Geçici Işçi Haberleri

On binlerce kişiyi ilgilendiriyor! EYT'den sonra sıra onda... Bakan Bilgin 'Sorunu çözüyoruz' deyip duyurmuştu! Geçici işçilere kadro...

Geçici işçilere kadro düzenlemesiyle ilgili süreç sürüyor. Düzenleme sonrası çalışma sürelerinin uzatılması ile sosyal imkanların iyileştirilmesi gündemde. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de geçtiğimiz günlerde geçici işçiler dosyasının hafta içinde Meclis gündemine alınacağını ve sorunun çözüleceğini söylemişti. Bakan Bilgin, EYT'den sonra geçici işçiler konusuna el atacaklarını söylediğini hatırlatıp "Meclis'in kararıyla geçici işçiler meselesi de kapanıyor" demişti.

Finans 20-03-2023 09:40

Bu hafta Meclis'e geliyor: Bakan Bilgin'den geçici işçi ve staj mağdurları için açıklama: 'Dosyayı kapatıyoruz...'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçici işçiler dosyasının hafta içerisinde Meclis gündemine alınacağını ve sorunun çözüleceğini söyledi. Staj ve çıraklık içinse Bakan Bilgin çok net ifadeler kullandı. Bilgin, “Staj bir eğitimdir, bu durumu siz de yaşamışsınızdır. Kavramları doğru kullanın” diye konuştu.

Finans 15-03-2023 13:30

GEÇİCİ İŞÇİLERE KADRO SON DAKİKA 7 Mart 2023: Geçici işçiye kadro ne zaman çıkacak, Meclis'e geldi mi? 300 bini aşkın işçinin gözü Meclis'te!

Geçici işçilere kadro çalışmalarına ilişkin son dakika açıklaması dün Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde yapılan Kabine Toplantısı sonrası, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapıldı. Bakan Bilgin, 300 bini aşkın işçiyi yakından ilgilendiren gelişmeye ilişkin detayları duyurdu. Bakan Bilgin bahsi geçen düzenlemenin Meclis'e geleceğini ifade etti. Peki, geçici işçiye kadro ne zaman çıkacak? geçici işçiye kadro Meclis'e geldi mi?

Finans 07-03-2023 09:39

Geçici işçilerin prim gün sayısı ve kıdem sorunu çözülüyor! Bakan Bilgin tarihi duyurdu

Geçici işçilere kadro verilmesine yönelik düzenleme için çalışmalar devam ediyor. Yüz binlerin beklediği çalışma hakkında tarih ise belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin düzenlemenin ay sonuna doğru Meclis'e geleceğini açıkladı. Peki geçici işçiye kadro düzenlemesi ne getirecek? Geriden gelen haklar ne olacak? Çalışma ekonomisti Tarkan Zengin, tüm bu merak edilen soruları tek tek yanıtladı. İşte haberin ayrıntıları...

Finans 11-01-2023 08:13

Geçici Işçi

Geçici Işçi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Geçici Işçi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Kamudaki 50 bin geçici işçinin gözü kadro müjdesinde

TÜRK-İŞ Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Eyüp Alemdar: - "Kamuda bir yılda 10 ay çalıştırılıp 2 ay boşta kalan geçici statüde 50 bine yakın işçi bulunuyor. Bu işçiler, Kamu Çerçeve Protokolüyle hüküm altına alınan kadro haklarının bir an evvel verilmesini istiyor"

Yurthaber 05-10-2022 11:01

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, basın toplantısında konuştu:

"Bir türlü bitmeyen geçici işçiler sorunu var. Onu da çözüyoruz. Kadrolu işçi haline getireceğiz. Taşerondan kalan bazı sorunlar var. Yaklaşık 85 bin kişiydi, sayıları biraz değişti. Onların kadro sorunlarını çözeceğiz" - "Emeklilerle ilgili kapsayıcı düzenlemeler yapıyoruz. Kamuda çok sayıda sözleşmeli statüsü var. Onları değiştiriyoruz. Güvence verecek düzenleme yapıyoruz"

Yurthaber 08-09-2022 14:22