Eurocopter Cougar Haberleri

Bitlis'te 11 askerin şehit olduğu kaza sonrası 'Cougar' iddiasına Tansu Çiller'den yanıt

Cougar tipi askeri helikopterlerin 'TSK'nın onay vermemesine rağmen Türkiye’nin Gümrük Birliği’ne girmesi karşılığında alındı' iddiasına Tansu Çiller'den yanıt geldi.

Haber 09-03-2021 08:14

Bitlis'te helikopterin düştüğü köy giriş çıkışlara kapatıldı

Bitlis'in Tatvan ilçesinde düşen ve içerisindeki askerlerden 11'inin şehit düştüğü helikopterin enkazının bulunduğu köy girişlere kapatıldı.

Haber 06-03-2021 15:27

Bitlis'te şehit olan askerler son yolculuklarına uğurlandı

Bitlis Tatvan'da düşen askeri helikopterde şehit olan 11 askerden 3'ü bugün memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı.

Haber 06-03-2021 14:47

Son Dakika: MSB'den düşen helikopterle ilgili yeni açıklama

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Yapılan ilk incelemelerde enkaz bölgesinde herhangi bir patlama-yanma emaresine rastlanmadı. İlk bilgiler ışığında, kaza kırım olayının bölgedeki hava koşullarının ani değişimi sonucunda ortaya çıkan olumsuz hava şartları nedeniyle meydana geldiği değerlendirilmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Haber 05-03-2021 18:33

Bitlis'te düşen Cougar tipi helikopterle ilgili dikkat çeken ifadeler: Başlı başına bir terör örgütü gibi

Bitlis'te düşen ve 11 askerimizin şehit olmasına neden olan helikopterle ilgili Fatih Altaylı dikkat çeken ifadeler kullandı. Cougar tipi helikopterin çok da modern olmadığını iddia eden Altaylı, bu helikopterlerin tek başına bir terör örgütü gibi olduğunu savunarak "Bu kadar rütbeli askerimizi, terör örgütü bile şehit edemedi desem abartmış olmam herhalde" dedi. Altaylı, kahraman bir komutanın, helikopter kazasında şehit olmasını da içine sindiremediğini ifade etti.

Haber 05-03-2021 14:31

Bitlis'teki helikopter kazasında şehit olan Uzman Çavuş Tolga Demirci'nin vasiyeti ortaya çıktı

Bitlis'in Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğrayan askeri helikopterdeki şehitlerimizden Uzman Çavuş Tolga Demirci'nin vasiyeti ortaya çıktı. Demirci'nin, ailesine, şehit olması halinde babasının Kayseri'deki mezarının yanına defnedilmek istediğini söylediği ortaya çıktı.

Haber 05-03-2021 13:45

Bitlis'teki askeri helikopter neden düştü? Kazanın nasıl olduğuyla ilgili Cougar tipi helikopter pilotundan açıklama

Bitlis Tatvan'da 11 askerimizim şehit olduğu kazada düşen Cougar tipi helikopteri yıllarca uçuş yapan pilot Mehmet Akif Güngören, söz konusu helikopterin özelliklerini anlattı. Yürekleri yakan kazanın nasıl meydana gelmiş olduğunu da değerlendiren Güngören, "Buzlanma şartlarından dolayı buluta girip yükselme şansları olmamıştır. Onu yapmamak için de alçalmayı tercih etmiş olabilirler." dedi.

Haber 05-03-2021 11:31

Bitlis'te 11 askerin şehit olduğu kazada MHP'li vekil Ahmet Erbaş acı gerçeği sonradan öğrendi

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş'ın Bitlis'te helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 11 askerin arasında amcasının oğlu 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın da bulunduğunu daha sonradan öğrendiği ortaya çıktı.

