Gelir Vergisi Haberleri

'Pişmanım' diyene vergi cezası yok! Bakan Şimşek duyurdu: '400 binden fazla kişi tespit ettik...'

Gelir İdaresi Başkanlığı, 362 bin mükellefin beyanname vermediğini tespit etti. Kira, ücret ve değer artış kazancı gibi gelirlerini beyan etmeyenler için cezadan önce son bir şans daha kapıyı çaldı. Vergi daireleri işlemlere başlamadan beyanname verirseniz cezasız verginizi ödeyebilirsiniz. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise, "Beyanname vermeyen mükelleflerimizi ceza ödememeleri için pişmanlık hükmünden yararlanmaya davet ediyoruz" diyerek vergi mükelleflerine çağrıda bulundu.

Finans

Kıdem tazminatı, mesai saatleri, vergi düzenlemesi... Çalışma hayatı baştan sona değişiyor!

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren düzenlemeler yolda. Çalışma hayatını baştan sona değiştirecek düzenlemeler için bilgi veren kaynaklar işveren ve işçi arasında 'zemin yoklamaları' yapıldığını kaydetti. Kıdem tazminatı fonunun kurulmasından, çalışma saatlerinin ve gelir vergisine kadar nasıl değişiklikler planlanıyor?

Finans

Ek MTV'den KDV'ye, Gelir Vergisi'nden, Kurumlar Vergisi'ne... Bakan Şimşek'ten 'vergi artışı' açıklaması! Tutumumuz net

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 31 Mart seçimlerinin ardından orta vadeli programda öngörmedikleri bir adım atmayacaklarını belirten Şimşek, vergilerle ilgili konuya da açıklık getirdi. Şimşek, "Vergiyle ilgili tutumumuz net. Kurumlar vergisini artırmayacağız. Gelir vergisini de artırmayacağız. KDV genel oranlarını artırmayacağız" dedi.

Finans

Yıllık gelir vergisi beyannamesi verme dönemi başladı: Ödemeler hangi aylarda?

Geçen yıl elde edilen kazançlara ilişkin yıllık gelir vergisi beyanname verme dönemi başladı. Gelir vergisi hangi aylarda ödenecek, son gün ne zaman?

Finans

Gelir Vergisi

Gelir Vergisi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Gelir Vergisi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Kaynana vergisi tozlu raflardan iniyor, 2 milyon ev tespit edildi! Zaten yürürlükte diyerek uyardı: Amca, dayı, hala, teyze, yeğen ve arkadaş vergileri de var...

Gelir vergisi beyan döneminin yaklaşmasıyla birlikte, yaklaşık 4,5 milyon konut mercek altına alındı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kira gelirlerine yönelik denetimleri başlarken, sahibi oldukları evlerde kaynanasını kira almadan oturtan gelin ve damatlar için 'vergi borcu' sürprizi geldi. 'Kaynana vergisi' olarak da adlandırılan düzenlemenin yürürlükte olduğunu hatırlatan Abdullah Tolu, ev sahiplerini uyardı. Tolu, "Amca, dayı, hala, teyze, yeğen ve arkadaş vergileri de var" diye yazdı.

Finans

Son dakika | Rekor Selçuk Bayraktar'ın! Koç ailesinden isimler de listede: 2022 vergi rekortmenleri belli oldu

Son dakika haberi: 2022 gelir vergisi rekortmeni belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca vergi mükellefi arasından en fazla vergi tahakkuk eden mükellef Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar oldu. Koç ailesinden 2 isim ise listede ilk 10 sırada yer aldı.

Finans

Yeni yıldan itibaren geçerli olacak! Gelir vergisi ile vergi ve harç tutarları açıklandı

Yeni yıldan itibaren geçerli olmak üzere, bazı vergi ve harçlar yeniden değerleme oranında artırılırken, gelir vergisi tarifesi başta olmak üzere tarifeler ve mükelleflerin yararlanacağı istisna tutarları da belli oldu. 3 yıldan fazla pasaport harç tutarı 7 bin 833 lira olacak. Öte yandan çoğu kişinin merak ettiği yurt dışından telefon getirme harç bedeli de 2024 yılı için belli oldu.

