Eşref Gani Ahmedzai Haberleri

Taliban, eski cumhurbaşkanı Gani ile ilgili planı duyurdu! Ülkeyi terk etmese...

Taliban'ın Afganistan'a hakim olmasından sonra eski cumhurbaşkanı Eşref Gani ülkeyi terk etmişti. Taliban geçici hükümetinin Başbakan Yardımcısı Vekili Molla Abdulgani Birader, eski cumhurbaşkanı Eşref Gani'yi öldürme planlarının olmadığını belirtti. Birader, eski hükümet üyelerinin Taliban korkusundan kaçtığını ancak halbuki hiçbiriyle işlerinin olmadığını söyledi.

Haber 05-01-2022 19:37

Afganistan'dan kaçan Eşref Gani halkından özür diledi

Taliban'ın Afganistan'a hakim olmasından sonra ülkeyi terk ederek Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) sığınan eski Cumhurbaşkanı Eşref Gani, halkından özür diledi.

Haber 09-09-2021 12:17

Eşref Gani'den ülkeyi terk edişiyle ilgili açıklama

Eski Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajında Afganistan’ı neden aniden terk ettiğini açıklayarak Kabil’de kalmasının 1990’lı yıllarda sokaklarda yaşanan çatışmaların tekrar etmesinden korktuğu için ülkeden ayrıldığını belirtti.

Haber 08-09-2021 17:32

Ülkesinden kaçan Gani'den ilk açıklama! Parayla kaçtı iddialarını yanıtladı

Afganistan’da Taliban’ın kontrolü ele geçirmesinin ardından ülkeyi terk eden Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani yayınladığı video mesajda, “Sizi sattı ve kendi canı ve malı için devleti bırakarak kaçtı söylentilere inanmayın. Ben sadece bir tek elbise ve terliğimle vatanımı terk etmek zorunda kaldım” dedi.

Haber 18-08-2021 22:18

Son Dakika: Afganistan Cumhurbaşkanı Gani ve ailesinin nerede olduğu açıklandı

Taliban'ın Kabil'e girmesinin ardından ülkesini terk eden Cumhurbaşkanı Gani ve ailesinin Birleşik Arap Emirlikleri'ne kaçtığı açıklandı.

Haber 18-08-2021 16:43

Sırra kadem bastı! Özbekistan'dan açıklama geldi

Özbekistan Dışişleri Bakanlığının resmi yayın organı "DUNYO Haber Ajansı", Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, eski Afganistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mareşal Raşid Dostum ve eski Belh Valisi Nur Muhammed Atta'nın aralarında bulunduğu üst düzey Afgan yöneticilerin ülkede bulunmadığını yazdı.

Haber 17-08-2021 23:03

Gani’nin yardımcısı kendisini Afganistan’ın geçici cumhurbaşkanı ilan etti

Afganistan’ı terk eden Cumhurbaşkanı Eşref Gani’nin yardımcısı Amrullah Saleh, Afganistan anayasasına göre kendisinin geçici cumhurbaşkanı olduğunu açıkladı.

Haber 17-08-2021 18:54

Afganistan'dan Türkiye'ye telefon: Sevgili dostum, hayatım tehlikede

Taliban'ın, Afganistan'ın kontrolünü ele geçirmesi sonrası yaşananlar tüm dünyanın gündemine oturmuşken, cehennemi yaşayan ülkeden Türkiye'ye gelen bir telefonun detayları ortaya çıktı.

Haber 17-08-2021 11:31

Mia Khalifa, ülkesinden kaçan Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani’nin İbiza'ya kaçtığını iddia etti

Eski cinsel içerikli film yıldızı Mia Khalifa, Instagram hesabından yaptığı açıklamada Afganistan'daki son durumdan CIA'yi sorumlu tutup ülkesini terk eden Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin Ibiza'da olduğunu iddia etti. Hem ABD'yi hem de kaçan cumhurbaşkanını sert bir dille eleştiren Khalifa, Eşref Gani'ye hiçbir ülkenin vatandaşlık vermemesi gerektiğini söyledi.

Magazin 17-08-2021 08:32

Afganistan Cumhurbaşkanı Gani: Kan dökülmesini önlemek için ayrıldım

Taliban’ın Afganistan’da ilerleyişi karşısında başkent Kabil’i terk eden Cumhurbaşkanı Eşref Gani, “Kan dökülmesini önlemek için ayrılmaya karar verdim” dedi.

Haber 15-08-2021 23:32

ABD Başkanı Joe Biden, Afgan liderler ile bir araya geldi

ABD Başkanı Joe Biden, Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ve Milli Uzlaşı Yüksek Konseyi Başkanı Abdullah Abdullah ile Beyaz Saray'da yaptığı görüşmede diplomatik, insani ve güvenlik desteklerinin süreceğini vurguladı.

Haber 26-06-2021 03:46