Enis Berberoğlu Haberleri Ve Son Dakika Enis Berberoğlu Haberleri

Enis Berberoğlu Haberleri Ve Son Dakika Enis Berberoğlu Haberleri

Enis Berberoğlu, 5 Haziran 1956 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Gazeteci, yazar ve siyasetçi olan Berberoğlu, CHP Parti Meclisi Üyesi ve Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmektedir.

Berberoğlu, MİT TIR’ları ile ilgili davada hapis cezası aldı ve 2020 yılında milletvekilliği düşürüldü. 1975 yılında Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun olan Berberoğlu, 1981 yılında Dünya Gazetesi’nde çalışmaya başladı. Radikal ve Hürriyet gazetelerinde yazarlığın yanı sıra CNN Türk ekonomi müdürü olarak da çalıştı. 2009-2014 yılları arasında Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevini üstlendi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 2014 yılında gerçekleştirdiği 18’inci Olağanüstü Kurultayı’nda Parti Meclisi’ne seçildi. TBMM’de 25, 26 ve 27’nci dönemlerde milletvekilliği yaptı. AYM, 17 Eylül 2020 tarihli kararında, Berberoğlu hakkında haklarının ihlal edildiğine hükmetti.

Enis Berberoğlu Haberleri

Dokunulmazlık fezlekeleriyle ilgili yeni gelişme! Aralarında Enis Berberoğlu da var

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile birlikte 8 dokunulmazlık fezlekesi Meclis'e ulaştı.

Haber 03-03-2021 14:54

Son Dakika: Berberoğlu'nun dokunulmazlığı için yapılan ikinci itiraz reddedildi

CHP’li Enis Berberoğlu’nun avukatlarının, dokunulmazlığının kaldırılması için hazırlanan fezlekenin yeniden düzenlenmesi talebinin reddedilmesine yaptığı ikinci itiraz, bir üst mahkeme tarafından reddedildi.

Haber 25-02-2021 16:18

Son Dakika: Meclis Başkanı Şentop'tan Anayasa Mahkemesi'ne cevap yazısı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop CHP'li Berberoğlu kararı için Anayasa Mahkemesi'ne cevap yazısı gönderdi. Şentop mektubunda, "AYM tabiri caizse bir çağrı, bir bildiri yapıyor. Bu AYM'nin görev yetkileri içinde yok." ifadelerini kullandı.

Haber 24-02-2021 18:53

CHP'li Enis Berberoğlu, 8 ay sonra yeniden Meclis'te

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, milletvekili vasfını yeniden kazanmasının ardından 8 ay sonra TBMM'de partisinin grup toplantısına katıldı. Berberoğlu, "Burada kazanan adalet duygusu olmuştur" dedi.

Haber 16-02-2021 15:39

Enis Berberoğlu

Enis Berberoğlu Hakkındaki Haberler Mynet'te. Enis Berberoğlu Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'kahvaltı' tepkisi! (Uzun bir aradan sonra Enis Berberoğlu da Meclis'te)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Gara operasyonuna ve 13 vatandaşımızın terör örgütü PKK tarafından şehit edilmesine değinen Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sert bir dille eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Duydum da önce inanamadım. Erdoğan bu olaylar hiç olmamış gibi bir yaylaya kahvaltıya gidiyor. Rize Trabzon arasında her 15 metreye bir polis dikiyorlar. Cumhuriyet tarihinde görülmemiş." dedi.

Haber 16-02-2021 14:58

Enis Berberoğlu üst mahkemeye itirazda bulundu

Enis Berberoğlu, dokunulmazlığının kaldırılması için hazırlanan fezlekenin yeniden düzenlenmesi talebini reddeden İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararına karşı üst mahkemeye itirazda bulundu.

Haber 15-02-2021 15:06

Enis Berberoğlu'nun fezleke itirazına ret

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, CHP'li Enis Berberoğlu'nun avukatlarının dokunulmazlığının kaldırılması için hazırlanan fezlekeye yaptığı itirazı "düzeltilecek bir husus olmadığı" gerekçesiyle reddetti.

Haber 12-02-2021 16:37

Enis Berberoğlu milletvekilliğini yeniden kazandı! Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama

Son dakika haberine göre CHP'li Enis Berberoğlu, mahkemenin 'yeniden yargılanması ve infazın durdurulması' kararına ilişkin Başkanlık Tezkeresinin TBMM Genel Kurulu'nda okunmasıyla milletvekili vasfını yeniden kazandı. Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada "Enis Bey geldi, mutluyum, sevinçliyim ama Türkiye adına da üzülüyorum. Böyle bir tablo keşke hiç yaşanmasaydı." diye konuştu.

