falaka

falaka

Falaka, insanlara uygulanan bir ceza ve işkence yöntemidir. Ayakların uzun bir sopa ile bağlanarak sabitlenmesi ve ayak tabanlarına gene sopa, jop veya benzer bir cisim ile vurulması ile yapılır. “Falakaya yatırılma” tabiri falaka yapılan, yani sopa ile ayaklarına vurulan kişi çin kullanılıar ve bu kişi büyük acı çeker. Bu işkencenin gizlenmesi amacıyla falakaya yatırılan şahısta iz kalmaması için şahıs ıslak zeminde sırtına birisi çıkartılarak yürümeye zorlanır. Türk Dil Kurumu’nun Güncel Türkçe Sözlük’ünde falaka kelimesi hem söz konusu ceza hem ceza uygulamak için kullanılan sopa ayrıca bazı kaldıraçlarda kullanılan ucu iple bağlı ağaç parçasının karşılığı olduğu belirtilmektedir.

Falaka Haberleri

Görüntüler gündem olmuştu! 'Falakacı kargocu' davasında yeni gelişme

Kayseri'de para karşılığı anlaştığı kadınları falakaya yatırıp görüntülerini çeken kargocu Erkan T. (35), istinaf mahkemesince 'fazla ceza' verildiği gerekçesiyle yeniden yargılandı. Erkan T.'nin 'müstehcenlik' suçundan 1 yıl 6 ay 22 güne düşürülen hapis cezası kararının gerekçesi açıklandı. Mahkeme gerekçesinde, "Cezanın sanığın geleceği üzerindeki olası etkileri de dikkate alınıp 'iyi hal' indirimi yapılarak, hükmün açıklanması geri bırakılmıştır" görüşünde bulundu. İşte detaylar...

Haber 29-01-2024 09:59

Kayseri'de maddi durumu olmayan kadınları para karşılığı falakaya yatırdığı iddia edilmişti: O sanığın davasında yeni gelişme!

Kayseri'de maddi durumu iyi olmayan kadınları para karşılığı evine çağırıp ve falakaya yatırdığı ve o anları kayıt altına aldığı iddia edilen kargocu ve 2 çocuk babası Erkan T.'nin cezası 'fazla ceza' verildiği gerekçesiyle 1 yıl 6 ay 22 güne düşürülmüştü. Erkan T.'nin avukatı davanın zaman aşımına uğradığını ifade ederek cezanın iptalini talep etti.

Haber 24-01-2024 12:08

Kadınları falakaya yatıran kargocu! Mahkeme karar verdi, o görüntüler infial yarattı

Kayseri'de para karşılığı anlaştığı iddia edilen kadınları falakaya yatırıp, görüntü çeken kargocu Erkan T.'ye (35) 'müstehcenlik' suçundan verilen 2 yıl 1 ay hapis cezası, istinaf mahkemesince 'fazla ceza' verildiği gerekçesiyle bozuldu. Yeniden yargılanan Erkan T.'nin cezası, bu kez 1 yıl 6 ay 22 güne düşürüldü ve hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verildi. İşte detaylar...

Haber 12-01-2024 12:08

Para karşılığı kadınları falakaya yatırıyordu! Mahkemeden 'falakacı kargocu' için dikkat çeken karar

Kayseri'de para karşılığı anlaştığı iddia edilen kadınları falakaya yatırıp, görüntü çeken kargocu Erkan T. ile ilgili mahkeme dikkat çeken bir karara imza attı. Erkan T.'ye 'müstehcenlik' suçundan verilen 2 yıl 1 ay hapis cezası, Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi 7'nci Ceza Dairesi tarafından, sanığa fazla ceza verildiği gerekçesiyle bozuldu. Ceza Dairesi, dosyayı yeniden yargılama yapılması için tekrar yerel mahkemeye gönderdi. İşte detaylar...

Haber 20-07-2023 10:59

Diğer Haber Etiketleri

Güzel 500, çirkine 250 TL... Evine çağırdığı kadınları falakaya yatırıyordu, verilen ceza belli oldu: 'Söylemek istemediğim cinsel arzular da vardı'

Kayseri'de bir kargo şirketinde çalışan E.T., evine çağırdığı kadınları gözlerine uyku bandı, ayaklarını kelepçe ve eşarp ile bağlayıp falakaya yatırdığı ortaya çıkmıştı. Gözaltına alınıp serbest bırakılan adamla ilgili mahkeme 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi. Eşinden şikayetçi olmadığını söyleyen H.K., "Şu anda salonda basın mensupları olduğu için rahat konuşamıyorum. Ama söylemek istemediğim cinsel arzular da vardı" ifadesini kullanmıştı.

Haber 13-04-2023 11:46

Görüntüler olay olmuştu! Kargocunun 'falaka' davasında akılalmaz sözler: 'Fantezi amacıyla...'

