meydana gelen ekonomik toparlanma belirtilerinin yanı sıra, yüksek emtia fiyatları ve Rusya-Ukrayna savaşından kaynaklanan tedarik zincirlerinin kesintiye uğramasının neden olduğu artan enflasyon oranlarının ardından geldi.

Finans 11-05-2022 17:36

Swap oranı nedir? Swap oranı nasıl hesaplanır?

Swap, değiş tokuş ve takas manasına gelir ve finansal bir terim olarak kullanılır. Swap işlemi piyasalarda 3 çeşit olarak yapılmaktadır. Bunlar para swap, faiz swap işlemleri ve çapraz döviz swap işlemleri olarak adlandırılır ve her biri farklı şekillerde hesaplanır. Swap işlemleri döviz kuru, faiz oranı, emtia fiyatları ve hisse senedi endeksleri fiyatları göz önünde bulundurularak yapılır.

Finans 08-05-2022 01:44

Merkez Bankası'ndan son dakika enflasyon açıklaması! Enerji fiyatları...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Nisan'da yüzde 70'e varan enflasyonla ilgili değerlendirmesini yayımladı. TCMB, nisan ayı enflasyon değerlendirmesinde yine yüksek enerji fiyatlarına vurgu yaptı.

Finans 06-05-2022 10:58

Son dakika: Altın ve dolarda Fed fiyatlaması başladı! ‘Ezberleri bozacak’ diyen İslam Memiş’ten ‘tuzak’ uyarısı geldi

Son dakika: Altın ve dolar fiyatı üzerinde etkili olacak ve tüm dünyanın merakla beklediği Fed’in 2 gün sürecek faiz toplantısı bugün başlıyor. Piyasalar 50 baz puanlık faiz artışı ihtimalini şimdiden fiyatlamaya başladı. Ons altın ve gram altın kritik seviyelerin altına çekildi. Dolar ve Euro ise sakin seyrini koruyor. Peki 3 Mayıs Salı günü Gram altın ne kadar? Bugün dolar kaç TL? Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? İşte piyasalara ilişkin anlık, canlı, güncel rakamlar...

Finans 03-05-2022 11:03

Son dakika: Enflasyon tahmini güncellendi! Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu duyurdu

Son dakika: Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu yılın ikinci enflasyon raporu toplantısında tahminleri paylaştı. Buna göre Merkez Bankası enflasyon tahminini 2022 yılı için yüzde 42,8'e çıkarırken, petrol fiyatlarındaki tahmini ise 102 dolar olarak açıkladı.

Finans 28-04-2022 10:34

Altın ve dolar fiyatı için hareketli bir hafta geliyor! İşte piyasaları etkileyecek o gelişmeler...

Altın ve dolar fiyatı hafta boyunca ABD Merkez Bankası Fed üyelerinden gelen açıklamalarla hareketlendi. 23 Nisan Cumartesi günü de yatırımcılar "Bugün dolar/TL kuru kaç TL? Gram altın ve ons altın düşecek mi, yükselecek mi?” sorularını araştırırken, gözler gelecek hafta başta ABD'de büyüme olmak üzere gözler yoğun veri gündemine çevrildi. İşte piyasalara ilişkin son dakika gelişmeleri…

Finans 23-04-2022 13:48

Ukrayna savaşı: Hindistan dünyayı besleyebilir mi?

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, geçen hafta görüştüğü ABD Başkanı Joe Biden'a, Ukrayna'daki savaşın tedarik sorunlarına ve fiyat artışlarına yol açmasının ardından ülkesinin dünyanın geri kalanına gıda göndermeye hazır olduğunu söyledi. Modi, Hindistan'ın 1,4 milyarlık nüfusu için "yeterli gıdaya" sahip olduğunu belirtertek "Dünya Ticaret Örgütü izin verirse, yarından itibaren dünyaya gıda stokları sağlamaya hazırız" dedi.

Haber 19-04-2022 13:41

İngiltere'de enflasyon 30 yılın zirvesine çıktı

İngiltere'de benzin ve motorindeki keskin artışın etkisiyle fiyatlar son 30 yıldır olmadığı kadar hızlı oranda yükseliyor.

