Gelir Vergisi Stopajı Haberleri

Gelir vergisi stopaj nedir? Gelir vergisi stopaj nasıl hesaplanır?

Stopaj olarak adlandırılan ön kesinti tutarı, şirket ve gelir sahiplerinin ödemekle yükümlü olduğu vergiyi ifade eder. Dolayısıyla pek çok farklı gelir türünün stopaj kesintisiyle ilişkili olduğu söylenebilir. Gelir vergisi stopaj tutarı hesaplanacağı zaman hakim olunması gereken değerler ise kazanç miktarı, türü ve ön kesinti oranı olarak sıralanabilir. Bu gibi temel değerler stopaj hesaplama formülüne yerleştirildiğinde gelir sahibinin kaç TL vergi ödemesi gerektiğini öğrenmesi mümkündür.

Finans 21-05-2023 13:04

Reel faiz nedir? Reel faiz oranı hesaplama nasıl yapılır, formülü nedir?

Bileşik faizden enflasyon etkilerinin çıkarılması ile ulaşılan bir değer olan reel faiz, enflasyona yön veren kavramlardan bir tanesidir. Negatif reel faiz, enflasyonun yükselmesine sebebiyet verir. Bu tür durumlarda reel faiz oranı hesaplamaya ihtiyaç duyulabilir. Reel faiz oranı hesaplama için de reel faiz formülü kullanılır.

Finans 11-07-2022 16:49

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı! İşte ekonomiye ilişkin atılan adımlar

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye Ekonomi Modeli kapsamında atılan bazı adımları sıraladı. İşte Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından duyurulan 6 madde...

Finans 06-07-2022 10:51

Youtuber vergilemesinde ayrıntılar belli oldu

Youtuberların mobil cihazlar için uygulama geliştiriciliğinden elde edilen kazançların istisna edilmesi uygulamasının esasları belirlendi. Buna göre gelirlerin 880 bin liraya kadar beyanname düzenlemesine gerek kalmayacak.

Finans 12-01-2022 13:24

Gelir Vergisi Stopajı

Gelir Vergisi Stopajı Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Gelir Vergisi Stopajı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

TBMM'de Kavala tartışması

İş insanı Kavala’nın tutukluluğunun devamına karar verilmesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki tartışmalara da damgasını vurdu.

Haber 27-11-2021 11:05

Bütçe görüşmelerinde Kavala gerginliği: Yargıya müdahale edenin Allah belasını versin mi?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Osman Kavala'nın tutukluluğuna dair eleştirilere, "Anladığım kadarıyla bizden şunu istiyorsunuz. Yürütmenin yargıya müdahale etmesini mi istiyorsunuz?” dedi. Bunun üzerine CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, "Etmeyin" dedi. Oktay, "Yargı bağımsızdır; müdahale etmedik, etmeyeceğiz" diye karşılık verince CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Bugüne kadar edenin Allah belasını versin mi? Dalga geçiyor" diye tepki gösterdi.

Haber 26-11-2021 23:44

Teknoparklarla ilgili önemli düzenleme! Meclis'te kabul edildi

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri yönetici şirketleri, bünyelerindeki kuluçka merkezlerini, bölge dışında da açabilecek. Girişimciler, teşvik, destek ve muafiyetlerden yararlanacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bütçesinden teknoloji, teknolojik üretim ve yenilik faaliyetlerini desteklemek amacıyla girişim sermayesi fonlarına destek bütçesi aktarılabilecek.

Haber 28-01-2021 23:56

Teknoparklarla ilgili önemli düzenleme! Kanun Teklifi'ndeki bazı maddeler kabul edildi

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin birinci bölümünde yer alan maddeler kabul edildi. Teknoloji Geliştirme Bölgesi'ndeki firmaların faaliyetlerinden elde ettikleri gelirlerin, kurumlar ve gelir vergilerinden istisna süresi, 2023'ten 31 Aralık 2028 tarihine kadar uzatılırken; Teknoloji Geliştirme Bölgeleri yönetici şirketleri, bünyelerindeki kuluçka merkezlerini, bölge dışında da açabilecek.

Haber 28-01-2021 08:54

Gelir İdaresi duyurdu! Kredi kartıyla vergi ödeme türleri genişletildi

Gelir İdaresi Başkanlığı(GİB), kredi kartıyla ödenebilen vergi türlerinin kapsamını genişletti. 50 bin liraya kadar olan vergi borçları internetten kredi kartıyla ödenebilecek.