Haber 11-02-2021 14:42

Selçuk Tepeli'den Enis Berberoğlu için çok sert sözler: Suç işliyorsun

Fox Ana Haber sunucusu Selçuk Tepeli dün akşamki yayında ilginç bir çıkış yaparak Enis Berberoğlu'nun tavrını eleştirdi.

Haber 11-02-2021 11:11

Devlet Bahçeli'den Enis Berberoğlu açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Enis Berberoğlu hakkında yaptığı açıklamada, "Genel Kurul'a getirildiğinde MHP, dokunulmazlığın kaldırılması yönünde oyunu kullanacaktır." dedi.

Haber 10-02-2021 15:38

Enis Berberoğlu fezlekesi TBMM'ye gönderildi

Son dakika haberine göre Enis Berberoğlu'nun dokunulmazlığının kaldırılmasına yönelik fezleke TBMM'ye gönderildi.

Haber 09-02-2021 15:21

MHP lideri Bahçeli'den Enis Berberoğlu açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Enis Berberoğlu ile ilgili olarak "Yargıya saygımız var, mahkemenin davayı yeniden görmesini de uygun buluyoruz ancak infazın durdurulmasına karşıyız. Enis Berberoğlu ile ilgili dokunulmazlığın kaldırılmasıyla alakalı fezleke komisyon ve genel kurula geldiğinde de MHP daha önceki tutum ve davranışına uygun olarak dokunulmazlığın kaldırılması yönünde oy kullanacaktır." diye konuştu.

Haber 09-02-2021 12:42

Son dakika... İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nden Enis Berberoğlu kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Anayasa Mahkemesi (AYM) kararına uyularak Enis Berberoğlu hakkındaki infaz işlemlerinin durdurulmasını talep etti. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Berberoğlu'nun infazının durdurulmasına karar verdi.

Haber 08-02-2021 11:14

TBMM, AYM'nin Enis Berberoğlu kararını iade ettiği iddiasına yalanlama

TBMM, AYM'nin Enis Berberoğlu kararını iade ettiği iddia edildi. Söz konusu haber televizyon ekranlarında alt yazı olarak geçerken, Meclis Başkanlığı tarafından yalanlama geldi. Ayrıca gün içinde Meclis Başkanlığı'nın bir yazılı açıklama yapacağı belirtildi.

Haber 03-02-2021 14:53

Adalet Bakanı Gül'den Süleyman Soylu'nun annesine hakarete sert tepki

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AYM'nin Enis Berberoğlu kararı ile ilgili olarak "Anayasa Mahkemesinin verdiği kararlar bağlayıcıdır." dedi. Bakan Gül ayrıca, Bakan Soylu'nun annesine yönelik hakaret içerikli paylaşım hakkında açıklama yaptı.

Haber 22-01-2021 11:01

AYM'den son dakika Enis Berberoğlu kararı

Son dakika haberine göre Anayasa Mahkemesi (AYM), Enis Berberoğlu'nun ikinci kez yaptığı bireysel başvuru için yine 'hak ihlali' kararı verdi. Oybirliğiyle verilen kararın bir örneği yeniden yargılama yapılmak üzere İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilecek.

Haber 21-01-2021 12:24

Adalet Bakanı Gül, Meclis'te soruları yanıtladı:

"Koltuğu için kolunun altında kasetlerle gelen birinin bizlere söyleyeceği lafların hiçbirisini kabul etmiyoruz. Bizim tek derdimiz adalete hizmet yönünde emaneti koruyabilmek. Kılıçdaroğlu'nun şahsımızla ilgili söylediği hususları da kendisine iade ediyorum" - "Anayasa Mahkemesi kararları kişileri, kurumları, mahkemeleri, yargıyı bağlar. Anayasada, kanunlarda Anayasa Mahkemesinin kararlarının sonrasındaki işlemler, usuller bellidir, bunun yine değerlendirmesini mahkemeler yapmaktadır" -"Mahkemelerden milletimizin beklentisi; verdiği kararlarla yeni tartışmalar açmak değil, tartışmaları nihayetlendirmektir"

Haber 27-10-2020 18:38

Bakan Gül'den Kılıçdaroğlu'na sert yanıt geldi

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AYM'nin Enis Berberoğlu ile ilgili hak ihlali kararının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine yönelik açıklamalarına yanıt verdi. Gül, Kılıçdaroğlu’nun eleştirilerine yönelik, "Koltuğunun altında kasetlerle gelen birinin bizlere söyleyeceklerinin hiç birini kabul etmiyoruz." ifadelerini kullandı.

