Enflasyon Haberleri Ve Son Dakika Enflasyon Haberleri

Enflasyon Haberleri Ve Son Dakika Enflasyon Haberleri

Enflasyon, TÜFE ve ÜFE değişim oranlarıyla ve Merkez Bankası’nın mal ve hizmet piyasası ışığında elde ettiği fiyat endeksleriyle hesaplanabilen ekonomik sürecin değerlendirilmesi işlemidir. Belirleyen etmenler arasında mal ve hizmet satış fiyatlarının sürekli yükselmesi yer alır, ancak durumun netleşmesi için kullanılan parametreler tek bir ürünle ve hizmetle sınırlı değildir. Hesaplama verisi kapsamında fiyatlar genel seviyesinin sürekli artış eğilimi göstermesi esas olarak baz alınır.

Enflasyon, ekonomik bir süreç olduğu için para piyasasını doğrudan etkiler ve faiz oranları üzerinde uygulanması planlanan değişiklikler için önemli bir rol oynar.Talep ve maliyet enflasyonu olmak üzere iki tür enflasyon bulunur ve bunlar ekonomik dengelerin bozulması sonucu ortaya çıkar.

Enflasyon Haberleri

'Enflasyon %100! Millet inim inim inliyor' Canlı yayında gündem olan konuşma: Ne belediyesi ne SGK'sı!

Belediyelerin SGK borçlarıyla ilgili tartışma devam ediyor, bütün belediyelerin borç tutarı 97 milyar TL! Bir yandan da hayat pahalılığı, marketlerdeki pazardaki fahiş fiyatları can yakıyor. Gazeteci Gürkan Zengin, Habertürk'te katıldığı yayında sert ifadeler kullanırken 'Enflasyon %100! Bunun altında hepimiz inliyoruz. Vergi konuşuluyor şirketlerin yarısı vergi vermiyor' dedi.

Finans

Yurt dışı ÜFE'de artış yüzde 1'e dayandı

Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE), haziranda aylık bazda yüzde 0,97, yıllık bazda yüzde 44,51 artış gösterdi.

Finans

Dolar/TL kuru için Merkez Bankası'ndan tahmin! TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı: Faiz kararı öncesi ipucu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçları açıklandı. TCMB anketinde piyasa katılımcılarının yıl sonu tüketici fiyatları (TÜFE) beklentisi yüzde 43,52'den yüzde 42,95'e geriledi. Yıl sonu dolar kuru tahmini 37,37 lira oldu.

Finans

Enflasyondaki düşüş sonrası Merkez Bankası'ndan sürpriz gelir mi? Ekonomistlerin tamamı o rakamda birleşti!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla emekli ve memur maaşlarındaki zam oranları da belirlendi. Haziran ayı enflasyonunda yaşanan düşüşün ardından Merkez Bankası'ndan sürpriz bir faiz indirimi kararı gelir mi? Ekonomistler bu konuda ne düşünüyor? 23 Temmuz'da açıklanacak faiz kararı öncesi değerlendirmeler...

Finans

Enflasyon

Enflasyon Hakkındaki Haberler Mynet'te. Enflasyon Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

SON DAKİKA: Enflasyon farkı, seyyanen zam, refah payı... SGK Uzmanı tek tek anlattı! 2002 detayı: 'Emekli aylığı aslında 31 bin 800 liraya denk geliyordu!

Son dakika haberi... Milyonlarca emekli temmuz zamları için gün sayıyordu. SSK, Bağkur ve memur emeklilerinin enflasyon farkında doğan zam oranları belli oldu, en düşük emekli maaşı ise 12 bin 500 TL olarak açıklandı. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler emeklilere seyyanen zamma kapıları kapattı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun emekli maaşlarında bilinmeyenleri tek tek anlattı. 2002 detayına dikkat çekti.

Finans

TESK Başkanı'ndan enflasyon yorumu! Vatandaşın ekonominin düzeleceğine inanması lazım

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken enflasyonla ilgili değerlendirmelerini paylaştı. Palandöken, "Yapılacak tek şey; enflasyonla mücadelede, vatandaşın bir kere güvenmesi lazım. Vatandaşın ekonominin düzeleceğine inanması lazım" düşüncesini dile getirdi.