Kayseri'de kargocu Erkan T.'nin para karşılığı anlaştığı kadınları falakaya yatırdığı görüntüler, Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Yargılanmasına başlanan Erkan T., falaka olayında eşi ve diğer kadınların rızasının olduğunu söyleyerek "Kimseyi zorlamadım" dedi. Sanığın şikayetçi olmayan eşi H.T. ise, "Bana karşı zorla bir eylemi olmadı. Fantezi amacıyla bir kez ayaklarımı bağlayıp, falakaya yatırdı. Söylemek istemediğim cinsel arzular da vardı" ifadelerini kullandı. İşte olayın detayları...

Haber 24-11-2022 11:38

Kargocu Erkan kadınları falakaya yatırmıştı! İlk duruşma, sanık gelmeyince ertelendi

Kayseri'de kargocu Erkan T. para karşılığı anlaştığı iddia edilen kadınları falakaya yatırmış, görüntüler şaşkına çevirmişti. kargocunun 2 ayrı suçtan toplam 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlanırken sanık ve müşteki eşi gelmeyince duruşma ertelendi. Erkan T., emniyetteki ifadesinde, ''Görüntüler kadınların rızasıyla çekildi. İnternet fenomeni ve para kazanmak istiyordum. Ancak çektiğim görüntüler sosyal medyada uygunsuz görüldüğü için yüklenmedi'' demişti.

Haber 24-06-2022 09:32

Falakacı kargocunun eşi konuştu: Görüntülerdeki kadınlardan birisi benim

Kayseri'de para karşılığı anlaştığı kadınların ayaklarını kelepçe ve eşarpla bağlayıp falakaya yatırdığı görüntüleri ortaya çıkan kargocu Erkan T.'nin (33) eşi H.T'nin ifadesi ortaya çıktı. İfadesinde eşinden şikayetçi olmadığını ve görüntülerdeki kadınlardan birinin kendisi olduğunu belirten H.T., "Eşim, zaman zaman beni falakaya yatırdı. Görüntülerin ortaya çıkmasıyla diğer kadınları gördüm. Diğer kadınlardan hiç haberim yoktu. Görüntülerdeki kadınların kim olduğunu bilmiyorum" dedi.

Haber 11-09-2021 14:23

Para karşılığı falakaya yatırılma teklifi yapıldı! ''Mesajla iknaya çalıştı, falakanın kurallarından bahsetti''

Kayseri'de para karşılığı anlaştığı kadınları, ayaklarını kelepçe ve eşarpla bağlayıp falakaya yatırdığı görüntüleri ortaya çıkan kargo çalışanı Erkan T. hakkında şikayette bulunan N.K. adlı kadın, olayla ilgili ilk kez konuştu. Erkan T.'nin kendisine de aynı teklifi yaptığını anlatan N.K., "Ben de böyle bir şeyin mümkün olmadığını söyledim. Ne kadar kabul etmesem de mesaj atarak ikna etmeye çalıştı. Falakanın kurallarından bahsediyordu''dedi.

Haber 09-09-2021 10:37

'Falakacı kargocu'yla ilgili yeni detay: Kırmızı koltuktaki karımdı

Günlerdir Türkiye'nin gündeminde olan 'kadınlara falaka' olayıyla ilgili yeni gelişme yaşandı. Kayseri'de bir kargo firmasında çalışan Erkan T. falaka görüntülerinde yer alan kırmızı koltuktaki kadının eşi olduğunu ve görüntünün 12 yıl önce çekildiğini açıkladı.

Haber 08-09-2021 16:57

Kadınları para karşılığı falakaya yatıran kişinin ifadesi ortaya çıktı

Kayseri'de para karşılığı anlaştığı maddi durumu olmayan kadınları, ayaklarını kelepçe ve eşarpla bağlayıp falakaya yatırdığı görüntüler ortaya çıkan kargo çalışanı Erkan T., polis tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki ifadesinde, “Kadınlarla sosyal medya üzerinden tanışmıştım. Bu videoları çekerek internet fenomeni olmak ve para kazanmak istiyordum. Ancak çektiğim görüntüler sosyal medyada uygunsuz görüldüğü için yüklenmedi” diyen Erkan T. serbest bırakıldı.

Haber 07-09-2021 09:26

İnanılmaz görüntüler! Evine çağırdığı kadınların ellerini ve ayaklarını bağlayıp falakaya yatırmış

Kayseri'de 33 yaşındaki kargo çalışanı Erkan T., maddi durumu kötü olan kadınları evine çağırarak gözlerini, ellerini ve ayaklarını eşarp ve kelepçe bağlayıp, para karşılığında falakaya yatırdı. Ortaya çıkan görüntüler üzerine Erkan T. hakkında soruşturma başlatıldı.

Haber 06-09-2021 14:00