Finans 30-03-2020 12:18

Türkiye'nin otomobili tanıtıldı, Cumhurbaşkanı ilk siparişi verdi

TÜRKİYE'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) yerli elektrikli otomobili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle tanıtıldı.

Haber 27-12-2019 18:00

Yerli otomobilin yurt dışında şansı var mı?

Hükümet, 2022’de piyasa sunulacak yerli otomobilin üretimi için kesenin ağzını açtı. Ancak iç pazarda bile "cazibesinin artırılması gereken" yerli otonun, yurt dışında ne kadar başarı şansı olduğunu uzmanlara sorduk.

Haber 27-12-2019 16:32

İşte Türkiye'nin Otomobili! Yerli otomobilin ismi ve fiyatı ne olacak?

Türkiye'nin merakla beklediği Türkiye'nin Otomobili'nin ön gösterimi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Gebze'de yapıldı. Erdoğan, yerli otomobilin üretimi için fabrikanın Bursa Gemlik'te TSK arazisi üzerinde kurulacağını açıkladı. İşte Türkiye'nin otomobili...

Finans 27-12-2019 13:35

RG-Elektrikli otomobil yatırımına devlet yardımı verilecek

Bursa'da kurulacak yıllık 175 bin adet kapasiteli toplam 22 milyar lira sabit yatırım tutarlı elektrikli otomobil üretim tesisi yatırımına proje bazlı devlet yardımı verilecek.

Finans 27-12-2019 09:49

Yerli otomobilin ayrıntıları Resmi Gazete’de

Yerli otomobil üretimine ilişkin detaylar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Haber 27-12-2019 05:16

Yerli otomobilde detaylar belli oldu

YERLİ otomobil üretimine ilişkin detaylar netlik kazandı.

Finans 27-12-2019 05:05

Son dakika! Resmi Gazete'de yayımlandı: Yerli otomobil üretim tesisi Bursa'da kurulacak

Son dakika haberine göre, yerli elektrikli otomobil üretimiyle ilgili ayrıntılar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yerli otomobil üretim tesisinin nerede kurulacağı, kaç model üretileceği ve tesiste kaç kişinin çalışacağı belli oldu. Cumhurbaşkanlığı kararına göre yerli otomobil üretim tesisi Bursa'da kurulacak. Üstlenici firmaya alım garantisi dahil pek çok devlet desteği sağlanacak. Öte yandan merakla beklenen yerli otomobilin ilk ön gösterimi, bugün gerçekleştirilecek. İşte tüm ayrıntılar...

Finans 27-12-2019 03:48

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: Sağladığımız destekler karşılığını buluyor

"İlk defa Ar-Ge harcamalarının milli gelirimizdeki payı yüzde 1'i aştı. Toplam Ar-Ge harcamalarımız, 2017'ye göre yüzde 29 artarken, en fazla harcamayı da özel sektörümüz yapmış oldu" - "Türk Patent ve Marka Kurumumuz üniversite öğrencilerimize yönelik bir patent yarışması başlattı. Sloganımız 'Patentle Türkiye'. Bu yarışmayla patent konusunda farkındalık oluşturmak ve öğrencilerimizi icat çıkarmaya yönlendirmek istiyoruz. 31 Aralık'a kadar patent başvurularınızı internet sitemizden yapabilirsiniz"

Finans 28-11-2019 13:04

Diyarbakır hazır giyim, Şanlıurfa ayakkabı üssü olacak

İkinci el makine ve ekipmanların teşvik kapsamına alınmasıyla Doğu ve Güneydoğu'ya fabrikasını taşıyacaklara 5 yıl sigorta primi ile 10 yıl gelir vergisi stopaj desteği verilecek - Uygulama sayesinde çok sayıda firmanın Diyarbakır Tekstilkent ile Şanlıurfa'daki Ayakkabıcılar Sanayi Bölgesi'ne fabrikasını taşıması bekleniyor - Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral: - "Yatırımcılar uzun süredir bunu bekliyordu. Bu yasal değişiklik Diyarbakır'ın hazır giyim, Şanlıurfa'nın ise ayakkabı sektörünün yeni merkezi olmasını sağlayacak" - DOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Odabaşı: - "İkinci el makine ve ekipmanların teşvik kapsamına alınması bölgeyi daha da cazip hale getirdi. Kısa sürede çok sayıda firma fabrikasını Diyarbakır'a taşıyacak"