Haber

Brüt ücretli çalışanları ilgilendiriyor! Asgari ücret öncesi TÜRK-İŞ’ten hükümete mektup: Gelir vergisinde o hüküm kaldırılsın çağrısı

Asgari ücret görüşmeleri sürerken TÜRK-İŞ, ücretlilerin temel giderlerinin vergi matrahından indirimine izin verilmesini, tüm sosyal yardım kalemlerinin de mümkün olduğunca SGK prim matrahına dahil edilmemesini istedi. Sendika gelir vergisi için talep ve çözüm önerilerinin bulunduğı mektubu hükümet yetkililerine yolladı.

Finans

Yeni vergi tarifesi yolda! 86 bin TL'lik fark gündemde: İstisna ve muafiyetlere düzenleme geliyor

2024 yılında geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesine günler kaldı. Bu sırada asgari ücret zammıyla beraber diğer kalemlerdeki artışlar da gündemde. Özellikle gelir vergisi tarifesinde yüksek artış bekleniyor. Gelir vergisi taleplerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da iletildiği konuşuluyor. İlk dilim için ise 86 bin TL fark konuşuluyor.

Finans

Herkes asgari ücret için beklerken İTO'dan iki kritik öneri: Gelir vergisi dilimleri ve SGK üst limiti güncellensin

Yeni yıl yaklaşırken herkesin gözü asgari ücret, memur maaşı ve emekli maaşı için yapılacak zamlara çevrildi. İTO da yeni yıl öncesi tüm ücret gruplarını etkileyen iki kalemle ilgili kritik bir öneride bulundu. İTO Başkanı Şekib Avdagiç, “Yılbaşında yapılacak düzenlemelerde, tüm ücret gruplarını etkileyen ‘gelir vergisi dilimleri’ ile ‘SGK üst limitinin’ güncellenmesi önemli bir başlık olmalı” dedi. İşte detaylar...

Finans

Gelir vergisi stopaj nedir? Gelir vergisi stopaj nasıl hesaplanır?

Stopaj olarak adlandırılan ön kesinti tutarı, şirket ve gelir sahiplerinin ödemekle yükümlü olduğu vergiyi ifade eder. Dolayısıyla pek çok farklı gelir türünün stopaj kesintisiyle ilişkili olduğu söylenebilir. Gelir vergisi stopaj tutarı hesaplanacağı zaman hakim olunması gereken değerler ise kazanç miktarı, türü ve ön kesinti oranı olarak sıralanabilir. Bu gibi temel değerler stopaj hesaplama formülüne yerleştirildiğinde gelir sahibinin kaç TL vergi ödemesi gerektiğini öğrenmesi mümkündür.

Finans

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu: 17 Mayıs'ta bitiyordu! Gelir vergisi beyannemesi için yeni karar

Gelir ve Kurum Geçici Vergi Beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri uzatıldı. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) 17 Mayıs 2023 günü sonuna kadar verilmesi gereken beyannamelerin 22 Mayıs 2023 Pazartesi günü sonuna kadar uzatıldığı duyuruldu.

Finans

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu: Yıllık gelir vergisi beyanname verme dönemi başladı! Deprem bölgesine ayrıcalık: 15 Ağustos’a kadar…

Gelir İdaresi Başkanlığı, geçen yıl elde edilen kazançlara ilişkin yıllık gelir vergisi beyanname verme döneminin başladığını duyurdu. Deprem felaketinin yaşandığı mücbir sebep hali ilan edilen yerlerdeki mükellefler için 31 Mart olan son süre 15 Ağustos 2023 tarihine kadar uzatıldı. Vergi ödemeleri ise hem elektronik ortamdan, hem anlaşmalı bankalardan hem de PTT aracılığıyla yapılabilecek.

Finans

Vergi dilimleri 2023 açıklandı mı? Gelir vergisi dilimleri ne kadar oldu? Bakan Nebati’den gelir vergisi açıklaması

Gelir vergisi dilimleri ile ilgili son dakika açıklamaları yakından takip ediliyor. Gelir vergisi dilimleri 2023 yılına az bir zaman kala gündem oldu. Konu ile ilgili son dakika açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yapıldı. Peki, gelir vergisi dilimleri ne kadar oldu? Vergi dilimleri 2023 açıklandı mı?

