Eris Haberleri

Uzman isimden Covid-19 uyarısı! Kış döneminde yaygın ve baskın olacak

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19, hala etkisini göstermeye devam ediyor. Covid-19 kısıtlamalarıyla geçen iki yılın ardından yeni koronavirüs varyantlarına karşı duyarlılık sürerken Sağlık Bakanı Koca ise "Endişe konusu yapılmayacak bir gelişme" olarak duyurduğu varyantla ilgili hasta etme gücünün düşük olduğunu belirtmişti. Prof. Dr. Alper Şener, Türkiye'de bu kış döneminde solunum yolları viral enfeksiyonları arasında en yaygın ve baskın olarak Covid- 19'un görüleceğini söyledi.

Haber 20-10-2023 08:34

Hayat Eve Sığar uygulaması 10 ay sonra güncellendi! HES kodu hayatımıza yeniden mi girecek?

Sağlık Bakanlığı, pandemi döneminde HES Kodu için kullanılan "Hayat Eve Sığar" uygulamasını aylar sonra ilk kez güncelledi. Eris varyantına ilişkin tartışmaların olduğu dönemde uygulamanın güncellenmesi "HES Kodu geri mi geliyor?" sorusunu akıllara getirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Eris varyantı için, "Hastalığı artık çok iyi tanıyoruz ve endişe edecek hiç bir durum yok." demişti. İşte detaylar...

Haber 01-10-2023 09:45

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan yeni varyant açıklaması!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde ülkemizde de 9 kişide görülen 'Eris' varyantıyla ilgili açıklama yaptı. Endişelenecek bir şey olmadığını belirten Koca, 'Bilim insanları üzerinde konuşabilirler ama halkımız için gündem olmaya değer değil' dedi.

Haber 19-09-2023 19:13

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı?

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? İşte günün özeti...

Haber 15-09-2023 15:15

Eris

Eris Hakkındaki Haberler Mynet'te. Eris Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Mehmet Ceyhan'dan Eris varyantı uyarısı! 'Bulaşı engellemezsek pandemi devam edebilir'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Eris varyantının Türkiye'de 9 kişide görüldüğünü açıkladı. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Eris varyantı ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Eris varyantının ağır hastalık yapma özelliği olmadığını, hastalığı önlemenin yolunun aşı ve hastaları izole etmek olduğunu söyleyen Ceyhan, "Eğer varyantın bulaşmasını engellemezsek, uzun süre yeni varyantlarla pandemi devam edebilir" dedi. İşte Ceyhan'ın o açıklamaları...

Haber 15-09-2023 14:45

Eris varyantı nedir, belirtileri neler? Türkiye'de Eris varyantı vakası var mı? Bakan Koca açıkladı!

Eris varyantı belirtileri ve vaka sayısında son durum merak ediliyor. Koronavirüsün yeni varyantı Eris dünyada hızla yayılıyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün EG.5.1 şeklinde tanımladığı Eris virüsü hakkında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son dakika açıklamasında bulundu. Peki, Eris varyantı nedir, belirtileri neler? Türkiye'de Eris varyantı vakası var mı?

Haber 15-09-2023 09:27

Baş ağrısı ve öksürük varsa dikkat: Eris varyantı vakalarında artış yaşanıyor! Uzman Dr. belirtileri sıraladı

Koronavirüsün yeni varyantı Eris dünyada hızla yayılıyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün EG.5.1 şeklinde tanımladığı Eris virüsü hakkında Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Müzalin Çiğdem Yıldırım, “Henüz Türkiye'de görülmeyen Eris varyantı nedeniyle dünyada vaka sayısında son üç aya göre yaklaşık yüzde 80 artış yaşandı. Omicron varyantına benzer olan Eris varyantı belirtileri arasında baş ağrısı, kuru öksürük, burun akıntısı ve eklem ağrısı görülüyor” dedi.

Haber 14-09-2023 10:04

Koronavirüs'ün yeni varyantları kapanmaya ve maske yasağına neden olur mu? Uzman isim tek tek açıkladı ve uyardı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid 19’un yeni varyantları Eris ve Pirola gündemde yer alıyor. Bir dönem etkisini artıran koronavirüs nedeniyle sokağa çıkma yasağı olmak üzere birçok tedbir uygulamaya konulmuştu. Tıbbi biyoloji ve genetik uzmanı Prof. Dr. Nedime Serakıncı iki yeni varyantın, yeniden kapanmayı gerektirmediğini belirtti ancak başta risk grupları olmak üzere vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Haber 13-09-2023 14:45

Eris varyantı Türkiye'de görüldü mü? Sağlık Bakanı Koca'dan yeni açıklama! Endişeye mahal yok

Koronavirüs'ün yeni varyantı EG.5 (Eris),Orta Doğu ve Asya ülkelerinin ardından Avrupa'da da hızla yayıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Eris varyantının Türkiye'de de görüldüğü iddialarının üzerine sosyal medyadan yeni bir açıklama yaptı.

Haber 06-09-2023 20:13

Eris nedir, belirtileri nelerdir? Koronavirüs'ün yeni varyantı Eris Türkiye'de görüldü mü? Bakan Koca'dan son dakika açıklaması

Koronavirüs'ün yeni varyantı Eris ile ilgili son dakika açıklamasında bulunuldu. Yeni varyant birçok ülkede görüldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Türkiye için bir risk durumu var mı?’’ sorusuna yanıt verdi. Peki, Eris nedir, belirtileri nelerdir? Koronavirüs'ün yeni varyantı Eris Türkiye'de görüldü mü?

Haber 06-09-2023 11:16

Yeni koronavirüs varyantı Eris avantaj sağladı! EG.5'in daha sık görülme nedenini açıkladı: 'Hücreye yapışma özelliği arttı'

Yaklaşık 2 yıl boyunca tüm insanlığın korkulu rüyası olan Kovid-19 son günlerde yeni varyantın görülme sıklığının artmasıyla yine gündemde. Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, DSÖ'ye pandemi dönemindeki gibi sağlıklı veriler gönderilmediğine değinerek "Onun için dikkatli olmakta fayda var" dedi. EG.5 (Eris) olarak bilinen yeni Kovid-19 varyantının daha sık saptandığına dikkat çeken Özlü, virüsün avantaj kazandığını ifade ederek hücreye yapışma özelliğinin arttığını söyledi.

Haber 22-08-2023 09:55

Kovid-19'un yeni varyantına dikkat! Uzmanlar uyarıyor: Sonbaharda salgının ciddi bir piki olabilir

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19'un Omicron varyantının alt türevi olan Eris virüsü gündemde yer alıyor. DSÖ, 9 Ağustos'ta Eris varyantına ilişkin bir rapor yayımlamış, Eris'in, özelliklerine bağlı olarak küresel olarak yayılabileceği ve vakalarda artışa neden olabileceği kaydedilmişti. Acil Tıp Uzm. Dr. Gül Deniz Özkan, varyantın sonbaharda pik yapabileceği konusunda uyarıda bulundu ve belirtileri sıraladı.

Haber 16-08-2023 15:32