Enflasyon Haberleri Ve Son Dakika Enflasyon Haberleri

Enflasyon Haberleri Ve Son Dakika Enflasyon Haberleri

Enflasyon, TÜFE ve ÜFE değişim oranlarıyla ve Merkez Bankası’nın mal ve hizmet piyasası ışığında elde ettiği fiyat endeksleriyle hesaplanabilen ekonomik sürecin değerlendirilmesi işlemidir. Belirleyen etmenler arasında mal ve hizmet satış fiyatlarının sürekli yükselmesi yer alır, ancak durumun netleşmesi için kullanılan parametreler tek bir ürünle ve hizmetle sınırlı değildir. Hesaplama verisi kapsamında fiyatlar genel seviyesinin sürekli artış eğilimi göstermesi esas olarak baz alınır.

Enflasyon, ekonomik bir süreç olduğu için para piyasasını doğrudan etkiler ve faiz oranları üzerinde uygulanması planlanan değişiklikler için önemli bir rol oynar.Talep ve maliyet enflasyonu olmak üzere iki tür enflasyon bulunur ve bunlar ekonomik dengelerin bozulması sonucu ortaya çıkar.

Enflasyon Haberleri

Avro Bölgesi'nde şubat enflasyonu yüzde 2,6'ya geriledi

Avro Bölgesi'ndeki şubat enflasyonu yıllık bazda yüzde 2,6 seviyesinde belirlendi.

Finans 18-03-2024 14:20

Son dakika | Yeni vergi konusuna son noktayı Bakan Şimşek koydu! Krediler için de yeni açıklama geldi: 'Gerekirse ilave tedbirler alacağız'

Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten gerek 'yeni vergi' ve KDV oranları konusunda gerekse enflasyonla ilgili önemli açıklamalar geldi. "Yeni vergi gelecek mi?" sorusu yanıtını Bakan Şimşek'in açıklamasıyla buldu. Şimşek "Enflasyon mayısa kadar yükselmeye devam edecek" deyip enflasyonun düşüşe geçeceği tam tarihi de açıkladı.

Finans 17-03-2024 12:41

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı?

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? İşte günün özeti...

Haber 15-03-2024 16:18

Dünyaca ünlü banka Türkiye için enflasyon tahminini değiştirdi: Raporda dikkat çeken 'sıkılaştırma' detayı!

Dünyaca ünlü banka HSBC, Türkiye için enflasyon, büyüme tahminlerini revize etti. 2024 yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 47,9'dan yüzde 49,4 seviyesine yükseltti.

Finans 14-03-2024 12:53

Nakit avans adımından sonra kredi kartına yeni düzenleme mi geliyor? Taksitten, limit sınırına işte masadaki 6 önlem!

Seçimlerin ardından taksit sayısı, limit sınırı ve faiz oranının yükseltilmesi beklenen kredi kartlarında nakit avans vade sayısına sınırlama geldi, ihtiyaç kredilerinde de faiz yükseltildi. Nakit avans adımdan sonra kredi kartlarına yeni bir düzenleme daha gelir mi? Masadaki önlemler neler?

Finans 14-03-2024 11:25

ABD enflasyonu beklentileri aştı! Fed'in faiz indirimi için öngörüler ne?

ABD'de şubat ayında beklentilerin üzerinde gelen enflasyon ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimine başlama tarihini değiştirdi mi? İlk faiz indirimi için öngörüler ne?

Finans 13-03-2024 12:05

Küresel piyasalar pozitif seyrediyor

ABD enflasyon rakamlarının beklentileri aşmasına rağmen küresel piyasalarda FED faiz indirimi beklentilerinin etkisi sürüyor. Piyasalarda pozitif seyir hakim.

Finans 13-03-2024 09:19

New York borsasında enflasyon verileri etkisi: Yükselişle açıldı

Piyasaların takip ettiği ABD enflasyon verileri sonrası New York borsası yükselişle açıldı. ABD enflasyonu yıllık bazda beklentileri aşmıştı.

Finans 12-03-2024 17:20

Piyasalara yön verecek kritik veri! ABD enflasyonu açıklandı, altın düşüşe geçti!

Son dakika haberi... Küresel piyasaların yakından takip ettiği ABD enflasyon verileri açıklandı. Enflasyon verileri sonrası ons altın ne kadar oldu?

