Füzyon Haberleri

NASA ve DARPA, oldukça farklı bir 'nükleer' adımı attı! Testlerine başlanacak

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) ile Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA) dün, gelecekteki insanlı Mars seyahatleri için ‘nükleer termal roket motoru’ testlerine başlayacağını duyurdu. Amacın uzayın derinliklerine insanlı seyahati hızlandırmak olduğu ifade edildi.

Haber 25-01-2023 15:34

ABD'den beklenen haber geldi! Füzyon enerjisinde yeni dönem: Dönüm noktası niteliğinde bir başarı

ABD’nin California eyaletinde yer alan Lawrence Livermore Ulusal Laboratuvarı’da füzyon enerjisine yönelik yapılan deneyde, füzyon reaksiyonu başlatmak için kullanılan enerjiden daha fazla enerji üretilerek ilk defa net enerji kazanımı sağlandığı duyuruldu.

Haber 13-12-2022 20:28

Dünya basını yazdı: ABD'den çığır açacak buluş! Yarın açıklanması bekleniyor... Bu doğrulanırsa, tarihi bir ana tanık oluruz

Uluslararası basın kuruluşları, ABD'de çığır açacak bir gelişme yaşandığını yazdı. ABD'li bilim insanlarının büyük bir atılım gerçekleştirdiği belirtilirken, ABD Enerji Bakanlığı'nın söz konusu atılımın resmi duyurusunu yarın yapması bekleniyor. Herkes yarın yapılması beklenen açıklamayı merak ederken, plazma fizikçisi Dr. Arthur Turrell, "Bu doğrulanırsa, tarihin bir anına tanık oluruz" diye konuştu.

Haber 12-12-2022 16:35

Diğer Haber Etiketleri

Füzyon

Füzyon Hakkındaki Haberler Mynet'te. Füzyon Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.