Enflasyon Beklentisi Haberleri

Memur ve emekli zammında Temmuz hesabı başladı... Şubat ayı enflasyon rakamları belli oluyor: Pazartesi gününe dikkat!

SSK, Bağ-Kur emeklisi, memur ve memur emeklisi... Milyonlar yılın ikinci enflasyon rakamları için 4 Mart Pazartesi gününü bekliyor. Temmuz 2024 emekli ve memur zammı hesabı şimdiden başlarken rakamlar da ortaya çıktı. Şubat ayı enflasyon beklentisi yüzde 4,04 oldu. Beklenti dahilinde gelebilecek enflasyon ile emekliler Temmuz zammı için yüzde 11,01'lik zammı cebine koyacak. Memur ve memur emeklisi de toplu sözleşme zammından kaynaklı enflasyon farkını garantileyecek.

Finans 29-02-2024 13:42

Enflasyon neden olur? Enflasyonun kaynağı nedir?

Enflasyon ekonomik bir fenomen olarak herkesin günlük yaşamını etkileyen önemli bir konudur. Fiyatların sürekli olarak yükselmesi ve satın alma gücünün azalması, enflasyonun belirgin özelliklerindendir. Ancak enflasyonun kaynağı ve nedenleri karmaşık bir konudur. Bu yazımızda enflasyonun nedenlerini ve kaynaklarını daha iyi anlamak için temel bir giriş yapacağız.

Finans 29-06-2023 01:57

ŞUBAT ENFLASYON ORANI açıklandı! Memur ve emekliler dikkat! İşte 2023 şubat enflasyonu

Enflasyon oranı ile ilgili son dakika açıklaması yapıldı. Şubat ayı enflasyon oranı bugün belli oldu. En son ocak ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan memur ve emekli maaş zammı hakkında açıklama yapmıştı. Temmuz ayında ilk 6 aylık enflasyon oranı ve farkına göre maaşlarda artış gerçekleştirilecek. Enflasyon, şubatta yıllık bazda yüzde 55,18 olurken bu rakam son 12 ayın en düşük seviyesi olarak kayıtlara geçti.

Finans 03-03-2023 10:07

Ocak ayı enflasyon rakamları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TÜİK Ocak ayı enflasyon beklentisi ne? Gözler o tarihe çevrildi!

Ocak ayı enflasyon rakamları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Enflasyon verileri ile ilgili detayları öğrenmek isteyen kişiler "Ocak ayı enflasyon rakamları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?" soru ve konu başlıklarını internette araştırıyor. Peki, TÜİK Ocak ayı enflasyon beklentisi ne? TÜİK yeni yılın ilk ayındaki enflasyon oranını açıklayacak ve ÜFE TÜFE’de oranlar belli olacak. İşte ayrıntılar...

Finans 01-02-2023 08:14

Enflasyon Beklentisi

Enflasyon Beklentisi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Enflasyon Beklentisi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Aralık enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? 2022 enflasyon beklentisi nedir? Memur ve emekli maaşlarını etkileyecek

Aralık enflasyon oranı TÜİK tarafından açıklanacak. Memur ve emekli zammını bekleyen vatandaşlar enflasyon rakamlarını heyecanla bekliyorlar. En son açıklama aralık ayında gerçekleştirilmişti ve enflasyon oranı yüzde 84,39 olarak açıklanmıştı. Peki, Aralık ayı enflasyon oranı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Enflasyon beklentisi nedir?

Finans 28-12-2022 16:19

Enflasyon verileri ne zaman açıklanacak, ayın kaçında açıklanacak? İşte TÜİK beklenti anketi sonuçları...

Enflasyon verileri takipçilerin gündeminde yer alıyor. TÜİK tarafından yapılan kasım ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi sonuçlandı. Ankete 17 ekonomist katıldı ve enflasyon verileri ne zaman açıklanacak soruları araştırılmaya başlandı. Kasım ayına ilişkin enflasyon oranı ne zaman açıklanacak, ayın kaçında açıklanacak?

Finans 03-12-2022 16:30

EKİM ENFLASYON ORANI açıklandı! 2022 TEFE TÜFE ekim enflasyon oranı ne kadar oldu?

Ekim enflasyon oranı ile ilgili son dakika açıklaması yapıldı. Enflasyon oranı her ayın başında Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyuruluyor. Memur ve emekli zammında açıklanan enflasyon oranı ve farkı etkili oluyor. Ekim ayı enflasyon oranı ise bugün TÜİK tarafından duyuruldu.

Finans 03-11-2022 10:07

Eylül enflasyon oranı açıklandı! TÜİK duyurdu.. Eylül enflasyon rakamları ve TEFE TÜFE oranı

Eylül enflasyon oranı ile ilgili son dakika açıklaması yapıldı. Enflasyon oranı her ayın başında Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Memur ve emekli zammı gibi birçok zam oranı bu rakamlara göre netlik kazanıyor. Eylül ayı enflasyon rakamları bugün açıklandı. Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %83,45, aylık %3,08 oldu.

Finans 03-10-2022 09:11

Enflasyon beklentileri nelerdir? Piyasa katılımcıları anketi ile enflasyon beklentileri nasıl belirlenir?

Enflasyon, mal ve hizmetlere dair fiyatların artışına karşın paranın satın alma gücünün düşüşüne denir. Enflasyon, bir mala ya da hizmete duyulan arzın artması sebebiyle fiyatın yükselmesi ve para biriminin değerinin azalması olayıdır. Enflasyon artması ile alım gücü azalır. Para biriminin değersizleşmesine bu da elinizde bulunan para ile daha az eşya almaya sebebiyet verir.

Finans 18-08-2022 14:12

Temmuz ayı enflasyon oranı kaç oldu? İşte Temmuz 2022 enflasyon rakamları...

Enflasyon rakamları ile ilgili beklenen açıklama Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 3 Ağustos 2022 Çarşamba günü, yapıldı. Birçok kişi internette “Temmuz ayı enflasyon oranı kaç oldu?" soru ve konu başlıklarını araştırmaya başladı. Temmuz ayı enflasyon verileri ile ilgili detaylar merak konusu oldu. İşte TEFE TÜFE TÜİK Temmuz 2022 enflasyon oranı ile ilgili detaylar...

Finans 03-08-2022 10:09