Finans 12-03-2024 15:34

Türkiye'nin notunu yükseltmişlerdi! Fitch'ten yeni açıklama geldi: Enflasyonda yeni tahmin

Kredi derecelendirme Kuruluşu Fitch Türkiye'nin kredi notunu B'den B+'ya yükseltti. Türkiye'nin not görünümünü de "durağan"dan "pozitif"e çıkardı. Fitch Ratings'in Kıdemli Direktörü ve Türkiye Analisti Erich Arispe Morales, Türkiye'nin mevcut ekonomi politika ekseninin daha dayanıklı olduğuna ve politikaların sürdürüleceğine güvenlerinin arttığını söyledi.

Finans 12-03-2024 12:43

Küresel piyasalarda gözler ABD enflasyon verilerinde

Küresel piyasalarda, ABD'de bugün açıklanacak enflasyon verileri öncesi temkinli bir seyir izleniyor.

Finans 12-03-2024 09:12

Fatih Erbakan'dan enflasyon çıkışı! 'Hep aynı hikayeler ama...'

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, hükümetin izlediği ekonomi politikasını eleştirdi. Erbakan, "Her bahar, 'Bu bahar enflasyon düşüyor.' Her yaz, 'Bu yaz sonu enflasyon düşüyor.' Her sene, 'Bu sene sonunda enflasyon düşüyor.' Hep aynı hikayeler ama enflasyonun düşeceği falan yok. Bir kere Merkez Bankası, 'Yıl sonunda dolar 40 lira olacak' diyor. Orta vadeli programda, hükümet, 'Yıl sonunda dolar 45 lira olacak' diyor" dedi. İşte Erbakan'ın o açıklamaları...

Haber 10-03-2024 14:59

Küresel piyasalar ABD'de açıklanacak enflasyon verisine odaklandı

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirimlerine ne zaman başlayacağına ilişkin belirsizliğin sürüyor olması ve teknoloji hisselerindeki düşüşlerle bu hafta karışık bir seyir izlenirken gözler bu ülkenin gelecek hafta salı günü açıklanacak enflasyon verilerine çevrildi.

Finans 09-03-2024 12:22

Cumhurbaşkanı Yardımcısı 2025'i işaret etti: Enflasyonla mücadele süreci çok daha hızlanacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Merkez Bankası'nın ilave sıkılaştırıcı adımlarını değerlendirdi. Yılmaz, “Destekleyeceğimiz dezenflasyon sürecinde yılın ikinci yarısında belirgin sonuçlar alınacaktır” düşüncesini dile getirirken enflasyonla mücadeleye de değindi.

Finans 06-03-2024 12:24

55 bin lira oldu! İstanbul'da yaşam maliyeti aldı başını gitti: En çarpıcı zam et ve kıymada

İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 55.321 lira olarak hesaplandı. Şubat ayında en çarpıcı fiyat artışlarından birinin yüzde 114,27 artış oranı ile et-kıyma ürün fiyatlarında yaşandığı görüldü.

Finans 06-03-2024 08:48

Merkez Bankası'ndan enflasyon değerlendirmesi: Dikkat çeken gıda ve hizmet grubu detayı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) beklentilerin üzerinde gelen şubat ayı enflasyonunu değerlendirdi. Değerlendirmedeki gıda ve hizmet grubu vurgusu dikkat çekti.

Finans 05-03-2024 10:40

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı?

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? İşte günün özeti...

Haber 04-03-2024 15:52

Son dakika | Mart ayı kira artış oranı belli oldu! Yüzde 25 zam sınırı tartışması devam ederken beklenen rakam açıklandı

Son dakika haberi: Gözler TÜİK'teydi, beklenen açıklama geldi. Şubat ayı enflasyon rakamlarıyla birlikte 'Mart ayında kira artış oranı ne kadar olacak?' sorusu da yanıtını buldu.

Finans 04-03-2024 10:17

SON DAKİKA: Enflasyon rakamları Şubat ayı için belli oldu! TÜİK duyurdu: Mehmet Şimşek'ten dikkat çeken sözler, 'Mart'tan sonra...'