Finans

Çalışan herkesi ilgilendiriyor! Maaşlardaki vergi yükü ile ilgili düğmeye basıldı! 2 bin 250 lira…

Asgari ücretin artışı ile birlikte çalışanları ilgilendiren önemli bir son dakika gelişmesi daha yaşandı. Milyonlarca çalışanın vergi tarifesi değişiyor. SGK ve Bağ-Kur’lu çalışanların vergi dilimlerine yönelik çalışma başlatan Bakanlık, maaşların vergi kesintisi nedeniyle her ay giderek azalmasının önüne geçecek. İşte maaşlardaki gelir vergisi ile ilgili herkesin merak ettiği o çalışmanın detayları…

Finans

Milyonların cebini rahatlatacak çalışma! Artık 1.270 TL cepte kalacak! Düğmeye basıldı

Gelir vergisinde, senenin son aylarına doğru çalışan maaşlarında kesinti yapılıyordu. Bununla birlikte çalışanların cebine daha az para giriyordu. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı düğmeye bastı. Çalışanların kazançları üzerinden ödedikleri vergi olan gelir vergisi dilimlerinde düzenleme yapılacak.

Finans

İşçi ve işverenlerden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gelir vergisi düzenlemesi mektubu:

"Gelir vergisi tarifesinin ilk basamağının geçen yıllarda olduğu gibi yıllık asgari ücret brüt tutarının belirli bir miktar üzerinde tespit edilmesi, diğer vergi tarifesi oranlarının da ilk dilim baz alınarak çalışan lehine güncellenmesi ortak talebimiz"

Yurthaber

Son dakika... Gelir vergisi talebi! Erdoğan'a mektup yolladılar

Son dakika... Asgari ücret 2023 zammı için milyonlarca çalışan meraklı bekleyişini sürdürürken gelir vergileri konusunda flaş bir gelişme yaşandı. Türk-İş ve TİSK gelir vergisinde düzenleme için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup gönderdi.

Finans

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay, işçilerin gelir vergisinde düzenleme istedi:

"Mesela 10 bin lira ücret alan bir işçide, ocak ayında 630 lira vergi kesintisi yapılırken, eylül-ekim aylarında ücretinde 1900 liraya yakın kesinti yapılıyor. Bu sürdürülebilir bir şey değil. İşçiye ocak ayında verilen ücret aralık ayında da verilmeli" - "Kadınlar, sendikalarda erkeklerin onlara fırsat vermesini beklememeli, önlerine çıkan fırsatları değerlendirerek sendikanın delegesi olmalı, kurullarına katılmalı, yönetime girmeli"

Yurthaber

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay, vergi dilimlerinde işçiler lehine düzenleme istedi:

"İşçiler ücretleri üzerinden adaletli olmayan bir vergilendirmeyle karşı karşıyalar. Gelir vergisi tarife basamakları ve oranlarında işçiler lehine düzenleme yapılmalı" - "16 milyon çalışan, aileleriyle birlikte yaklaşık 50 milyon kişi, hükümetten bu konuda da vergi kolaylıkları bekliyor"

Yurthaber

Gelir vergisi nedir? Gelir vergisi için beyanname ne zaman verilir?

İşletme sahipleri veya herhangi bir iş vasıtasıyla belirli bir kazancı olan her kurumun ödemesi gereken bir vergi vardır. Gelir vergisine dair gelir vergisi dilimleri, ne zaman ödeneceği ve nasıl hesaplandığı gibi tüm detayları sizler için derledik.

Finans

Gelir İdaresi Başkanlığı açıkladı! Geçici gelir ve kurum vergi beyannameleri için süre uzatıldı

Yılın ilk çeyreğine ait gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri uzatıldı. Süre uzatımına ilişkin bilgiler Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinden yayımlandı.

Finans

Ev sahipleri dikkat! Bunu yapmazsanız cezası var... 31 Mart son gün

Milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren gelir vergisi beyanname verme süresi 31 Mart 2022 tarihinde sona eriyor. 2021 yılında elde edilen konut kira geliri 7 bin TL'yi aşanlar beyanname verecek. Vergisini zamanında ödemeyenler ise, kira geliri üzerinden verginin bir katı tutarında ceza alacak.