Finans

Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon haziranda yüzde 2,5 oldu

Euro Bölgesi'nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), haziran ayında yıllık bazda yüzde 2,5 seviyesinde belirlendi.

Finans

Deutsche Bank'tan Türkiye yorumu! İkinci aşama başlıyor, eşsiz bir örnek olacak diyerek duyurdu: Enflasyon, dolar kuru ve faizde rakam verildi!

Deutsche Bank Ortadoğu ve Doğu Avrupa Araştırma Müdürü Hans-Christian Wietoska, Türkiye'de enflasyonun yıl sonunda yüzde 40 seviyesine gerilemesini beklediklerini belirterek, "Güçlü bir dezenflasyon süreci bekliyoruz. Bundan sonra ikinci aşamada enflasyonu yüzde 20'ye düşürmek asıl soru işareti olacak." dedi. Wietoska dolar kuru, faiz indirimi beklentilerini de paylaştı.

Finans

İngiltere'de yıllık enflasyon haziranda değişmedi

İngiltere'de yıllık enflasyonda haziranda yüzde 2 seviyesinde gerçekleşti. Hizmet sektörü enflasyonu da haziranda yıllık bazda yüzde 5,7 oldu.

Finans

Küresel piyasalar Trump'ın yeniden seçilme ihtimaliyle karışık seyrediyor

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın dün faiz indirimlerine başlamada geç kalmak istemediklerini belirtmesine karşın, ABD'de Donald Trump'ın başkanlığı kazanacağı ihtimalinin artması ile ticaret savaşları ve jeopolitik risklerin tekrar yükselebileceği ihtimali yön bulmayı zorlaştırıyor.

Finans

Bakan Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı ile aynı toplantıdaydı! Dünyaca ünlü ekonomist Timothy Ash'ten Türkiye yorumu! Enflasyon için oran verdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın da katıldığı JP Morgan toplantısında bulunan dünyaca ünlü ekonomist Timothy Ash, Türkiye ekonomisine dair dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Ash, yıl sonu enflasyonu için oran verdi, sıkı para politikası ve yabancı yatırımcı konularına da değindi.

Finans

Milyonların beklediği açıklama! En düşük emekli maaşında son dakika gelişmesi: AK Parti tarih verdi

Son dakika haber: Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla emekli zammında oranlar netleşirken milyonlarca emekli bu kez en düşük emekli maaşının ne kadar olacağını merak ediyordu. Ekonomi yönetiminin en düşük emekli maaşı için çalışma yaptığı kaydedilirken AK Parti'den emekliye ek zam için son dakika açıklaması geldi. En düşük emekli maaşı için tarih verildi. İşte detaylar...

Finans

Enflasyonda düşüş sonrası gündem olmuştu: Merkez Bankası Başkanı'ndan faiz indirimi açıklaması! Temkinli yaklaşımımızı korumamız gerekiyor”

Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon verileri açıklamasının ardından Merkez Bankası'nın faiz indirimine ilişkin beklentiler paylaşılmaya başlandı. Piyasada faiz indirimi için yılın son çeyreği işaret edilirken Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan da faiz indirim için ilk değerlendirme geldi. Karahan, "Temkinli yaklaşımımızı korumamız gerekiyor” dedi.

Finans

ABD'de enflasyonunda 4 yıl sonra ilk yaşandı faiz indirimine kapı aralandı!

ABD'de enflasyonun haziranda aylık bazda 4 yıl sonra ilk kez negatif gelmesi ve yıllık bazda yavaşlamaya devam etmesi, ABD Merkez Bankasının (Fed) ilk faiz indirimine yaz sonunda gitmesinin önünü açtı.

Finans

SON DAKİKA: Altın tarihi zirvesine koşuyor! İslam Memiş, Dananın kuyruğu koptu, coşku başladı dedi, rekor için tarih verdi!

Son dakika haberi... ABD'den gelen peş peşe veriler sonrası ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimi ihtimali arttı. Piyasalarda pozitif seyir hakimken altın da tarihi zirvesine koşmaya başladı. Altın fiyatları haftanın son gününde ABD ÜFE verisini bekliyor. Altın yatırımcıları altındaki son gelişmeleri takip ederken 12 Temmuz güncel gram altın çeyrek altın fiyatları da belli oldu. İşte rakamlar...