Haber 24-09-2019 11:15

TÜRKİYE'NİN TEKNOLOJİ ÜSLERİ - Milli teknoloji hamlesinde teknopark stratejisi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: - "Teknoloji alanında gerçekleştireceğimiz atılımda teknoparklar ve buralardaki firmalar kilit rol oynayacak. Teknoparklardaki işletmelerin sayısının ve niteliğinin artırılması temel stratejik hedeflerimizdendir" - "Teknoparklarımız 5 binden fazla firma ve 55 bini aşkın personeliyle özgün teknoloji tedarikine katkı sunuyor ve milli teknoloji hamlemizin önemli bir ayağını oluşturuyor" - "2001'de ülkemizde sadece 2 olan teknopark sayısı, bugün 56 ilimizde 84'e ulaşmış durumda. Bu Ar-Ge liderliğinde kalkınmaya verdiğimiz önemin göstergelerinden biri"

Finans 20-08-2019 11:07

Uluslararası sosyal medyaya reklam verenlere stopaj geldi

Mükellef olup olmadığına bakılmaksızın internet ortamında reklam hizmeti veren veya aracılık eden tam veya dar mükellef gerçek kişiler ile dar mükellef kurumlara gerçekleştirilecek ödemelerden yüzde 15 gelir/kurumlar vergisi stopajı yapılacak.Kayıtlı ekonomiye geçişi hızlandırmak ve vergi güvenliğinin sağlanması amacıyla internet ortamında verilen reklam hizmetleri vergi kesintisi kapsamına alındı.

Haber 08-04-2019 14:56

Zeybekci, ‘Tarım ve Gıdada Marka İzmir’ ile tarım projelerini açıkladı

Torbalı’da ‘Tarım ve Gıdada Marka İzmir’ sloganıyla tarım kapsamında gerçekleştirmeyi planladığı projeleri açıklayan Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, üreticiden tüketiciye kadar faaliyet gösteren İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Gıda Ürünleri A.Ş.

Haber 07-03-2019 13:17

İnternet reklamları vergi stopajı kapsamına alındı

Mükellef olup olmadığına bakılmaksızın internet ortamında reklam hizmeti veren veya aracılık eden tam veya dar mükellef gerçek kişiler ile dar mükellef kurumlara yapılacak ödemelerden yüzde 15 gelir/kurumlar vergisi stopajı uygulanacak

Finans 19-12-2018 14:02

Mersin'e 5,3 milyar liralık yatırım

Proje bazlı teşvik sistemi kapsamında CFS Petrokimya tarafından Mersin'de 5,3 milyar liralık polipropilen üretim tesisi yatırımı yapılacak ve bin kişilik ilave istihdam yaratılacak - Yatırım süresi sonunda, yıllık 500 bin ton kapasiteli polipropilen üretimi yapılacak

Finans 27-11-2018 09:07

Doktora öğrencilerine aylık 4 bin 500 lira burs

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: - "120 farklı proje aracılığıyla sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda 517 doktora öğrencisi yetiştirilecek. Doktora öğrencilerine en fazla 5 yıl süre ile aylık 4 bin 500 TL burs vereceğiz" - "(Sanayi Doktora Programı) 33 üniversitenin, 77 farklı sanayi kuruluşuyla yaptığı iş birliği projeleri desteklenmeye hak kazandı" - "Hedefimiz 500 doktora öğrencisiyle başlamaktı. Fakat nitelikli talep karşısında daha fazla öğrenci ve sanayicinin bu imkandan faydalanmasını istedik" - "Programın en cezbedici kısmıysa, doktora sonrası istihdam. Bu öğrencilere doktoraları bittikten sonra sanayi sektöründe istihdamları için 3 yıl boyunca destek sağlayacağız" - "Bursiyerlerimiz mezun olduktan sonra iş arama zahmetine girmeyecek, doktora yaptıkları alanda istihdam edilecekler. Böylelikle sanayide nitelikli bilgiyle katma değerli üretimin gerçekleşmesini sağlayacağız"