Haber 05-03-2021 11:16

Bitlis'te askeri helikopter düştü,11 şehit! Ankara'da devlet töreni

Bingöl'den kalkan ve Bitlis'in Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğrayan helikopterde şehit olan 11 askeri personel için ilk tören Elazığ Havalimanı'nda ikinci tören ise Ankara'da düzenlendi. Ankara'daki törenin ardından şehitlerin naaşı, son yolculuklarına uğurlanmak üzere memleketlerine gönderildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cenaze töreninde açıklamalarda bulundu.

Haber 05-03-2021 07:26

Görgü tanığı, Bitlis'teki helikopter kazasını anlattı

Bingöl'den kalkan askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu, 11 askerin şehit olduğu ve 2 personelin yaralandığı olayın görgü tanığı Çekmece köyü sakini Davut Bikeç, yaşananları anlattı.

Haber 05-03-2021 02:27

Şehit Korgeneral Erbaş, FETÖ'cü hain için 'vur emri' çıkarmıştı

AK Parti eski Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, helikopter kazasında şehit olan Korgeneral Osman Erbaş için, "Şehidimiz Korgeneral Osman Erbaş, 15 Temmuz darbe girişimine karşı orduda direnişi örgütleyen komutanlardandı. FETÖ'cü Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal için vur emri çıkarmıştı." ifadelerini kullandı.

Haber 04-03-2021 21:44

Düşen helikopterdeki şehitler için siyasilerden başsağlığı mesajı

Bingöl’den Tatvan’a gitmek üzere kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait Cougar tipi bir helikopterin düşmesi sonucu 11 askerin şehit 2 askerin ise yaralanması üzerine siyasiler başsağlığı mesajı yayımladı.

Haber 04-03-2021 21:07

Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşin: Pilot elinden geleni yapmış

Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşin, Bitlis'te meydana gelen helikopter kazasıyla ilgili açıklamasında, "Burada birinci husus pilotun elinden geleni yapmış olması. Burada önemli olan bu helikopterin neden düşmüş olduğu bunu da kaza kırımdan sonra öğreneceğiz" ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Eray Güçlüer ise "Pilot bu arızayı anladı ve iniş yapmaya çalışırken normale göre iyi bir iniş yaptığını görüyoruz" dedi.

Haber 04-03-2021 19:57

Meclis'te siyasi parti temsilcileri şehit askerler için başsağlığı diledi

TBMM Genel Kurulunda grup başkanvekilleri ve milletvekilleri, Bingöl'den kalkan askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucunda 11 personelin şehit, 2 personelin yaralanması üzerine başsağlığı dilediler.

Haber 04-03-2021 19:37

Son Dakika: Bitlis’te düşen helikopterde 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş da şehit oldu

Son dakika haberine göre, Bitlis’te düşen helikopterde Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş’ın da şehit olduğu öğrenildi.

Haber 04-03-2021 19:15

Bitlis'te düşen Cougar tipi helikopterlerin Türkiye'deki kazaları!

Bitlis'teki helikopter kazası Türkiye'yi yasa boğarken, düşen Cougar tipi helikopterlerin güvenliği gündem oldu. Söz konusu uçağın bugüne kadar, Kuzey Irak, Isparta ve Şırnak'ta olmak üzere 3 kez düştüğü ve toplamda 28 askerin şehit olduğu belirtildi.

Haber 04-03-2021 19:09

Bitlis'te düşen Cougar tipi helikopterin özellikleri neler?

Bitlis'ten gelen son dakika 'heklikopter düştü' haberi sonrası Cougar tipi helikopterin ne olduğu ve özellikleri merak konusu oldu. Kahreden kazanın ardından bölgeden gelen fotoğraflar hava koşullarının çok kötü olduğunu gösterse de teknik bir arıza olup olmadığı da gündeme geldi. Peki Cougar tipi helikopterin teknik özellikleri neler? İşte detaylar...

Haber 04-03-2021 18:49

Son Dakika: Bitlis'te askeri helikopter düştü! 11 şehit (Kaza yerinden ilk görüntüler)

Son dakika haberine göre, Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Cougar tipi bir helikopter düştü. Kazada 11 askerimiz şehit oldu, 2 askerimiz de yaralandı.

Haber 04-03-2021 18:27