Finans

TÜİK Başkanı Fatih Altaylı'yı çıldırttı! 'Sinirlenmeye başladım yine' diyerek ağzına geleni saydı: 'Bir tekme koyacaksın...'

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanı Erhan Çetinkaya'nın enflasyon açıklamasına tepkiler dinmiyor. Açıklamaya tepki gösteren isimlerden biri de gazeteci Fatih Altaylı oldu. Altaylı, Çetinkaya için 'langılı' ifadesini kullandı, "Normal şartlarda bunu söyleyen TÜİK Başkanı’nın o gün ‘hadi lan’ deyip böyle arkasına bir tekme koyacaksın TÜİK binasının beşinci katından aşağı atacaksın!" düşüncesini dile getirdi.

Finans

ABD'den gelen veriler sonrası küresel piyasalarda karışık seyir

Küresel piyasalar ABD'nin enflasyon verilerinin ardından karışık seyrediyor. Dün ülkede açıklanan verilere göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), haziranda aylık bazda yüzde 0,1 azalırken, yıllık bazda yüzde 3 artışla piyasa beklentilerinin altında kaldı.

Finans

ABD'de enflasyonu açıklandı, piyasalar hareketlendi: Altın rekor seviyesine yaklaştı

ABD'de dezenflasyon trendinin sürdüğüne işaret eden veriler, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirimlerine başlama ihtimalini güçlendirirken varlık fiyatlarında oynaklık arttı. Ons altın veriler sonrası rekor seviyeye yaklaştı.

Finans

SON DAKİKA: Dünya bu veriyi bekliyordu: ABD enflasyonu açıklandı

Son dakika haberi... Küresel piyasaların takip ettiği ABD'de enflasyon verileri belli oldu. ABD enflasyonu beklentinin altında kaldı.

Finans

TOBB Başkanı'ndan TÜİK Başkanı'na sert gönderme: Herkes kendi işini en iyi şekilde yapsın

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanı Erhan Çetinkaya’nın, şirket kârlılıkları ve enflasyonla ilgili açıklamalarına göndermede bulunarak sert bir çıkış yaptı. Hisarcıklıoğlu, "Herkes kendi işini en iyi şekilde yapsın, sapla samanı birbirine karıştırmayalım" dedi. Hisarcıklıoğlu, bazı il ve ilçelerde firmalarla ilgili ‘zordalar, batıyorlar’ gibi dedikodular çıkarıldığını söyledi.

Finans

Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan enflasyon açıklaması: Ana eğilim geriledi

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan enflasyon değerlendirmesi geldi. Bakan Karahan enflasyonda ana eğilimin gerilediğine işaret etti. Karahan sıkı para politikası duruşunun da devam ettiğini belirtti.

Finans

SON DAKİKA: Emekliye ek zamda kritik gün! Düğmeye basıldı, Bakan Işıkhan sunum yapmış! 3 ihtimal gündemde: 2 bin TL'den fazla olabilir

Son dakika haberi... EMEKLİYE EK ZAMDA KRİTİK ZİRVE... Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından SSK, Bağkur ve memur emeklilerinin zam oranları belli oldu. Kök maaşı 8 bin TL altında olanlara 'sıfır zam' ortaya çıkınca hükümet düğmeye bastı. En düşük emekli maaşının yükseltilmesi için harekete geçildi. Hükümet emekli maaş zammı gündemiyle bugün Beştepe'de bir araya gelecek. Masadaki ihtimaller neler?

Finans

Fatih Altaylı'dan TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya'ya 'moron' göndermesi! Kavga çıkaracak sözler, kendisini tutamadı saydırdı

Enflasyon hesabı yapan TÜİK kurumunun başında olan Erhan Çetinkaya, geçtiğimiz gün basın mensuplarına bir demeç vermiş ve 'Enflasyonun %75 olmasıyla %45 olması arasında bir fark yok' demişti. Bu beyanat kamuoyunda çok tartışıldı. Fatih Altaylı da Youtube kanalından TÜİK Başkanına çok sert sözlerle yüklendi: 'Bu adamın TÜİK Başkanı olduğuna inanmak istemiyorum, bu moron bir durum!'