Haber 13-04-2022 12:43

Son dakika: Bakan Muş ihracat rakamlarını açıkladı! Mart ayı rekoru geldi!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş'tan ihracat rakamlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Bakan Muş, "Martta ihracat geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 19,8 artışla 22,7 milyar dolar oldu. Bu rakam, tüm zamanların en yüksek mart ayı ihracat rakamı." dedi.

Finans 04-04-2022 12:05

Zincir marketler ikinci kez mercek altında! Rekabet Kurumu Başkanı açıkladı: İddialar daha ağır, uzlaşmayı kabul etmiyorlar...

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle zincir marketlere yönelik yapılan ikinci soruşturma hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Küle, ikinci soruşturmanın ilkinden daha büyük olduğunu ifade ederek, 3 büyük şirketin ise uzlaşmaya yanaşmadığını ilk kez açıkladı. İşte gıda fiyatlarına ilişkin son dakika gelişmesinin detayları...

Finans 04-04-2022 07:39

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan 'Liralaşma ve enflasyon' açıklaması

Merkez Bankası'nın Genel Kurul'da açılış konuşması yapan Başkan Şahap Kavcıoğlu ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kavcıoğlu 'Liralaşma stratejisi'nin politika gözden geçirme sürecinin asli unsurlarından biri olduğunu dile getirdi. Ayrıca enflasyon ve faizlere ilişkin de konuştu. İşte son dakika haberinin detayları...

Finans 29-03-2022 14:28

TMO'dan yağ fiyatları açıklaması! Piyasanın oldukça altında...

Rusya-Ukrayna savaşının getirdiği kriz sonrası ayçiçek fiyatları artışa geçmişti. TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, ramazan ayı öncesinde açıklamalarda bulundu. Güldal, "TMO olarak ayçiçeği yağı satışı da yapıyoruz. Ayçiçeği yağının 5 kilogramlık tenekelerde satışını Tarım Kredi marketlerde gerçekleştiriyoruz. Bu ürünü de piyasanın oldukça altında 129 liradan satışa sunduk" dedi.

Finans 29-03-2022 12:16

Yatırım yapacaklar dikkat! İslam Memiş 'daha mantıklı' diyerek uyardı

Küresel piyasalarda, Rusya-Ukrayna savaşının fiyatlamalar üzerindeki etkisi devam ederken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten çok kritik bir değerlendirme geldi. Gram altın için 900 TL üzeri rakamların yüksek olduğunu, piyasaların İstanbul’da yapılacak Rusya Ukrayna görüşmelerinden etkilenebileceğini belirten Memiş, tahminlerini açıkladı. Memiş ayrıca 'Ev mi? Otomobil mi ?' alınmalı konusunda da yatırımcıları uyardı.

Finans 28-03-2022 17:18

Piyasalar haftaya nasıl başladı? İşte takip edilecek veriler

Küresel piyasalarda, jeopolitik riskler ve para politikalarının seyrine ilişkin yönlendirmeler fiyatlamalarda belirleyici olmaya devam ederken, makro ekonomik veri gündeminin yoğun olduğu yeni hafta karışık seyirle başladı. Analistler, Rusya-Ukrayna savaşının küresel çapta fiyatlamalar üzerinde belirleyici olmaya devam ettiğini belirterek, emtia ve tahvil piyasalarındaki hareketliliğin ne yöne evrileceğinin risk algısının şekillenmesi açısından önem taşıdığını söyledi.

Finans 28-03-2022 09:12

Altın, dolar ve petrol fiyatında ibre aşağı döndü! Ünlü banka duyurdu: Altın bu tarihe kadar...

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş altın fiyatları ve petrol fiyatı gibi piyasalara olan etkileriyle ön planda olmaya devam ediyor. 28 Mart Pazartesi günü altın ve para piyasalarında renk kırmızıya dönerken yatırımcılar "Bugün gram altın, ons altın ne kadar? Dolar/TL kuru bugün kaç TL? Petrol fiyatları düştü mü, yükseldi mi?” sorularına yanıt arıyor. İşte piyasalara ilişkin anlık, canlı, güncel rakamlar ve son dakika gelişmeleri…

Finans 28-03-2022 09:05

Altın fiyatları için kritik süreç başladı! Dev isimlerden altın tahmini: Ne uçacak ne kaçacak, bu seviyeler...