Haber 20-11-2018 19:03

Teknoparklardan 3,6 milyar dolarlık ihracat

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: - "Teknoparklarda bugüne kadar 63,3 milyar liralık satış gerçekleştirilirken, 3,6 milyar dolarlık ihracat yapıldı" - "Bu bölgelerde geliştirilip ticarileştirilen pek çok ürün sayesinde ülkemizin teknoloji seviyesi ve yetkinliği artmış, sağlanan ithal ikamesiyle teknoloji alanındaki dışa bağımlılığımızın azalmasına önemli katkılar sağlanmıştır" - "Teknoparklara verdiğimiz önemin bir göstergesi olarak bu bölgelere 750 milyon lira hibe desteği sağladık. Teknoparklar vasıtasıyla üniversitelerle sanayicileri, teorik bilgiyle pratiği bir araya getiriyoruz"

Finans 11-11-2018 11:02

Mobilya sektörü başarı hikayesi yazdı, yazmaya devam ediyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: - "Türkiye, mobilya sektöründe sahip olduğu bilgi birikimi, cesur girişimcileri ve maharetli ustalarıyla dünyada trend belirleyen öncü ülkelerden biri haline geldi. Yani nereden bakarsanız bakın Türkiye mobilya sektörü bir başarı hikayesi yazdı, yazmaya da devam ediyor" - "Bazı ülkeler, belki de ham maddeyi bizden alıp, sanatçı dokunuşuyla tüm dünyaya satabilecekleri bir tasarıma çeviriyorlar. 1 liralık ham maddeden 100 liralık değer oluşturuyorlar. İşte Türkiye olarak, bu alanda ciddi bir atılımın içine girmek zorundayız. Türkiye bilgi ve birikimiyle, mobilya alanında dünya markası tasarımların sayısını artırmada öncü ülke konumuna gelmelidir" - "Sanayicinin ve üreticinin maliyetlerini aşağıya çekecek, sizleri daha fazla üretime teşvik edecek, ithalata karşı yerli üretimi destekleyecek, çok yönlü destek programlarını gündemimizde tutmaya devam edeceğiz"

Finans 23-10-2018 17:48

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 4

  1- SUUDİ HEYET, İNCELEME YAPILACAK KONUTA GELDİ (1) Haber-Kamera: Erhan TEKTEN - Hasan YILDIRIM - İSTANBUL DHA İnceleme heyetindeki Suudiler, başkonsolosluk konutuna geldi.

Haber 17-10-2018 15:11

Bakan Varank ve Bakan Dönmez AR-GE ve İnovasyon Zirvesi ve Sergisini açılışını yaptı (2)

3'üncü AR-GE ve İnovasyon Zirvesi ve Sergisi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in katılımıyla açıldı.

Finans 17-10-2018 14:50

Bakan Varank ve Bakan Dönmez AR-GE ve İnovasyon Zirvesi ve Sergisini açılışını yaptı

3'üncü AR-GE ve İnovasyon Zirvesi ve Sergisi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in katılımıyla açıldı.

Finans 17-10-2018 14:48

Bakan Varank ve Bakan Dönmez AR-GE ve İnovasyon Zirvesi ve Sergisini açılışını yaptı

3'üncü AR-GE ve İnovasyon Zirvesi ve Sergisi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in katılımıyla açıldı.

Finans 17-10-2018 13:23

BAKAN VARANK VE BAKAN DÖNMEZ AR-GE VE İNOVASYON ZİRVESİ VE SERGİSİNİN AÇILIŞINI YAPTI

  * Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Sizler, bugün ve ileride yapacaklarınızla daha müreffeh Türkiye'ye ulaşmak için çalışan Nuri Demirağlar, Aziz Sancarlar gibi hatırlanabilirsiniz" "Ya da faydalı her projeye karşı çıkan mimar ve mühendisler gibi de hatırlanabilirsiniz.Seçim yapmak sizin elinizde" Haber- Kamera: Cansel KİRAZ- İdris TİFTİKCİ-İSTANBUL DHA 3'üncü AR-GE ve İnovasyon Zirvesi ve Sergisi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in katılımıyla açıldı.