Finans

TÜİK'ten yüzde 45-75 enflasyon açıklaması! Maksatlı olarak farklı servis edilmiş

Türkiye İstatistik Kurumu, TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya'nın gündem olan enflasyon sözlerine dair açıklama yaptı. TÜİK açıklamada, söz konusu sözlerin bağlamından koparıldığını ve maksatlı olarak farklı servis edildiği dile getirildi.

Finans

SON DAKİKA: Altın fiyatları kırılmanın eşiğinde! Fed Başkanı konuştu, sıra kritik ABD verisinde! Saatlerinizi ayarlayın, yön her an değişebilir! Uzman isim rakamı duyurdu

Son dakika haberi... Altın fiyatları için kritik hafta geride kalmaya hazırlanıyor. ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarının ardından yukarı yönlü hareket eden altın bugün kritik ABD enflasyonunun açıklanmasını bekliyor. Altın yatırımcıları dikkat! Kritik veri sonrası altın yön ne olur, uzman isim seviyeyi açıkladı. 11 Temmuz Perşembe gram altın ne kadar oldu, çeyrek altın ne kadar oldu?

Finans

Bakan Şimşek: Enflasyonu düşüreceğiz ve gelir dağılımını iyileştireceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, işsizlik rakamlarını yorumladı. Ekonomi programına da değinen Bakan Şimşek enflasyonun düşeceğini ve gelir dağılımının iyileşeceğini söyledi. Şimşek, "İşgücü piyasasındaki olumlu seyir sürüyor." bilgisini paylaştı.

Finans

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı?

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? İşte günün özeti...

Haber

'Enflasyonun %75 olmasıyla %45 olması arasında fark yok' TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya'dan ezber bozan çıkışlar: Yumurta var yumurta var!

Türkiye, iki gündür enflasyon hesaplamaları nedeniyle TÜİK'i ve TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya'yı konuşuyor! Özel okul fiyatları, doktor ücretleri, market tutarları TÜİK'in hesaplamalarına göre gerçekle örtüşmüyor. Bu konudaki eleştiriler sonrası açıklama yapan TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya bu kez de enflasyonun %45 olmasıyla %75 olması arasında fark olmadığını dile getirdi.

Finans

Prof. Özgür Demirtaş'tan TÜİK Başkanı'na sert tepki: İçler acısı, korkunç, aklımı oynatacak derecede sinirlendirici bir açıklama...

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanı Erhan Çetinkaya'nın enflasyon açıklamasına sert tepki gösterdi. Demirtaş, TÜİK Başkanı'nın açıklamasının "İçler acısı ve korkunç" olduğunu belirtti. TÜİK'in enflasyon hesaplamasında kullandığı madde fiyatları eleştirilere neden olmuş ve TÜİK Başkanı'ndan açıklama gelmişti.

Finans

Gram altın, ons altın… İslam Memiş, ‘Dananın kuyruğu yarın kopacak’ diye uyardı: Piyasalarda haftanın en önemli günü…

Altın fiyatları bugün dar bir bant aralığında işlem görüyor. Piyasalarda ise tüm gözler ABD'de. Fed Başkanı Powell dünün ardından bugün de piyasaya kritik mesajlar verecek. Yarın ise haftanın en önemli günü. ABD enflasyon verisi açıklanıyor. Piyasa Uzmanı İslam Memiş, 'dananın kuyruğu yarın kopacak' diyerek yatırımcıları uyardı. İşte 10 Temmuz Çarşamba Kapalıçarşı gram altın, çeyrek altın fiyatları ile altın grafiği ekranı...

Finans

Enflasyon, dolar, faiz, büyüme... Dünyaca bankadan Türkiye raporu! Tahminler değişti

Dünyaca ünlü bankadan Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirme geldi. HSBC, Türkiye için dolar, büyüme, enflasyon ve faiz tahminlerini açıkladı. Bankadan, "Şimdilik 4. çeyrekte başlayacak faiz indirimlerinin biraz erken olabileceğini düşünüyoruz" yorumu geldi.

Finans

Kira 6 bin, doktor muayanesi 34 TL bile değil! TÜİK'in enflasyon sepeti olay oldu, sosyal medya yıkıldı! Yaşımı hesaplasa 17-18 anca çıkar

Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyonunu yüzde 1.64 olarak açıklamasıyla emekli ve memur zamları netleşti. TÜİK'in açıkladığı enflasyon gündem olurken dün ortaya çıkan veri de sosyal medyayı salladı. Ekonomim yazarı Alaattin Aktaş TÜİK'in açıklamayı bıraktığı madde fiyatları için hesaplama yaptı. Sepetin içindeki rakamlar herkesi şaşkına çevirirken, sosyal medya ise adeta yıkıldı. Tartışmalı fiyatlar sonrası TÜİK Başkanı'ndan da açıklama geldi.

