Fiyat İstikrarı Komitesi Haberleri

Fiyat İstikrarı Komitesi toplantısı sonrası enflasyon vurgusu! 'Daha da gerileyecek'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kasım ayında tepe noktasından gerileyen yıllık enflasyonun, beklentilerdeki iyileşmeyle birlikte gelecek dönemde daha da gerilemesini öngördüklerini bildirdi.

Finans 07-12-2022 00:56

Fiyat istikrarı nedir? Fiyat istikrarını sağlayıcı işlemler nelerdir?

Fiyat istikrarı düşük seviyede enflasyon oranı anlamına gelir. Para politikasının büyüme ve istihdama yönelik ekonomik birimlerin karar alma sürecine etkili olmayacak kadar düşük ve istikrarlı bir enflasyon oranı fiyat istikrarını ifade eder. Peki, fiyat istikrarını kim sağlar ve bu istikrarı sağlayan işlemler nelerdir?

Finans 02-12-2022 18:17

AYM'den Fiyat İstikrarı Komitesi Kararnamesi için flaş karar

Anayasa Mahkemesi (AYM), CHP'nin başvurusu üzerine Fiyat İstikrarı Komitesi Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin iptaline oy çokluğuyla karar verdi.

Haber 18-08-2022 12:30

5 bakanlık bir araya geldi! Kritik toplantı sonrası Bakan Nebati açıkladı...

Gıda fiyatlarındaki artış sürerken dün kritik bir toplantı gerçekleştirildi. 5 bakanlığın bir araya geldiği Fiyat İstikrarı Komitesi sonrası Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den açıklama geldi. Bakan Nebati, "Arz kesintilerinin gıda ve enerji fiyatları üzerindeki risklerini detaylandırarak stratejik tarımsal ürünlerin yurt içi arzındaki gelişmelerini kapsamlı bir şekilde değerlendirdik" dedi.

Finans 21-07-2022 08:45

Enflasyon, gıda ve enerji fiyatları masada! Fiyat İstikrarı Komitesi toplanıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında bugün toplanacak Fiyat İstikrarı Komitesinde, son dönemde küresel gelişmelere bağlı başta enerji ve gıda olmak üzere emtia fiyatlarının seyri mercek altına alınacak ve gelecek döneme ilişkin olarak bu alanda atılacak adımlar değerlendirilecek.

Finans 20-07-2022 12:36

Fiyat İstikrarı Komitesi 4. Toplantısı başladı

Fiyat İstikrarı Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin başkanlığında 4'üncü kez toplandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı Emek Yerleşkesi'ndeki toplantıda, mart ayı enflasyon verileri, ekonomik temellerle bağdaşmayan fiyat artışlarına karşı önlemler, enflasyon ile mücadele çalışmaları ve gıda arz güvenliği konuları ele alınacak.

Finans 05-04-2022 17:31

Son Dakika: Kritik toplantı sonrası 7 karar! Rusya-Ukrayna krizi Türkiye'yi nasıl etkileyecek?

Son dakika haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında üçüncü kez yapılan 'Fiyat İstikrar Komitesi' toplantısı sonrası Bakanlık tarafından yazılı açıklama yapıldı. Toplantıda, enflasyonda son dönemdeki artışın sebeplerinin detaylıca değerlendirildiği ve Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gelişmelerin Türkiye'deki gıda ve enerji arz güvenliği ile enflasyon üzerinde neden olabileceği risklerin ele alındığı belirtildi.

Finans 01-03-2022 20:21

Enflasyon, gıda ve enerji fiyatları masada! Fiyat İstikrarı Komitesi üçüncü kez toplanıyor

Fiyat İstikrarı Komitesi, bugün saat 19.00'da Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında üçüncü toplantısını gerçekleştirecek. Fiyat İstikrarı Komitesinde, Rusya ve Ukrayna arasındaki gelişmelerin Türkiye'nin gıda, enerji arzı ve enflasyon üzerindeki riskleri ele alınacak

Finans 01-03-2022 11:02

Son Dakika: Fiyat İstikrarı Komitesi'nin 2. toplantısı sona erdi! İşte alınan 4 karar

Son dakika haberine göre, Fiyat İstikrarı Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin başkanlığında ikinci kez toplandı. Toplantı sonrası yazılı açıklama yapıldı. Komite, enflasyon gelişmelerini ele aldı. Görüşmenin ardından yapılan yazılı açıklamada alınan 4 karar belirtildi ve enflasyonla mücadelede tüm kurumların iş birliğinin en üst seviyede devam ettirilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması kararlaştırıldı. İşte son dakika haberinin detayları...

Finans 05-01-2022 01:40

Fiyat İstikrarı Komitesi'nin ikinci toplantısı başladı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında toplanan Komite, 2021 yılı enflasyon gelişmelerini değerlendirecek

Yurthaber 04-01-2022 19:32

Son dakika: Fiyat İstikrarı Komitesi ikinci kez toplanıyor: Gündem enflasyon

Fiyat İstikrarı Komitesi, ikinci toplantısını Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin başkanlığında bugün yapacak. Toplantıda, enflasyonla mücadele kapsamında alınabilecek tedbirler de masaya yatırılacak.

Finans 04-01-2022 12:12

Fiyat İstikrarı Komitesi toplanıyor! Bakan Nebati başkanlığında ilk toplantı

Enflasyona ilişkin gelişmeler ve gelecek dönem enflasyon görünümüne ilişkin riskleri değerlendirmek üzere, fiyat İstikrarı Komitesi yarın Bakan Nebati başkanlığında saat 11:00'de ilk toplantısını yapacak.

Finans 27-12-2021 13:54

Tarım-GFE yıllık yüzde 29,38 arttı

Tarım-GFE, Temmuz ayında yıllık yüzde 29,38, aylık yüzde 1,98 arttı.

Finans 20-09-2021 11:32