Haber 17-10-2018 13:19

3. Ar-Ge ve İnovasyon Zirvesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: - "Tersine beyin göçünü sağlamak adına Uluslararası Lider Araştırmacılar destek programını tasarladık. Bu programı daha önce Cumhurbaşkanımız ilan etmişti. İnşallah, biz şu anda altını dolduruyoruz, yakında çağrıya çıkılacak. Bu program, araştırmacılara sağlanan imkanlar açısından dünyada yeni ve öncü olma özelliği taşıyor" - "Ülkemize gelen lider araştırmacılar, kendi Ar-Ge ekiplerini kurabileceklerdir. Ayrıca, yerli ve milli teknolojilerin geliştirilmesi için akademi ve sanayide ihtiyaç duyulan bilgi yurt dışından ülkemize transfer edilecektir" - "Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı iş birliği ile 81 ilde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kuracağız. İnşallah imzaları da bu ay sonuna kadar atıp ilk uygulamalara da başlayacağız" - "Hem sanayide aramalı girdilerimizi hem de yüksek ölçekte tükettiğimiz ithal ürünleri yerlileştirme hedefiyle bir yerlileştirme programı hazırlıyoruz. Ar-Ge ve Ür-Ge desteklerimizi, yatırım teşviklerimizi bu program kapsamında sonuç odaklı değerlendireceğiz"

Finans 17-10-2018 11:57

BMC'nin dizel motor üretimine süper teşvik

BMC Otomotiv'in Sakarya'ya yapılacak dizel motor, transmisyon ve alt  sistemleri üretim tesisi yatırımı, proje bazlı devlet yardımı kapsamına alındı - Yılda 35 bin dizel motor, transmisyon ve alt sistem üretimi öngörülen yatırım için 585 milyon liralık kaynak kullanılacak

Finans 03-08-2018 10:32

Raylı sistem araçları üretimine süper teşvik

BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından Sakarya'da yapılacak muhtelif raylı sistem araçları üretim tesisi yatırımına proje bazlı devlet yardımı verilecek - Proje kapsamında öngörülen toplam sabit yatırım tutarı 571 milyon 500 bin lira, ilave istihdam 500 ve nitelikli personel sayısı 24 olarak belirlendi - Yatırım süresi sonunda yılda 250 takım lokomotif, vagon ve alt sistemleri üretilmesi planlanıyor

Finans 03-08-2018 10:27

Yeni nesil yüksek basınçlı benzinli enjektör için süper teşvik şartları

Proje Bazlı Teşvik Sistemi kapsamında Bosch Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından Bursa'da kurulacak yeni nesil yüksek basınçlı benzinli enjektör üretim tesisi için 1 milyar 240 milyon liralık yatırım yapılacak ve 314 kişilik ilave istihdam yaratılacak - Söz konusu yatırım için 10 yıla kadar 100 milyon lirayı aşmamak üzere enerji tüketim harcamalarının yüzde 50'si oranında enerji desteği verilecek

Finans 03-08-2018 10:26

Milli Muharip Uçak Projesi'ne süper teşvik

TUSAŞ tarafından Ankara'da yapılacak Milli Muharip Uçak Projesi üretim tesisine "Proje Bazlı Teşvik Sistemi" kapsamında devlet yardımı verilecek - Projede öngörülen toplam sabit yatırım tutarı 5 milyar 659 milyon 670 bin 340 lira, ilave istihdam 3 bin ve nitelikli personel sayısı 300 olarak belirlendi

Finans 03-08-2018 10:16

İlave istihdama teşvik uygulaması

İşverenlerin işe aldıkları ilave çalışan için 12 ay boyunca yararlanacağı gelir vergisi stopajı teşvikine ilişkin usul ve esaslar belli oldu

Finans 06-07-2018 11:51

Üretim yatırımlarına proje bazlı devlet yardımı

Üretim yatırımlarına proje bazlı devlet yardımı

Finans 23-06-2018 14:07

Yatırımlara proje bazlı devlet yardımı

Yatırımlara proje bazlı devlet yardımı

Finans 23-06-2018 12:40

Enerji yatırımlarına proje bazlı devlet yardımı

Ham petrol işleme rafinerisi ve fotovoltaik güneş paneli üretim tesisi yatırımlarına proje bazlı devlet desteği verilecek

Finans 23-06-2018 10:56

Fotovoltaik güneş paneli üretiminde süper teşvik şartları

Atayurt İnşaat AŞ'nin, Proje Bazlı Teşvik Sistemi kapsamında Malatya'da yapacağı 1,6 milyar liralık fotovoltaik güneş paneli üretim tesisi yatırımıyla bin 590 kişilik ilave istihdam sağlanacak - Söz konusu yatırıma, 300 milyon lirayı aşmamak üzere kredi kullanım tarihinden itibaren azami 10 yıl faiz veya kar payı desteği verilecek