Finans

Gözler Fed Başkanı Powell ve ABD'de: Küresel piyasalarda temkinli bekleyiş

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve yoğun veri gündeminin takip edileceği haftaya temkinli başladı.

Finans

Sır gibi saklıyorlardı, ortaya çıkan rakamlar herkesi şaşkına çevirdi: TÜİK’e göre kira 6 bin TL, doktor muayene ücreti 34 TL bile değil

TÜİK'in açıklamayı bıraktığı madde fiyatları için hesaplama yapıldı. Gündem olacak rakamları ise Ekonomim Yazarı Alaattin Aktaş bugünkü köşe yazısına taşıdı. Aktaş’ın aktardığı bilgiye göre TÜİK, uzman doktor muayenesini 33 lira 69 kuruş, yurt ücretini 457 lira, ev kirasını ise 5 bin 845 lira olarak görüyor.

Finans

Küresel piyasalarda gündem ABD'de açıklanacak enflasyon verileri

Küresel piyasalarda, gelecek hafta gözler bu ülkede açıklanacak enflasyon verileri ve ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Powell'dan gelecek değerlendirmelere çevrildi.

Finans

Yılın en düşük aylık enflasyon oranı gelmişti! Dünya devleri Türkiye tahminini değiştirdi!

Türkiye İstatistik Kurumu, haziran ayı enflasyon verilerini dün açıklandı. TÜFE'deki değişim 2024 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 1,64, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 71,6 oldu. Yılın en düşük aylık enflasyonunun gelmesinin ardından dünya devleri de Türkiye tahminlerini değiştirdi.

Finans

Yüzde 1.64 olarak duyuruldu! Merkez Bankası'dan değerlendirme: Tüm gruplarda geriledi

Türkiye İstatistik Kurumu, emekli ve memurların dört gözle beklediği haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı. Haziran ayında yüzde 1,64 oranıyla yılın en düşük enflasyon oranının çıkmasının ardından Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'ndan da bir değerlendirme geldi.

Finans

Enflasyon verileri arasındaki fark şaşırtıyor! Bu rakamları gören ‘böyle bir şey nasıl olur?’ diye soruyor…

TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamları yine tartışma yarattı. Enflasyon rakamları ile birlikte milyonlarca memur ve emeklinin alacağı zam oranı da belli oldu ancak açıklanan rakamlar arasındaki fark tepki çekti. İTO’nun hesapladığı yıllık enflasyon yüzde 82.1 olurken, TÜİK yüzde 71.6 açıkladı. ENAG ise enflasyonu yüzde 113 olarak duyurdu. İşte detaylar…

Finans

SON DAKİKA: Maaş tablosu netleşmişti! Enflasyon rakamları sonrası Bakan Işıkhan'dan ilk yorum: 'Gereken adımları atıyoruz'

Son dakika haberi... Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından milyonlarca emekli ve memurun da zammında tablo da netleşti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bugün Haziran ayı enflasyon rakamlarını duyurdu. Buna göre enflasyon aylık bazda yüzde 1,64 , yıllık bazda 71,60 ise yüzde olarak açıklandı. Bakan Işıkhan'dan veriler sonrası, "Çalışanlarımız ve emeklilerimizin üzerindeki yükü azaltmak için gereken adımları atıyoruz" açıklaması geldi.

Finans

Son dakika: Bedelli askerlik ücret 2024 ne kadar oldu? Memur maaş katsayısına endekslenmişti: İşte yeni rakam

Son dakika: Milyonlar Temmuz 2024 memur maaş zammı dönemini bekliyordu. Nihayet 6 aylık enflasyon farkı bugün belli oldu. Maaş zammı bazı kişileri sevindirse de bazı kişileri de üzecek. Bu kapsamda 182 bin liranın üzerinde bulunan, 2024 Temmuz ayından Ocak 2025’e kadar geçerli olacak bedelli askerlik ücreti 217 bin 870 lira oldu.