Haber 27-10-2020 17:06

Meclis Başkanı Şentop: Anayasa Mahkemesi'nin kararı bağlayıcıdır

TBMM Başkanı Şentop, AYM'nin Enis Berberoğlu kararına yönelik, "Anayasa Mahkemesi'nin kararı bağlayıcıdır. Bu karara muhatapların uyması gerekir. İlgili mahkeme bu karara uymalıdır" ifadelerini kullandı.

Haber 23-10-2020 19:40

Üst mahmekeden Enis Berberoğlu kararı

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi, "gizli kalması gereken bilgileri açıklamak" suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası alan ve Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararı verdiği Enis Berberoğlu hakkında yeniden yargılanmasına yer olmadığı kararına yapılan itiraza ilişkin, "karar verilmesine yer olmadığına" hükmetti.

Haber 23-10-2020 17:34

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay’dan, Kılıçdaroğlu hakkında flaş iddia

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Anayasa Mahkemesinin CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında verdiği hak ihlali kararına değinerek, “Bu Berberoğlu hadisesinde asıl yargılanması gereken kişi Kılıçdaroğlu’dur. Kılıçdaroğlu’nun sorumluluğu gözden ırak tutuluyor. Adeta bu hadisede kuryelik görevi yapmıştır Kılıçdaroğlu. Bunu kimse neden konuşmuyor tartışmıyor” dedi.

Haber 18-10-2020 20:35

Enis Berberoğlu'nun yeniden yargılanmasıyla ilgili yeni gelişme

"Gizli kalması gereken bilgileri açıklamak" suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası alan ve Anayasa Mahkemesinin hak ihlali kararı verdiği Enis Berberoğlu'nun yeniden yargılanmasına yer olmadığı hükmüne yapılan itiraz, üst mahkemeye gönderildi.

Haber 15-10-2020 14:50

Enis Berberoğlu ile ilgili yeni gelişme! 15. Ağır Ceza Mahkemesine başvuru yapıldı

Son dakik haberine göre Enis Berberoğlu'nun yeniden yargılanması için 15. Ağır Ceza Mahkemesine başvuru yapıldı.

Haber 15-10-2020 09:48

AYM'nin olağanüstü toplantısı sona erdi

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Enis Berberoğlu kararıyla ilgili olağanüstü toplantısı yaklaşık 3 buçuk saatin ardından sona erdi. Toplantıdan karar çıkmadı.

Haber 14-10-2020 17:43

CHP'den Enis Berberoğlu kararına sert tepki! 'Anayasayı çiğnemektir'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin CHP'li Enis Berberoğlu kararına ilişkin, "Anayasa Mahkemesi (AYM) kararına, bir alt mahkemenin uymayı reddetmesi açıkçası anayasayı çiğnemektir. AYM ve milletvekilinin, kendisine milli irade tarafından verilen hakkını, hukukunu yok saymaktır" dedi.

Haber 13-10-2020 21:45

Mahkemeden Enis Berberoğlu kararı

Son dakika haberine göre 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Enis Berberoğlu hakkında 'yeniden yargılanmasına gerek olmadığı' kararı verdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kararla ilgili olarak 'Bu ülkenin hukukun kırıntısı kaldıysa, biz de mücadelemizi yapacağız' açıklamasını yaptı.

Haber 13-10-2020 15:19

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan Enis Berberoğlu açıklaması

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AYM'nin Enis Berberoğlu kararı ile ilgili olarak "Kesin hükmün varlığıyla ilgili yeni durum ortaya çıktığında bunu değerlendireceğiz." açıklamasını yaptı.

Haber 13-10-2020 12:34

CHP'li Öztrak'tan Enis Berberoğlu açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Anayasa Mahkemesinin Berberoğlu kararıyla ilgili, "Burada bir an önce yapılması gereken alt mahkemenin bu kararın gereğini yapması ve milletvekilinin hakkının gasp edilmesinin önüne geçilmesi için Millet Meclisi Başkanı'nın da gerekli adımları atması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Haber 09-10-2020 17:24

AYM'nin Enis Berberoğlu kararının gerekçesi Resmi Gazete'de

Anayasa Mahkemesinin, "gizli kalması gereken bilgileri açıklamak" suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası alan Enis Berberoğlu'nun bireysel başvurusunda oy birliğiyle verdiği ihlal kararının gerekçesi Resmi Gazetede yayımlandı.