Altın fiyatları 27 Mart Pazar günü yatırımcılar tarafından merakla takip ediliyor. "Altın alım satım için doğru zaman mı? Altın fiyatları ne kadar? Gram altın düşecek mi yükselecek mi?" sorularına yanıt aranırken dev bankalardan kritik bir açıklama geldi. Bir süredir piyasalardaki durgunluğa ilişkin değerlendirmede bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise ABD Merkez Bankası Fed’in piyasaları nasıl manipüle ettiğini anlattı. İşte altın fiyatlarına ilişkin son dakika gelişmeleri...

Finans 27-03-2022 09:35

Yellen: “Küresel Büyüme Beklentileri Düşebilir”

ABD Maliye Bakanı Janet Yellen, Rusya-Ukrayna krizinin emtia fiyatlarını arttırdığını ve önümüzdeki yıl küresel büyüme beklentilerini olumsuz etkileyebileceğini söyledi

Haber 25-03-2022 18:19

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den müteahhitler için flaş açıklama: Elimizden gelen desteği veririz

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı bir televizyon programında gündemi değerlendirdi. Bakan Nebati, artan emtia fiyatları nedeniyle zarara uğrayan kamu müteahhitlerine bütçe imkanları doğrultusunda destek vereceklerini bildirdi. Bakan Nebati, kripto para düzenlemesi ve gıda fiyatlarındaki artışa yönelik de açıklamalarda bulundu. İşte Bakan Nebati'nin o açıklamaları!

Finans 21-03-2022 22:49

3600 ek göstergeyle ilgili kritik gelişme! Tarih verildi

3600 ek göstergenin ne zaman çıkacağı milyonların ilgilendiği bir konudur. 3600 ek göstergeye ilişkin çalışmalar sürerken Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan önemli açıklamalar geldi. Memur maaşı, emekli aylığı ve ikramiyelerinin yükselmesini sağlayacak düzenleme öğretmen, polis, hemşire, din görevlileri dahil birçok meslek grubu çalışanını ilgilendiriyor.

Finans 20-03-2022 23:40

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: 'Türkiye ekonomisine olan güven arttı'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Londra'da yapılan görüşmelerde, yabancı yatırımcıların ve piyasa aktörlerinin Türkiye ekonomisine ilişkin geri dönüşlerinin oldukça olumlu olduğunu belirtti. Öte yandan Bakan Nebati, piyasa aktörlerinin, Türkiye'nin kararlılığı ile izleyeceği yol ve adımları bilmesinin Türkiye ekonomisine olan güveni artırdığını söyledi.

Finans 18-03-2022 15:12

Memur-Sen'den zam açıklaması: Bir sonraki ay kaybolmaması için...

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, memur maaşları konusunda önemli açıklama yaptı. Ekonomik durumunun memurları zorladığını, memurların aldığı zammın bir sonraki ay kaybolmaması açısından bir an önce çözüm üretilmesi gerektiğini bildirdi.

Finans 17-03-2022 15:24

Son dakika: Bakan Nebati'den enflasyon açıklaması! Tarih verdi

Son dakika haberine göre Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den enflasyon açıklaması geldi. Yaz aylarından itibaren enflasyonda düşüş görüleceğini kaydeden Nebati "enflasyonu yıl sonu itibariyle belli seviyeye getirip 2023 Haziran seçimlerinde tek rakamlı olma hususundaki kararlılığımız devam ediyor. Gerekeni yapıyoruz. KDV ve gıdada indirim yaptık. Elektrikte indirim yaptık. Finansal istikrarla ilgili, gıda komitesiyle de baskıyı giderecek tedbirleri almaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu

Finans 16-03-2022 12:46

Son dakika: Bakan Nebati'den akaryakıt açıklaması

Son dakika: Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Kur Korumalı Mevduat hesaplarında yüzde 56’sı dövizden dönüşmek üzere 557 milyar TL birikmiştir" açıklamasında bulundu. Öte yandan akaryakıt fiyatlarıyla ilgili açıklama yapan Nebati, petrol fiyatlarının 77 dolardan 130 dolar seviyelerine kadar yükseldiğini, akaryakıt zamlarının vatandaşlara mümkün olduğunca az yansıması için gerekli tedbirleri aldıklarını belirtti.

