F16 Haberleri

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'den F-16 açıklaması: En kısa sürede tamamlamayı istiyoruz

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, TBMM'de düzenlenen 23 Nisan Resepsiyonu'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Güler, "F-16 alımı ve modernizasyon sürecinin onayından sonra kabul ve teklif görüşmeleri devam ediyor. En kısa sürede tamamlamayı istiyoruz." dedi.

Haber 23-04-2024 20:53

Bakan Fidan'dan ABD-İran çatışmasıyla ilgili dikkat çeken açıklama: Durum iyi değil, daha büyük bir yayılmayla karşı karşıya kalabiliriz

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan canlı yayında soruları yanıtladı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD ile İran'ın kontrollü çatışmasına ilişkin, "Bölgesel yayılmadan kaçınmak lazım. Durum iyi değil. Daha büyük bir yayılmayla karşı karşıya kalabiliriz." dedi.

Haber 04-02-2024 21:18

Son dakika! MSB'den F-16, F-35 ve Eurofighter açıklaması: Yunanistan iddialarına net yanıt

Son dakika! Milli Savunma Bakanlığı gündem olan F-16, F-35 ve Eurofighter'larla ilgili yeni bir açıklama yaptı. F-16'ların tedarikiyle ilgili iddiaları da yanıtlayan bakanlık, "Bazı Yunanistan kaynaklı haber sitelerinde iddia edildiğinin aksine F-16 tedariki ve modernizasyonu konusu herhangi bir şarta bağlı değildir." denildi.

Haber 01-02-2024 12:03

Biden'dan yeni açıklama: Türkiye'ye F-16'ları satabileceğimizden eminim

ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye'nin İsveç'in NATO'ya katılımını desteklemeye devam edeceğinden ve F-16 savaş uçaklarını satabileceklerinden emin olduğunu belirtti.

Haber 13-07-2023 00:29

F16

F16 Hakkındaki Haberler Mynet'te. F16 Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Pentagon Sözcüsü Ryder'den gündem olacak Türkiye'ye F-16 satışı yorumu! 'Türkiye sadece bölgede değil dünyada önemli bir ortak'

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, Kongrede Türkiye'ye F-16 satışına yönelik itirazlara ilişkin konuştu. Ryder, "Bu Kongrenin karar vereceği bir şey. Buradan onlara ne yapacaklarını söyleyemem. Tekraren dediğim gibi Türkiye ile ABD bir ittifakı paylaşıyorlar ve Türkiye sadece bölgede değil dünyada önemli bir ortaktır." ifadelerini kullandı.

Haber 17-01-2023 23:36

Tusaş Genel Müdürü Temel Kotil açıkladı: Milli Muharip Uçak'ın (MMU) motoru takıldı, yurt dışından talep var

Türk savunma sanayiinin en büyük projelerinden biri olan Milli Muharip Uçak (MMU) ile ilgili çalışmalar hız kazandı. 5. nesil savaş uçağı olarak tasarlanan ve ileride F-16'ların yerini alacak olan MMU ile ilgili TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, yeni açıklamalar yaptı. Kotil, MMU'ya yurt dışından talepler geldiğini belirterek, "Uçağın motorunu arkadaşlar birkaç saat içinde taktı. Yakında motor çalıştıracağız. Yıl sonunda uçuş yapmak ve projeyi de 5 yıl sonunda tamamlamak istiyoruz" dedi.

Haber 11-01-2023 20:08

Son dakika: Hulusi Akar'dan F-16 açıklaması! 'ABD tarafından somut adımlar bekliyoruz'

Son dakika haberi... ABD'de, Türkiye'ye F-16 satışına kısıtlayıcı koşullar getiren maddeler savunma bütçesinin nihai metninden çıkarıldı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Olumlu yaklaşımlara bağlı olarak artık ABD tarafından olumlu ve somut adımlar bekliyoruz. Bir an önce bu sürecin olumlu ve süratli bir şekilde sonuçlanmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber 08-12-2022 16:06