Finans

Gelir vergisi kesintileri çiftçiye iade edilecek! Başvuru süresi 31 Aralık'ta dolacak

Tarımsal destek ödemelerinden yapılan gelir vergisi kesintilerinin çiftçiye iade edilecek. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, gelir vergisinin iadesi için çiftçilerin 31 Aralık'a kadar başvuru yapmasını belirtti.

Finans

Memur maaşlarından alınan gelir ve damga vergisi kaldırıldı! İşte memur maaşları hesaplaması!

Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Pek çok konuya değinen Erdoğan'dan memurlara da bir müjde geldi. Erdoğan, memur maaşlarında gelir ve vergi damgasının kalkacağını açıkladı. Peki memur maaşları hesaplaması nasıl yapılır?

Finans

Türk-İş, işçilerin gelir vergisi oranlarının düşürülmesini istedi

Türk-İş Konfederasyonu, işçilerin gelir vergisi dilimlerinden kaynaklanan ciddi gelir kayıplarına dikkati çekerek, çalışanlara yönelik vergi adaletinin sağlanması için gerekli mevzuat değişikliklerinin yapılmasını talep etti. Türk-İş'ten yapılan açıklamada, "Yılın ilk beş ayında net 4 bin lira ücret geliri elde eden işçi yüzde 20'lik ve yüzde 27'lik vergi dilimlerine dahil olduğu için net 1479 lira gelir kaybına uğruyor." denildi.

Finans

Devletin 2022 yılı vergi beklentisi yüzde 19,4 arttı!

2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifine göre devletin 2022 yılı için vergi geliri hedefinde, 2021 gerçekleşme beklentilerine göre yüzde 19,4 artış bekleniyor. Öte yandan gelir vergisinden 262,6 milyar lira, özel tüketim vergisinden (ÖTV) yaklaşık 220,8 milyar lira, kurumlar vergisinden de 183 milyar lira gelir öngörülüyor.

Finans

Gelir İdaresi Başkanlığı açıkladı! | Vergiler ertelendi mi? Hangi vergiler ertelendi? İşte ertelenen vergilerin son ödeme tarihleri!

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, Bakanlığa gelen talepler ve devam eden tam kapanma süreci içerisinde geçerli olan sokağa çıkma yasağı sebebiyle, 17 Mayıs tarihine kadar verilmesi gereken vergilerin süresi uzatıldı. Yapılan açıklamaya göre; gelir ve kurum geçici beyannamelerinin verilme ve ödeme tarihleri 31 Mayıs Pazartesi tarihine kadar ertelendi. Açıklamanın detaylarını haberimizde derledik...

Finans

Son Dakika: Gelir, kurum ve geçici vergilerin ödenme tarihi değişti! İşte son ödeme tarihi

Son dakika haberine göre, beyanname verme süresi 31 Mayıs 2021 Pazartesi tarihine kadar uzatıldı.

Finans

Evde üretip internetten satanlar dikkat! Vergi düzenlemesi Resmi Gazete'de yayınlandı!

Evde ürettiği malları internetten satanlara sağlanacak vergi muafiyeti için gerekli şartlar belirlendi. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının hazırladığı Gelir Vergisi Genel Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Finans

Mükellefler son ödeme süresi dolacak pek çok vergi için 1 Mart hareketliliği yaşıyor

Vergi borçlarının yeniden yapılandırılması uygulamasında ilk taksitin yarına kadar ödenmesi gerekirken, bu yıl uygulanmasına başlanan değerli konut vergisinin ilk taksiti için de son ödeme süresi yarın dolacak - Basit usulde vergilendirilen mükelleflerin de geçen yıla ilişkin gelir vergisi beyanı ve ilk taksit ödemesini yarına kadar gerçekleştirmesi önem taşıyor

Yurthaber

Tarih boyunca vatandaşlardan alınan en tuhaf vergiler

Vergi genel olarak kamu hizmetlerine harcanmak üzere devletin, yerel yönetimlerin yasalara göre doğrudan doğruya ya da kimi maddelerin, hizmetlerin fiyatları üstüne ekleyerek dolaylı yoldan yurttaşlardan topladığı paradır. Tarihsel süreç içinde bütün devletler kendi vergi yasalarını oluşturmuştur. Ancak kimileri var ki aldığı vergilerle ‘pes’ dedirtmeyi başarmıştır. İşte karşınızda bu kadar da olmaz dedirtecek cinsten vergi uygulamaları...

Trend