Fazla Mesai Haberleri

Bayramda çalışacaklar dikkat! Fazla mesai ücreti hesaplaması yaparken kafanız karışmasın… Resmi tatilde 1 saat bile çalışana 1 günlük ücret

Çalışma hayatında hem işverenler hem de çalışanlar açısından tereddüt oluşturabilen konulardan biri de fazla mesai ücreti. Ramazan Bayramı yaklaşırken, bayramda da çalışacak olanların ‘Fazla çalışma ücreti nasıl hesaplanır? Resmi tatillerde fazla çalışma ücreti ödenir mi? gibi sorulara yanıt aramasına sebep oldu. Konunun detayları belli oldu.

Finans 06-04-2024 10:42

En yüksek mevduat faizi oranında ödeme! İşçi alacakları için Yüksek Mahkeme’den yeni karar…

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, işçi alacaklarına dair emsal nitelikte bir karara imza attı. Yüksek Mahkeme, gününde ödenmeyen ücretler için mevduata uygulanan en yüksek faiz oranının uygulanması gerektiğine hükmetti.

Finans 04-08-2023 10:40

Resmi Gazete’de yayımlandı! Fazla mesai ve tazminat kararı: 6 ay süre ile 2.059 TL verilecek…

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen bölgelerde görev yapan kamu personeline 6 ay süreyle 2 bin 59 lira 99 kuruş tazminat ve fazla çalışma ücreti ödenecek. Konuya ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girerken, şartlar ve kimlerin faydalanabileceği de aktarıldı.

Finans 12-05-2023 07:37

Bakan Bilgin, ‘düzenlemek zorundayız’ demişti: Yargıtay’dan fazla mesai kararı! Haftalık 45 saati aşmasa bile…

Bakan Bilgin günlük çalışma saatinin düşürülmesi gerektiğini açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından bir başka heyecan yaratan açıklama da Yargıtay’dan geldi. Milyonlarca özel sektör çalışanını ilgilendiren bir karara imza atan Yargıtay, günlük 11 saati, gece ise 7,5 saati aşan çalışmaların haftalık fazla çalışma süresi (45 saat) doldurulmasa dahi fazla çalışma hükümlerine tabi olduğuna hükmetti.

Finans 08-05-2023 12:49

Fazla Mesai

Fazla Mesai Hakkındaki Haberler Mynet'te. Fazla Mesai Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

EYT düzenlemesi o ücretleri de arttırdı! Resmen duyuruldu: SGK personeline fazla mesai kararı...

Resmi Gazete'de birçok çalışanı yakından ilgilendiren bir karar yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karara göre Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) personeli mesai saatleri dışında fiilen fazladan çalışma yapması durumunda fazla çalışma ücreti alacak. Ödenecek tutar her bir saat için 27 TL olacak.

Finans 10-01-2023 08:17

Asgari ücret alan herkesi ilgilendiriyor: Acilen sözleşmenizi kontrol edin! Fazla mesai parası alamayabilirsiniz

Asgari ücret kazanan herkesi ilgilendiriyor. Fazla mesai paralarına ilişkin kritik detay. Hemen sözleşmenize bakın. “Fazla çalışma ücrete dahildir” şeklinde hüküm bulunan sözleşme ile çalıştırılan işçinin fazla mesai parası alamıyor. Ancak bir durumda bu değişiyor. Yargıtay’a göre 270 saati aşan fazla çalışmaları için ayrıca ücret ödenmesini öngörülüyor. İşte haberin detayları…

Finans 22-11-2022 09:38

Fazla mesai hakkını istedi hakarete uğradı! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Yargıtay'dan emsal karar

İkramiyeler, prim ücretleri, fazla mesai ve hafta tatilleri... Genelde bu konular çalışan ile iş veren arasında sorun yaratan ana gündem maddeleri arasında yer alıyor. Milyonlarca çalışanı ilgilendiren tatil ücretleriyle ilgili Yargıtay'dan emsal bir karar geldi! Hafta tatili konusunda Yargıtay, o işçiyi haklı buldu.

Finans 07-08-2022 09:37

Yargıdan '36 saatlik nöbet' davaları için karar! Tamamı reddedildi

Ankara Şehir Hastanesi'nde görevli asistan doktor Rümeysa Berin Şen'in nöbet çıkışında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmesi ile gündeme gelen 36 saatlik nöbetle ilgili daha önce açılan 'fazla mesai' ve 'alacak' davalarında, bu süre eğitim kapsamında değerlendirildi. Yargıtay, ilk derece mahkemelerinin 10 ayrı dosya için verdiği ret kararlarını onadı.

Haber 09-11-2021 11:25

Yargıtaydan emsal fazla mesai kararı! Bilgisayarın açılış kapanış saatleri delil olarak sayıldı

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi milyonlarca özel sektör çalışanının mesai saatini etkileyen emsal bir karar aldı. 1989 - 2013 yılları arasında hak ettiği fazla çalışma ücretini alamadığını belirten bir özel sektör çalışanı İş Mahkemesi'ne başvurdu. Yüksek Mahkeme; fazla mesai hesabında çalışanın kullandığı bilgisayarın açılış kapanış saatlerini delil olarak kabul edilmesi gerektiğine hükmetti.

Finans 28-10-2021 09:49

Çalışanlar bu habere dikkat! Kıdem tazminatında fazla mesai hesabı

Koronavirüs salgının ardından pek çok kişi işsiz kaldı. Aynı işyerinde 1 yıldan fazla çalışan kişilere verilen kıdem tazminatında, fazla mesainin hesaplandığını biliyor muydunuz? Bu hakları mutlaka öğrenin.

Finans 19-08-2021 09:28

Hesap netleşti! Bayramda çalışana en az 518 TL

Kurban Bayramı ile 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nün aynı aya denk gelmesiyle 5,5 günlük resmi tatil oluştu. Kurban Bayarmı'nda bazı çalışanlar bayram tatili yapacakken bazı çalışanlar ise mesaisine devam etmek zorunda. Çalışmaya bayram sürecinde de devam edecek işçiler bayram mesai ücreti olarak ne kadar alacağını merak ediyor.

Finans 18-07-2021 13:11