Son dakika haberine göre, enflasyon Şubat 2024 rakamları açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) TÜFE verilerini duyurdu. Yılın ilk ayında enflasyon rakamları aylık bazda yüzde 6,70 oranında artmıştı. Peki 2024 Şubat ayı enflasyon rakamları ne oldu? İşte Mehmet Şimşek’in açıklamaları ile TÜFE rakamları için son dakika haberinin detayları…

Finans 04-03-2024 10:01

ENFLASYON RAKAMLARI SON DAKİKA: Açıklanıyor! 15 ayın zirvesi… Şubat ayı enflasyonu ile memur ve emekli maaşında kritik ipucu

Son dakika haberi… Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Şubat ayı enflasyon verisini açıklayacak. 7’den 77’ye herkesin merak ettiği veri için yapılacak açıklama sonrasında yeni enflasyon rakamları da ortaya çıkacak. Ancak öncesinde ekonomistlerin Şubat ayı enflasyon beklentisi de ortaya çıktı. Peki Şubat ayı enflasyon verileri ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte memur zammı ve emekli zammı için kritik öneme sahip Şubat ayı TÜFE verisi ile ilgili haberin detayları…

Finans 04-03-2024 07:31

Enflasyonu işaret etti: Bakan Şimşek'ten konut kredisi açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Ortaya koyduğumuz programla biz tekrar enflasyonu tek haneye indireceğiz" açıklamasını yaptı. Şimşek, "Önümüzde tabii ki kolay olmayan bir süreç var. Ama sabırla biz programımızı uygulayacağız ve bu program başarılı olacak" diye konuştu. Şimşek, enflasyonun tek haneye inmesinin ardından daha rahat bir şekilde konut alınabileceğini belirtti.

Finans 03-03-2024 08:52

Şubat ayı enflasyon rakamları açıklanıyor: Herkes için kritik gün! Kasım 2022’den bu yana ilk kez...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Şubat ayı enflasyon verilerini duyuracak. Yılın ilk ayı için enflasyon yüzde 6,70 artış kaydetmişti. Ekonomistlerin Şubat ayı enflasyon beklentisi de ortaya çıktı. Peki Şubat ayı enflasyonu ne zaman açıklanacak, saat kaçta? İşte TÜFE verisi tahmini ile haberin detayları…

Finans 02-03-2024 10:55

İstanbul'un yıllık enflasyonu yüzde 76'yı aştı

İstanbul’un enflasyonu Şubat ayında yıllık yüzde 76,58 oldu. Şubat ayında İstanbul’da; perakende fiyat hareketlerinin göstergesi olan İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi bir önceki aya göre yüzde 4,07, toptan fiyat hareketlerini yansıtan toptan eşya fiyatları indeksi ise yüzde 4,64 oranında arttı.

Finans 01-03-2024 12:25

Perşembe gününden itibaren başlıyor! Birbiri ardına açıklanacak: 2023 yılı büyüme rakamları, Şubat ayı enflasyon rakamları…

Ekonomide gözler birbiri ardına açıklanacak istatistiklere odaklanırken perşembe günü 2023 yılı büyüme rakamları, cumartesi günü şubat ayı dış ticaret, 4 Mart Pazartesi günü de Şubat ayı enflasyon verileri kamuoyuyla paylaşılacak.

Finans 27-02-2024 12:06

TÜSİAD Başkanı'ndan enflasyon açıklaması: Yılın ikinci yarısından itibaren düşüşe geçmesini bekliyoruz

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, "2024 yılında enflasyonun, Merkez Bankamızın da işaret ettiği üzere, yılın ikinci yarısından itibaren düşüşe geçmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Finans 23-02-2024 15:28

IMF merkez bankalarını uyardı: Enflasyonun düşmesine rağmen...

Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack, merkez bankalarını 'erken gevşeme'ye karşı uyardı. IMF Sözcüsü enflasyonun düşmesine rağmen henüz hedefin yeterince yakın olmadığının altını çizdi.

Finans 23-02-2024 07:12

Enflasyon vatandaşın belini büküyor: Maaş zamları çoktan eridi! Peki gidişat nasıl, hayat pahalılığı devam edecek mi?

Farklı sosyal statülerden olmalarına rağmen birçok kişinin ortak problemi hayat pahalılığı... Sürekli artan kur ve enflasyon vatandaşın belini bükmüş durumda. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in göreve gelmesinin ardından bir süredir sürdürülen düşük faiz politikası terk edilerek faiz artırımı gerçekleştirilmişti. Ekonomist Emre Şirin, düşürülemeyen enflasyonun vatandaşın belini bükmeye devam edeceğini söyledi. Şirin ayrıca enflasyonun düşürülmesinin iki yolunu açıkladı.