Haber 09-10-2020 01:47

GÜNCELLEME- Enis Berberoğlu'nun bireysel başvurusunda ihlal kararı çıktı

İhlalin sonuçlarının ortadan kaldırılması için yeniden yargılama yapılmak üzere karar Yargıtay'a gönderilecek AYM KARARININ DETAYLARI EKLENDİ

Yurthaber 17-09-2020 16:42

Anayasa Mahkemesi'nden Enis Berberoğlu kararı

Son dakika haberine göre Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, durdurulan MİT tırları görüntülerini Cumhuriyet gazetesine verdiği iddiasıyla yargılandığı davada 5 yıl 10 ay hapis cezası alan Enis Berberoğlu'nun, seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının oy birliğiyle ihlal edildiğine hükmetti.

Haber 17-09-2020 16:22

AYM'den flaş Enis Berberoğlu kararı

Anayasa Mahkemesi, hakkındaki mahkumiyeti kesinleştiği gerekçesiyle milletvekilliği düşen Enis Berberoğlu'nun bireysel başvurusunun görüşülmesini erteledi.

Haber 23-07-2020 11:01

CHP Grup Toplantısı'nda Enis Berberoğlu ayrıntısı

CHP Grup Toplantısı öncesi Berberoğlu'nun sırasına gözlüğü ve kol düğmesi konuldu.

Haber 09-06-2020 14:30

CHP'li Faik Öztrak'tan flaş Enis Berberoğlu açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Enis Berberoğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin, "Hangi partiden olursa olsun, millet iradesiyle gelen millet iradesiyle gitmelidir. TBMM'de gerçekleştirilen milli irade gaspına karşı tavrımız da duruşumuz da budur" dedi

Haber 08-06-2020 17:49

AK Parti'li Hayati Yazıcı üç ismin milletvekilliğinin düşürülmesini değerlendirdi:

"Hukuk sistemimizde kesinleşmiş mahkeme kararları yasama, yürütme, yargı ve gerçek kişileri bağlar. Dolayısıyla üç milletvekili hakkında aşamalardan geçmiş, kesinleşmiş ve verilen mahkumiyet miktarı itibarıyla vekil olmalarına engel olgular mahkeme kararlarıyla kesinlik kazanmıştır" - "Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yapabilecek, belki Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi çerçevesinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine götürecekler. Büyük bir ihtimalle götürecekler, onlar ayrı prosedürler. O başvuru haklarını kullanmak mahkeme kararının kesinliğini ortadan kaldırmaz" - "(Seçim mevzuatında uyum düzenlemeleri) Bu çalışmayı yapacağız. Sunumlarını yapacağız. Değişik yerden görüş ve kanaatleri derleyip toparlayacağız. Dünyadaki uygulamalara bakacağız. Böyle bir çalışmayı tamamladığımızda da bu alanlara ilişkin mevzuatımızı da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine uyarlı hale getirmiş olacağız"

Yurthaber 07-06-2020 14:27

Enis Berberoğlu böyle görüntülendi

Koronavirüs tedbirleri kapsamında cezasını 31 Temmuz'a kadar evinde çekecek Enis Berberoğlu balkonda görüntülendi.

Haber 06-06-2020 16:18

3 ismin vekilliğinin düşürülmesiyle ilgili Bakan Soylu'dan açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 3 ismin milletvekilliklerinin düşürülmesiyle ilgili, "Birkaç gündür Meclis'teki milletvekillerinin hukukun gereği milletvekili statüsünün üzerinden alınması sebebiyle 'darbe' sözü üretmeye çalışıyorlar. Allah’ınızı severseniz, siyasete en büyük darbe terördür. Ülkeye en büyük darbe terördür. Terörü, darbeyi meşrulaştırmak için hukukun, demokrasinin, kardeşliğin yolunu tıkamakla eş tutmayınız." dedi.

Haber 06-06-2020 13:56

Enis Berberoğlu tahliye edildi

Milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından, kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle dün gözaltına alınan ve ardından tutuklanarak cezaevine gönderilen CHP'li Enis Berberoğlu, tahliye edildi.

Haber 05-06-2020 22:34

Faik Öztrak: Uysal koyun olmadığımızı bileceksiniz, öğreneceksiniz

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Ne yaparsanız yapın. Ne Enis'ten ne de CHP'den; Kuran için, ezan için, bayrak için, vatan için, millet için işgalcilere karşı göğsünü siper eden Kuvayı Milliye ruhu dışında bir şey çıkaramazsınız. Bizi sokağa çekmeyi başaramazsınız. Ama yumuşak başlıyız dediysek de uysal koyun olmadığımızı bileceksiniz, öğreneceksiniz" diye konuştu.