Finans 15-03-2022 09:44

Akaryakıtta indirim mi olacak? Petrolde düşüş yaşanmıştı! Benzin, motorin ve akaryakıt fiyatlarında indirim olacak mı?

Petrol fiyatlarında yaşanan arz endişeleri sonrası geçtiğimiz hafta dalgalı bir seyir görülürken, fiyatlar yeni haftaya düşüşle başladı. Bu sebeple motorinin litre fiyatı için de indirim beklentisi oluştu. Peki akaryakıtta indirim mi olacak? Benzin, motorin ve akaryakıt fiyatlarında indirim olacak mı? İşte merak edilenler!

Finans 14-03-2022 17:10

ECB Başkanı Lagarde: Büyümeyi aşağı yönlü revize ettik

Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Beklendiği gibi faizler sabit tutulurken, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) Ukrayna belirsizliğine rağmen 2022 için GSYH büyüme tahmini yüzde 4,2'den 3,7'ye çekti.

Finans 10-03-2022 18:00

Son dakika: Dev kurumdan flaş altın fiyatı tahmini! Şu an 2000 dolar ama 3 ay sonraki fiyatı...

Rusya-Ukrayna savaşı dünyadaki ekonomik gelişmeleri bütünüyle değiştirdi. Yaptırımlar, emtia fiyatları üzerinde etkili olmayı sürdürürken Goldman Sach’tan son dakika altın fiyatı tahmini geldi. Kurum, 3 aylık altın fiyatı tahminini 1950 dolardan 2 bin 300 dolara, 6 aylık tahminini ise 2 bin 50 dolardan 2 bin 500 dolara yükseltti. Ons altın fiyatı Ağustos 2020’den bu yana en yüksek seviyeye yükseldi. Gram altın fiyatı ise dolar kuru ve ons altındaki yükselişten destek bularak 941 TL’yi gördü.

Finans 08-03-2022 22:54

Son dakika: Altın fiyatı 2 bin, petrol 130 doları aştı! Piyasalar yeni haftada gözünü zirvede açtı

Son Dakika: Altın, dolar ve petrol fiyatları Ukrayna-Rusya savaşında 11 gün geride kalırken yükselmeye devam ediyor. Bu kapsamda yatırımcılar canlı altın alış satış rakamları, dolar/TL kuru ve petrol fiyatları için bugün de arayışını sürdürüyor. İşte “7 Mart Pazartesi ons altın, gram altın ne kadar? Dolar kaç TL oldu? Petrol varil fiyatı 2022 ne oldu?” sorularına da yanıt arayan yatırımcılar için piyasalarda yaşanan son dakika gelişmeleri...

Finans 07-03-2022 07:23

Nükleer santral saldırısı altını vurdu! Gram altın 900 liraya koşuyor

Rusya’nın dün gece saatlerinde Avrupa’nın en büyük nükleer santraline saldırı gerçekleştirmesi ve santralde yangın çıkması piyasalarda hareketliliğe sebep oldu.4 Mart Cuma günü altın fiyatları yükseldi ve 2021 Mayıs ayından beri gördüğü en iyi haftalık artışı yaşadı. Ons altın, 1950 dolar seviyesini test etti. Buradan esen rüzgarla beraber yurt içinde gram altın fiyatları 894 TL' ya kadar çıktı.

Finans 04-03-2022 17:20

Merkez Bankası'ndan enflasyon açıklaması! Gıda ve enerjiye dikkat çekti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası , Şubat ayına ilişkin aylık fiyat gelişmeleri değerlendirmesini yayımladı. TCMB Şubat ayında tüketici fiyatlarındaki yükselişe en belirgin katkının gıda ve temel mal gruplarından geldiğine dikkat çekti.

Finans 04-03-2022 10:54

Piyasalarda 'nükleer' endişesi

Ukrayna’da, Rus güçlerinin yaklaştığı Avrupa’nın en büyük santrali Zaporijya Nükleer Santrali’nde başlayan yangın küresel pay piyasalarında satış baskısının artmasına neden oldu.

Finans 04-03-2022 10:18