Finans 19-02-2024 12:08

Bakan Şimşek, Merkez Bankası anketini değerlendirdi: Enflasyon beklentilerindeki iyileşme...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası'nın bugün açıkladığı Piyasa Katılımcıları Anketi'nin sonuçlarını değerlendirdi. Şimşek, "Enflasyon beklentilerindeki iyileşme program hedefimize yakınsamaya devam ediyor" dedi.

Finans 16-02-2024 15:36

Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Düşürmek için sıra dışı bir şey yapmayacağız

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin para politikasının geleneksel olduğunun altını çizerek enflasyonda düşüş için sıra dışı bir şey yapmayacaklarını söyledi.

Finans 16-02-2024 10:59

SON DAKİKA | Merkez Bankası yayımladı! İşte yıl sonu enflasyon ve dolar tahmini

Merkez Bankası, piyasanın dolar, faiz, enflasyon ve büyüme beklentilerini içeren şubat ayı anketini yayımladı. Katılımcıların cari yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bir önceki anket döneminde 40,00 TL iken, bu anket döneminde 40,02 TL oldu. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise bir önceki anket döneminde 40,64 TL iken, bu anket döneminde 41,15 TL olarak gerçekleşti.

Finans 16-02-2024 10:09

İkinci el araba satanlar dikkat! Düşüş durdu, yükseliş mi başlayacak? Galericiler stoklarını artırıyor: Merakla beklenen rapor yayınlandı!

Uzun bir süre yatırım aracı olarak değerlendirilen ikinci el otomobil piyasasındaki fiyat düşüşleri durma noktasına geldi. Merakla beklenen '2. El Oto Raporu' yayınlandı. Galericiler stoklarındaki araç sayılarını artırmaya başladı. Peki ikinci el araç piyasası tekrardan yükselişe geçecek mi?

Finans 15-02-2024 17:11

Özgür Demirtaş, Hazır olun diyerek uyardı: Kusmuk olarak çıkacak, dayanın dedi, enflasyonun ineceği tarihi açıkladı!

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, seçim sonrası için öngörülerde bulundu. “Seçim sonrası ekonomi kerpeten gibi sıkacak, hazır olun” diyen Demirtaş, enflasyonda düşüş için de tarih verdi.

Finans 15-02-2024 15:50

Avrupa Merkez Bankası'ndan enflasyon beklentisi

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, "Mevcut faiz oranları seviyesi yeterince uzun süre sürdürüldüğü takdirde enflasyonun yüzde 2 orta vadeli hedefimize zamanında dönmesine önemli katkı sağlayacak." dedi.

Finans 15-02-2024 12:04

Küresel piyasalar pozitif seyrediyor

Küresel piyasalarda teknoloji hisseleri öncülüğünde pozitif bir seyir izleniyor. Yatırımcılar bugün yoğun veri gündemini takip ediyor.

Finans 15-02-2024 09:51

İngiltere'de yıllık enflasyon ocak ayında değişmedi

İngiltere'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), ocakta yıllık bazda yüzde 4 arttı ve aralıktaki seviyesine göre değişiklik göstermedi. İngiltere Merkez Bankası (BoE), enflasyonu yüzde 2'ye düşürmeyi ve bu seviyede tutmayı hedefliyor.

Finans 14-02-2024 12:40

ABD enflasyonu beklentileri aşmıştı: Küresel piyasalar negatif seyrediyor

Küresel piyasalar, beklentileri aşan ABD enflasyon verileri sonrası negatif seyrediyor.

Finans 14-02-2024 09:04

Son dakika... Piyasaların gözü bu verideydi: ABD'de enflasyon beklentileri aştı!

Son dakika haberi: Ocak ayı ABD enflasyon verileri açıklandı.

Finans 13-02-2024 16:32

Küresel piyasalarda gözler ABD'nin enflasyon verilerinde

Küresel piyasalarda karışık seyir izlenirken bugün 16.30'da açıklanacak ABD enflasyon verileri takip ediliyor.