Finans 05-06-2018 16:55

Büyükbaş hayvancılık yatırımında süper teşvikin detayları belli oldu

Sütaş Süt Ürünleri AŞ'nin, Proje Bazlı Teşvik Sistemi kapsamında Bingöl'de yapacağı 733 milyon 709 bin liralık entegre teknik büyükbaş hayvancılık yatırımıyla bin 12 ilave istihdam sağlanacak - Söz konusu yatırıma, 400 milyon lirayı aşmamak üzere kredi kullanım tarihinden itibaren azami 10 yıl faiz veya kar payı desteği verilecek

Finans 20-05-2018 10:50

Ekonomiye 3 yeni teşvik

Maliye Bakanı Naci Ağbal: - "Bugünkü Bakanlar Kurulu kararıyla hurdaya ayrılacak araçlara getirilen ÖTV teşvikinin detaylarını belirledik, iş yeri satışlarında KDV'yi yüzde 18'den 8'e indirdik, çatısına güneş enerjisi koyan ve bu yolla ürettikleri enerjiyi satanlardan hiç vergi alınmamasını sağladık" - "İş yeri satışlarında KDV'nin düşürülmesi stokları eritecek, gayrimenkul sektörünü canlandıracak"

Finans 18-05-2018 11:46

Konut kredisi faizlerindeki düşüşün ekonomiyi canlandıracağına inanıyorum

İSTİB Yönetim Kurulu Başkanı Kopuz: - "Başbakanımız Binali Yıldırım Bey, konut kredilerinde faiz oranlarının da yüzde 1’e çekileceğini söyledi. Nitekim bugün Ziraat Bankası yüzde 0,98 faiz ile konut kredisi vereceğini açıkladı. Bütün bunlarla beraber ekonomimizde bir canlanma olacağına inanıyorum" - "(Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi) İnşallah bu sistem ile bürokratik oligarşi son bulacaktır. Daha hızlı ve etkin karar alan bir devlet yapısı iş dünyasının yıllardır beklediği bir durumdu"

Finans 10-05-2018 17:20

S&P'nin kararı skandallar içeriyor, acilen incelenmeli

ASKON Genel Başkanı Cesur: - "S&P'nin bildirisi tam anlamıyla skandallar içeriyor ve bu karar acil incelenmeli" - "Pazartesi günü öğleden sonra Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi günü yüzde 3,10'luk düşüşle kapatmıştı. Özellikle pazartesi günü görülen bu ani hareketlenmenin S&P'nin açıklamasından kısa bir süre önce yaşanması dikkat edilmesi ve incelenmesi gereken bir tutum. S&P raporunun bu bağlamda sızdırıldığı kanaati içerisindeyiz. Bu bir skandaldır" - İSTİB Başkanı Kopuz: - "Ne milletimiz bunlara prim verir ne de yabancı yatırımcı bunların sözü ile bu ülkeden kaçar. Artık herkesin, bunların iç yüzünün farkında olduğuna inanıyorum. Türkiye her türlü kötü senaryo ile başa çıkabilecek kudrette"

Finans 02-05-2018 15:58

Cumhurbaşkanı Erdoğan süper teşvik paketini açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 proje için verilecek süper teşvik paketini açıkladı. 135 milyar liralık teşvik paketinin detaylarını açıklayan Erdoğan, "Bu yatırımlar sayesinde 134 bin dolaylı istihdam ortaya çıkacak. Bu yatırımlar ihracatımıza 6 milyar 318 milyon dolarlık katkı sağlarken, ithalatımızın da 12 milyar 312 milyon dolar azalmasını sağlayacak. 47 milyara ulaşan cari açığımızda 19 milyar dolarlık bir iyileşme sağlamış olacağız" ifadelerini kullandı.

Finans 09-04-2018 13:11

Proje Bazlı Teşvik Sistemi bugün tanıtılıyor

Proje Bazlı Teşvik Sistemi kapsamında teşvik belgesi verilecek yatırımlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın katılacağı törenle açıklanacak

Haber 09-04-2018 09:51