Haber 05-06-2020 16:55

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Enis Berberoğlu açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin, "Benim bu millete bir sözüm var. Ne olursa olsun, hangi bedel, hangi engel çıkarılırsa çıkarılsın, bu ülkeye gerçek anlamda hakkı, hukuku, adaleti ve demokrasiyi getireceğiz. Bunda kararlıyız. Bedeli ne olursa olsun, bu bedeli ödemeye de razıyız." ifadelerini kullandı.

Haber 05-06-2020 14:32

Milletvekilliği düşürülen Enis Berberoğlu tutuklandı

Milletvekilliği düşürülen Enis Berberoğlu gözaltına alınmasının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne getirilirken görüntülendi. Enis Berberoğlu İstanbul Adliyesi'nde çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Maltepe L Tipi Cezaevi'ne götürüldü.

Haber 05-06-2020 00:14

Milletvekilliği düşürülen Enis Berberoğlu'ndan açıklama:

"Zaten çıktığım günden itibaren 'bu bir teneffüs' dediğim için, bu karar bana hiçbir şekilde sürpriz olmadı, şaşkınlık yaratmadı" - "Önümüzdeki günlerde kalan 18 aylık cezamı yatmak üzere cezaevine teslim olacağım"

Yurthaber 04-06-2020 17:14

Milletvekilliği düşürülen Enis Berberoğlu'ndan açıklama:

"Zaten çıktığım günden itibaren 'bu bir teneffüs' dediğim için, bu karar bana hiçbir şekilde sürpriz olmadı, şaşkınlık yaratmadı" - "Önümüzdeki günlerde kalan 18 aylık cezamı yatmak üzere cezaevine teslim olacağım"

Yurthaber 04-06-2020 17:14

3 ismin vekilliğinin düşürülmesine AK Parti'den ilk yorum

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Enis Berberoğlu, Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili olarak "Anayasanın emredici hükmü yerine getirilmiş, suç işleyen milletvekillerinin milletvekilliği düşürülmüştür. Anayasanın ve kanunların gereği yerine getirilmesine rağmen HDP ve CHP’nin hukuk tanımaz, suçu ve suçluyu açıkça öven tutumu asla kabul edilemez." dedi.

Haber 04-06-2020 17:06

TBMM'deki sandalye dağılımı değişti

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları'nın milletvekilliklerinin düşürülmesinin ardından Meclis'teki sandalye dağılımı da değişti.

Haber 04-06-2020 16:56

Ankara'da yüksek tansiyon! Vekillikleri düşürüldükten 5 dakika sonra...

CHP'li Enis Berberoğlu ile HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın milletvekilliklerinin düşürülmesinin yankıları sürüyor. Üç isim, kararının açıklanmasından 5-6 dakika sonra TBMM'nin sitesindeki 'Milletvekilleri' sayfasından çıkarıldı, 'Milletvekilliği Sona Erenler' sayfasına taşındı.

Haber 04-06-2020 16:18

Berberoğlu, Güven ve Farisoğulları'nın milletvekillikleri düşürüldü

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları'nın milletvekillikleri düşürüldü. Berberoğlu, milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin "Önümüzdeki günlerde kalan 18 aylık cezamı yatmak üzere cezaevine teslim olacağım. Zaten çıktığım günden bu yana bu karar benim için sürpriz olmadı, şaşkınlık yaratmadı." diye konuştu.

Haber 04-06-2020 15:27

MİT TIR'ları davasında Enis Berberoğlu ve Erdem Gül için yeni karar

MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin davada mahkeme, Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül hakkındaki davanın düşürülmesine, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında da ceza verilmesine yer olmadığına hükmetti.

Haber 15-05-2019 14:38

Berberoğlu'nun yargılamanın durması talebi reddedildi

Dündar, Gül ve Berberoğlu'nun, MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin, "silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan yargılanmasına devam edildi - İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, CHP milletvekili Enis Berberoğlu'nun, "yasama dokunulmazlığı" bulunduğu için yargılamanın durdurulması talebini, daha önceki dokunulmazlığının "münferit bir parlemento kararı"yla kaldırılmadığı ve tekrar seçilmesiyle yeni bir dokunulmazlığa kavuşmayacağı gerekçesiyle reddetti - Mahkeme heyeti, hakkında yakalama kararı bulunan firari sanık Can Dündar'ın dosyasının bu dava dosyasından ayrılarak başka bir esasa kaydedilmesine de karar verdi

Haber 06-02-2019 14:15