Finans 13-02-2024 09:28

İTO Başkanı Avdagiç: Gerçekçi, enflasyonla korelasyon içinde kur istiyoruz

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, döviz kurlarındaki artışa ilişkin olarak, " Gerçekçi, enflasyonla korelasyon içinde kur istiyoruz" değerlendirmesini yaptı. Avdagiç, “Bana göre ‘kur şu kadar’ olmalı söylemi tehlikeli. Dövizin 30 lira olduğu yerde, 40-45 lira olsun demek çok ciddi bir zıplama anlamına geliyor. Hızlı artış da hızlı iniş de sizi çarpar." dedi.

Finans 11-02-2024 10:28

Cumhurbaşkanı Yardımcısı'nın enflasyon açıklamasında 'istisna' detayı: Kademeli olarak...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, son 5 ayın zirvesine çıkan ocak ayı enflasyon rakamlarına ilişkin olarak, "Aylık bazda enflasyonda düşüşler başlamıştı, ocak ayında istisnai bir durum oldu" yorumunu yaptı. Yılmaz, önümüzdeki aylarda enflasyonda kademeli olarak düşüşlerin görüleceğini söyledi.

Finans 08-02-2024 16:11

TÜSİAD Onursal Başkanı'ndan 'yüksek enflasyon' açıklaması

TÜSİAD Onursal Başkanı Tuncay Özilhan, "Yüksek enflasyon ve refah üretmeyen büyüme geçim sıkıntısı getirir" açıklamasını yaptı.

Finans 08-02-2024 14:27

Yılın ilk enflasyon raporu yarın açıklanıyor: Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın mesajları ne olacak? 'Senaryodan dönüş yok'

Merkez Bankası yılın ilk enflasyon raporunu yarın açıklayacak. Hafize Gaye Erkan'ın istifası sonrası Merkez Bankası Başkanlığı'na atanan Fatih Karahan sunum yapacak. Uzmanlar enflasyon hedefinde büyük bir değişik olmasını beklemezken, yüzde 70-75 zirve ve zirveden dönüş senaryosunun devam edeceğine vurgu yaptılar.

Finans 07-02-2024 13:35

Bakan Şimşek ana hedef 'fiyat istikrarı' dedi, enflasyonda düşüş için tarih verdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, haziran ayı itibariyle enflasyonda düşüşün olacağını belirtti.

Finans 07-02-2024 12:33

Memur zammı ile ilgili yeni talep! Ek artış ve refah payı gelir mi? ‘Enflasyon eritti’ çıkışı…

Emekli, memur, işçi, özel sektör… Neredeyse tüm çalışanların gündeminde enflasyonun sürekli artarak devam etmesi var. Son olarak memurlar da enflasyonun zamları eritmesi üzerine en artış ve refah payı beklediklerini belirterek “yeniden değerleme oranında zam” talep ettiler. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci, çalışanlara 2024 yılı için kamu alacaklarına uygulanan yeniden değerleme oranı olan yüzde 58’den az olmamak üzere artış yapılmasını, buna ek olarak da refah payı verilmesini istedi.

Finans 07-02-2024 08:01

Euro Bölgesi'nde tüketicilerin enflasyon beklentisi düştü

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) Tüketici Beklentileri Anketi'ne göre, tüketicilerin gelecek 12 ay için enflasyon beklentisi Aralık 2023'te bir önceki aya kıyasla yüzde 3,5'ten yüzde 3,2'ye geriledi.

Finans 06-02-2024 14:14

Beş ayın zirvesine çıkmıştı! Merkez Bankası'nın enflasyon değerlendirmesinde 'düşüş' detayı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), Ocak ayı enflasyon verilerini değerlendirdi. Ocak ayındaki yükselişini ardından, izleyen dönemde enflasyonun ana eğiliminin zayıflayacağını belirtti.

Finans 06-02-2024 10:36

TÜİK enflasyon sepetini güncelledi: Votka ve düğün salonu listeye girdi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), enflasyon sepetinde yer alan ürünleri ve ağırlıklarını güncelledi. Listeye votka ve düğün salonu da girdi.

Finans 06-02-2024 09:16

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı?

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? İşte günün özeti...

Haber 05-02-2024 16:46

TÜİK enflasyon verisi sonrası duyurdu: En çok hava yolu ulaşımı zamlandı!

Tüketici fiyatları bazında ocakta en fazla fiyat artışı yüzde 30,43 ile hava yolu ile yolcu taşımacılığında, en fazla fiyat düşüşü ise yüzde 4,19 ile çocuk giyimde görüldü.

Finans 05-02-2024 11:16