Geçici Kimlik Belgesi Haberleri

Geçici kimlik belgesi ile oy kullanılır mı? Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. turda oy vermek için geçerli belgeler hangileri? YSK açıkladı!

Geçici kimlik belgesi ile oy kullanmaya dair sorgulamalar hız kazandı. Cumhurbaşkanlığı Genel Seçimleri'nin ikinci turu 28 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek. Oy kullanmak için geçerli belgeler başta olmak üzere seçime dair detaylar vatandaşların gündeminde yer aldı. Peki, oy vermek için gerekli evraklar nelerdir? Hangi belgeler ile oy kullanabilirim, kimliksiz oy verilir mi? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Haber 27-05-2023 08:39

Geçici kimlik belgesi ile yurt içi uçuş yapılır mı? Geçici kimlik belgesi ile uçağa binilir mi?

Her Türk vatandaşı geçerli sebepler göstererek kimlik kartı yenileme ya da değiştirme için başvuruda bulunma hakkına sahiptir. Başvuru sırasında kullandığı mevcut kimlik kartını nüfus müdürlüğüne teslim eder. Müdürlükte eski kimlik delinerek geçersiz hale getirilir. Yeni kimlik gelene kadar ise eğer kişi talepte bulunursa kendisine bir geçici kimlik belgesi verilir.

Haber 10-10-2022 18:41

Geçici kimlik belgesi ile vize alınabilir mi? Geçici kimlik belgesi ile yurt dışına çıkılır mı?

Tüm Türk vatandaşları geçerli gerekçeler beyan ederek yeni kimlik talebinde bulunabilir. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınacak randevunu ardından gerekli şartlar yerine getirilmelidir. Nüfus müdürlüğü başvuruyu değerlendirmeye alır. Yeni kimlik gelene kadar geçen süreç için kişinin talebine istinaden bir geçici kimlik belgesi verilir. Bu belge kimlik yerine kullanılabilir niteliktedir. Birçok resmi kurum ve işlem için kullanılabilir.

Haber 10-10-2022 18:40

Geçici kimlik belgesi nedir, nasıl alınır? Geçici kimlik belgesi sorgulama nasıl yapılır?

Her Türk vatandaşı, çeşitli gerekçeler belirterek yeni bir kimlik için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne başvuruda bulunabilir. Yapılan başvuru doğrultusunda herhangi bir engel ya da sorun yoksa yeni kimlik işlemleri başlatılır. Başvuru sırasında mevcut kimlik de müdürlüğe teslim edilmelidir. Yeni kimlik gelene kadar kişiye bir geçici kimlik belgesi verilir. Bu belge tüm resmi kurum ve işlemlerde geçerlidir. Geçici kimlik belgesi nedir, nasıl alınır?

Haber 10-10-2022 18:40

Geçici Kimlik Belgesi

Geçici Kimlik Belgesi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Geçici Kimlik Belgesi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.