Finans

SON DAKİKA I Milyonlar saat 10.00'a kilitlendi! Maaş zamlarını etkileyecek son veriyi TÜİK duyurdu: ENFLASYON RAKAMLARI açıklandı, yılın en düşük seviyesi!

Enflasyon ve zamlar için son dakika haberi... Milyonlarca emekli ve memurun aylardır beklediği kritik enflasyon verisi açıklandı. Türkiye'de tüketici fiyatları Haziran ayında aylık yüzde 1,64 arttı. Bu veriyle yılın en düşük enflasyonu ölçüldü. Türkiye İstatistik Kurumu, haziran ayı enflasyon verilerini tek tek duyurdu. TÜİK'in açıklamasının ardından emekli ve memur zamlarındaki enflasyon farkı da kesinleşti. Bakan Şimşek'ten de 6 aylık enflasyon rakamları sonrası açıklama geldi.

Finans

SON DAKİKA: ENAG Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı

Son dakika haberi... Maaş zamlarını etkileyecek verinin açıklamasının sadece dakikalar kaldı. Türkiye İstatistik Kurumu öncesi ENAG haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı.

Finans

3 Temmuz öncesi emeklilerden 'kaygılıyız' mesajı: Sefalet maaşına mahkum edecek oran...

Türkiye İstatistik Kurumu'nun yarın enflasyon verilerini açıklamasının ardından milyonlarca emekli ve memurunda alacağı zamlar belli olacak. Enflasyon verilerinin açıklamasından önce emeklilerden peş peşe açıklamalar geldi. Çalışan ve emekliler arasındaki makasın açıldığı belirtilerek en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması talep edildi.

Finans

Piyasa beklentilerine paralel: Avro Bölgesi'nin enflasyonu belli oldu!

Avro Bölgesi'nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), haziran ayında yıllık bazda yüzde 2,5 olarak belirlendi.

Finans

İTO açıkladı: Haziran ayının zam şampiyonu! Fiyatı yüzde 56'dan fazla arttı

Milyonlarca kişinin gözü yarın açıklanacak enflasyon verilerindeyken İstanbul Ticaret Odası'ndan da dikkat çeken bir veri geldi. Haziran ayının zam şampiyonu limon oldu. Limonun fiyatı yüzde 56 arttı.

Finans

Haziran enflasyonu ne olacak? Ekonomistlerin TÜFE beklentisi ortaya çıktı: 3 Temmuz öncesi son tahmin

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, haziran ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 2,28 artacağını tahmin ediyor.

Finans

Merkez Bankası ilk kez duyurdu: Hanehalkının 12 ay sonrası enflasyon beklentisi düştü!

TCMB, farklı ekonomik aktörlerin enflasyon beklentilerini “Sektörel Enflasyon Beklentileri” yayını altında birleştirdi. Haziranda 12 ay sonrası yıllık enflasyon beklentileri, piyasa katılımcıları için 1,4 puan azalarak yüzde 31,8 seviyesine, hanehalkı için 4,6 puana düştü.

Finans

Cevdet Yılmaz'dan gri liste açıklaması! 'Enflasyondaki düşüş Temmuz ve Ağustos'ta daha da hızlanacak'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz gri listeden çıkmak için her şeyin yapıldığını ifade ederek "Son derece olumlu bir raporun çıktığını biliyoruz" dedi. Enflasyon ile ilgili de konuşan Yılmaz, düşüşün Temmuz ve Ağustos ile daha da hızlanacağını aktardı.

Finans

SSK, Bağkur, memur emeklileri... 18 bin TL'ye kadar çıkmıştı, zamlı maaşların ardından onlar da artacak! Yüksek promosyon için SGK Uzmanı'ndan ipucu, o tarihi bekleyin!

SSK, Bağkur ve memur emeklilerinin geri sayımı başladı. Zamlı maaşlar için sayılı günler kaldı. Bankaların emekli promosyonu yarışı kızışmıştı, haziran enflasyonunun açıklanmasının ardından miktarların daha da yükselmesi bekleniyor. Şu ana kadar en yüksek emekli promosyonunda 18 bin TL görüldü. Temmuz ayından sonra rakamlar yükselir mi, promosyon için hangi tarihte başvurmak daha iyi olur? İşte detaylar...

Finans